• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Instagram
  • Bloglovin
  • Pinterest
  • Email
  • Tumblr
  • Home
  • Over mij
    • Privacybeleid
    • Disclaimer
    • Contact / Samenwerken
  • Onderwerpen
    • Persoonlijk
      • Weekoverzichtjes
      • 1000 vragen aan jezelf
    • Lifestyle
      • Kijken Lezen Luisteren
      • Joey doesn’t share food. Maar ik wel!
      • Go green(er)
      • Mamadingen
    • Lijstjes
      • 22 vragen aan 22 vrouwen
      • 21 Before 2021
      • Day Zero Project ’18 – ’20
        • Day Zero Project Updates ’18 – ’20
    • Schrijfsels van Fien
    • Mind
    • Random
  • Day Zero Project ’21 – ’23
    • Day Zero Project Updates ’21 – ’23
  • Shop my closet
  • Blije Bakkes
tussenmarsenjupiter

tussenmarsenjupiter

joey doesn't share food. maar ik wel!

Recept • (Vegan) Bananenbrood met walnoten en blauwe bessen.

11 maart 2020

Ik zat vorig weekend een beetje door m’n notitieboekje te bladeren. Ik kwam op een pagina die ik ergens in augustus schreef (van welk jaar, ik weet het niet meer maar ik gok vorig jaar 😋) en daar zag ik een recept voor bananenbrood.

Het is bijna niet te geloven maar ik heb volgens mij nog nooit eerder een recept gedeeld voor bananenbrood terwijl ik dat echt al héél vaak gemaakt heb. Hu? Ja, ik snap het ook niet. Voor alles een eerste keer dus bij deze een recept voor super lekker, smeuïg bananenbrood 🤤🤤 .

Wat heb je nodig?

+ 3 grote, rijpe bananen
+ 140 g speltmeel (of gewoon meel)
+ 60 g havermout
+ 1 tl baking soda
+ 115 g boter
+ handje gehakte walnoten
+ handje blauwe bessen
+ snuf zout
+ 50 g suiker

Wat moet je doen?

Dit is echt een super simpel recept dat niet kan mislukken.

+ Verwarm je oven voor op 175°C.
+ Prak de bananen met een vork.
+ Laat de boter een beetje smelten in de microgolfoven.
+ Gooi alle ingrediënten behalve de walnoten en de bessen in een kom en mix alles door elkaar.
+ Voeg er dan de gehakte noten en blauwe bessen aan toe.
+ Bekleed een bakvorm met een bakpapiertje of vet hem in, stort het deeg er in en zet voor 45 minuten in de oven.

As you can see, er gaan geen eitjes in het bananenbrood en als je volledig plantaardige boter gebruikt is je bananenbrood dus vegan. Zoals je ook kan zien gaat in dit bananenbrood een beetje suiker. Je kan die suiker ook volledig weglaten aangezien het niet echt nodig is (maar ik ben nogal een zoetekauw 😉). Hoe rijper je bananen, hoe zoeter je bananenbrood is.

Ik vind dit echt een heerlijk bananenbrood. De noten zorgen voor een beetje bite. Binnenkort vervang ik de blauwe bessen eens door stukjes chocolade. Dat lijkt me ook héél lekker.

Maak jij soms bananenbrood?

delen

Categories: Joey doesn't share food. Maar ik wel!

Ik schreef deze ook nog

Dit zijn de lekkerste chocolate chip cookies (en ze zijn vegan!)

Super simpel recept om zelf kruidnoten te maken

Recept • Muffins met banaan en nutella

Recept | Groentencurry

vorige
Diary | Terug aan het werk!
volgende
Wel willen maar niet willen lukken. Help mij!

Lees Interacties

Reacties

  1. zwartraafje zegt

    25 maart 2020 om 14:25

    Ik heb tot nu toe nog nooit Bananenbrood klaargemaakt. Wil het nochtans al een hele tijd uitproberen maar om de een of andere reden kom ik toch steeds opnieuw bij favoriete recepten uit. Zo maakte ik vorige week een frangipanetaart voor manlief (dat is zijn favoriet) en deze week ging ik nog eens voor de Kaneelbroodjescake met karamel en pecannoten. Die heb ik een tijdje terug bedacht en ik vond hem toen zo lekker dat ik hem nog eens wilde maken. Echt troosteten, het is misschien niet goed voor de weegschaal (in mijn geval) maar wat extra troost is nu heel welkom.

    Beantwoorden
    • Irene zegt

      25 maart 2020 om 17:30

      Oh amai die kaneelbroodjescake met karamel (voor mij zonder pecannoten :p) klinkt echt goddelijk lekker!

      Beantwoorden
  2. Marloes zegt

    19 maart 2020 om 11:46

    Dit ziet er heel goed uit! Door de foto’s loopt het water mij in de mond, haha. Ik heb één keer geprobeerd om een bananenbrood te maken. Dat liep niet heel goed af. Ga het binnenkort weer eens proberen.

    Beantwoorden
  3. Claire zegt

    17 maart 2020 om 14:13

    Oeeeh dit klinkt heel lekker! Wat heb je ook mooie foto’s gemaakt zeg. Ik vind het ook altijd

    Beantwoorden
  4. Stella zegt

    11 maart 2020 om 15:23

    Gotta love bananenbrood, mmm! In mijn nieuwe huisje heb ik een hele mooie oven, dus ik ga dit receptje zeker een keer proberen <3 Liefs!

    Beantwoorden
  5. Darina zegt

    11 maart 2020 om 10:47

    wat een heerlijk recept. Deze ga ik onthouden. Ik ben dol op bananenbrood.

    Beantwoorden
  6. Romy zegt

    11 maart 2020 om 08:32

    Wauw, wat ziet dat er héérlijk uit! Ik krijg er acuut heel veel zin in. Ik ga het zeker onthouden, misschien leuk voor als ik een keer een feestje heb of visite krijg 🙂

    Beantwoorden
  7. Naomi zegt

    11 maart 2020 om 07:18

    Dit ziet er heerlijk uit en het klinkt alsof ik, als echte kluns in de keuken, dit ook zou kunnen maken. Ik ga ‘m onthouden!

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

009 van #100happydays en we vieren 4 maanden met h 009 van #100happydays en we vieren 4 maanden met het allerliefste jongetje van de wereld 💕
008 van #100happydays⁣ ⁣ Mijn eeuwige jeans ee 008 van #100happydays⁣
⁣
Mijn eeuwige jeans eens ingeruild voor een Vintage jurkje dat ik tijdens mijn zwangerschap kocht in de hoop dat het zou passen als de baby er was. En 't past!⁣ 🙌🏻
⁣
Na mijn bevalling voelde ik mij niet zo goed in mijn vel. Ik draag nu 2 kledingmaten extra en dat vond ik moeilijk te aanvaarden. Alleen maakte ik een tijdje terug toch de klik in mijn hoofd en vind ik wat ik in de spiegel zie nu best wel oke. Een van mijn 'goede voornemens' voor dit jaar is dan ook om niet meer negatief over mijn lijf te denken of praten (ik wil ook het goede voorbeeld geven aan mijn kind dus ik kan nu alvast oefenen en nog 'foutjes' maken, nu hij het toch nog niet snapt).
007 van #100happydays lachen om en met dit mooie j 007 van #100happydays lachen om en met dit mooie jongetje. Vandaag alle wasbare luiers voorgewassen zodat we daar ook eens mee kunnen starten.
006 van #100happydays in de sneeuw! Nu een beetje 006 van #100happydays in de sneeuw! Nu een beetje meer dan vorige keer en (hopelijk) een beetje minder dan volgende keer!
005 van #100happydays met dit lachebekje ❤️ 005 van #100happydays met dit lachebekje ❤️
004 van #100happydays begon in de sneeuw! ❄️❄️
003 van #100happydays en weeral iets van mijn ocht 003 van #100happydays en weeral iets van mijn ochtend. Deze keer niet mijn ontbijtje maar de opkomst van de zon tijdens ons ochtendrondje en wat dat met de wolken doet.
002 van #100happydays. Mijn favoriete ontbijtje (n 002 van #100happydays. Mijn favoriete ontbijtje (naast pannenkoeken en koffiekoekjes uit de oven uiteraard): havermelk, havermout, chiazaad en gevriesdroogde aardbeien en een stukske (of 2) pure chocolade (74%).⁣
⁣
001. Ik doe van #100happydays waarbij ik een pogin 001. Ik doe van #100happydays waarbij ik een poging ga doen om 100 dagen lang elke dag een foto te posten van iets wat me blij maakt en ik beloof dat ik niet telkens een babyfoto zal showen, ook al word ik daar wel elke dag blij van 😜⁣
⁣
Maar dus als eerste toch wel ons Dallasje want ik ging met mijn spekske op wandel en ik word altijd blij van zijn gemutst toeteke 🥰
Eeh ik wil je vriend zijn!
  • Home
  • Over mij
  • Contact / Samenwerken
  • Privacybeleid
  • Disclaimer
Copyright © 2021 tussenmarsenjupiterBack to Top