• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Instagram
  • Bloglovin
  • Pinterest
  • Email
  • Tumblr
  • Home
  • Over mij
    • Privacybeleid
    • Disclaimer
    • Contact / Samenwerken
  • Onderwerpen
    • Persoonlijk
      • Weekoverzichtjes
      • 1000 vragen aan jezelf
    • Lifestyle
      • Kijken Lezen Luisteren
      • Joey doesn’t share food. Maar ik wel!
      • Go green(er)
      • Mamadingen
    • Lijstjes
      • 22 vragen aan 22 vrouwen
      • 21 Before 2021
      • Day Zero Project ’18 – ’20
        • Day Zero Project Updates ’18 – ’20
    • Schrijfsels van Fien
    • Mind
    • Random
  • Day Zero Project ’21 – ’23
    • Day Zero Project Updates ’21 – ’23
  • Shop my closet
  • Blije Bakkes
tussenmarsenjupiter

tussenmarsenjupiter

joey doesn't share food. maar ik wel!

Recept • Havermoutpannenkoekjes

7 mei 2017

Ik ben niet zo’n kei in koken. Maar wat ik wel goed kan (vind ik zelf hé) is pannenkoeken bakken. En nog beter dan gewone pannenkoeken, bak ik havermoutpannenkoeken. Vroeger maakte ik ze regelmatig. Maar nu is het alweer een tijdje geleden. Vorige week zondag vond ik niets lekkers voor m’n ontbijtje. En toen bedacht ik dat ik havermoutpannenkoekjes wou! En zo geschiedde! EN zondag is wel echt de perfecte dag voor pannenkoeken. Al ben ik ook fan van pannenkoeken door de week! Dat maakt de ochtend toch meteen wat feestelijker hé.

Moeilijkheid: ★☆☆☆☆
Tijd: ★★★☆☆

Wat heb je allemaal nodig?

• 100 g havermout • 200 ml melk • 1 banaan • 1 ei • beetje boter voor bij het bakken

Mocht je merken dat je mengsel te lopend is, kan je er gerust extra havermout aan toevoegen. Als het te dik is, doe je er wat extra melk bij.

To do:

• Alles in een pot gooien. Haha. De banaan kan je best wel in kleine stukjes breken.

• Mixen

• Smelt een beetje boter in een pan. Als het wat begint te pruttelen, giet je een beetje deeg in je pan. Je kan kleine pannenkoekjes bakken of grotere. Maar kleintjes zijn wel handiger om om te draaien.

TIPJE: Als je het deeg in je pan giet, kan je best even schudden met de pan zodat het deeg zich wat verspreidt.

• Bij gewone pannenkoeken wacht je tot de bovenkant niet meer echt nat is. Bij deze pannenkoekjes duurt het wat langer omdat het deeg dikker is. Je hoeft niet te wachten tot het volledig mat geworden is bovenaan. Als de randjes droog zijn, kan je ze normaal goed omdraaien.

Ik bakte de pannenkoekjes op stand 6. Maar je kan er gerust wat mee experimenteren. Al zou ik ze niet bakken op de allerhoogste stand. Dat loopt denk ik fout af 😉

Persoonlijk ben ik echt super fan van deze pannenkoekjes. En ik heb bij deze ook besloten om ze weer wat vaker te maken. Ze zijn heel voedzaam. Super lekker. En nog gezond ook! Ik vind ze heel lekker met wat choco. Dat is dan weer minder gezond. Haha. Maar Griekse yoghurt en aardbeitjes doen het ook goed!

delen

Categories: Joey doesn't share food. Maar ik wel! Tags: Recept

Ik schreef deze ook nog

Recept | Gevulde paprika’s met rijst.

Super simpel recept om zelf kruidnoten te maken

Recept • Gehakt-broccoli-ovenschotel

2021 Bakchallenge

vorige
DIY • Juwelenhanger
volgende
Duizend vragen aan jezelf • Deel 34

Lees Interacties

Reacties

  1. Karin zegt

    15 mei 2017 om 10:41

    Hoi Irene, hoeveel pannenkoeken maak je met deze ingrediënten? Is het voor 2 personen?

    • Irene zegt

      15 mei 2017 om 21:47

      Dag Karin! Ik vond het wel genoeg voor twee personen. Heb er ongeveer 15 kleine pannenkoekjes mee gemaakt (ongeveer 10cm doorsnede). Hangt natuurlijk af van hoe groot je ze wil 🙂

      • Karin zegt

        19 mei 2017 om 10:29

        Dan ga ik alles maar halveren, want m’n vriend houdt helemaaaaal niet van havermout helaas :p

  2. Silke zegt

    8 mei 2017 om 11:32

    Njam, dit klinkt zooo lekker! Opslaan die handel en binnenkort uitproberen hihi 😀 Liefs!

  3. kaylin zegt

    7 mei 2017 om 18:23

    MMMM ziet er lekker uit! Ik eet vaak cassonade havermout van Quakers met een fijn geplette banaan erdoor. Eigenlijk zijn je pannenkoekjes dus ongeveer hetzelfde maar echt wel een leuke variatie! Ik ga het recept opslaan 😀

    • Irene zegt

      7 mei 2017 om 20:25

      Gewone havermoutpap eet ik dus niet graag hé! :p Ik vind dat precies alleen maar lekker als dat een soort van gebakken is.

  4. Ayla zegt

    7 mei 2017 om 12:10

    Heerlijk! Mijn vriend is zo gek op bananenpannenkoekjes dat ie er ieder weekend om vraagt. Soms heb ik echt even geen zin om ze te maken, maar ze zijn gewoon té lekker!

  5. Benthe zegt

    7 mei 2017 om 11:58

    Dit klinkt heerlijk! En volgens mij ook een stukje gezonder dan de pannenkoeken uit pak die ik zelf altijd maak, oeps. Ik ga het gauw een keer als ontbijt maken !

    • Irene zegt

      7 mei 2017 om 20:26

      Sowieso gezonder! Er zit geen suiker in, behalve een banaan. En het vult goed ook door de havermout. Maar pakskespannenkoeken zijn ook echt suuuperlekker! Ik eet dat ook graag 🙂

  6. Danique zegt

    7 mei 2017 om 11:11

    Lekker zeg! Ik heb ze wel eens gemaakt zonder havermout, maar dit recept lijkt mij ook wel lekker om eens te proberen <3

  7. Sandra zegt

    7 mei 2017 om 10:38

    Nog steeds moet ik dit echt een keer proberen! Het lijkt me zó lekker! Vooral met lekker fruit er 9verheen ofzo, jum. Aardbeien is een goed idee! Jep, nu moet ik het écht een keer gaan maken. 😀

  8. Eva zegt

    7 mei 2017 om 09:51

    Ziet er lekker uit! Ik maak altijd het ‘normale’ recept, maar dit lijkt me ook wel wat.

  9. Nicole zegt

    7 mei 2017 om 09:37

    Mjam! Ik maak (nou ja, maakte, vooral voordat ik een baby kreeg, toen had ik meer tijd) ze ook regelmatig, maar dan zonder ei. Volgens mij kun je ei juist vervangen door banaan? Oe, heb er echt zin in nu! Maar wegens voornoemde baby heb ik mijn ontbijt allang op 🙂

    • Irene zegt

      7 mei 2017 om 20:27

      Ja het zou kunnen dat de banaan het ei vervangt. Haha :p

Instagram

010 van #100happydays. Ik ga zwemmeeeeen ! 010 van #100happydays. Ik ga zwemmeeeeen !
009 van #100happydays en we vieren 4 maanden met h 009 van #100happydays en we vieren 4 maanden met het allerliefste jongetje van de wereld 💕
008 van #100happydays⁣ ⁣ Mijn eeuwige jeans ee 008 van #100happydays⁣
⁣
Mijn eeuwige jeans eens ingeruild voor een Vintage jurkje dat ik tijdens mijn zwangerschap kocht in de hoop dat het zou passen als de baby er was. En 't past!⁣ 🙌🏻
⁣
Na mijn bevalling voelde ik mij niet zo goed in mijn vel. Ik draag nu 2 kledingmaten extra en dat vond ik moeilijk te aanvaarden. Alleen maakte ik een tijdje terug toch de klik in mijn hoofd en vind ik wat ik in de spiegel zie nu best wel oke. Een van mijn 'goede voornemens' voor dit jaar is dan ook om niet meer negatief over mijn lijf te denken of praten (ik wil ook het goede voorbeeld geven aan mijn kind dus ik kan nu alvast oefenen en nog 'foutjes' maken, nu hij het toch nog niet snapt).
007 van #100happydays lachen om en met dit mooie j 007 van #100happydays lachen om en met dit mooie jongetje. Vandaag alle wasbare luiers voorgewassen zodat we daar ook eens mee kunnen starten.
006 van #100happydays in de sneeuw! Nu een beetje 006 van #100happydays in de sneeuw! Nu een beetje meer dan vorige keer en (hopelijk) een beetje minder dan volgende keer!
005 van #100happydays met dit lachebekje ❤️ 005 van #100happydays met dit lachebekje ❤️
004 van #100happydays begon in de sneeuw! ❄️❄️
003 van #100happydays en weeral iets van mijn ocht 003 van #100happydays en weeral iets van mijn ochtend. Deze keer niet mijn ontbijtje maar de opkomst van de zon tijdens ons ochtendrondje en wat dat met de wolken doet.
002 van #100happydays. Mijn favoriete ontbijtje (n 002 van #100happydays. Mijn favoriete ontbijtje (naast pannenkoeken en koffiekoekjes uit de oven uiteraard): havermelk, havermout, chiazaad en gevriesdroogde aardbeien en een stukske (of 2) pure chocolade (74%).⁣
⁣
Eeh ik wil je vriend zijn!
  • Home
  • Over mij
  • Contact / Samenwerken
  • Privacybeleid
  • Disclaimer
Copyright © 2021 tussenmarsenjupiterBack to Top