Recept | Groentencurry

Om de een of andere reden maakten we voor deze week geen weekmenu op. Ik beklaag het me al twee dagen maar ik ben dan tegelijk ook te lui om even na te denken over wat ik de rest van de week dan wel precies ga klaarmaken. Anyway, dinsdag had ik geen idee wat ik wou eten. Ik trok uit pure wanhoop m’n keukenkastjes open en zag een potje rode curry. Ineens zag ik het licht en groentencurry voor me!

Wat heb je nodig voor deze overheerlijke curry?

Recept voor 2 à 4 personen (ik eet een normale portie, David eet minstens een dubbele portie dus het is altijd wat moeilijk in te schatten 😉 )

◦ 1 blikje kokosmelk (± 400ml)
◦ 1 vrij grote eetlepel rode currypasta
◦ ± 3dl bouillon (of water en een bouillonblokje)
◦ 1 rode paprika
◦ een handje erwtjes
◦ 1 à 2 wortels
◦ een paar broccoli roosjes
◦ een handje boontjes
◦ twee handjes bloemkool roosjes
◦ twee zakjes basmati rijst
◦ 1 tl sambal

Als je er graag iets van vlees bij hebt, kan je er gerust kipblokjes bij bakken. Wij aten het zonder vlees en David miste het ook niet. Ik gebruikte -naast de paprika en wortel- diepvriesgroentjes. Makkelijk en even lekker!

Hoe maak je deze mega lekkere curry?

Het is echt super simpel! Curry maken, groenten er in en laten pruttelen. Maar voor de goede orde zet ik alle stapjes nog eens op een rijtje.

◦ Zet een wokpan op een middelmatig vuur en leeg daarin je blikje kokosmelk. Laat dit even opwarmen.
◦ Voeg de currypasta erbij en roer dit met een garde een beetje door.
◦ Giet de bouillon er bij (of het water en het bouillonblokje)
◦ Laat dit even opstaan en snijd ondertussen de wortel in plakjes. Gooi dit bij de kokosmelk.
◦ Snijd de paprika in stukken (ik houd wel van grote stukken) en voeg dit samen met de bloemkool en de broccoli bij de kokosmelk.
◦ Laat dit gerust een kwartiertje pruttelen. Meestal heb ik mijn bloemkool graag nog een beetje knapperig maar bij dit vind ik het net heel lekker dat ie lekker zacht is.
◦ Zet water op voor je rijst. Als je de rijst kan beginnen koken, voeg je de boontjes en de erwtjes toe bij de curry.

Eet smakelijk!

Excuus voor prut foto’s maar ’t was avond en al een beetje donker en het licht zat dus niet echt mee maar geloof mij dat het echt héél lekker is!

5 thoughts on “Recept | Groentencurry

  1. Hmm, dat ziet er heel erg lekker uit!
    Het doet me wat denken aan een van de currypakketten die je bij de Delhaize bij de groenten vindt. Ook met bloemkool, en inderdaad zo lekker.
    Ik maak het altijd met kip erbij maar eigenlijk zou het ook gewoon zo zonder kunnen, echt genieten dan van al die lekkere groentes.
    Geke schreef laatst over Day Zero Project 1. Een spaarpot kopenMy Profile

Comments are closed.