Recept • (Vegan) Bananenbrood met walnoten en blauwe bessen.

Ik zat vorig weekend een beetje door m’n notitieboekje te bladeren. Ik kwam op een pagina die ik ergens in augustus schreef (van welk jaar, ik weet het niet meer maar ik gok vorig jaar 😋) en daar zag ik een recept voor bananenbrood.

Het is bijna niet te geloven maar ik heb volgens mij nog nooit eerder een recept gedeeld voor bananenbrood terwijl ik dat echt al héél vaak gemaakt heb. Hu? Ja, ik snap het ook niet. Voor alles een eerste keer dus bij deze een recept voor super lekker, smeuïg bananenbrood 🤤🤤 .

Wat heb je nodig?

+ 3 grote, rijpe bananen
+ 140 g speltmeel (of gewoon meel)
+ 60 g havermout
+ 1 tl baking soda
+ 115 g boter
+ handje gehakte walnoten
+ handje blauwe bessen
+ snuf zout
+ 50 g suiker

Wat moet je doen?

Dit is echt een super simpel recept dat niet kan mislukken.

+ Verwarm je oven voor op 175°C.
+ Prak de bananen met een vork.
+ Laat de boter een beetje smelten in de microgolfoven.
+ Gooi alle ingrediënten behalve de walnoten en de bessen in een kom en mix alles door elkaar.
+ Voeg er dan de gehakte noten en blauwe bessen aan toe.
+ Bekleed een bakvorm met een bakpapiertje of vet hem in, stort het deeg er in en zet voor 45 minuten in de oven.

As you can see, er gaan geen eitjes in het bananenbrood en als je volledig plantaardige boter gebruikt is je bananenbrood dus vegan. Zoals je ook kan zien gaat in dit bananenbrood een beetje suiker. Je kan die suiker ook volledig weglaten aangezien het niet echt nodig is (maar ik ben nogal een zoetekauw 😉). Hoe rijper je bananen, hoe zoeter je bananenbrood is.

Ik vind dit echt een heerlijk bananenbrood. De noten zorgen voor een beetje bite. Binnenkort vervang ik de blauwe bessen eens door stukjes chocolade. Dat lijkt me ook héél lekker.

Maak jij soms bananenbrood?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 thoughts on “Recept • (Vegan) Bananenbrood met walnoten en blauwe bessen.

  1. Ik heb tot nu toe nog nooit Bananenbrood klaargemaakt. Wil het nochtans al een hele tijd uitproberen maar om de een of andere reden kom ik toch steeds opnieuw bij favoriete recepten uit. Zo maakte ik vorige week een frangipanetaart voor manlief (dat is zijn favoriet) en deze week ging ik nog eens voor de Kaneelbroodjescake met karamel en pecannoten. Die heb ik een tijdje terug bedacht en ik vond hem toen zo lekker dat ik hem nog eens wilde maken. Echt troosteten, het is misschien niet goed voor de weegschaal (in mijn geval) maar wat extra troost is nu heel welkom.
    zwartraafje schreef laatst over Dankzij Corona …My Profile