Samenwonen. En gelukkig zijn.

Samenwonen. Ik denk dat dit de allerallerallerbeste beslissing ooit is. Maar echt. De allerbeste. Ooit. Echt hé. Ik ben echt super gelukkig. Happy Hippo. En David is ook een gelukkig nijlpaardje. Hihi. Ik heb het even nagevraagd voor de zekerheid hoor. Ja, wij zijn gelukkig. G E L U K K I G. En dat is, zoals het quoteke hierboven zegt, homemade. Door onszelf. En ook door onszelf in ons huis. Maar ik ga het hier niet over ons huis hebben. Ik kan uren vertellen over hoe blij ik er mee ben. En hoe gelukkig ik ben als ik ’s avonds in m’n roze zetel kan ploffen. Maar dat ga ik dus niet doen. Haha. Nee. Ik ga het hebben over hoe het is om samen te wonen. Samenwonen met David. Het huishouden doen. Die dingen.

Samenwonen. En ons huishouden in leven houden.

Blijkbaar vinden mensen het heel wat als je gaat samenwonen. Ze denken (en weten misschien uit eigen ervaring) dat het moeilijk zal zijn om echt een huis te delen met iemand. Om bijna altijd samen te zijn. Om een huishouden te runnen. Ik weet niet wat ik er van had verwacht, maar het valt me echt heel goed mee. Haha. Ik vond het op voorhand wel spannend. Maar dan niet spannend omdat ik me zou moeten aanpassen en benieuwd was hoe dat zou gaan. Wel spannend omdat ik er zoveel zin in had! Ik keek er al  j a r e n  naar uit. David en ik gingen ooit een jaar op kot. Elk apart want je weet maar nooit hé. En uiteindelijk kwam het er op neer dat we toch elke dag samen waren. Sindsdien wou ik dat voor altijd.

Ik wist op voorhand dat het goed zou gaan. David en ik zijn een goed team. Na 7 jaar samen denk ik dat we elkaar best goed kennen. Ik ben niet zo’n moeilijk mens. En hij ook niet. Geen gezeur over sokken op de grond. Of wie de was gaat ophangen en de vaatwasser inladen. En ook geen gezeur over wie gaat koken. Iedereen doet gewoon waar ie op dat moment zin in heeft. En vaak doen we dingen samen. Als ik hoor hoe het bij andere mensen gaat, heb ik denk ik wel geluk met een man als David in mijn huis. En leven. Natuurlijk is het bij ons ook niet elke dag glitters. Maar dat kan gewoon.

Waarom vind ik het zo geweldig?

🏠 Er is altijd iemand in huis die naar je luistert. En als je zo’n emotioneel mens bent als ik, iemand die je troost. Iemand die je chocola geeft als je ongesteld bent. Iemand die kattenkots opruimt als je er zelf geen zin in hebt (hihi, danku David!). Iemand die ’s avonds vraagt hoe het op je werk was. Die muggen mept en motjes vangt. En die je elke dag knuffelt

🏠 Je beslist alles zelf. Of ja, samen. Als je geen zin hebt om te koken, dan kook je niet. Als je een Harry Potter filmmarathon wil doen midden in de week, dan kan dat gewoon. Of twee dagen na elkaar frietjes eten. Het stof twee weken laten liggen. Het bed niet opmaken. Als je twee keer per dag wil douchen, doe maar. Kan allemaal.

🏠 Sluit een beetje aan op het vorige. Je hebt niet meer alleen de verantwoordelijkheid over dingen. Je moet niet meer zelf uren staan twijfelen of je iets wel of niet gaat doen. Je kan gewoon overleggen met iemand. Dat vind ik vooral op gebied van geldzaken heel rustgevend. Niet dat dat nu zo stresserend was toen ik nog thuis woonde. Maar alleen is alleen. En nu zijn we samen. En ik heb het gevoel dat ik me niet echt zorgen hoef te maken omdat we samen zijn.

🏠 Je bent altijd samen, maar er is ook ruimte om dingen zelf te doen. Eigenlijk zoals apart wonen, maar dan gewoon samen. Haha. Ik wil soms even computeren. Dan doe ik dat. En dat is oké. David wil soms aan z’n auto werken. Dat is ook oké. Ik vind het ook wel belangrijk om zelf nog wat me-time te hebben.

🏠 Eindelijk echt een excuus om mooie spulletjes uit te zoeken. En elke keer wordt het nog mooier dan ervoor. Dat vind ik fijn. Wij hebben niet heel veel rommeltjes in huis. Maar wel net genoeg. En redelijk doordacht. Waardoor alles leuk bij elkaar past. En ja het is wat materialistisch, maar ik word er echt super happy van dus dan mag het gewoon. Hihi.

Conclusie.

Iedereen, ga samenwonen! Haha.

10 thoughts on “Samenwonen. En gelukkig zijn.

  1. Aah wat spannend! Ik zou dan geen geduld meer hebben om nog een half jaar te wachten. Haha 😀

 1. Wat fijn om te horen dat je het samenwonen zo goed bevalt en dat jij en David zo te horen ook echt goed op elkaar ingespeeld zijn. Het lijkt mij ook wel heel fijn om met een eigen huis meer vrijheid te hebben en gewoon je eigen keuzes te kunnen maken. En die mooie spulletjes natuurlijk, haha! Daar kan ik nu al naar uitzien.
  Romy schreef laatst over Zo ontdekte ik mijn eigen kledingstijl!My Profile

 2. Zo’n heerlijk artikel om te lezen! En hoe leuk dat alles gewoon zo vlotjes verloopt.
  Ik zit al 4 jaar op kot en vanaf volgend jaar gaat mijn lief ook op kot, maar we doen het zoals jullie: elk apart om te beginnen. Al heb ik het gevoel dat we waarschijnlijk ook wel constant bij elkaar zullen zijn. Maar toch vind ik het belangrijk dat hij ook eerst ‘leert’ hoe het is om even alleen te wonen, zonder ouders en zonder lief. 🙂
  Marie schreef laatst over Fotografie: oud ShanghaiMy Profile

 3. Wat een mooi artikel Irene! Dit maakt me zo vrolijk, hihi, en het omschrijft perfect hoe ik het ook voel met mijn vriend. We wonen nu zo’n half jaar samen, en ik zou het al niet meer kunnen missen! Het voelt zo vanzelfsprekend allemaal. Liefs en nog super veel succes! 🙂
  Silke schreef laatst over Fotografie | Gezichten in Gent | AstridMy Profile

Comments are closed.