• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Instagram
  • Bloglovin
  • Pinterest
  • Email
  • Tumblr
  • Home
  • Over mij
    • Privacybeleid
    • Disclaimer
    • Contact / Samenwerken
  • Onderwerpen
    • Persoonlijk
      • Weekoverzichtjes
      • 1000 vragen aan jezelf
    • Lifestyle
      • Kijken Lezen Luisteren
      • Joey doesn’t share food. Maar ik wel!
      • Go green(er)
      • Mamadingen
    • Lijstjes
      • 22 vragen aan 22 vrouwen
      • 21 Before 2021
      • Day Zero Project ’18 – ’20
        • Day Zero Project Updates ’18 – ’20
    • Schrijfsels van Fien
    • Mind
    • Random
  • Day Zero Project ’21 – ’23
    • Day Zero Project Updates ’21 – ’23
  • Shop my closet
  • Blije Bakkes
tussenmarsenjupiter

tussenmarsenjupiter

joey doesn't share food. maar ik wel!

Recept | Penne ovenschotel.

8 juli 2018

Sinds ik in een kookflow zit met weekmenuutjes en Pinterestrecepten, heb ik ook zin om al die recepten te delen met jullie. Maar aangezien ik geen kookblog heb en ook geen behoefte heb om daar aan te beginnen, houd ik mezelf wat in. Echter luister ik graag naar jullie en kreeg ik de vraag om dit receptje te delen en aangezien het héél lekker was en ik jullie graag zie, ga ik het delen!

Ik heb buiten de foto bovenaan trouwens geen andere foto’s van deze schotel, waarvoor excuses 😉

Oorspronkelijk was dit een ovenschotel met kip erbij, maar ik maakte hem zonder kip. Wij aten er barbecueworstjes bij, maar je kan hem eigenlijk ook perfect zonder vlees eten. Of dus toch gewoon met kip.

Wat heb je nodig?

* Ongeveer 400g penne of andere korte pasta (krullekes, macaroni, …)
* 1 brikje room
* 1 sjalotje
* 1 blik tomatenblokjes
* gemalen kaas naar smaak
* 1 courgette
* sambal naar smaak

Wat moet je doen?

1. Verwarm de oven al voor op 180°C
2. Kook de pasta gaar.
3. Snijd de sjalot fijn en de courgette in kleine blokjes. Kan gewoon met de schil! Daar zitten veel vitamientjes in 😉
4. Giet wat olijfolie in een (wok)pan en bak de sjalot even aan.
5. Gooi er de courgette bij en een beetje sambal en laat even bakken.
6. Giet de room en de tomatenblokjes er bij en kruid eventueel met zout.
7. Voeg de penne bij de saus en giet alles in een ovenschaal.
8. Bestrooi met geraspte kaas en zet de schotel in de oven voor 15 minuutjes.
9. Daarna kan je even de grilfunctie op zetten zodat de kaas kan kleuren.

SMAKELIJK!

Ik vond dit echt héél lekker maar ik had helaas ook net iets te veel sambal gebruikt (per ongeluk!) waardoor het toch net iets te spicy was. Ook nog heel lekker om achteraf koud te eten. Wij hadden een paar dagen later een barbecue en aten toen de rest van deze pasta koud op.

delen

Categories: Joey doesn't share food. Maar ik wel! Tags: Recept

Ik schreef deze ook nog

Recept • Mascarponetaart met appels voor dummies

Ik maakte voor ’t eerst in mijn leven cinnamon rolls en zo ging het er aan toe

Recept • Eimuffins

Recept • Gehakt-broccoli-ovenschotel

vorige
Zomer bucketlist.
volgende
Deze week #19

Lees Interacties

Reacties

  1. Eva zegt

    10 juli 2018 om 12:57

    Oooh lekker! Ben sowieso erg fan van recepten die ook gewoon zonder vlees kunnen, ik laat het toch zelf altijd weg dus hoera!

  2. Mei Qi zegt

    10 juli 2018 om 12:15

    Aaah dat ziet er ontzettend lekker uit!

  3. Kaylin zegt

    9 juli 2018 om 10:42

    Thaaaanks 😀 We hebben momenteel een oven op gas waar we wat miserie mee hebben. Maar ik sla het receptje op voor in de toekomst.

    • Irene zegt

      9 juli 2018 om 13:03

      Oh gas vind ik altijd zo eng :p haha. Onze oven is echt super oud maar hij werkt nog goed gelukkig!

  4. Marie zegt

    8 juli 2018 om 22:14

    Mmm klinkt heerlijk! Ik vind het superhandig als je zo’n simpele gerechtjes deelt want zelf ben ik echt geen keukenprinses en ik heb nooooit inspiratie. Ik sla dit receptje dus zeker op 😀

    • Irene zegt

      9 juli 2018 om 13:02

      Haha same hier hoor 😉 maar met zo’n dingetjes als dit (lees: makkelijk maar wel super lekker), lijkt het altijd alsof je super goed kan koken 😀

  5. Johanne zegt

    8 juli 2018 om 15:47

    Klinkt heerlijk! Heb nog nooit een pastarecept met sambal gezien, maar klinkt best goed eigenlijk . Ik sla ‘m op!

    • Irene zegt

      8 juli 2018 om 18:20

      Love sambal! Ik gebruik dat echt vaak

Instagram

010 van #100happydays. Ik ga zwemmeeeeen ! 010 van #100happydays. Ik ga zwemmeeeeen !
009 van #100happydays en we vieren 4 maanden met h 009 van #100happydays en we vieren 4 maanden met het allerliefste jongetje van de wereld 💕
008 van #100happydays⁣ ⁣ Mijn eeuwige jeans ee 008 van #100happydays⁣
⁣
Mijn eeuwige jeans eens ingeruild voor een Vintage jurkje dat ik tijdens mijn zwangerschap kocht in de hoop dat het zou passen als de baby er was. En 't past!⁣ 🙌🏻
⁣
Na mijn bevalling voelde ik mij niet zo goed in mijn vel. Ik draag nu 2 kledingmaten extra en dat vond ik moeilijk te aanvaarden. Alleen maakte ik een tijdje terug toch de klik in mijn hoofd en vind ik wat ik in de spiegel zie nu best wel oke. Een van mijn 'goede voornemens' voor dit jaar is dan ook om niet meer negatief over mijn lijf te denken of praten (ik wil ook het goede voorbeeld geven aan mijn kind dus ik kan nu alvast oefenen en nog 'foutjes' maken, nu hij het toch nog niet snapt).
007 van #100happydays lachen om en met dit mooie j 007 van #100happydays lachen om en met dit mooie jongetje. Vandaag alle wasbare luiers voorgewassen zodat we daar ook eens mee kunnen starten.
006 van #100happydays in de sneeuw! Nu een beetje 006 van #100happydays in de sneeuw! Nu een beetje meer dan vorige keer en (hopelijk) een beetje minder dan volgende keer!
005 van #100happydays met dit lachebekje ❤️ 005 van #100happydays met dit lachebekje ❤️
004 van #100happydays begon in de sneeuw! ❄️❄️
003 van #100happydays en weeral iets van mijn ocht 003 van #100happydays en weeral iets van mijn ochtend. Deze keer niet mijn ontbijtje maar de opkomst van de zon tijdens ons ochtendrondje en wat dat met de wolken doet.
002 van #100happydays. Mijn favoriete ontbijtje (n 002 van #100happydays. Mijn favoriete ontbijtje (naast pannenkoeken en koffiekoekjes uit de oven uiteraard): havermelk, havermout, chiazaad en gevriesdroogde aardbeien en een stukske (of 2) pure chocolade (74%).⁣
⁣
Eeh ik wil je vriend zijn!
  • Home
  • Over mij
  • Contact / Samenwerken
  • Privacybeleid
  • Disclaimer
Copyright © 2021 tussenmarsenjupiterBack to Top