Recept | Ovenschotel met patatjes, veggie balletjes en ricotta.

Vorige week was het nog eens zover! Ik nam mijn Pinterestbord met eten er eens bij en besloot een ovenschotel te maken (het zal ook eens niet) gebaseerd op dit recept.

Voor als je het nog niet zou weten; ik hou van ovenschotels. Het is simpel, vraagt relatief weinig voorbereiding (al zijn er schotels die nog minder voorbereiding vragen dan deze), niet te speciale ingrediënten en is zo goed als altijd lekker. Je kan eigenlijk amper iets fout doen met een ovenschotel! Ideaal dus voor op een doordeweekse avond. Daarnaast vind ik tomatensaus echt een lifesaver. Giet ergens tomatensaus over en het is meteen 55421342 keer lekkerder. De meeste dingen toch.

Wat heb je nodig?

Dit is een recept voor 2 à 3 personen. Of vier als het kleine eters zijn 😉

+ 1 preistengel
+ twee tomaten
+ twee wortels
+ vegetarische balletjes. Ik gebruikte de veggie basisballetjes van Albert Heijn maar je kan soortgelijke balletjes wel in elke supermarkt kopen denk ik.
+ aardappelschijfjes uit een pakje of zelf gesneden (ongeveer 450 gram)
+ 1 potje ricotta
+ 1 brik passata
+ kruiden naar smaak: ik gebruikte sambal en bbq-kruiden
+ 1 el suiker
+ geraspte kaas

Wat moet je doen?

Verwarm je oven voor op 220°C.

Snijd de prei en de wortel in fijne ringetjes en schijfjes en gooi deze in een wokpan. Laat ze een beetje zacht worden.

Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg ze toe bij de prei en wortel. Gooi je kruiden en de eetlepel suiker er bij.

Giet het brik passata leeg in je wokpan en bak ondertussen de balletjes in een andere pan.

Voeg de patatjes en de balletjes toe en roer alles eens goed door. Proef eens van de tomatensaus en kruid eventueel nog wat bij.

Giet alles in een ovenschotel en verdeel de ricotta over de schotel. Werk eventueel af met geraspte kaas.

Ik had mijn ovenschotel een tijdje op voorhand gemaakt waardoor het ding opnieuw moest opwarmen in de oven. Dan moet hij er uiteraard langer in dan als je hem meteen maakt en in de oven schuift. Mijn schotel stond ongeveer een half uurtje in de oven.

SMULLEEEEEEEN! Je eet deze schotel best in de zetel voor tv met je pyjama aan 😉

9 Comments

  1. Leen 6 juli 2019

    Damn, klinkt goed 🙂
    Leen schreef laatst over Project 333: van lentekleerkast naar zomerkleerkastMy Profile

    Beantwoorden
  2. Ellen 20 juni 2019

    Alright, overschotels for the win en ik zie mezelf deze zeker al eten voor tv, in PJ 🙂

    Beantwoorden
  3. Oehhh lekker! Ik ga hem ook onthouden voor dit weekend!

    Beantwoorden
  4. Kaylin 19 juni 2019

    Haha, vooral dat laatste. Zalig! Ik vind het ook zo ontspannend om zo te eten. Geen knellende kledij en nadat je gegeten hebt, houd niks je tegen om aan je avond te beginnen (geen tafel opruimen).
    Zoals gewoonlijk heb ik het receptje opgeslagen, het origineel ook.

    Beantwoorden
  5. Audrey 19 juni 2019

    Oe, dit wil ik zeker uitproberen! Bedankt voor de tip over de beste eetwijze ook, haha!
    Audrey schreef laatst over Over basisinkomens en bullshitbanenMy Profile

    Beantwoorden
  6. Naomi 19 juni 2019

    Dit ziet er echt heel erg lekker uit! Die ga ik denk ik ook eens testen. En die tomatensaus…je hebt helemaal gelijk. Tomatensaus maakt álles lekker;).

    Beantwoorden
  7. Anna 19 juni 2019

    Dit ziet er echt heerlijk uit, en nog vegetarisch ook 😀 Bedankt voor de tip!
    Anna schreef laatst over 5 Prachtige bestemmingen voor de perfecte zomervakantie!My Profile

    Beantwoorden
  8. Ilona Wielinga 19 juni 2019

    Oeh dit ziet er echt heel lekker uit. Ik kan zelf voor geen meter koken, maar kan dit wel een keer samen met mijn moeder maken, haha.
    Ilona Wielinga schreef laatst over Naar de Krimmler Wasserfalle | OutfitMy Profile

    Beantwoorden
  9. Darina 19 juni 2019

    Ziet er heerlijk uit. Dit recept wil ik zeker eens maken.
    Darina schreef laatst over Mijn verblijf in het Melia hotel in AlicanteMy Profile

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.