Short hair, don’t care (zeggen ze dan eh)

Om de één of andere reden vind ik dit een dwaze uitspraak. Maar goed. Dat ter zijde. Zoals je misschien al kunt raden: ik ben naar de kapper geweest! Nu net. Exact twee maanden geleden, op 14 augustus vond ik dat er iets moest veranderen. Ik was m’n lange haar zo beu. Maar echt, zo beu! Het zit gewoon  a l t i j d  in de knoop. Hoeveel masker en conditioner ik er ook in smeer. Hoe vaak ik het ook borstel. Daarom droeg ik het de laatste vijf maanden (dat weet ik heel precies want wij hadden net ons huis gekocht toen) in een dot of staart. Dus diezelfde 14de augustus belde ik naar m’n kapper om een afspraak te maken. Moest ik nog twee hele lange maanden wachten. En vandaag was het dus eindelijk zo ver! YES!

Mensen zeggen altijd dat ze hun haar kort laten knippen en dan valt het toch nog op hun schouders. Dat vind ik dus niet kort hé. M’n kapster vroeg ook hoeveel er af mocht. Veel. Heel veel. Oké. Of ik een fotootje had. Ja hoor. Ik haalde m’n Pinterestbord met kapsels tevoorschijn et voila. Ze schrok. Want ze dacht ook dat ik bedoelde dat het tot op m’n schouders mocht komen. Nope. Doe maar gewoon alles er af. En een half uurtje later was het klusje geklaard. Helaas kon ik m’n staart niet opsturen voor Think Pink omdat m’n haar ontkleurd is geweest. Anders had ik zo ook graag m’n steentje bijgedragen.

Hoe voelt dus gelijk zoveel beter hé! Ongelooflijk! Ik denk niet dat ik er voorlopig spijt van ga krijgen. Ik zit er nu wel aan te denken om maandag eens te bellen om te vragen of ze van m’n lokje vooraan toch nog een stuk af kunnen doen. Het valt vaak wat naar beneden en dat stoort me toch. Maar ik denk dat dat geen probleem zal zijn.

Wat vind jij er van?

24 thoughts on “Short hair, don’t care (zeggen ze dan eh)

 1. Oh. Ik vind het echt heel mooi! Ik zou dat dus nog niet durven, al mijn haar eraf laten knippen. Chapeau dus dat jij dat gewoon wel gedaan hebt! En serieus… van die personen die naar de kapper gaan en dan thuis komen met zogezegd ‘super kort’ haar (maar toch echt niet helemaal!). Haha. Daar kan ik me soms ook aan ergeren.
  Sarah schreef laatst over J’ADORE the French way of lifeMy Profile

 2. De kleur én de coupe staan je gewoon 😉
  Anderhalf jaar geleden heb ik mijn haar ook ineens héél kort laten knippen – best decision ever!

  1. Dankje Charlotte! 🙂 Kleur is nog een overblijfsel van m’n vorige coupe. Haha. Maar vind het ook wel leuk zo!

  1. De kapper zei ook meteen dat me dat ging staan. Toch altijd wat spannend hé zo’n grote verandering. Maar het pakte goed uit deze keer!

 3. Het staat je heel mooi Irene! En je staat ook echt goed en stralend op die foto.
  Ik ben toevallig vandaag ook naar de kapper geweest. Bij mij is er een vijftal centimeter af, was echt nodig. Momenteel laat ik het nog groeien maar misschien bij de volgende kappersbeurt een groot stuk eraf.

 4. Oooooh wat gaaf! Zo kort zou ik het zelf niet willen ( ik ben een van die mensen die haar haar dan laat knippen tot net onder de schouders en dan vind ik het al kort genoeg 😛 )

 5. Nog erger: meisjes die er een heel drama van maken dat ze naar de kapper zijn geweest en je dan letterlijk niet eens ziét wat er gebeurd is. Dan blijkt er 5 cm af te zijn ofzo. Of dan is het nét een tintje lichter blond geverfd. ZUCHT.
  Love the new hair! Een paar jaar geleden heb ik mijn compleet kapot geverfde haar ook helemaal af laten knippen, net zo kort, en het voelde zo bevrijdend! Lekker fris in de zomer, nooit meer zo lang bezig om haar te wassen, geen knopen meer, geen borstel meer nodig, aaahh! Ik had er alleen wél meer werk aan om het een beetje in model te krijgen. Plus, je moet vaker naar de kapper omdat je ook ineens heel snel merkt als het weer gegroeid is. Maar ja, you win soms, you lose some natuurlijk!
  Talitha schreef laatst over Confessions of a skinny bitchMy Profile

  1. Inderdaad! Maar het voelt zoveel beter! Ben er heel blij mee 🙂 inderdaad wel wat meer moeite om het goed te leggen. En ik moet met m’n fiets gaan werken dus ik zal vanaf nu op mijn werk aankomen met een extra verwaaid hoofd :p

 6. Oooh, dat is wel heel kort 😀 Maar als jij je hier goed bij voelt dan moet jij dat doen 😉 Ik had vroeger als kind ook lang haar, maar het zat ook steeds in de knoop omdat ik zo’n fijn haar heb. Ik was het beu en het deed echt pijn wanneer ik mijn haren borstelde. Dus in het 1ste middelbaar beslist om er de schaar in te zetten. Ik had toen een carré’tje. Mijn papa was echt kwaad! Hij houd van meisjes met lang haar. Ik zie dat ook wel graag en had ik geen miserie met mijn haardos had ik er ook de schaar niet in gezet. Ondertussen is mijn kapsel echt wat ik wil en dat is aan de ene kant kort geknipt en de andere kant lang. En in trapjes. Ik zal het nog wel een tijdje zo houden 😉
  Evelyne schreef laatst over 52 blije maandagen #39 | 4 redenen om 1 stap tegelijk te zettenMy Profile

  1. Das ‘t belangrijkste hé, dat je je goed voelt bij je kapsel 🙂 uiteindelijk is het ook maar haar.

 7. Ik vind het hééééél mooi! Ik heb precies dezelfde frustratie als jij: ‘haar kort geknipt’ en dan kan het nog altijd perfect in een staart. Aaargh… Mijn haar is nu wat langer dan anders, maar ik heb ook al vaak zo’n lengte gehad als jij nu. Zo hip en makkelijk hé 🙂 Het staat je goed!
  Lottes Anekdotes schreef laatst over Change.My Profile

  1. Super makkelijk! Vind het echt veel beter dan m’n lang haar eigenlijk. Dat ziet er (soms) alleen maar mooi uit en dit is ook gewoon praktisch (en nu klink ik wrs als een oma, met m’n praktische kapsel :p)

 8. Wooooow supermooi, het staat je echt héél goed! Haha, ik herinner me nog goed dat ik tegen de kapper zei “Doe maar een pixie cut” en al mijn haar er plots afging. Ik had mijn bril ook niet op en zie zonder echt geen steek dus toen het af was dacht ik echt: help, ik lijk op Justin Bieber! Hielp ook niet echt dat mijn zus dat bevestigde hahaha. Maar ik heb er echt nooit spijt van gehad 🙂
  Sam – singlereadytomingleblog schreef laatst over Ikea-, Rituals- en TinderfrustratiesMy Profile

Comments are closed.