Recept | Gevulde paprika’s met rijst.

Dit is zo’n typisch gevalletje. Ik ontdekte dat ik echt super graag gevulde paprika’s eet nadat ik dat eens maakte voor mijn broer en zijn vriendinnetje en nu probeer ik allemaal verschillende vulsels uit. Bovendien echt heel makkelijk voor mij om zo meer groenten binnen te krijgen, want dat durft al wel eens tegen vallen. Mijn eerste versie was met gehakt (ik denk dat ik dat recept ook nog wel eens zal posten) maar deze versie is met rijst. Geen vlees in de vulling (en dus ook perfect voor vegetariërs) omdat we al hadden bedacht dat we kip wilden eten. Ik moest dus nog iets bedenken voor er bij en dat werden deze, al zeg ik het zelf, overheerlijke paprika’s!

Ingrediënten voor 4 personen.

* Drie rode paprika’s (kan ook met puntpaprika’s als je dat lekker vindt)
* 3 middelgrote wortels
* 250g rijst of twee zakjes
* 200 ml passata
* 400 ml water
* 2 groentenbouillonblokjes
* ui (hoeveel je zelf lekker vindt. Wij hebben ui uit de vriezer #sorrynotsorry omdat ik altijd meteen super tranende ogen krijg als ik ze snijd en niets helpt. Dus deze is lekker makkelijk. Ik nam een klein handje)

Hoe begin je er aan?
 1. Verwarm de oven voor op 175°C
 2. Snijd twee van de paprika’s in twee. De derde paprika snijd je in kleine stukjes.
 3. Snijd de wortels ook in stukjes.
 4. Fruit de uit aan in een beetje boter of olijfolie.
 5. Als de ui glazig is, doe je de paprika in stukjes en de wortels er bij en laat dit even stoven.
 6. Kruid naar smaak. Ik gebruikte een beetje thijm en wat spaghettikruiden.
 7. Leeg de twee zakjes rijst bij de groentjes.
 8. Giet de passata en het water bij het groenten-rijsmengsel en doe de bouillonblokjes er bij.
 9. Laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen of tot de rijst het meeste van de vloeistof heeft opgenomen.
 10. Vul de paprika’s met het mengsel en zet een half uurtje in de oven. Als je het lekker vindt, kan je er eventueel wat kaas op strooien ook.

Dit kan je dus perfect op voorhand maken en bewaren in de koelkast tot het etenstijd is. Ik maak zo’n dingen vaak ’s morgens of ’s middags al en dan hebben we geen werk meer aan ons avondeten. Ideaal! Zelf maakte ik voor David en mij elk een halve paprika waardoor we morgen nog eens van het rijstmengsel kunnen eten. YES! Ik vind het echt super lekker en dit is ook helemaal mijn soort eten. Niet te moeilijk en je kan er wat mee experimenten.

6 thoughts on “Recept | Gevulde paprika’s met rijst.

 1. Gevulde paprika is zó ontzettend lekker! Helaas ben ik allergisch voor rijst, maar ik zie al hoe ik met dit recept lekker kan gaan variëren 🙂 Met couscous moet ook lekker zijn gok ik. Liefs
  Anna schreef laatst over My scrapbook!My Profile

Comments are closed.