Sneak peek van de babykamer

OMG MENSEN IK BEN LETTERLIJK BINNEN 5 DAGEN UITGEREKEND!!! Hoe gek is dat? We hebben het voorbije weekend en deze week nog bijna elke dag in de babykamer vertoefd want we wilden het kamertje graag af hebben voor ons kindje geboren is. Ik mocht ondertussen ook een paar posters uitzoeken van Poster Store en daar maakte ik héél erg dankbaar gebruik van om de laatste details – haha, we weten allemaal dat dit uiteraard niet de laatste details zijn, maar goed – voor de babykamer op punt te zetten. Ik toon ze natuurlijk wat verder in deze post maar ik kan al verklappen dat wij wel voor natuur posters zijn gegaan.

Zoals de titel zegt is dit een sneak peek, een kijkje in onze babykamer. Ik ga de volledige kamer pas delen als de baby er is denk ik dus ja ik houd jullie toch nog iets langer in spanning. Ook vooral omdat ik denk dat er toch nog wat dingetjes bij gaan komen (ik heb bijvoorbeeld nog wat tof spul op onze geboortelijst gezet).

De kamer

Voor de babykamer kozen we voor een – er is wat discussie rond tussen mijn vriend en mij 😉 – oker- / mosterdgele kleur op de muren met een soort van lambrisering, maar dan geverfd. Ik wist direct dat ik zoiets wou want ik vind dat super tof staan. De lambrisering loopt door het volledige kamertje, inclusief op de deur. We trokken de gele kleur ook door naar de commode.

Ik nam dit kastje over van m’n oma en ik vind het echt super mooi met die kleur er op.

Als bedje kozen we voor het meest cheape bedje van de Ikea maar dat vonden wij het allermooiste door het blanke hout. Toevallig vond mijn vriend ook een matrasovertrekje in precies de juiste kleur geel.

De vloer! Dat was nog de moeilijkste beslissing van al denk ik. We wilden eerst een houten vloer maar toen we die eenmaal wilden leggen bleken bijna alle planken krom te zijn… Uiteindelijk vonden we super mooie tapis-plain (hoe schrijf je dat eigenlijk??) en gingen we daarvoor. Als we aan mensen vertelden dat we voor tapijt gingen kregen we vaak nogal bedenkelijke blikken. Compleet begrijpelijk want we hadden vroeger op onze trap ook tapijt (van dat hele oude, viezige) en dat was horror. Maar dit tapijt is prachtig vind ik zelf en lekker zacht aan de voetjes.

En dit was volgens mij de allereerste babygerelateerde aankoop die we deden nadat we wisten dat we een kindje gingen krijgen. In de woonkamer hebben we een ‘gewone’ verzorgingstafel met -kussen maar voor in de babykamer kozen we een handgemaakt verzorgingsmandje uit Ghana (van Petit Philippe). Zo mooi 😍

De gordijnen komen ook van Ikea en zijn wat in hetzelfde kleurenpalet als het tapijt. We hebben zelf deze gordijnen ook op onze slaapkamer. Ik moet ze wel nog inkorten maar euhm ja, dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren (de gordijnen in onze woonkamer hangen al drie jaar op de grond :p ).

Als laatste plaatsten we twee Ikea kastjes die we nog hadden in de babykamer. Ik beitste de kastjes (en mijn favoriete zwangerschapsjeans 😭😭, gelukkig moet ik niet lang meer zonder) zodat ze bij het hout van de lijsten passen. Ik ben er nog niet helemaal over uit of we de lijsten op de kastjes laten staan of ze effectief omhoog gaan hangen maar ik vind het voorlopig zo wel leuk staan.

Zoals jullie kunnen zien is het een neutraal kamertje geworden. Alez, dat vind ik toch. Ik ben zelf meer fan van unisex dingetjes dan van die hele duidelijke jongens- of meisjesdingen. Een ander voordeel vind ik ook dat we deze kamer eigenlijk best wel lang gaan kunnen gebruiken op deze manier. Ik vind het totaal niet babyachtig en zowel vriendlief als ik zouden nu nog graag in deze kamer slapen, haha. Ik ben een klein beetje verliefd op de gele kleur. Vind het zo vrolijk staan, zelfs op een regenachtige dag.

Nog iets over de posters.

Ik mocht deze dus uitzoeken bij Poster Store waar je betaalbare en super mooie posters met verschillende thema’s designs en formaten (en fotolijsten) kan vinden. We gingen voor natuurposters en een poster van de Hogwarts Express want eens Harry Potter fans, altijd Harry Potter fans eh! Wij kozen zelf bij onze posters voor de baby ook drie lijsten in walnoot-hout. Het uitzoeken van de posters was nog best een klus want er is super veel keuze en eerlijk gezegd wou ik wat wegblijven van die typische kinderkamer posters, ook al zijn die ook heel leuk. We hebben ons er eens een uurtje aan gezet en hebben letterlijk élke poster bekeken. Op de website kan je ter inspiratie ook fotowanden bekijken zodat je zelf niet te veel meer na moet denken over bij elkaar passende posters (ik moet daar zelf altijd een beetje van kwijlen want het ziet er zo mooi uit!) maar ik zoek ze toch graag zelf uit.

Mijn ervaring met Poster Store

De posters zijn allemaal geprint op duurzaam geproduceerd papier van hoge kwaliteit en dat merk je echt. Ik mocht in het verleden al eens een paar posters uitzoeken bij een andere webshop en ik kan je zeggen dat de kwaliteit van deze posters echt vele beter is. Dat merkte ik meteen aan het uitzicht en het gevoel van het papier.

Voor beneden in onze woonkamer koos ik nog twee zwart wit posters uit voor boven onze tv. Ik wou die “fuck it” poster zelfs eerst op de babykamer hangen maar dat leek ons dan achteraf gezien misschien een beetje onorthodox ofzo, haha. En als laatste zocht ik twee Frida Kahlo prenten uit voor een vriendin die grote fan is en die wel een opkikkertje kon gebruiken (die zwart witte is zo mooi!).

Kortingscode!

Als je zelf graag een poster (of twee of drie) wil bestellen bij Poster Store, kan je mijn kortingscode gebruiken: tussenmarsenjupiter. Daarmee heb je 20% korting op fotolijsten en posters (excl selection). De code is geldig tm 5 oktober. 

Ik ben echt zo trots op de kamer! Ik vind het oprecht een mega fijne plek die iets warms en positiefs uitstraalt en ik denk – en hoop – dat onze baby er gelukkig gaat zijn. Ik ga er elke dag wel een keer of twee eventjes piepen gewoon omdat ik er blij van word. Ik ben vooral ook zo fier op mijn vriend (en schoonzus en -broer die hielpen) dat hij alles zelf gedaan heeft, dat maakt het extra bijzonder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 + 7 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

21 thoughts on “Sneak peek van de babykamer

 1. Wauw wat mooi zeg! Ik wou dat ik zo’n mooie kleur op de muren had! Ik vind unisex ook heel leuk voor kindjes, die hoeven niet meteen in een stereotypisch roze of blauw kamertje te liggen.

 2. Oooh wow zo’n mooie kamer Irene! Nu al jaloers op de baby hihi. Geen idee wanneer hij gaat beslissen om naar Belgenlandje te komen, maar alleszins enorm veel succes met de bevalling en veel plezier met de kennismaking, ik ben zeker dat het een zalig gevoel zal geven. Enne ben al heel erg benieuwd naar al je mamaverhalen binnenkort! Liefs! (PS super leuke posters gekozen trouwens!)
  Silke schreef laatst over Schrijfsel | Dit is vakantieMy Profile

 3. Superschoon! En hoe leuk is dat geel hihi. Zo zot dat daar binnenkort een mini-mensje ligt!!! Oh enne, ik wilde ook die poster met die aap haha, maar mijn lief was geen fan. Nu ben ik jaloers hehe.
  Lesley schreef laatst over EUH JA #19My Profile

  1. Haha wel ik denk dat mijn lief soms innerlijk ook met zijn ogen rolt en dan denkt ‘doe maar jong’ :p Alez dat geluk heb ik dan, dat hij ook effectief zegt dat ik het mag doen, haha.
   Ik zag ook veel posters met van die Schotse hooglanders en toen moest ik aan u denken 😀

   1. Haha ja daar hebben wij er uiteindelijk eentje van besteld. En ja, een roze zetel zou ik er bij mijn lief ook echt noooooit door krijgen terwijl ik echt jaloers ben op die van jullie haha!
    Lesley schreef laatst over EUH JA #19My Profile

 4. Wat is het een prachtig kamertje geworden!
  Het tapijt vindt ik erg mooi, super cosy.
  Heel veel succes met de laatste lootjes, en geniet er natuurlijk nog even van <3
  Liefs,
  Evelien

 5. Wat mooi! Inderdaad kun je hier jaren mee vooruit en is het lekker neutraal. Die lambrisering door laten lopen op de deur vind ik echt super bedacht en het staat geweldig. En nu hoop ik natuurlijk stiekem dat de volgende update een baby in die kamer bevat;). Veel sterkte met de laatste dagen.
  Naomi schreef laatst over Niet normaalMy Profile

 6. Amaai, da vind ik nu heel schoon ze. Ik ben ook ni van de veel frutsels en alsof het schattigheids monster over de kamer gebraakt heeft 🙂
  Ik vind da bedje eigelijk schoon uitkomen in die kamer, maakt geen drol uit of da veel of weinig gekost heeft he. Ik vind bij zeeman ook schoon gerief, zeker voor kleertjes. Allee voor als ik ooit ne kleine mag krijgen 🙂 Zo spannend, uw laatste dagen!!!

  1. Het schattigheidsmonster heeft alleszins niet gekotst, hoop dat de baby binnenkort ook niet te vaak alles onder kotst :p
   Mega spannend trouwens!! Zit echt op hete kolen!