• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Instagram
  • Bloglovin
  • Pinterest
  • Email
  • Tumblr
  • Home
  • Over mij
    • Privacybeleid
    • Disclaimer
    • Contact / Samenwerken
  • Onderwerpen
    • Persoonlijk
      • Weekoverzichtjes
      • 1000 vragen aan jezelf
    • Lifestyle
      • Kijken Lezen Luisteren
      • Joey doesn’t share food. Maar ik wel!
      • Go green(er)
      • Mamadingen
    • Lijstjes
      • 22 vragen aan 22 vrouwen
      • 21 Before 2021
      • Day Zero Project ’18 – ’20
        • Day Zero Project Updates ’18 – ’20
    • Schrijfsels van Fien
    • Mind
    • Random
  • Day Zero Project ’21 – ’23
    • Day Zero Project Updates ’21 – ’23
  • Shop my closet
  • Blije Bakkes
tussenmarsenjupiter

tussenmarsenjupiter

joey doesn't share food. maar ik wel!

Recept | Overheerlijke (salted) caramelsaus

16 augustus 2019

Oké, op deze foto ziet het er misschien niet heel smakelijk uit, maar geloof mij, dat is het wel. Ik wil niet opscheppen (toch wel een beetje) maar dit is de lekkerste caramelsaus / karamelsaus die ik ooit heb gegeten. Volgens mij is het karamel maar ik vind caramel er beter uit zien dus ik schrijf het vanaf nu ook gewoon zo 😉

Goed, caramelsaus dus. Ik heb deze saus nu al twee keer gemaakt en hij is telkens binnen de twee weken op. Ik zou de pot in één keer kunnen leegeten, gewoon zo met een lepel maar ik hou mezelf wat in. Ik eet dit met allerlei andere zoetigheid: broodpudding, brownies, pannenkoeken en ja, ook op mijn boterhammen of zoals ik zei, soms gewoon een hapje rechtstreeks uit de pot.

Ik heb dit recept trouwens van ergens op het wereld wijde web maar ik weet niet meer precies waar. Als het jouw recept is, just let me know, dan geef je credits 🙂

Wat heb je nodig voor deze overheerlijke saus?

+ 200 ml water
+ 100 gram suiker
+ een brikje room
+ 90 gram roomboter

optioneel: zout

Hoe maak je deze overheerlijke saus?

Het kan niet simpeler zijn denk ik: gooi het water en de suiker in een steelpannetje en zet dit op het vuur. Ik zet dit op stand 5 van 9. Laat het staan totdat het mengsel goudbruin is. Niet roeren tijdens het opwarmen hé, het is belangrijk dat je er gewoon af blijft. Dit kan even duren dus geduld is een schone deugd!

Als het mengsel goudbruin is, neem je op een pannenlikker de boter (tip van Flip: het helpt als je de boter eerst op kamertemperatuur laat komen) en meng je dit erdoor. Niet schrikken, het bubbelt redelijk hoog op. Doe gewoon rustig aan en er kan niets fout gaan. Roer tot de boter gesmolten is en voeg dan room toe naar keuze. Een goed begin is een half brikje room. Ook hier goed opletten! Giet de room er rustig in, je wil geen spatjes hete caramel op je vel.

Als je er graag salted caramel van maakt voeg je dus nog zout toe aan de caramel. Ik nam gewoon keukenzout maar als je graag echte brokjes er in hebt neem je best zeezout. Ik begon met een halve theelepel maar je hebt wel meer nodig als je het echt wil proeven. Ik zou er nu wel anderhalve theelepel in durven gooien.

Daarna is je sausje klaar en giet je het best in een glazen pot. De saus stijft nog wat op, afhankelijk van de hoeveelheid room die je er in doet. Ook in de koelkast wordt het dus nog wat steviger maar als je hem graag terug vloeibaarder hebt kan je de hele pot au bain marie opwarmen of je schept er wat uit, dropt het op wat je er bij wil eten en warmt dat even op in de microgolf.

Je kan hem dus volgens mij ongeveer wel twee weken in de koelkast bewaren maar ik denk dat ie tegen dan op zal zijn, hihi.

delen

Categories: Joey doesn't share food. Maar ik wel!

Ik schreef deze ook nog

Recept | Preiquiche met ham.

Recept • Muffins met banaan en nutella

Recept • Mascarponetaart met appels voor dummies

Guilty pleasure | Mug cake

vorige
Dagboekje van week 32.
volgende
Een paar tips om je wat beter in je vel te voelen.

Lees Interacties

Reacties

  1. Eveline zegt

    23 oktober 2019 om 14:12

    Net gemaakt, heel lekker!
    Vanavond pannenkoeken met karamelsaus!

  2. Bettie zegt

    25 augustus 2019 om 10:25

    Oeh, dit klinkt zo lekker he! Ik ben gek op caramel

  3. zwartraafje zegt

    20 augustus 2019 om 16:20

    Je had ook nog het label “gevaarlijk” kunnen toevoegen. Of dat ene dat ik altijd zeg wanneer ik een recept met iemand deel “niet aansprakelijk voor enige gewichtstoename”. 🙂

    • Irene zegt

      21 augustus 2019 om 09:00

      Haha ja dat had ik nog kunnen doen! 😀 Ik onthoud het voor de volgende 😉

  4. Karlijn zegt

    17 augustus 2019 om 12:54

    O god, ik wil dit. Nu!

  5. Kelly zegt

    17 augustus 2019 om 10:13

    Hahahaha ik moest echt lachen om jouw label. Blij dat je wel aan foodsharing doet want de saus ziet er superlekker uit!

    • Irene zegt

      17 augustus 2019 om 11:35

      😀 😀

  6. Darina zegt

    16 augustus 2019 om 18:16

    Dit ziet er té lekker uit! Wil het zeker eens proberen.

  7. Stella zegt

    16 augustus 2019 om 10:49

    Hahahaha en ik heb net besloten om eventjes wat kalmer aan te doen met dit soort lekkernijen.. Verdorie, nu wil ik dit dit weekend nog maken 😉 Klinkt heerlijk! Liefs!

  8. Ilona Wielinga zegt

    16 augustus 2019 om 10:23

    Dit lijkt me dus echt heerlijk om zelf eens te proberen. En ik denk dat zelfs ik dit nog wel moet kunnen, haha.

  9. Audrey zegt

    16 augustus 2019 om 08:42

    Mmm, dit ziet er goed uit! Alleen eh… wat is een brikje? Dat is een hoeveelheid die ik niet ken!

    • Irene zegt

      17 augustus 2019 om 11:35

      Oh, hihi, dat is zo’n klein kartonnetje room. Denk dat er 200ml in zit maar ik gebruik het nooit volledig 🙂

  10. Naomi zegt

    16 augustus 2019 om 08:39

    Dit ziet er zó lekker uit…Ik geloof dat die pot in mijn huis echt niet veilig zou staan.

  11. Romy zegt

    16 augustus 2019 om 07:41

    Oh, dat ziet er heerlijk uit! Zeker op de muffin ziet het er zó lekker uit, maar ik kan me voorstellen dat het ook heerlijk is om gewoon uit de pot op te lepelen 😉

  12. Leslie zegt

    16 augustus 2019 om 07:37

    Dit lijkt mij overheerlijk

  13. Anne zegt

    16 augustus 2019 om 07:26

    Oeh, zalig. Moet ik eens proberen 🙂

  • Home
  • Over mij
  • Contact / Samenwerken
  • Privacybeleid
  • Disclaimer
Copyright © 2021 tussenmarsenjupiterBack to Top