Recept voor ballekes met rijst, paprika en tomatensaus (dat klinkt niet zo speciaal maar ’t is echt f*cking lekker, trust me)

Sinds ik de Boost! app heb, heb ik al een paar recepten ontdekt die op mijn lijstje met favoriete recepten komen. Waaronder ook dit gerechtje met ballekes, paprika en tomatensaus. Enfin, het recept dat ik ga delen is niet het exacte recept uit de app want ik gaf er een beetje mijn eigen draai aan om het nog lekkerder te maken.

Je weet het misschien (of niet) maar ik doe veel op gevoel eigenlijk. Ik heb een poging gedaan om er voor het recept getallen op te plakken maar je moet zelf ook wat zien (in het originele recept staat bijvoorbeeld ‘maar’ 200 gram gehakt terwijl dat voor ons beide totaal niet genoeg is) en vooral proeven.

Wat heb je nodig voor 1 grote en 1 kleine eter?

+ Zoveel gehakt als nodig om voor 2 personen ballekes te rollen. Wij nemen 400 à 500 gram.
+ 2 paprika’s
+ 1 ui
+ 2 à 3 handjes snoeptomaatjes
+ 5 eetlepels Griekse yoghurt
+ rijst
+ 1 ei
+ paneermeel
+ 1 teen look
+ 1,5 eetlepels honing
+ 1 theelepel paprikapoeder
+ snufje pili-pili
+ ras el hanout (hebben ze volgens mij in zo goed als elke supermarkt die niet de Lidl of de Aldi is)

Zo op een rijtje zien dat er veel ingrediënten uit maar ‘k beloof dat het gemakkelijk is!

Wat moet je doen?

  1. Meng het gehakt met het ei en een beetje paneermeel en rol daar ballekes van. Bak de ballekes tot ze een mooi bruin korstje hebben (en gaar zijn).
  2. Zet water op voor de rijst en kook die.
  3. Snijd ondertussen de ui in kleine stukjes, de paprika in reepjes en de tomaatjes in de helft.
  4. Bak de ui in een beetje boter of olijfolie tot hij glazig is en voeg dan de tomaten en de paprika toe. Kruid met de ras el hanout (ik begin altijd met 1 theelepel).
  5. Maak de yoghurtdressing door de Griekse yoghurt te mengen met de honing, het paprikapoeder, de pili-pili en de teen knoflook die je perst (knoflookpoeder kan ook). Proef eens voeg naar smaak nog wat kruiden toe.
  6. Als de tomaatjes hun vorm verliezen kan je ze pletten – met een grote houten lepel bijvoorbeeld – om saus te maken. Proef eens en voeg indien nodig nog wat ras el hanout, peper of zout toe.
  7. Gooi alles in een bord, doe er een kwak yoghurt bij en eteeeeen!

Indien je het wat sauziger wilt, kan je een beetje bloem toevoegen terwijl je de groentjes in de pan gooit. Als de tomaten dan geplet zijn kan je eventueel nog wat water toevoegen en dit eventjes laten pruttelen om meer saus te krijgen.

Ik had dus nog nooit ras el hanout kruiden gebruikt en dacht dat ik dat nooit van mijn leven ging vinden in de winkel maar dat bleek toch makkelijker te zijn dan ik dacht. Ik vind het een mega lekkere kruidenmengeling! Daarnaast vond ik het eerst een beetje een aparte combinatie: gehaktballekes met rijst maar zie, ’t is een succes en mijn vriend vindt het ook super lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 reacties

  1. Ziet er heel lekker uit!! En zeg eens miss foodblogster, door wat kan ik die gehaktballen vervangen zodat ik het veggie kan maken? Van die fake kipstukken? Of heb je iets originelers? (ik vraag het maar aan u hé want ik kan dat allemaal niet goed)

    1. Mag ik het zeggen mag ik het zeggen mag ik het zeggen? Oke, ik zeg het gewoon.

      Je hebt in de categorie vegaspul van dat kruimgehakt waarmee je niet echt balletjes kunt vormen, maar ook van dat fake gehakt dat er echt zo roze uitziet als echt gehakt en waar dat dus WEL heel goed mee gaat! Ik denk dat je daar dit recept echt PERFECT mee kan maken.

    2. Haha oei euhm :p Neppe gehaktballen? Of falafel lijkt me ook wel lekker daarbij nu ik erover nadenk. En wat Audrey zegt klopt ook. Ik heb eens van dat zou-naar-echt-gehakt-smakengehakt gekocht in de Lidl maar ik vond dat toch wat tegenvallen qua smaak maar daar kan je dus wel ballekes van rollen.

  2. Gehaktballetjes en tomatensaus en rijst zijn allemaal dingen die ik heel lekker vind en het klinkt zó simpel, dus ik ga het binnenkort eens maken denk ik. Dankje voor de tip!

  3. Beetje off-topic hoor maar wat is er gebeurt dat elk woord ineens met hoofdletters begint? Ook in de comments haha! Weird!

    Anyway dit ziet er lekker uit, ik ga het eens proberen 😀

    1. Ja, dit viel me ook al op! Leest niet echt lekker, haha. Ook boven dit reactieveld gebeurt het, dus ik denk dat het een instelling is ergens. Anyways: klinkt goed dit!