• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Instagram
  • Bloglovin
  • Pinterest
  • Email
  • Tumblr
  • Home
  • Over mij
    • Privacybeleid
    • Disclaimer
    • Contact / Samenwerken
  • Onderwerpen
    • Persoonlijk
      • Weekoverzichtjes
      • 1000 vragen aan jezelf
    • Lifestyle
      • Kijken Lezen Luisteren
      • Joey doesn’t share food. Maar ik wel!
      • Go green(er)
      • Mamadingen
    • Lijstjes
      • 22 vragen aan 22 vrouwen
      • 21 Before 2021
      • Day Zero Project ’18 – ’20
        • Day Zero Project Updates ’18 – ’20
    • Schrijfsels van Fien
    • Mind
    • Random
  • Day Zero Project ’21 – ’23
    • Day Zero Project Updates ’21 – ’23
  • Shop my closet
  • Blije Bakkes
tussenmarsenjupiter

tussenmarsenjupiter

joey doesn't share food. maar ik wel!

Recept | Gevulde paprika’s met rijst.

23 februari 2018

Dit is zo’n typisch gevalletje. Ik ontdekte dat ik echt super graag gevulde paprika’s eet nadat ik dat eens maakte voor mijn broer en zijn vriendinnetje en nu probeer ik allemaal verschillende vulsels uit. Bovendien echt heel makkelijk voor mij om zo meer groenten binnen te krijgen, want dat durft al wel eens tegen vallen. Mijn eerste versie was met gehakt (ik denk dat ik dat recept ook nog wel eens zal posten) maar deze versie is met rijst. Geen vlees in de vulling (en dus ook perfect voor vegetariërs) omdat we al hadden bedacht dat we kip wilden eten. Ik moest dus nog iets bedenken voor er bij en dat werden deze, al zeg ik het zelf, overheerlijke paprika’s!

Ingrediënten voor 4 personen.

* Drie rode paprika’s (kan ook met puntpaprika’s als je dat lekker vindt)
* 3 middelgrote wortels
* 250g rijst of twee zakjes
* 200 ml passata
* 400 ml water
* 2 groentenbouillonblokjes
* ui (hoeveel je zelf lekker vindt. Wij hebben ui uit de vriezer #sorrynotsorry omdat ik altijd meteen super tranende ogen krijg als ik ze snijd en niets helpt. Dus deze is lekker makkelijk. Ik nam een klein handje)

Hoe begin je er aan?
  1. Verwarm de oven voor op 175°C
  2. Snijd twee van de paprika’s in twee. De derde paprika snijd je in kleine stukjes.
  3. Snijd de wortels ook in stukjes.
  4. Fruit de uit aan in een beetje boter of olijfolie.
  5. Als de ui glazig is, doe je de paprika in stukjes en de wortels er bij en laat dit even stoven.
  6. Kruid naar smaak. Ik gebruikte een beetje thijm en wat spaghettikruiden.
  7. Leeg de twee zakjes rijst bij de groentjes.
  8. Giet de passata en het water bij het groenten-rijsmengsel en doe de bouillonblokjes er bij.
  9. Laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen of tot de rijst het meeste van de vloeistof heeft opgenomen.
  10. Vul de paprika’s met het mengsel en zet een half uurtje in de oven. Als je het lekker vindt, kan je er eventueel wat kaas op strooien ook.

Dit kan je dus perfect op voorhand maken en bewaren in de koelkast tot het etenstijd is. Ik maak zo’n dingen vaak ’s morgens of ’s middags al en dan hebben we geen werk meer aan ons avondeten. Ideaal! Zelf maakte ik voor David en mij elk een halve paprika waardoor we morgen nog eens van het rijstmengsel kunnen eten. YES! Ik vind het echt super lekker en dit is ook helemaal mijn soort eten. Niet te moeilijk en je kan er wat mee experimenten.

delen

Categories: Joey doesn't share food. Maar ik wel! Tags: #40dagenbloggen, Recept

Ik schreef deze ook nog

Letterlijk de beste yoghurtcake met blauwe bessen.

Recept • Muffins met banaan en nutella

En zo stond ik op een goeie zaterdagmiddag kikkererwtenvocht op te kloppen

Recept voor goddelijke brownies met speculoos en roomkaas

vorige
DIY: Dankbaarheidspot
volgende
Mijn favoriete telefoonhoesjes.

Lees Interacties

Reacties

  1. Sarah zegt

    23 februari 2018 om 13:14

    Yum. Klinkt lekker en ziet er goed uit. Ga ik ook eens maken. Alles met paprika is voor mij altijd een goed idee! Hmmm.

  2. Sam - singlereadytomingleblog zegt

    23 februari 2018 om 11:01

    Ziet er echt zo goed uit! Moet zelfs mij nog wel lukken, denk ik 😉

  3. Kaylin zegt

    23 februari 2018 om 10:55

    Het leek me zo lekker als ik het op agram zag passeren. Heb het dus uiteraard opgeslagen.

  4. Anna zegt

    23 februari 2018 om 08:42

    Gevulde paprika is zó ontzettend lekker! Helaas ben ik allergisch voor rijst, maar ik zie al hoe ik met dit recept lekker kan gaan variëren 🙂 Met couscous moet ook lekker zijn gok ik. Liefs

  5. Merel Anne zegt

    23 februari 2018 om 08:40

    Ohhh, dit klinkt lekker. Deze ga ik opslaan!

  6. Marjolein zegt

    23 februari 2018 om 08:37

    Oehh dat ziet er goed uit! Ga ik absoluut een keer maken.

Instagram

014 van 100 blije dagen in de zetel met een slapen 014 van 100 blije dagen in de zetel met een slapend kind op mij en seizoen twee van big little lies. Ik kom efkes tot rust. Ik vind die intro zo fijn ook.
Deze namiddag moeten wij naar Kind & Gezin (nog een vaccin 😱😭) en ik ben best wel benieuwd hoe groot ons knulleke al is (groot denk ik, hij had van't weekend een broekske aan in maat 74) en hoeveel hij weegt. Doet er iemand een gokje? Een maand geleden was hij 67cm.
013 van #100happydays met ne pot verse madeleintje 013 van #100happydays met ne pot verse madeleintjes die ook echt naar madeleintjes smaken (ik was daar verbaasd over ja). Bij deze is ook de eerste uitdaging van @fiekefatjerietjes bakchallenge volbracht #evaensofiebakken.
Wat doen jullie vandaag?
Ik probeer wat orde te scheppen in de kleren van mijn spekske en dan ga ik helemaal niets doen. Oké ja, ik ga waarschijnlijk wel iets doen maar niets moet alles mag. Dat was mijn motto deze week.
012 van #100happydays. Ik ging mijn voet laten rus 012 van #100happydays. Ik ging mijn voet laten rusten want die is wat overbelast en ik heb volgend weekend een wandeldate met @sarah_cooreman_ maar heb toch een klein toertje gedaan en 't deed deugd in mijn kopke. 
Met de baby gaat het iets beter vandaag want hij drinkt zijn flesjes nu vrij goed uit en deed 2 goeie dutjes. Vooruitgang! Duim voor een goeie nacht please want tis aan mij 😁
011 van #100happydays. Dit is niet zo'n happy day. 011 van #100happydays. Dit is niet zo'n happy day. Baby is ziek en 't is nu 15.00uur en het is pas zijn eerste dutje vandaag 🥴 maar hij slaapt eindelijk en ik zit op bed en kijk Big Little Lies dus het zou erger kunnen!
010 van #100happydays. Ik ga zwemmeeeeen ! 010 van #100happydays. Ik ga zwemmeeeeen !
009 van #100happydays en we vieren 4 maanden met h 009 van #100happydays en we vieren 4 maanden met het allerliefste jongetje van de wereld 💕
008 van #100happydays⁣ ⁣ Mijn eeuwige jeans ee 008 van #100happydays⁣
⁣
Mijn eeuwige jeans eens ingeruild voor een Vintage jurkje dat ik tijdens mijn zwangerschap kocht in de hoop dat het zou passen als de baby er was. En 't past!⁣ 🙌🏻
⁣
Na mijn bevalling voelde ik mij niet zo goed in mijn vel. Ik draag nu 2 kledingmaten extra en dat vond ik moeilijk te aanvaarden. Alleen maakte ik een tijdje terug toch de klik in mijn hoofd en vind ik wat ik in de spiegel zie nu best wel oke. Een van mijn 'goede voornemens' voor dit jaar is dan ook om niet meer negatief over mijn lijf te denken of praten (ik wil ook het goede voorbeeld geven aan mijn kind dus ik kan nu alvast oefenen en nog 'foutjes' maken, nu hij het toch nog niet snapt).
007 van #100happydays lachen om en met dit mooie j 007 van #100happydays lachen om en met dit mooie jongetje. Vandaag alle wasbare luiers voorgewassen zodat we daar ook eens mee kunnen starten.
006 van #100happydays in de sneeuw! Nu een beetje 006 van #100happydays in de sneeuw! Nu een beetje meer dan vorige keer en (hopelijk) een beetje minder dan volgende keer!
Eeh ik wil je vriend zijn!
  • Home
  • Over mij
  • Contact / Samenwerken
  • Privacybeleid
  • Disclaimer
Copyright © 2021 tussenmarsenjupiterBack to Top