Super simpel recept om zelf kruidnoten te maken

Vorige week kreeg ik het lumineuze idee (niet echt hoor, Marlous bracht me op het idee met haar herfstige dagboekje) om koekkruiden te kopen. Nu is dat hier in België niet super gekend denk ik maar ik had er zelf wel al eens van gehoord. Ik kocht zelf een potje, in eerste instantie om toe te voegen aan mijn havermoutpap ’s morgens. Een tijd terug kocht ik een zakje kruidnoten in de Action en die verkopen ze nu ineens niet meer. En toen kwam ik wel zelf op het geweldige idee om met mijn koekkruiden kruidnoten te bakken.

Het is natuurlijk nog wat te vroeg voor kruidnoten (alhoewel…) maar ik zit zelf al in redelijk herfstige sferen, ook al bevinden we ons nu opnieuw in een soort van zomer. Ik maakte mijn kruidnoten met hulp van Rutger Bakt en omdat het zo’n succes was, deel ik het recept hier (wel een klein beetje aangepast).

Wat heb je nodig?

  • 250 gram bloem
  • Een half zakje bakpoeder
  • 1,5 eetlepel koekkruiden
  • 125 gram lichtbruine suiker
  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • Snuf zout
  • 2 eetlepels amandelmelk

In het originele recept wordt gebruik gemaakt van donkerbruine suiker maar mijn donkerbruine suiker is nog altijd een onhandelbare klomp waar je een raam mee zou kunnen inslaan en aangezien ik geen geduld had om dat op te lossen, gebruikte ik lichtbruine suiker. Werkt even goed.

Wat moet je doen?

Het kan echt niet gemakkelijker zijn eigenlijk. Je verwarmt eerst je oven voor op 180°C. Daarna meng je alle ingrediënten met elkaar (voor de melk begin je met 1 eetlepel) tot je een mooie deegbal kan maken. Als het deeg nog wat droog is, voeg je de tweede eetlepel melk nog toe.

Daarna pluk je kleine stukjes van je deegbal en maak je daar balletjes van (ongeveer 1,5 à 2 cm) die je een beetje plat drukt op je bakplaat. Schuif je bakplaat in de oven en laat de kruidnoten ongeveer 20 minuten bakken. Et voila! Volgens mijn vriend smaakten ze naar “precies echte!” wat ik uiteraard bevestigde want ’t zijn echte 😉

Heb nog getwijfeld om er een laagje chocola omheen te doen maar dat doe ik volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht − 7 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 thoughts on “Super simpel recept om zelf kruidnoten te maken