Shoplog | Vintage per kilo sale

Afgelopen zondag trok ik samen met twee nichtjes naar Antwerpen voor de Vintage per kilo sale. M’n allereerste keer maar ze-ker niet de laatste! De sale ging door in Antwerpen, in de Simonsstraat. 5 minuutjes wandelen van Antwerpen Centraal. Het begon om 11 uur maar wij waren er iets later. Qua aantal mensen viel het toen nog mee maar na een kwartier was het wel echt druk.

Gelukkig hadden we ondertussen onze armen al redelijk vol kunnen laden met mooie stuks. Mijn doel was om minstens 1 bloesje te vinden in een toffe print en niet meer uit te geven dan €36. Aangezien 1 kg kledij 18 euro kostte, betekende dat dus dat ik 2kg kleren kon kiezen. Gelukkig kon je tussendoor je buit wegen want het is echt absurd moeilijk om in te schatten hoeveel een bloesje of een pull precies wegen.

Wat kocht ik?

Ik kocht zes dingen: twee truien, drie bloesjes en een jurkje. Ik betaalde voor deze zes dingen €31. Iets meer dan vijf euro per stuk. Daar kan je niet voor sukkelen he.

Dit is het jurkje. Mooie kwaliteit stof, stevig, toffe print. Ik zag helaas thuis een vlek in de rok maar die valt niet op. Ik kreeg hem er ook niet uit in de was maar ik kan misschien nog wat andere dingetjes proberen. Ik was bang dat het een beetje tuttig ging staan maar het valt goed mee!

Dit zijn de bloesjes. Uit het onderste bloesje moest ik een paar schoudervullingen knippen maar dat was direct gefixt. Ik heb een beetje een zwak voor bloemenprints en toffe kleurcombinaties.

En de pulls! Ik ben vooral heeeeel erg fan van de gele trui! Ik vind hem zo mooi! Ik hou van die grote mouwen, de kleur is leuk, hij prikt niet, hij is niet te dik dus ik kan hem op een frissere lentedag ook nog dragen. In de eerste trui zit glitter dus dat is altijd goed. Die trui is ook iets dikker dan de gele en hij is ook heel lang dus die prop ik sowieso in m’n broek.

Conclusie.

Ik vind het echt een aanrader. Ik zou wel altijd tegen het openingsuur gaan om nog alle keuze te hebben en de grootste drukte voor te zijn. Ik vind het qua prijs een goeie deal, zeker als je veel luchtige bloesjes kunt vinden. Het aanbod is enorm en ze hebben er vanalles: broeken, rokken, jurken, truien, jeans, jassen, handtassen. Helaas geen accessoirers of bijvoorbeeld sjaaltjes (of die hebben wij niet gezien).

Het enige nadeel aan de locatie in Antwerpen vond ik dat het er erg donker was. Het ging door in een soort van club -inclusief muziek- dus geen ramen en ook geen algemene verlichting die de hele ruimte verlicht maar vooral spots die in je ogen schijnen.

Ik hoop sowieso nog eens terug te kunnen gaan in bijvoorbeeld Gent of Brussel. Dit smaakt naar meer!

Ben jij al eens naar een vintage per kilo sale geweest? Of zou je het graag eens doen?

18 thoughts on “Shoplog | Vintage per kilo sale

 1. Ik wil zo graag een keer naar een vintage kilo sale, maar telkens valt het hier (omgeving Eindhoven) net op data dat ik niet kan. Irritant. Na jouw shoplog wil ik nog liever gaan de volgende keer, zeker omdat het ook meteen een leuke blog oplevert, haha.
  Minke schreef laatst over Review: Monsterdoos mei 2019My Profile

 2. Ik zou heel graag een keer naar zo’n vintage per kilo sale gaan 🙂 Vooral dat eerste jurkje vind ik heel leuk. Jammer van die vlek. Misschien een keer langs een stomerij gaan om te kijken of zij de vlek eruit krijgen? De andere items zijn trouwens ook echt tof! Ik hou wel van die prints.

  Liefs,
  Marloes
  Mevrouw Marloes schreef laatst over Vega(n) genieten bij Rozey in RotterdamMy Profile

 3. Ik kijk elke maand even bij mijn local kilo markt (in Londen) . De laatste paar maanden hebben ze heel veel shirts van Duitse en Nederlandse sportverenigingen. :,) van paard- tot kano- en voetbalvereniging.

  De jurk is mijn favoriet! Ik zou trouwens voor dezelfde items gaan
  Tea schreef laatst over Exploring Barbican ConservatoryMy Profile

 4. Wat een leuke dingen zitten er tussen! Dat jurkje staat je echt heel leuk! En bloemenblousjes zijn ook helemaal tof, dat ben ik met je eens haha. Ik heb wel vaak van de kilo sale gehoord, hier in Nijmegen zijn ze ook vaak maar ik ben er nog nooit heen geweest (vooral omdat ik niemand meekrijg en ik alleen erheen gaan een beetje ongemakkelijk vind). Wie weet komt het er ooit wel van!
  Madelon schreef laatst over Het is klein en viel van de trapMy Profile

  1. Er staan wel spiegels maar geen hokjes. Ik heb niets gepast. Veel van die dingen zijn toch wel oversized. Maar ik had wel speciaal zo’n dun topje met spaghettibandjes aan zodat ik eventueel snel iets over mijn hoofd kon trekken zonder in m’n nakie te moeten staan 😀

 5. Oh wauw, je hebt echt mooie dingen gekocht! Vooral dat jurkje vind ik helemaal geweldig en staat je ook zo mooi <3 Jammer van de vlek, maar gelukkig zie je er niet echt iets van als je het jurkje aan hebt. Goed om te weten dat zo'n kilosale echt wel een aanrader is. Misschien moet ik daar toch ook eens naartoe gaan 🙂
  Romy schreef laatst over Meer gedaan krijgen in minder tijd? 11 tips!My Profile

 6. Mooie kleding heb je gekocht! Ik kende vintage per kilo helemaal niet, maar het klinkt wel leuk. En ja, dat je tussendoor even je buit kunt wegen, lijkt me wel heel erg handig.
  Naomi schreef laatst over De ideale wachtkamerMy Profile

Comments are closed.