Recept | Preiquiche met ham.

Quiche. Ik at ooit eens quiche op de afscheidslunch van een collega en daar voelde ik mij nadien niet heel lekker door. Haha. MAAR. Quiche sprak mij altijd wel heel erg aan. Om de simpele reden dat het een hartige taart is (ik bedoel maar, taart jongens. Taart!) waar je allemaal dingen in kan gooien die je lekker vindt. En geef mij bladerdeeg en ik ben blij. Half uurtje in de oven en klaar. En als je een beetje oplet met room en co, nog vrij gezond ook denk ik dan.

Al sinds ik verhuisd ben, wil ik eens quiche maken maar om de een of andere reden kwam het er nooit van. Nu zal het ook wel meespelen dat ik geen taartvorm had en er gisteren één kocht. Haha. Ik was een avond alleen thuis en besloot er maar gewoon voor te gaan. Preiquiche (love prei) met hesp. Of ham. Zoals u wenst 😉

Sorry voor de wel héél wazige foto.

Ingrediënten:

2 preistengels | hesp (ik gebruikte twee grote schellen) | peper en zout | 1 dl room | 1 dl melk | 3 eitjes | bladerdeeg | geraspte kaas naar smaak

Extra: een taartvorm van ongeveer 28cm

How to:

* Verwarm de oven voor op 200°C
* Snijd de prei in schijven en stoom hem even. Je kan de prei ook aanbakken of in de microgolf opwarmen als je dat wil.
* Snijd de hesp in reepjes.
* Meng de room, de melk en de eitjes onder elkaar en kruid met peper en zout.
* Leg je bladerdeeg in de taartvorm en prik gaatjes in de bodem.
* Verdeel de prei en de hesp over de bodem.
* Giet het roommengsel over de prei.
* Strooi er wat geraspte kaas over.
* Laat je taart 35 minuutjes bakken in de oven.

Ik moet zeggen: I LOVE QUICHE! 😀 En ik heb nu al zin om er een te maken met tomaatjes en paprika. Chanceke dat ik voor de zekerheid een tweede rol bladerdeeg meenam uit de winkel.

Maak jij weleens quiche en wat gooi jij er dan in?

8 thoughts on “Recept | Preiquiche met ham.

 1. Njammie quiche. Dat maak ik zelf ook heel graag. Ik vond het vooral grappig om dit te lezen terwijl ik net een taartbodem uit de oven heb gehaald. Al ga ik deze zo meteen wel afwerken tot een aardbeientaart met roomkaas én lemoncurd vermits we de laatste tijd véél versgeplukte aardbeien uit de moestuin van mijn ouders krijgen.

  Mocht je nog wat quiche-inspiratie zoeken dan kan je hier eens gaan kijken … https://www.zwartraafje.be/recepten/hartiggebak.html

  Dit receptje maak ik zelf ook graag klaar. Zoveel smaak door al die groenten.
  https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R1187578/quiche-met-kip-en-groente

  1. Merci voor de receptjes! Ik ga ze straks eens bekijken (of eerder morgen, ’t is al wat laat 😉 ). En hm aardbeientaart! Lekker!

  1. Hihi dat heb ik dan weer nog nooit gedaan. Maar het is echt heel snel klaar dus zeker het proberen waard!

 2. Mjam, zag ik deze gisteren voorbij komen op insta? Was al heel benieuwd! Is alweer eeuwen geleden dat ik een quiche maakte. Nu ik dit zo zie, denk ik dat ik er maar weer eens aan de slag ga!

  1. Jaaaa dit is ‘m! 😀 Ik ga er deze week nog eens eentje maken ^^ lijkt me ook lekker om mee te nemen naar m’n werk 🙂

 3. Ik vind quiche op zijn tijd best lekker. Laatst heb ik een quiche met bloemkool en ham gemaakt. De bodem werd alleen niet heel gaar. Ik denk dat ik volgende keer de bodem eerst even voorbak in de oven. Geen idee of dat een succes zal zijn.

  1. Ik zag wel een paar recepten waarbij de bodem eerst 8 à 10 minuutjes gebakken werd dus dat moet wel goed komen denk ik! 🙂

Comments are closed.