Song challenge (part 1).

Nikita schreef vorige week een blogpost naar mijn hart. Thank god voor Pinterest want daar kwam ze een lijstje met vragen tegen waarop je moet antwoorden met een liedje. Nu ben ik echt super zot van muziek én vind ik het fijn om mijn favorieten te delen met mensen. Bij sommige vragen heb ik iets veranderd, of ik liet een vraag weg. Ik krijg direct inspiratie om er zelf wat extra vragen aan toe te voegen, maar ik denk dat ik ze houd voor een volgende keer. Sowieso vind ik het moeilijk om bij elke vraag maar 1 liedje te noemen dus ik ga dat ook niet doen. Maar ik beloof dat ik ook niet zal overdrijven 😉

Mijn favoriete liedje.

Ooooh dit vind ik dus écht een heeeeeeeeeel moeilijke vraag! Wat is m’n favoriete liedje aller tijden? Ik denk Full Moon van The Black Ghosts. Ik hoorde dat liedje voor het eerst toen ik de eerste Twilight film zag en ja, ik was om. Sindsdien zet ik het vaak op. Het roept zo’n bepaalde sfeer op maar ik kan het moeilijk uitleggen.

Een liedje dat mij verdrietig maakt.

Er zijn wel een paar liedjes die ik heel mooi vind, maar die me eigenlijk best wel verdrietig maken. Om die reden luister ik er eigenlijk ook niet naar en al zeker niet als ik zelf sip ben. Ik weet nog dat ik een keer naar MTV zat te kijken (of TMF, dat kan ook) en dat Street Spirit van Radiohead gespeeld werd. Ik was echt super hard onder de indruk van het liedje en van de clip. Ik had nog nooit zoiets gezien. Op een hoopje van Eva De Roovere is ook zo’n liedje dat me heel erg raakt. Ik kan me gewoon helemaal voorstellen hoe het voelt en ja, ik krijg er altijd een beetje een krop van in mijn keel.

Een liedje dat mij blij maakt.

Round & Round van AKS. Doet me altijd aan de zomer denken en daar word ik sowieso al happy van. David en ik zagen AKS met zangeres Laura Groeseneken ooit eens op de Gentse Feesten en dat was echt een top optreden! Ik ben heel blij dat Laura voor ons landje naar Eurosong gaat want ze kan prachtig zingen. Verder word ik ook altijd blij van Disparate Youth van Santigold. Rarara, ook omdat het me aan de zomer doet denken. Haha. Ik denk dat dat ook één van mijn aller favorietste liedjes is. En deze maken me ook altijd heel blij:
Tie A Yellow Ribbon Round The Ole Oak Tree van Tony Orlando.
Pull Shapes van The Pipettes.
Brood Voor Morgenvroeg van Bart Peeters.
Represent, Cuba van Orishas.
Me Gustas Tu van Manu Chao.
Dancing Shoes van Arctic Monkeys & Buena Vista Social Club.

Een liedje dat mij aan iemand doet denken.

Rose Tattoo van The Dropkick Murphy’s doet me aan David denken omdat dit echt ons liedje is. Als we samen een uitstapje maken in de auto, zetten we zeker vijf keer dit liedje op om het dan luidkeels mee te brullen. Als ik ooit met hem trouw wil ik sowieso dit op ons feest. ’t Is dat David gaan tatoeages wil, anders zou ik samen een rose tattoo willen. Echt waar.

The Girl Is Mine van 99 Souls en Me Too van Meghan Trainor doen me aan Aude denken. Mijn vriendinnetje en ex-collega van toen ik nog in de winkel werkte. Deze liedjes stonden vaak op en zongen we altijd mee.

Een liedje dat mij aan een plek doet denken.

Nantes van Beirut doet mij altijd denken aan onze Londen reis in de middelbare school. Ik zie me nog zo in de bus zitten toen we er ’s avonds aan kwamen en naar ons hotel reden.

Een liedje dat mij aan een periode doet denken.

De volgende liedjes doen mij allemaal, stuk voor stuk, denken aan mijn middelbare schooltijd. Ik denk er altijd een beetje negatief over, maar als ik dan die liedjes terug hoor, besef ik dat het eigenlijk wel echt ook een fijne tijd was.

End Credits van Chase & Status.
Katy On A Mission van Katy B.
Kalemba van Buraka Som Sistema.
Starry Eyed (Jakwob Remix) van Ellie Goulding. Dit liedje doet me altijd denken aan de periode dat David en ik elkaar echt leerden kennen en vrienden werden. Hij liet me dit liedje horen en toen vonden we dat allebei echt “een schijfke”. Nu vind ik het niet meer echt een mooi liedje, maar ik heb er wel héél fijne herinneringen aan.
Oké, hier zal ik jullie even voor waarschuwen. Het is nogal, euh, hevig. Haha. Speak Of Love van Heaven 7. Dit liedje leerde ik kennen door m’n beste vriendinnetje toen en vonden we ook allebei g e w e l d i g! En ik vind het nu nog altijd wel leuk. Heerlijk om even op los te gaan!
Best Of You van Foo Fighters. Toen was ik 16 denk ik. Ik vind het nog altijd een prachtig lied en ken het helemaal uit m’n hoofd. Ik heb toen ook de cd gekocht waar dit liedje opstond en ik vond hem eigenlijk helemaal super goed. Wat een nostalgie jongens!
Sjonnie & Anita van The Opposites. Haha geen comment. Ook iets van m’n beste vriendin en mij toen. Ken de tekst ook nog veel te goed. 10 jaar geleden. Jongens jongens.

Haha oh mensen ik bedenk me ineens een liedje waarvan ik nog precies weet wat ik deed toen ik het voor het eerst hoorde! Original Don van Major Lazer ft The Partysquad. Ik weet nog dat David en ik echt zo’n beetje verbijsterd in de auto zaten te luisteren. Als in: “Whatafack is dit? En op Studio Brussel?! Hé?”. Haha. Best grappig. Major Lazer vind ik over het algemeen wel heel leuk. De clip is ook wel een beetje raar.

Een liedje waar ik ieder woord van ken.

Vroeger was ik echt mega fan van Kate Nash. Mouthwash, Mariella en Foundations ken ik allemaal uit mijn hoofd. Eigenlijk vind ik het hier ook wel moeilijk om maar een paar liedjes te delen want ik ken echt heel veel liedjes volledig uit mijn hoofd. Ook van tien jaar geleden dus hé. Er is iets in mijn hoofd wat er voor zorgt dat ik zo’n dingen heel snel onthoud.
Salvation van The Cranberries. Verschrikkelijke clip trouwens met die clown. Brr. Niet kijken als je bang bent voor clowns. Haha.
Easy Please Me van Katy B. (<3 Katy B)
Naive van The Kooks. Oh en Seaside. Mijn buurmeisje en ik hadden vroeger een beetje een crush op de zanger.
Somebody That I Used To Know van Gotye & Kimbra.
My Humps van The Black Eyed Peas. Eigenlijk ken ik denk ik bijna al hun liedjes uit mijn hoofd. Megafan vroeger!

Een favoriet liedje van dit moment.

Een recent liedje wat ik héél mooi vind en van één van m’n favoriete zangeressen is: Zoutelande van Geike Arnaert en BLØF. Vroeger was ik echt een grote fan van Hooverphonic met haar als zangeres. Maar ik vind dat ze in het Nederlands ook heel mooi klinkt.
Daarnaast:
Face it van Vuurwerk. Niet heel recent maar wel nog niet zo heel lang geleden pas ontdekt.
Cola van Camelphat & Elderbrook. Soms weet ik niet goed waarom ik een bepaald liedje nu zo mooi of goed vind. Dat heb ik dus met dit. Het roept een soort van sfeer op, een fijn gevoel.

Een liedje van een band / zanger(es) die je haat.

Niet dat ik haar echt haat, maar in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen heeft zij wat dingen op Twitter geschreven waar ik mij echt totaaaal niet in kon vinden. Jammer want ik vond dit vroeger een leuk liedje. 212 van Azealia Banks. En verder vind ik Max van Oscar & The Wolf echt niet leuk. Haha. Unpopular opinion? Maar ik vind de meeste van zijn liedjes wel leuk. Altijd moeilijk zo’n situaties 😉 Het gekke aan zijn liedjes vind ik ook dat er gewoon altijd een stuk in zit wat ik echt verschrikkelijk vind en dan een stuk wat ik echt super leuk vind. Runaway en The Game van Oscar & The Wolf.

Een guilty pleasure liedje.

Haha ik deelde al een keer dat ik niet geloof in guilty pleasures want als je iets leuk vindt, moet je daar maar gewoon voor durven uitkomen. Bij dezen durf ik zeggen dat ik Feelin Myself van Miley Cyrus heel leuk vind én volledig kan meezingen. Sowieso vind ik Miley wel leuk. En verder vind ik Rumble van Da Rick ook de max. Doet me denken aan mijn jeugd en heel leuk om gewoon even op te dansen. Haha.

Een liedje waarvan niemand verwacht dat ik het leuk vind.

Dan kies ik voor Aerials van System Of A Down. En Hypnotize vind ik ook mooi. Ondanks dat ik hun geschreeuw echt niet mooi vind, hebben ze wel heel mooie gezongen stukken en melodieën en daarom luister ik ze af en toe ook graag.

En verder is Die Antwoord ook altijd zoiets waar mensen van denken: ‘Hu?’. Bijvoorbeeld Fatty Boom Boom of Baby’s On Fire of Ugly Boy (met oa Cara Delevingne, Dita Von Teese, Marilyn Manson en Jack Black. Ik vind het altijd leuk om andere bekende mensen in clips te zien) en natuurlijk I Fink You Freeky. De clips vind ik heel raar, soms een beetje eng maar ook weer leuk en anders.

Een liedje dat mij omschrijft.

Niet dat dit liedje mij echt omschrijft, maar ik vind wel dat ik het moet delen. Vaak als ik mensen ontmoet die wat ouder zijn dan ik zelf ben, komt dit liedje wel een keer ter sprake. Inclusief mensen die vragen of ik eens “nee” wil zeggen tegen hen. Nee. Haha. Ik vind het wel leuk dat De Mens een liedje over mijn naam maakte want je hoort hem niet veel. En ik vind het ook best grappig om mijn naam op die manier te horen.

Ik vind het ook wel moeilijk eigenlijk om een liedje te kiezen dat mij echt omschrijft, maar na veel luisteren en songteksten checken, ga ik voor All goes wrong van Chase & Status.

*****

Het is dus echt onmogelijk voor mij om bij alles gewoon maar één liedje te kiezen. Ik heb het gevoel dat ik dan de andere liedjes geen eer aan doe. Haha. Binnen een paar weken een nieuwe post met andere vragen! Olé. Ik weet niet of jullie dit leuk vinden om te lezen, maar ik blijf gaan hoor. Vind het zelf veel te leuk om dit te delen. Hihi.

Photo by Mitchel Lensink on Unsplash

11 thoughts on “Song challenge (part 1).

 1. Hé, leuk! Dat is eens origineel zeg! 🙂 We hebben niet meteen dezelfde muzieksmaak, maar heb zo eens een paar liedjes opgezet die je vermeld had, en dat van Radiohead – Street Spirit kan ik bv. nog wel appreciëren 🙂 Ik denk dat als ik deze tag zou doen, dat mijn antwoorden veel ‘commerciëler’ zouden zijn, als je snapt wat ik bedoel? Bv. Backstreet Boys enz… De meesten van jouw liedjes ken ik zelfs niet 🙂 hihi
  Nele | pizzapartyfridaynight schreef laatst over Mijn allereerste shoplog!My Profile

 2. Superleuk artikel!
  Ik moet wel nog enkele liedjes verder opzoeken en luisteren! Ga alvast reageren op sommige liedjes die ik wel ken 😀
  Ik dacht dat ik Round & Round van AKS niet kende tot ik het oplegde: “AAAAH DAT LIEDJE”.
  Verder wil ik ook nog zeggen dat ik Rose Tattoo ook echt geweldig vind. Heb hen deze week nog live gezien en dat was zooooo goed. Zo energiek en geweldige sfeer, echte aanrader.
  Zoutelande is momenteel echt hét liedje van m’n vriend en mij. Kunnen we 3 keer na elkaar luisteren.
  Vroeger vond ik Oscar & The Wolf héél goed, nu vind ik ze gewoon goed. Denk dat het komt omdat de groep nu zoveel bekender is. Had ik in het verleden bv ook met Selah Sue.
  Deel nog maar zoveel dergelijke artikels als je wilt! Wat heb je een leuke en uitgebreide smaak! 😀

 3. Oh zo leuk, weer wat inspiratie! Haha, Max van Oscar and the Wolf heeft lang bij mij in de buurt gewoond. Die is ooit zijn voetbal in mijn tuin komen halen, hehe, still a good day. Ik heb een cd van hem, maar zet die eigenlijk nooit op, terwijl ik hem live wel echt geweldig vind. Die gaat altijd zo op in zijn shows, echt leuk om te zien. Een beetje een vreemd (en niet zo slim) kantje van mij is dat ik net wel liedjes ga luisteren die mij triestig maken als ik eigenlijk al triestig ben, haha. Ik moet dan gewoon efkes bleiten en dan is dat weer over 😉 Ik vind het ook echt geweldig als mensen je nieuwe muziek leren kennen (denk dat ik daarom zo’n boon heb voor Rambo, ook al is hij een giga-eikel ;-)).
  Sam – singlereadytomingleblog schreef laatst over Will you date me?My Profile

 4. Oh leuk nu heb ik weer veel liedjes om te luisteren 😀 Chase and status vond ik vroeger ook altijd zo fijn! En System of a down is eigenlijk echt wel eens ideaal om op los te gaan hé 😉

Comments are closed.