• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Instagram
  • Bloglovin
  • Pinterest
  • Email
  • Tumblr
  • Home
  • Over mij
    • Privacybeleid
    • Disclaimer
    • Contact / Samenwerken
  • Onderwerpen
    • Persoonlijk
      • Weekoverzichtjes
      • 1000 vragen aan jezelf
    • Lifestyle
      • Kijken Lezen Luisteren
      • Joey doesn’t share food. Maar ik wel!
      • Go green(er)
      • Mamadingen
    • Lijstjes
      • 22 vragen aan 22 vrouwen
      • 21 Before 2021
      • Day Zero Project ’18 – ’20
        • Day Zero Project Updates ’18 – ’20
    • Schrijfsels van Fien
    • Mind
    • Random
  • Day Zero Project ’21 – ’23
    • Day Zero Project Updates ’21 – ’23
  • Shop my closet
  • Blije Bakkes
tussenmarsenjupiter

tussenmarsenjupiter

joey doesn't share food. maar ik wel!

Recept | Ovenschotel met patatjes, veggie balletjes en ricotta.

19 juni 2019

Vorige week was het nog eens zover! Ik nam mijn Pinterestbord met eten er eens bij en besloot een ovenschotel te maken (het zal ook eens niet) gebaseerd op dit recept.

Voor als je het nog niet zou weten; ik hou van ovenschotels. Het is simpel, vraagt relatief weinig voorbereiding (al zijn er schotels die nog minder voorbereiding vragen dan deze), niet te speciale ingrediënten en is zo goed als altijd lekker. Je kan eigenlijk amper iets fout doen met een ovenschotel! Ideaal dus voor op een doordeweekse avond. Daarnaast vind ik tomatensaus echt een lifesaver. Giet ergens tomatensaus over en het is meteen 55421342 keer lekkerder. De meeste dingen toch.

Wat heb je nodig?

Dit is een recept voor 2 à 3 personen. Of vier als het kleine eters zijn 😉

+ 1 preistengel
+ twee tomaten
+ twee wortels
+ vegetarische balletjes. Ik gebruikte de veggie basisballetjes van Albert Heijn maar je kan soortgelijke balletjes wel in elke supermarkt kopen denk ik.
+ aardappelschijfjes uit een pakje of zelf gesneden (ongeveer 450 gram)
+ 1 potje ricotta
+ 1 brik passata
+ kruiden naar smaak: ik gebruikte sambal en bbq-kruiden
+ 1 el suiker
+ geraspte kaas

Wat moet je doen?

Verwarm je oven voor op 220°C.

Snijd de prei en de wortel in fijne ringetjes en schijfjes en gooi deze in een wokpan. Laat ze een beetje zacht worden.

Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg ze toe bij de prei en wortel. Gooi je kruiden en de eetlepel suiker er bij.

Giet het brik passata leeg in je wokpan en bak ondertussen de balletjes in een andere pan.

Voeg de patatjes en de balletjes toe en roer alles eens goed door. Proef eens van de tomatensaus en kruid eventueel nog wat bij.

Giet alles in een ovenschotel en verdeel de ricotta over de schotel. Werk eventueel af met geraspte kaas.

Ik had mijn ovenschotel een tijdje op voorhand gemaakt waardoor het ding opnieuw moest opwarmen in de oven. Dan moet hij er uiteraard langer in dan als je hem meteen maakt en in de oven schuift. Mijn schotel stond ongeveer een half uurtje in de oven.

SMULLEEEEEEEN! Je eet deze schotel best in de zetel voor tv met je pyjama aan 😉

delen

Categories: Joey doesn't share food. Maar ik wel!

Ik schreef deze ook nog

Geproefd • Eetbaar cookie dough van The Dough Bar

Recept • Havermoutpannenkoekjes

Recept • Mascarponetaart met appels voor dummies

Recept | Preiquiche met ham.

vorige
Dagboekje week 24.
volgende
Soms zorg ik niet goed voor mezelf.

Lees Interacties

Reacties

  1. Leen zegt

    6 juli 2019 om 09:04

    Damn, klinkt goed 🙂

  2. Ellen zegt

    20 juni 2019 om 11:32

    Alright, overschotels for the win en ik zie mezelf deze zeker al eten voor tv, in PJ 🙂

  3. Iris - Thebeautymagazine.nl zegt

    20 juni 2019 om 10:51

    Oehhh lekker! Ik ga hem ook onthouden voor dit weekend!

  4. Kaylin zegt

    19 juni 2019 om 10:01

    Haha, vooral dat laatste. Zalig! Ik vind het ook zo ontspannend om zo te eten. Geen knellende kledij en nadat je gegeten hebt, houd niks je tegen om aan je avond te beginnen (geen tafel opruimen).
    Zoals gewoonlijk heb ik het receptje opgeslagen, het origineel ook.

  5. Audrey zegt

    19 juni 2019 om 09:07

    Oe, dit wil ik zeker uitproberen! Bedankt voor de tip over de beste eetwijze ook, haha!

  6. Naomi zegt

    19 juni 2019 om 08:56

    Dit ziet er echt heel erg lekker uit! Die ga ik denk ik ook eens testen. En die tomatensaus…je hebt helemaal gelijk. Tomatensaus maakt álles lekker;).

  7. Anna zegt

    19 juni 2019 om 08:09

    Dit ziet er echt heerlijk uit, en nog vegetarisch ook 😀 Bedankt voor de tip!

  8. Ilona Wielinga zegt

    19 juni 2019 om 07:52

    Oeh dit ziet er echt heel lekker uit. Ik kan zelf voor geen meter koken, maar kan dit wel een keer samen met mijn moeder maken, haha.

  9. Darina zegt

    19 juni 2019 om 06:43

    Ziet er heerlijk uit. Dit recept wil ik zeker eens maken.

Instagram

009 van #100happydays en we vieren 4 maanden met h 009 van #100happydays en we vieren 4 maanden met het allerliefste jongetje van de wereld 💕
008 van #100happydays⁣ ⁣ Mijn eeuwige jeans ee 008 van #100happydays⁣
⁣
Mijn eeuwige jeans eens ingeruild voor een Vintage jurkje dat ik tijdens mijn zwangerschap kocht in de hoop dat het zou passen als de baby er was. En 't past!⁣ 🙌🏻
⁣
Na mijn bevalling voelde ik mij niet zo goed in mijn vel. Ik draag nu 2 kledingmaten extra en dat vond ik moeilijk te aanvaarden. Alleen maakte ik een tijdje terug toch de klik in mijn hoofd en vind ik wat ik in de spiegel zie nu best wel oke. Een van mijn 'goede voornemens' voor dit jaar is dan ook om niet meer negatief over mijn lijf te denken of praten (ik wil ook het goede voorbeeld geven aan mijn kind dus ik kan nu alvast oefenen en nog 'foutjes' maken, nu hij het toch nog niet snapt).
007 van #100happydays lachen om en met dit mooie j 007 van #100happydays lachen om en met dit mooie jongetje. Vandaag alle wasbare luiers voorgewassen zodat we daar ook eens mee kunnen starten.
006 van #100happydays in de sneeuw! Nu een beetje 006 van #100happydays in de sneeuw! Nu een beetje meer dan vorige keer en (hopelijk) een beetje minder dan volgende keer!
005 van #100happydays met dit lachebekje ❤️ 005 van #100happydays met dit lachebekje ❤️
004 van #100happydays begon in de sneeuw! ❄️❄️
003 van #100happydays en weeral iets van mijn ocht 003 van #100happydays en weeral iets van mijn ochtend. Deze keer niet mijn ontbijtje maar de opkomst van de zon tijdens ons ochtendrondje en wat dat met de wolken doet.
002 van #100happydays. Mijn favoriete ontbijtje (n 002 van #100happydays. Mijn favoriete ontbijtje (naast pannenkoeken en koffiekoekjes uit de oven uiteraard): havermelk, havermout, chiazaad en gevriesdroogde aardbeien en een stukske (of 2) pure chocolade (74%).⁣
⁣
001. Ik doe van #100happydays waarbij ik een pogin 001. Ik doe van #100happydays waarbij ik een poging ga doen om 100 dagen lang elke dag een foto te posten van iets wat me blij maakt en ik beloof dat ik niet telkens een babyfoto zal showen, ook al word ik daar wel elke dag blij van 😜⁣
⁣
Maar dus als eerste toch wel ons Dallasje want ik ging met mijn spekske op wandel en ik word altijd blij van zijn gemutst toeteke 🥰
Eeh ik wil je vriend zijn!
  • Home
  • Over mij
  • Contact / Samenwerken
  • Privacybeleid
  • Disclaimer
Copyright © 2021 tussenmarsenjupiterBack to Top