Review | Online plantjes bestellen via Plantsome

Dit weekend, na een bezoekje aan het tuincentrum (om eerlijk te zijn, twee tuincentra), besloten David en ik het online planten bestellen eens uit te proberen. Waarom? We hebben in ons huis nu twee gigantische bananenbomen staan die, als het weer terug beter is, terug naar onze tuin verhuizen. Het gevolg is dat als die twee reuzen weg zijn, we ineens veel minder groen zullen hebben in ons huis. En laat dat groen nu net ons ding zijn. Daarbij vonden we in het ene tuincentrum niet echt ons ding en was het andere ons net iets te prijzig. Online ons heil zoeken dus.

We stuitten op Plantsome. Een Nederlandse site waar je prachtige kamerplanten kan kopen voor fijne prijsjes én met gratis verzending in Nederland (en voor België €4, wat ook helemaal niet veel is als je ziet wat voor gigantische pakketten het zijn). Het handige van Plantsome is dat je gelijk bij je bestelling voor elke plant een mooie pot kan kiezen. Dat hebben wij niet gedaan om de kosten wat te drukken, maar het is wel een leuk extraatje.

Wij kozen vier planten uit en betaalden inclusief verzending net geen €100. Naast dat je dus al een pot kan kiezen op de website, heeft Plantsome ook een app waarin je je planten kan toevoegen. De app berekent op basis van de hoogte van je plant en het aantal uren zonneschijn hoeveel water je plant wanneer nodig heeft. Als het moment daar is, krijg je een melding op je smartphone. Dit vind ik echt héél handig want wij zijn hier eigenlijk heel slecht in het tijdig water geven van onze plantfriends. Foei.

De planten komen elk ingepakt in bubble plastic in hun eigen (gigantische) doos aan. De potten staan in een kartonnen standaard zodat ze niet kunnen omvallen en je planten dus veilig aankomen. Er zit een kaartje bij met wat tips.

Dan laat ik jullie nu kennis maken met onze nieuwe vriendjes (ik ben niet zo goed in plantennamen, maar ik heb ze terug opgezocht dus ik hoop dat ik ze allemaal juist benoem):

Dieffenbachia | Ficus Lyrata | Alocasia | Ficus Elastica

Ik ben van plan om morgen nog eens langs de Zeeman te gaan om te kijken of ze nog van die plantenstandaards hebben (heb ze nu voorlopig op twee kleinere bananenboompjes hun plek gezet). Het staat leuk en op die manier komen de planten ook wat hoger.

Voordelen:

* Gratis verzending / €4 voor de verzending.
* Goed ingepakt.
* De app die je helpt met het in leven houden van je planten.
* Veel informatie op de website, zoals de hoogte van de plant.
* De mogelijkheid om een pot bij te bestellen.
* De mogelijkheid om de planten terug te sturen.

Nadelen:

Ik kan er werkelijk geen bedenken. Haha.

Conclusie:

Goedgekeurd! Wij zijn heel tevreden. De planten zien er mooi en gezond uit en van goede kwaliteit (is dat een ding bij planten?). Zelf vind ik het moeilijk om in te schatten hoe groot iets zal zijn dus aan de afmeting die vermeld staat, heb ik niet zo veel (ik ga ook niet na meten met een lintmeter ofzo want ik ben te lui), maar als je er beter in bent dan ik, is het wel handig. Voor mij viel één plant iets kleiner uit dan ik had verwacht, maar alsnog ben ik super blij met ons nieuw groen. Ik kan het dus zeker aanraden om eens op de site te gaan kijken als je ook nog op zoek bent.

Zou jij online planten bestellen?

15 thoughts on “Review | Online plantjes bestellen via Plantsome

 1. Mijn ouders bestelden vroeger altijd bloemen en planten via Bakker (Nederland). Eerst via het boekje met bestelbon en later online. We hebben er nog nooit problemen mee gehad.
  Evelyne schreef laatst over Ik ben bloeddonorMy Profile

 2. Ik zou het wel eens willen proberen dat online bestellen van planten maar vind het ook juist weer zo leuk om door het tuincentrum te struinen.. 😀 Die Dieffenbachia trouwens, hebben wij op de slaapkamer staan en volgens het internet komt hij zelden tot bloei. Wij hebben er nu al 12 bloemen uit moeten knippen, word er helemaal gek van! Ben benieuwd hoe die van jullie het gaat doen!
  Sammie schreef laatst over Stoere vloerlamp voor de woonkamer.My Profile

 3. Dat lijkt me echt super handig! Vooral zo’n app, zou echt al veel levens van mijn planten hebben gered… oops! Ik ga zeker even kijken of ze iets leuks hebben voor in mijn kamertje 🙂 Liefs!
  Anna schreef laatst over This or that?My Profile

  1. Je kan de app ook gewoon installeren als je niets van de site koopt dus dat is ook wel handig 🙂

 4. Handig! Want ik haat dat kiezen in een tuincentrum waar je niemand vindt om een woordje uitleg te geven, ik ben een complete nul in kennis van planten, de app is dus ook wat voor mij

  1. Haha ja ik ken dus ook niets van planten. Ik doe maar gewoon wat. Mijn orchidee is bijvoorbeeld net al haar bloemen verloren en ik heb geen idee waarom. Het ging heel lang goed en nu niet meer (maar ik vind het eigenlijk een stomme plant dus ik vind het niet heel erg :p).

 5. Wat superleuk dat je planten ook online kan bestellen! Het kaartje erbij ziet er ook zo schattig uit 🙂 Ik denk toch dat ik liever in een tuincentrum mijn planten koop, gewoon omdat ik het super leuk vind om door zo’n centrum te lopen!
  Mevrouw Marloes schreef laatst over Lesidee over de verkiezingenMy Profile

  1. Oh maar ik vind het ook te leuk om in een tuincentrum rond te lopen hoor! Dus dit zal zeker die bezoekjes niet vervangen. Maar wel handig als je bijvoorbeeld een specifieke plant zoekt en hem niet echt kan vinden in de winkel.

 6. Ik had er eigenlijk nog nooit aan gedacht om planten online te bestellen, maar deze website klinkt echt enorm goed. Eentje om te onthouden. Ik ga meteen eens een kijkje nemen! Leuke tip!
  Sarah schreef laatst over Room tourMy Profile

Comments are closed.