Ik zat vorig weekend een beetje door m’n notitieboekje te bladeren. Ik kwam op een pagina die ik ergens in augustus schreef (van welk jaar, ik weet het niet meer maar ik gok vorig jaar 😋) en daar zag ik een recept voor bananenbrood.
Het is bijna niet te geloven maar ik heb volgens mij nog nooit eerder een recept gedeeld voor bananenbrood terwijl ik dat echt al héél vaak gemaakt heb. Hu? Ja, ik snap het ook niet. Voor alles een eerste keer dus bij deze een recept voor super lekker, smeuïg bananenbrood 🤤🤤 .

Wat heb je nodig?
+ 3 grote, rijpe bananen
+ 140 g speltmeel (of gewoon meel)
+ 60 g havermout
+ 1 tl baking soda
+ 115 g boter
+ handje gehakte walnoten
+ handje blauwe bessen
+ snuf zout
+ 50 g suiker
Wat moet je doen?
Dit is echt een super simpel recept dat niet kan mislukken.
+ Verwarm je oven voor op 175°C.
+ Prak de bananen met een vork.
+ Laat de boter een beetje smelten in de microgolfoven.
+ Gooi alle ingrediënten behalve de walnoten en de bessen in een kom en mix alles door elkaar.
+ Voeg er dan de gehakte noten en blauwe bessen aan toe.
+ Bekleed een bakvorm met een bakpapiertje of vet hem in, stort het deeg er in en zet voor 45 minuten in de oven.

As you can see, er gaan geen eitjes in het bananenbrood en als je volledig plantaardige boter gebruikt is je bananenbrood dus vegan. Zoals je ook kan zien gaat in dit bananenbrood een beetje suiker. Je kan die suiker ook volledig weglaten aangezien het niet echt nodig is (maar ik ben nogal een zoetekauw 😉). Hoe rijper je bananen, hoe zoeter je bananenbrood is.
Ik vind dit echt een heerlijk bananenbrood. De noten zorgen voor een beetje bite. Binnenkort vervang ik de blauwe bessen eens door stukjes chocolade. Dat lijkt me ook héél lekker.
Maak jij soms bananenbrood?
Ik heb tot nu toe nog nooit Bananenbrood klaargemaakt. Wil het nochtans al een hele tijd uitproberen maar om de een of andere reden kom ik toch steeds opnieuw bij favoriete recepten uit. Zo maakte ik vorige week een frangipanetaart voor manlief (dat is zijn favoriet) en deze week ging ik nog eens voor de Kaneelbroodjescake met karamel en pecannoten. Die heb ik een tijdje terug bedacht en ik vond hem toen zo lekker dat ik hem nog eens wilde maken. Echt troosteten, het is misschien niet goed voor de weegschaal (in mijn geval) maar wat extra troost is nu heel welkom.
Oh amai die kaneelbroodjescake met karamel (voor mij zonder pecannoten :p) klinkt echt goddelijk lekker!
Dit ziet er heel goed uit! Door de foto’s loopt het water mij in de mond, haha. Ik heb één keer geprobeerd om een bananenbrood te maken. Dat liep niet heel goed af. Ga het binnenkort weer eens proberen.
Oeeeh dit klinkt heel lekker! Wat heb je ook mooie foto’s gemaakt zeg. Ik vind het ook altijd
Gotta love bananenbrood, mmm! In mijn nieuwe huisje heb ik een hele mooie oven, dus ik ga dit receptje zeker een keer proberen <3 Liefs!
wat een heerlijk recept. Deze ga ik onthouden. Ik ben dol op bananenbrood.
Wauw, wat ziet dat er héérlijk uit! Ik krijg er acuut heel veel zin in. Ik ga het zeker onthouden, misschien leuk voor als ik een keer een feestje heb of visite krijg 🙂
Dit ziet er heerlijk uit en het klinkt alsof ik, als echte kluns in de keuken, dit ook zou kunnen maken. Ik ga ‘m onthouden!