Recept | Soort van lasagne met prei en kip en tomatensaus.

Vorige week maakte ik, geïnspireerd door mijn schoonzus Flore, een ovenschotel (lees: soort van lasagne) met kip, prei en tomatensaus. Zij maakte eigenlijk cannelloni maar dat kon ik niet vinden (hoe raar?) dus werd het lasagne. Ook lekker! Je kan trouwens ook cannelloni rollen van lasagneblaadjes maar daar had ik geen zin in. Ik kocht lasagne die niet voorgekookt moest worden dus ik wou daar ook geen tijd aan besteden.

Aangezien mijn blog geen kookboek is, zijn mijn foto’s er dan ook naar. Haha. Ik was een beetje te laat maar kijk, ze geven toch een goed beeld van hoe de schotel er uit ziet. En ’t zicht is ook niet alles hé. Ik maakte een portie voor ongeveer vier personen met ’t gedacht dat ik dan een beetje mee kon nemen naar mijn werk, maar dat bleek dan eigenlijk voor twee mensen te zijn. Ik at ongeveer een kwart en David at de rest.

Wat heb je nodig voor deze geweldige ovenschotel?

Voor 2 tot 4 personen 😉

+ lasagnebladen
+ 2 blikjes tomatenstukjes
+ 300 – 400ml water
+ twee preistengels
+ twee kipfilets

+ een brikje room (ong 200ml)
+ een zakje geraspte kaas
+ kruiden naar smaak (vb. oregano en pili pili)
+ 1 ajuin

Hoe flans je deze lasagne in elkaar?

+ Verwarm de oven voor op 200°C.
+ Stoof de uit een beetje aan. En snijd ondertussen de kipjes in kleine blokjes. 
+ Als de ui glazig is geworden, gooi je de kip mee in de pan. Kruid met wat peper en zout en oregano. Snijd ondertussen ook de prei in reepjes.
+ Als de kipjes gaar zijn, doe je ook de prei in de pan. Laat dit een paar minuten mee warm worden.
+ Als de prei een beetje slapjes is geworden, strooi je naar smaak kaas op het mengsel (ik nam ongeveer een half pakje) en giet je er wat room bij. Begin met een beetje en kijk dan of je er nog wat extra aan wil toevoegen. Laat dit wat inkoken.
+ Verwarm ondertussen in een andere pot de tomatenblokjes en het water met wat pili pili en mix alles door tot je een sausje hebt. Afhankelijk van hoe dik je de saus wil, gebruik je meer of minder water.
+ En dan stapelen: giet een klein beetje tomatensaus op de bodem van je ovenschotel. En stapel dan als volgt je schaal vol: lasagnebladen, tomatensaus, kipmengsel, lasagne, tomatensaus, kipmengsel, lasagne, tomatensaus en tot slot de rest van de kaas. 
+ Zet dit een half uurtje in de oven et voila!

Smakelijk!

6 thoughts on “Recept | Soort van lasagne met prei en kip en tomatensaus.

Comments are closed.