Recept • Eimuffins

Soms krijg ik ineens goesting om iets te bakken. Vroeger deed ik dat veel vaker. Nu veel minder. Maar af en toe schiet het dus ineens in m’n hoofd dat ik iets wil bakken. En dan moet dat gewoon gebeuren. Hihi. Komt goed, die bakzin van mij, want wij hadden hier nog 6 eitjes liggen die vrij dringend op moeten.

Meestal bak ik zoetigheid, maar vandaag niet! Eimuffins worden het! Wat is een eimuffin? Heel simpel: ei met groentjes in. Lekker als je zin hebt in iets hartigs. Wat ik dus vaak heb. En dan durf ik al eens makkelijk naar chips grijpen. Maar als er dan een gezond en lekker alternatief is? Yes please! Naast dat het lekker is, is het ook nog eens easy peasy om klaar te maken. En eigenlijk is het ideaal om je restjes op te maken. Mijn paprika’s waren helaas al iets te ver heen om nog te gebruiken, maar broccoli en worteltjes uit de vriezer zijn ook super lekker!

Wat heb je nodig?

Voor 6 muffins

• 6 eitjes • beetje melk • groentjes naar keuze: ik gebruik prei, paprika, worteltjes en broccoli • peper en zout en eventueel andere kruiden die je lekker vindt • beetje olie of boter om je vormpjes in te vetten • een muffinvorm • eventueel geraspte kaas

Hoe begin je er aan?

  1. Verwarm je oven voor op 180°C.
  2. Klop de eitjes los met een beetje melk.
  3. Beboter of be-olie je muffinvorm. Je kan ook een siliconen bakvorm gebruiken als je dat hebt, is iets handiger om straks alles los te krijgen.
  4. Vul je muffinvorm met groentjes naar keuze. Je kan nu ook al wat kaas toevoegen als je dat lekker vindt.
  5. Giet het eimengsel over je groentjes.
  6. Zet je eitjes in de oven voor 20 tot 25 minuten.
  7. TADAAAA!

Sidenotes:

• Je kan ze warm of koud eten. Persoonlijk eet ik zo’n dingen het liefst warm. Ook lekker om mee te nemen naar je werk!

• Tipje van mij: ik maak heel vaak roerei met loempiasaus doorheen. Dus de saus al met de eitjes mengen als je ze losklopt. Dat zorgt voor een lekker zoetig en pittig smaakje. Dus dat kan je ook bij deze eitjes doen als je dat lekker vindt.

• Lekkere combinaties zijn: tomaat en spekjes, ham en kaas, feta en spinazie, bloemkool en curry, worteltjes en loempiasaus.

• De muffins zijn klaar als de bovenkant niet meer blinkend is.

8 thoughts on “Recept • Eimuffins

    1. Volgende keer doe ik er ook spekjes bij! Vreemd genoeg is dat iets wat ik een paar maanden geleden helemaal niet lekker vond en nu vind ik het verrukkelijk door m’n eitjes heen 😀

Comments are closed.