Recept • Gehakt-broccoli-ovenschotel

Dit ga je misschien super belachelijk vinden, maar ik ben echt heel erg trots op mezelf. Waarom? Omdat ik voor het eerst, sinds we in ons huis wonen, een echte zelfgemaakte maaltijd heb bereid. Ja ja jongens. Het gaat de goede kant uit hé. Nu moet je niet denken dat wij anders elke dag frietjes en pizza eten (I wish). Nee. Gewoon één keer per week frietjes op pizza is al genoeg. Maar wij aten altijd heel standaard: spaghetti met een pot saus uit den Aldi (no shame, dat is serieus heel lekker), een vleesje met patatjes en appelmoes of groentjes. Zo’n dingen. Simpel. Niet te veel poespas.

En mijn eerste maaksel was dat dus eigenlijk ook. Super simpel. En niet te veel poespas. Ik koos voor een ovenschotel met broccoli want ovenschotels zijn a l t i j d goed. Dat is echt comfortfood. Lekker. Zo gezond als je wil. Heel lang verhaal hier boven weer. Maar hieronder het recept!

Moeilijkheid: ★★☆☆☆
Tijd: ★★★☆☆

Wat heb je allemaal nodig?

• 500g gehakt • 6 à 7 middelgrote tot grote aardappels • 1 dl melk • zo’n mini potje tomatenconcentraat • 1 blik (ongeveer 400g) tomatenblokjes • 1 broccoli • geraspte kaas naar keuze • 1 ui • 1 teentje look

To do:

• Schil de patatjes. Snijd ze in schijfjes. En kook ze zodat ze nog niet super gaar zijn. Maar dus wel al een beetje.

• Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C

• Zet een duikbril op*. Snijd de ui en het teentje look. En fruit deze in de pan met een klontje boter.

• Voeg het gehakt bij de uit en de look. En bak het rul. Dat is dus gewoon bakken en ondertussen in kleinere brokjes “hakken”. Je snapt het wel.

• Als het gehakt gaar is, voeg je het tomatenconcentraat en de tomatenblokjes toe. Laat nog even pruttelen.

• Ondertussen neem je een ovenschaal en verdeel je een deel van de patatjes over de bodem. ’t Hoeft niet helemaal bedekt te zijn. Als de bodem vol is, giet je de melk er op. No worries, daar merk je niets meer van!

• Daarna volg je met het gehakt. Kaas erover als je dat wil (kan het wel aanraden. Love kaas!). Daarna een laagje broccoli en dan terug patatjes. Je kan nog afwerken met geraspte kaas.

• De schotel moet 30 minuten in de oven. Daarna kan je hem nog ongeveer 5 minuutjes op grillstand zetten zodat de kaas een beetje kleurt en knapperig wordt.

• KLAAR!

Als je een dummie bent als ik, duurt het redelijk lang voordat het klaar is. Ik ben namelijk echt een sukkel in aardappels schillen. En zéker in uien snijden? *Vandaar de duikbril. Ik ben daar echt niet goed in. En ik moet meteen huilen. Vanaf dat de schil er af is, gaan m’n sluizen hier open. Echt niet handig. En zeker niet als je dan al heel knullig kan omgaan met een mes. En dan je ogen dicht moet knijpen. Maar ondertussen dus wel moet snijden. Gelukkig heb ik nog geen ongelukken gehad! Een tipje is trouwens wel om iets nats in je buurt te leggen. Maar dat lijkt bij mij dus niet te helpen. Joy.

Anyway. Dit was echt een succes! Mijn vriend at een halve schotel leeg. En het is best een grote schotel. Maar wij zijn gewoon ook echt super zot van zo’n gerechtjes. Oven in en klaar. Ik heb nu wel ontdekt dat ik het eigenlijk ook wel leuk vind om hiermee bezig te zijn. Dus er komen in de toekomst zeker vaker gerechtjes hier.

Is dit iets wat jij zou maken?

6 thoughts on “Recept • Gehakt-broccoli-ovenschotel

  1. Ooooh yes! Toen ik deze zag op je instagram stories hoopte ik al dat je het zou posten! Thank you! 😀

  2. Dat ziet er goed uit! Ik spoel uien altijd even af onder de kraan als ik de schil eraf heb gehaald. Dat lijkt wel te helpen!

  3. Oh ziet er heerlijk uit! Haha oh en die duikbril zou mij ook wel uitkomen, ik ben ook een ramp met uien snijden. Ik moet altijd zo hard huilen daarbij, heel dramatisch haha
    Madelon schreef laatst over Een beetje levenshaastMy Profile

    1. Bij mij is het ook echt erg. Haha :p Vorige keer moest m’n vriend overnemen omdat het echt niet meer ging.

Comments are closed.