Tag | Life is a song.

Wie is je favoriete artiest?

Ik vind dit al direct een moeilijke vraag eigenlijk! Als ik echt 1 artiest moet kiezen ga ik nu voor Agnes Obel. Ik vind haar muziek zo sfeervol en sprookjesachtig. En ze heeft zo’n mooie stem.

Oh en een tijdje geleden ontdekte ik Billie Eilish en die is ook goed!

Zing je onder de douche?

Ja natuuuurlijk! Ik vind dat echt ook een momentje voor mezelf. Ik kies dan op voorhand een paar liedjes uit die ik zeker wil meebrullen en gaan!

Wat was je eerste CD in je bezit?

Ik denk dat dat een cd van de Spice Girls was. En de eerste cd die ik met mijn eigen geld kocht was volgens mij De Afrekening 39. Heb hem nog altijd!

Als er nog geen internet bestond (Spotify, Youtube, downloaden) welke CD zou je dan kopen?

Dan zou ik Philharmonics van Agnes Obel kopen. En Honeymoon van Lana del Rey en misschien ook nog een verzamelcd omdat ik ook wel graag wat afwisseling wil. 

Welke artiest of welk nummer is een guilty pleasure van jou? (Eerlijk zijn hé!)

Careless whisper van George Michael. Za-lig ♥
Total eclipse of the heart van Bonnie Tyler vind ik ook wel geweldig. En Abba. En Die Antwoord. Maar ik schaam mij eigenlijk niet echt voor de muziek die ik leuk vind dus het zijn niet echt guilty pleasures. 

Welke artiesten heb je live gezien?

Bart Peeters en zijn Ideale Mannen
December ’17

Even denken. Ik zag al Clouseau, Bart Peeters, Amy McDonald, Moriarty, Triggerfinger, Discobar Galaxie en nog wel een paar artiesten van een keertje Lokerse feesten en een paar keer Dranouter maar ik ben ze helaas al vergeten. Haha.

Van wat voor muziek of welk nummer wordt je emotioneel?

Ik heb een paar liedjes waar ik altijd een beetje emotioneel van word:

 • Avond van Boudewijn de Groot (dat is nu ‘ons’ liedje, van mij en David en ik wil dit lied als ik ga trouwen). Van dit lied moet ik élke keer een klein beetje huilen. Echt waar. Maar ik vind het zo prachtig!
 • O Children van Nick Cave & The Bad Seeds
 • Breathe me van Sia
 • Gravedigger van Dave Matthews Band
 • Street Spirit (Fade Out) van Radiohead
 • If I ever leave this world alive van Flogging Molly
 • Gnossienne No. 1: Lent van Erik Satie
 • The Hanging Tree door Jennifer Lawrence (ik vind haar stem héél mooi en ik word altijd een beetje emo van koorachtige dingen. Zo’n hele groep mensen die samen zingen. En het lied bouwt ook gewoon heel goed op)

Aan welk nummer heb je een speciale herinnering? Welke herinnering brengt dit nummer boven als je het luistert?

Ik kan me niet meteen één specifiek nummer herinneren waar ik een speciale herinnering aan heb. Wel luisterde ik in de middelbare school veel naar The Black Eyed Peas. En zo rond het vierde middelbaar had ik even een periode dat ik super vaak Three Days Grace luisterde (heb net even een paar liedjes opgezocht en kan ze nog bijna allemaal meezingen. WEIRD!)  dus als ik daar iets van luister, is dat als een tijdscapsule terug naar die tijd.

Foto bovenaan  door  Daniel Gaffey on Unsplash

11 Comments

 1. Villasappho 22 oktober 2018

  Heel leuke tag ik ga deze opslaan. Flogging molly daar heb ik de LP van en dat nr is geweldig.


 2. Saskia 20 oktober 2018

  Super leuke tag om te lezen! Een hoop kende ik (nog) niet, hele andere muzieksmaak… Ik zing zeker wel eens onder de douche maar ook zeker in de auto…


 3. Sheila 19 oktober 2018

  Oh…Ik vind Three Days Grace echt cool. Ik luisterde daar veel naar vroeger. Al een tijd niet naar geluisterd. Ik zet het meteen op mijn spotify lijst.
  Sheila schreef laatst over Singapore 2018: Wat deden we er?My Profile


 4. Evelyne 17 oktober 2018

  Ik zag Clouseau verschillende keren, 3x in het Sportpaleis, en enkele keren dichter in de buurt van waar ik woon. I’m a big fan!! Ook zag ik Milk Inc enkele keren in de buurt. Marco Borsato heb ik ook al eens gezien. En binnenkort ga ik naar Niels Destadsbader 😀 Ik zag hem ooit eens in heel het begin van zijn carrière, toen hij eigenlijk nog niet echt was doorgebroken. Nu ga ik hem zien in het Sportpaleis en ik kijk er echt naar uit!


 5. Johanne 17 oktober 2018

  Oh, ik vind Avond van Boudewijn de Groot ook zo’n prachtig nummer. Ik ga ‘m meteen even aan mijn Spotify toevoegen. Dat ik dat nog niet heb gedaan. En jaaa, dat If I ever leave this world alive is ook mooi. Wat een fijne nummers noem je. Agnes Obel ken ik niet, maar omdat wij vermoedelijk best wel dezelfde muzieksmaak hebben ga ik één dezer dagen even wat nummers luisteren. Fijne vakantie!! (Oh en ik had het nog niet gezegd, maar: je haarrr! <3)
  Johanne schreef laatst over 7 tips om een tipje van jouw authentieke sluier op te lichtenMy Profile


  • Irene 22 oktober 2018

   Dankje! ♡


 6. Darina 17 oktober 2018

  Leuke tag! Ik ben ook niet zo goed in artiestennamen haha. Af en toe zing ik wel mee met liedjes, maar alleen als ik alleen thuis ben 🙂
  Darina schreef laatst over Boek review | Bright Lights Paris door Angie NilesMy Profile


 7. Madelon 17 oktober 2018

  Wat een leuke tag! Agnes Obel maakt zo’n fijne muziek hé, ik vond het zeker waard om er een LP van te kopen. En dankzij deze tag heb ik Careless Whisper in mijn hoofd haha
  Madelon schreef laatst over Hoe ik op mijn mentale gezondheid letMy Profile


  • Irene 22 oktober 2018

   Haha oeps 😀


 8. Romy 17 oktober 2018

  Leuke tag! Ik ben zelf echt heel slecht met namen van liedjes en artiesten en ken ook niet alle artiesten die je noemt. Oeps! Maar ik ben ondanks dat ik nooit weet hoe liedjes heten wel gek op muziek 😉 Zingen onder de douche doe ik meestal niet, omdat mijn “huisgenoten” daar niet zo kapot van zijn, haha. Maar in de auto brul ik altijd maar al te graag mee met de muziek 🙂
  Romy schreef laatst over Mijn tip voor als je het moeilijk hebt? Lichtpuntjes!My Profile


  • Irene 22 oktober 2018

   Leuk hé! Ik doe soms een extra rondje met de auto als ik net een liedje hoor dat ik luid wil meezingen en bijna thuis ben :p


Comments are closed.