Recept • Havermoutpannenkoekjes

Ik ben niet zo’n kei in koken. Maar wat ik wel goed kan (vind ik zelf hé) is pannenkoeken bakken. En nog beter dan gewone pannenkoeken, bak ik havermoutpannenkoeken. Vroeger maakte ik ze regelmatig. Maar nu is het alweer een tijdje geleden. Vorige week zondag vond ik niets lekkers voor m’n ontbijtje. En toen bedacht ik dat ik havermoutpannenkoekjes wou! En zo geschiedde! EN zondag is wel echt de perfecte dag voor pannenkoeken. Al ben ik ook fan van pannenkoeken door de week! Dat maakt de ochtend toch meteen wat feestelijker hé.

Moeilijkheid: ★☆☆☆☆
Tijd: ★★★☆☆

Wat heb je allemaal nodig?

• 100 g havermout • 200 ml melk • 1 banaan • 1 ei • beetje boter voor bij het bakken

Mocht je merken dat je mengsel te lopend is, kan je er gerust extra havermout aan toevoegen. Als het te dik is, doe je er wat extra melk bij.

To do:

• Alles in een pot gooien. Haha. De banaan kan je best wel in kleine stukjes breken.

• Mixen

• Smelt een beetje boter in een pan. Als het wat begint te pruttelen, giet je een beetje deeg in je pan. Je kan kleine pannenkoekjes bakken of grotere. Maar kleintjes zijn wel handiger om om te draaien.

TIPJE: Als je het deeg in je pan giet, kan je best even schudden met de pan zodat het deeg zich wat verspreidt.

• Bij gewone pannenkoeken wacht je tot de bovenkant niet meer echt nat is. Bij deze pannenkoekjes duurt het wat langer omdat het deeg dikker is. Je hoeft niet te wachten tot het volledig mat geworden is bovenaan. Als de randjes droog zijn, kan je ze normaal goed omdraaien.

Ik bakte de pannenkoekjes op stand 6. Maar je kan er gerust wat mee experimenteren. Al zou ik ze niet bakken op de allerhoogste stand. Dat loopt denk ik fout af 😉

Persoonlijk ben ik echt super fan van deze pannenkoekjes. En ik heb bij deze ook besloten om ze weer wat vaker te maken. Ze zijn heel voedzaam. Super lekker. En nog gezond ook! Ik vind ze heel lekker met wat choco. Dat is dan weer minder gezond. Haha. Maar Griekse yoghurt en aardbeitjes doen het ook goed!

14 thoughts on “Recept • Havermoutpannenkoekjes

  1. Dag Karin! Ik vond het wel genoeg voor twee personen. Heb er ongeveer 15 kleine pannenkoekjes mee gemaakt (ongeveer 10cm doorsnede). Hangt natuurlijk af van hoe groot je ze wil 🙂

 1. MMMM ziet er lekker uit! Ik eet vaak cassonade havermout van Quakers met een fijn geplette banaan erdoor. Eigenlijk zijn je pannenkoekjes dus ongeveer hetzelfde maar echt wel een leuke variatie! Ik ga het recept opslaan 😀

  1. Gewone havermoutpap eet ik dus niet graag hé! :p Ik vind dat precies alleen maar lekker als dat een soort van gebakken is.

 2. Dit klinkt heerlijk! En volgens mij ook een stukje gezonder dan de pannenkoeken uit pak die ik zelf altijd maak, oeps. Ik ga het gauw een keer als ontbijt maken !
  Benthe schreef laatst over iPhone 7 reviewMy Profile

  1. Sowieso gezonder! Er zit geen suiker in, behalve een banaan. En het vult goed ook door de havermout. Maar pakskespannenkoeken zijn ook echt suuuperlekker! Ik eet dat ook graag 🙂

 3. Mjam! Ik maak (nou ja, maakte, vooral voordat ik een baby kreeg, toen had ik meer tijd) ze ook regelmatig, maar dan zonder ei. Volgens mij kun je ei juist vervangen door banaan? Oe, heb er echt zin in nu! Maar wegens voornoemde baby heb ik mijn ontbijt allang op 🙂

Comments are closed.