Recept | Penne ovenschotel.

Sinds ik in een kookflow zit met weekmenuutjes en Pinterestrecepten, heb ik ook zin om al die recepten te delen met jullie. Maar aangezien ik geen kookblog heb en ook geen behoefte heb om daar aan te beginnen, houd ik mezelf wat in. Echter luister ik graag naar jullie en kreeg ik de vraag om dit receptje te delen en aangezien het héél lekker was en ik jullie graag zie, ga ik het delen!

Ik heb buiten de foto bovenaan trouwens geen andere foto’s van deze schotel, waarvoor excuses 😉

Oorspronkelijk was dit een ovenschotel met kip erbij, maar ik maakte hem zonder kip. Wij aten er barbecueworstjes bij, maar je kan hem eigenlijk ook perfect zonder vlees eten. Of dus toch gewoon met kip.

Wat heb je nodig?

* Ongeveer 400g penne of andere korte pasta (krullekes, macaroni, …)
* 1 brikje room
* 1 sjalotje
* 1 blik tomatenblokjes
* gemalen kaas naar smaak
* 1 courgette
* sambal naar smaak

Wat moet je doen?

1. Verwarm de oven al voor op 180°C
2. Kook de pasta gaar.
3. Snijd de sjalot fijn en de courgette in kleine blokjes. Kan gewoon met de schil! Daar zitten veel vitamientjes in 😉
4. Giet wat olijfolie in een (wok)pan en bak de sjalot even aan.
5. Gooi er de courgette bij en een beetje sambal en laat even bakken.
6. Giet de room en de tomatenblokjes er bij en kruid eventueel met zout.
7. Voeg de penne bij de saus en giet alles in een ovenschaal.
8. Bestrooi met geraspte kaas en zet de schotel in de oven voor 15 minuutjes.
9. Daarna kan je even de grilfunctie op zetten zodat de kaas kan kleuren.

SMAKELIJK!

Ik vond dit echt héél lekker maar ik had helaas ook net iets te veel sambal gebruikt (per ongeluk!) waardoor het toch net iets te spicy was. Ook nog heel lekker om achteraf koud te eten. Wij hadden een paar dagen later een barbecue en aten toen de rest van deze pasta koud op.

8 thoughts on “Recept | Penne ovenschotel.

  1. Oooh lekker! Ben sowieso erg fan van recepten die ook gewoon zonder vlees kunnen, ik laat het toch zelf altijd weg dus hoera!

  2. Thaaaanks 😀 We hebben momenteel een oven op gas waar we wat miserie mee hebben. Maar ik sla het receptje op voor in de toekomst.

    1. Oh gas vind ik altijd zo eng :p haha. Onze oven is echt super oud maar hij werkt nog goed gelukkig!

  3. Mmm klinkt heerlijk! Ik vind het superhandig als je zo’n simpele gerechtjes deelt want zelf ben ik echt geen keukenprinses en ik heb nooooit inspiratie. Ik sla dit receptje dus zeker op 😀

    1. Haha same hier hoor 😉 maar met zo’n dingetjes als dit (lees: makkelijk maar wel super lekker), lijkt het altijd alsof je super goed kan koken 😀

  4. Klinkt heerlijk! Heb nog nooit een pastarecept met sambal gezien, maar klinkt best goed eigenlijk . Ik sla ‘m op!

Comments are closed.