Recept • Mascarponetaart met appels voor dummies

YEEEEES! Eindelijk nog eens een recept! En zo is mijn doel van november ook vervuld. Met een klein beetje vertraging. Maar dat geeft niet! Het is een receptje dat ik ooit ergens uit een tijdschrift scheurde. En het hangt al eeuwen op het prikbord in de keuken. En vandaag is het e i n d e l i j k zo ver. Joepie!

Goed. Mascarponetaart met appels. Of appeltaart met mascarpone. Voor dummies. Want het is supersimpel. En hopelijk ontzettend lekker! Maar ik ben sowieso al gek op mascarpone. En appels. Dus dat kon niet mis gaan.

Moeilijkheid: ★☆☆☆☆
Klaar in: 1 uur

Wat heb je nodig voor deze overheerlijke taart?

ingrediënten

Het citroentje pers je uit. En een taartvorm heb je natuurlijk ook nodig! Als je dat wenst kan je nog pijnboompitjes op de taart doen voor ze in de oven gaat. Daar ben ik echter niet zo fan van dus ik liet ze weg.

Wat moet je doen om deze heerlijke taart te maken?

1. Verwarm je oven voor op 180°C. Ik heb boven- en onderwarmte gekozen. Ik weet niet hoe het gaat met hetelucht maar dat zal waarschijnlijk niet zo heel veel verschil geven.

2. Bekleed je taartvorm met het deeg én het papiertje waarin het deeg gerold is.

3. Gaatjes prikken in het taartdeeg.

4. Appels schillen. En in stukjes snijden. En daarna verdelen over het deeg.

2016-05-12-10-39-42

5. Dit stapje ben ik in al mijn enthousiasme vergeten. Oeps. Je moet dan de taart met alleen de appelblokjes al eens 10 minuutjes in de oven zetten. Ik heb m’n taart er gewoon tien minuutjes langer in laten zitten en ze is ook lekker. Dus het maakt niet zo heel veel uit. Door je taart wel al tien minuutjes te bakken, worden de appelblokjes al wat gaar.

6. Nu is het tijd voor het mascarponemengsel. Gooi alle andere ingrediënten in een kom. Dus de mascarpone, citroensap, amandelpoeder, bloem, suiker en de eitjes. Goed mengen. Dat kan al eens moeilijk zijn. Want de mascarpone is in het begin nog heel stevig. Maar dat is alweer een goede armworkout. Wat helpt is om de mascarpone eerst wat te pletten met een lepel. Je kan natuurlijk ook gewoon een mixer nemen maar ik had geen zin om die mixdingetjes af te wassen. Haha.

7. Giet het mengsel op de appelblokjes. Of ja. Je kan het niet echt gieten omdat het alsnog best stevig is. Dus neem gewoon een lepel en schep het mengsel op de appelstukjes. Hier en daar een kwakje en dan kan je het erna makkelijk een beetje opensmeren.

2016-05-12-10-40-41

8. Tijd om de taart in de oven te zetten! 30 minuutjes is voldoende als je de taart eerder al eens tien minuten in de oven zette! Anders doe je er nog tien minuten extra bij. Daarna laat je hem even afkoelen en kan je hem op kamertemperatuur serveren. En smullen. Yummy!

Nog wat tips:

Heel belangrijk. Als je je citroen gaat uitpersen, doe dit dan eerst boven een kommetje. Zo kan je de pitjes er makkelijker uit halen. Anders zit je net als ik met je vingers in het mengsel te graaien om die dingen er uit te vissen.

Zet alles op voorhand al klaar. Dat is echt het allergemakkelijkste. Als je het mengsel dan moet, euhm, mengen, kan je gewoon alles in een keer in de kom gooien.

Je kan in plaats van mascarpone ook ricotta gebruiken en de appeltjes vervangen door peren.

Ik heb de indruk dat Boskoopappels gigantisch zijn. Dus dan heb je met twee appels genoeg. Ik denk dat de taart ook heel lekker zal zijn als je een andere niet te zure appel neemt. Afhankelijk van de afmetingen van je appels kan je er dus nog een aan toevoegen. Belangrijk is dat het deeg volledig bedekt is met appeltjes.

Als je ziet dat je taart nog niet helemaal klaar is, bijvoorbeeld als de mascarpone nog heel erg blinkt, dan kan je hem er gerust wat langer in laten zitten.

En dan nu: HET RESULTAAT!

taartisklaar

Smulleeeeen! 😀

10 thoughts on “Recept • Mascarponetaart met appels voor dummies

  1. Oeeeh, dit lijkt me heerlijk <3. En wat ziet 'ie er goed uit. Yum! Helemaal zin om meteen te gaan bakken nu. (Maar moet helaas aan de studie, haha – hij gaat om m'n lijstje om binnenkort eens te maken!) En wat een leuke blog heb je, heb net even rondgekeken! Ik ga je volgen :)!
    Anna schreef laatst over December | De mooiste kerst DIY’sMy Profile

  2. Wat ziet dat er heerlijk uit! Wauw! Wat ik wel mis is een foto hoe de binnenkant eruit ziet, een stukje uit de taart. 😉 Maar krijg er wel trek van, hoor!

    1. Ja dat had ik inderdaad nog kunnen toevoegen 🙂 maar daar is het nu te laat voor 😉 Hihi.

Comments are closed.