Shoplog | Vintage per kilo sale

Afgelopen zondag trok ik samen met twee nichtjes naar Antwerpen voor de Vintage per kilo sale. M’n allereerste keer maar ze-ker niet de laatste! De sale ging door in Antwerpen, in de Simonsstraat. 5 minuutjes wandelen van Antwerpen Centraal. Het begon om 11 uur maar wij waren er iets later. Qua aantal mensen viel het toen nog mee maar na een kwartier was het wel echt druk.

Gelukkig hadden we ondertussen onze armen al redelijk vol kunnen laden met mooie stuks. Mijn doel was om minstens 1 bloesje te vinden in een toffe print en niet meer uit te geven dan €36. Aangezien 1 kg kledij 18 euro kostte, betekende dat dus dat ik 2kg kleren kon kiezen. Gelukkig kon je tussendoor je buit wegen want het is echt absurd moeilijk om in te schatten hoeveel een bloesje of een pull precies wegen.

Wat kocht ik?

Ik kocht zes dingen: twee truien, drie bloesjes en een jurkje. Ik betaalde voor deze zes dingen €31. Iets meer dan vijf euro per stuk. Daar kan je niet voor sukkelen he.

Dit is het jurkje. Mooie kwaliteit stof, stevig, toffe print. Ik zag helaas thuis een vlek in de rok maar die valt niet op. Ik kreeg hem er ook niet uit in de was maar ik kan misschien nog wat andere dingetjes proberen. Ik was bang dat het een beetje tuttig ging staan maar het valt goed mee!

Dit zijn de bloesjes. Uit het onderste bloesje moest ik een paar schoudervullingen knippen maar dat was direct gefixt. Ik heb een beetje een zwak voor bloemenprints en toffe kleurcombinaties.

En de pulls! Ik ben vooral heeeeel erg fan van de gele trui! Ik vind hem zo mooi! Ik hou van die grote mouwen, de kleur is leuk, hij prikt niet, hij is niet te dik dus ik kan hem op een frissere lentedag ook nog dragen. In de eerste trui zit glitter dus dat is altijd goed. Die trui is ook iets dikker dan de gele en hij is ook heel lang dus die prop ik sowieso in m’n broek.

Conclusie.

Ik vind het echt een aanrader. Ik zou wel altijd tegen het openingsuur gaan om nog alle keuze te hebben en de grootste drukte voor te zijn. Ik vind het qua prijs een goeie deal, zeker als je veel luchtige bloesjes kunt vinden. Het aanbod is enorm en ze hebben er vanalles: broeken, rokken, jurken, truien, jeans, jassen, handtassen. Helaas geen accessoirers of bijvoorbeeld sjaaltjes (of die hebben wij niet gezien).

Het enige nadeel aan de locatie in Antwerpen vond ik dat het er erg donker was. Het ging door in een soort van club -inclusief muziek- dus geen ramen en ook geen algemene verlichting die de hele ruimte verlicht maar vooral spots die in je ogen schijnen.

Ik hoop sowieso nog eens terug te kunnen gaan in bijvoorbeeld Gent of Brussel. Dit smaakt naar meer!

Ben jij al eens naar een vintage per kilo sale geweest? Of zou je het graag eens doen?

18 Comments

 1. Minke 30 mei 2019

  Ik wil zo graag een keer naar een vintage kilo sale, maar telkens valt het hier (omgeving Eindhoven) net op data dat ik niet kan. Irritant. Na jouw shoplog wil ik nog liever gaan de volgende keer, zeker omdat het ook meteen een leuke blog oplevert, haha.
  Minke schreef laatst over Review: Monsterdoos mei 2019My Profile

  Beantwoorden
 2. Mevrouw Marloes 24 mei 2019

  Ik zou heel graag een keer naar zo’n vintage per kilo sale gaan 🙂 Vooral dat eerste jurkje vind ik heel leuk. Jammer van die vlek. Misschien een keer langs een stomerij gaan om te kijken of zij de vlek eruit krijgen? De andere items zijn trouwens ook echt tof! Ik hou wel van die prints.

  Liefs,
  Marloes
  Mevrouw Marloes schreef laatst over Vega(n) genieten bij Rozey in RotterdamMy Profile

  Beantwoorden
 3. Sanne 23 mei 2019

  Wat een leuk concept! Goed geslaagd ook, en al helemaal voor dat bedrag. Vind je gele trui ook echt leuk!
  Sanne schreef laatst over Deze bikini’s & badpakken staan op mijn wishlistMy Profile

  Beantwoorden
 4. Marlous 22 mei 2019

  Ooh wat leuk! Kan niet wachten totdat ik hier straks gewoon op de fiets naartoe kan gaan 🙂 Vind je gele pull en de 2e blouse superleuk. Voor de vlek in je jurk kun je misschien ossengalzeep proberen, works like a gem!
  Marlous schreef laatst over Persoonlijk: vragen & antwoorden over mijn verhuizing naar AntwerpenMy Profile

  Beantwoorden
 5. Tea 22 mei 2019

  Ik kijk elke maand even bij mijn local kilo markt (in Londen) . De laatste paar maanden hebben ze heel veel shirts van Duitse en Nederlandse sportverenigingen. :,) van paard- tot kano- en voetbalvereniging.

  De jurk is mijn favoriet! Ik zou trouwens voor dezelfde items gaan
  Tea schreef laatst over Exploring Barbican ConservatoryMy Profile

  Beantwoorden
 6. Madelon 22 mei 2019

  Wat een leuke dingen zitten er tussen! Dat jurkje staat je echt heel leuk! En bloemenblousjes zijn ook helemaal tof, dat ben ik met je eens haha. Ik heb wel vaak van de kilo sale gehoord, hier in Nijmegen zijn ze ook vaak maar ik ben er nog nooit heen geweest (vooral omdat ik niemand meekrijg en ik alleen erheen gaan een beetje ongemakkelijk vind). Wie weet komt het er ooit wel van!
  Madelon schreef laatst over Het is klein en viel van de trapMy Profile

  Beantwoorden
 7. Silke 22 mei 2019

  Ik heb gezien dat er in juni eentje in Gent is, hoop echt dat ik er heen kan 😀 Fan van je kledingstukken en zo leuk dat je ze een tweede leven kan geven! Ze staan je goed! Kon je er ter plaatse ook goed passen of is het vooral op’t zicht? Liefs!
  Silke schreef laatst over Reizen | Corsica | Zweten in Bastia, prachtige roadtrip in het Noorden en genieten van Corte.My Profile

  Beantwoorden
  • Irene 22 mei 2019

   Er staan wel spiegels maar geen hokjes. Ik heb niets gepast. Veel van die dingen zijn toch wel oversized. Maar ik had wel speciaal zo’n dun topje met spaghettibandjes aan zodat ik eventueel snel iets over mijn hoofd kon trekken zonder in m’n nakie te moeten staan 😀

   Beantwoorden
 8. Anna 22 mei 2019

  Wat een leuke aankopen! Die gele trui is echt heel tof 😀
  Anna schreef laatst over 10 Praktische tips om van je blog je bedrijf te makenMy Profile

  Beantwoorden
 9. Ines 22 mei 2019

  oooh ik ben fan van de gele trui!!

  Beantwoorden
 10. Ilona Wielinga 22 mei 2019

  Aah je hebt echt toffe items gescoord! Ik vind die blousjes echt ontzettend leuk zeg.
  Ilona Wielinga schreef laatst over Een zelfgemaakt tie dye shirt | Outfit + DIYMy Profile

  Beantwoorden
 11. evelien 22 mei 2019

  Wat een geweldige aankopen!
  Ik ben eens naar een vintage kilo sale geweest, zo leuk om daar te shoppen. <3
  Liefs,
  Evelien
  evelien schreef laatst over Mijn favoriete winkels voor (curvy) jurkjes! (all sizes!)My Profile

  Beantwoorden
 12. Anne 22 mei 2019

  Wat een geweldige items heb je gekocht! Ik ben echt verliefd op alles, zo mooi. <3

  Beantwoorden
 13. Audrey 22 mei 2019

  Het jurkje staat je echt heel goed, zeker niet tuttig! De gele trui is ook tof. Zelf koop ik weinig kleding. Volgens mij zijn hier in de buurt ook weinig verkooppunten of marktjes.
  Audrey schreef laatst over Eten in een sterrenrestaurant: mijn ervaringMy Profile

  Beantwoorden
 14. Romy 22 mei 2019

  Oh wauw, je hebt echt mooie dingen gekocht! Vooral dat jurkje vind ik helemaal geweldig en staat je ook zo mooi <3 Jammer van de vlek, maar gelukkig zie je er niet echt iets van als je het jurkje aan hebt. Goed om te weten dat zo'n kilosale echt wel een aanrader is. Misschien moet ik daar toch ook eens naartoe gaan 🙂
  Romy schreef laatst over Meer gedaan krijgen in minder tijd? 11 tips!My Profile

  Beantwoorden
 15. Naomi 22 mei 2019

  Mooie kleding heb je gekocht! Ik kende vintage per kilo helemaal niet, maar het klinkt wel leuk. En ja, dat je tussendoor even je buit kunt wegen, lijkt me wel heel erg handig.
  Naomi schreef laatst over De ideale wachtkamerMy Profile

  Beantwoorden
 16. Darina 22 mei 2019

  Wat een mooie items heb je gekocht! Vooral de bloemenprintjes zijn erg leuk. Ik ben nog nooit bij een vintage kilo sale geweest. Toch een keer doen 🙂
  Darina schreef laatst over Tips voor een dagje uit naar AntwerpenMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.