Recept | Ovenschotel met patatjes, veggie balletjes en ricotta.

Vorige week was het nog eens zover! Ik nam mijn Pinterestbord met eten er eens bij en besloot een ovenschotel te maken (het zal ook eens niet) gebaseerd op dit recept.

Voor als je het nog niet zou weten; ik hou van ovenschotels. Het is simpel, vraagt relatief weinig voorbereiding (al zijn er schotels die nog minder voorbereiding vragen dan deze), niet te speciale ingrediënten en is zo goed als altijd lekker. Je kan eigenlijk amper iets fout doen met een ovenschotel! Ideaal dus voor op een doordeweekse avond. Daarnaast vind ik tomatensaus echt een lifesaver. Giet ergens tomatensaus over en het is meteen 55421342 keer lekkerder. De meeste dingen toch.

Wat heb je nodig?

Dit is een recept voor 2 à 3 personen. Of vier als het kleine eters zijn 😉

+ 1 preistengel
+ twee tomaten
+ twee wortels
+ vegetarische balletjes. Ik gebruikte de veggie basisballetjes van Albert Heijn maar je kan soortgelijke balletjes wel in elke supermarkt kopen denk ik.
+ aardappelschijfjes uit een pakje of zelf gesneden (ongeveer 450 gram)
+ 1 potje ricotta
+ 1 brik passata
+ kruiden naar smaak: ik gebruikte sambal en bbq-kruiden
+ 1 el suiker
+ geraspte kaas

Wat moet je doen?

Verwarm je oven voor op 220°C.

Snijd de prei en de wortel in fijne ringetjes en schijfjes en gooi deze in een wokpan. Laat ze een beetje zacht worden.

Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg ze toe bij de prei en wortel. Gooi je kruiden en de eetlepel suiker er bij.

Giet het brik passata leeg in je wokpan en bak ondertussen de balletjes in een andere pan.

Voeg de patatjes en de balletjes toe en roer alles eens goed door. Proef eens van de tomatensaus en kruid eventueel nog wat bij.

Giet alles in een ovenschotel en verdeel de ricotta over de schotel. Werk eventueel af met geraspte kaas.

Ik had mijn ovenschotel een tijdje op voorhand gemaakt waardoor het ding opnieuw moest opwarmen in de oven. Dan moet hij er uiteraard langer in dan als je hem meteen maakt en in de oven schuift. Mijn schotel stond ongeveer een half uurtje in de oven.

SMULLEEEEEEEN! Je eet deze schotel best in de zetel voor tv met je pyjama aan 😉

9 thoughts on “Recept | Ovenschotel met patatjes, veggie balletjes en ricotta.

  1. Haha, vooral dat laatste. Zalig! Ik vind het ook zo ontspannend om zo te eten. Geen knellende kledij en nadat je gegeten hebt, houd niks je tegen om aan je avond te beginnen (geen tafel opruimen).
    Zoals gewoonlijk heb ik het receptje opgeslagen, het origineel ook.

  2. Dit ziet er echt heel erg lekker uit! Die ga ik denk ik ook eens testen. En die tomatensaus…je hebt helemaal gelijk. Tomatensaus maakt álles lekker;).

Comments are closed.