Recept • Muffins met banaan en nutella

Een tijdje terug maakte ik banaan havermoutpannenkoekjes als ontbijt en sindsdien had ik nog twee bananen in mijn fruitschaal liggen. Die bananen waren ondertussen al bijna volledig bruin dus besloot ik mijn receptenboekje er nog eens bij te halen en dit receptje voor muffins met banaan en nutella te maken.

Wat heb je nodig?

 • 2 rijpe bananen
 • 80 gram lichtbruine suiker
 • 80 gram kristalsuiker
 • 1 grote eetlepel gesmolten kokosolie (of boter of zonnebloemolie, whatever you like)
 • ongeveer 6 eetlepels chocopasta
 • 2 eitjes
 • 250 gram zelfrijzend bakmeel (of gewoon meel en bakpoeder)
 • een snuf zout

En natuurlijk ook: muffinvormpjes en eventueel een muffin bakplaat

Wat moet je doen?

Verwarm als eerste je oven voor op 180°C.

Doe de bananen in een kom en prak ze met een vork. Meng de lichtbruine suiker en kristalsuiker hierdoor met een garde of een mixer.

Meng de eitjes en de olie er door.

Als laatste voeg je het zelfrijzend bakmeel en de snuf zout toe. Als je dit gedaan hebt mag je niet meer te lang roeren om te vermijden dat je cupcakes plat blijven.

Schep het deeg in je vormpjes. Er wordt altijd aangeraden om maar 3/4de van je vormpje te vullen maar mijn vormpjes zijn vrij laag en aangezien ik een bakblik gebruik, schep ik ze gewoon wel helemaal vol.

Dan nu tijd voor de chocopasta. Als je harde chocopasta hebt zoals ik kan je ofwel de ‘blokjes’ zo in het deeg duwen – zoals in het rechter rijtje – of je warmt een eetlepel of 6 op in een kommetje in de microgolf (ongeveer 1 minuut op 500 watt maar houd het in de gaten zodat het niet verbrand eh) zodat je dit op het deeg kan scheppen.

Bak je cakejes 20 minuten in de oven en smullen maar!

Zoals je kan zien: als je de chocopasta in een hoopje laat en een beetje in het deeg duwt, krijgt je cakeje een vulling (ook héél lekker maar iets minder fotogeniek, hihi).

Sidenote

Dit zijn dus geen gezonde cupcakes eh, maar dat had je waarschijnlijk wel al door 😉 Als je dit te zoet vindt, maken de bananen het mogelijk om gewoon minder suiker te gebruiken. Je kan eventueel een extra banaan toevoegen en in totaal bijvoorbeeld maar 80 gram suiker gebruiken. Of geen suiker. Experimenteer een beetje. Maar ik vind het zo eigenlijk prima qua zoetheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 4 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 thoughts on “Recept • Muffins met banaan en nutella

 1. Dzju, ik begin stilletjes aan de reacties op mijn blog te snappen van mensen die zeggen dat ik hen regelmatig zin doe krijgen in gebak. Bij jou heb ik dat zelf immers ook super vaak. Maar eerst wil ik toch echt een keer de perfecte Brookie bakken. Als dat gelukt is ga ik me wel een keer aan deze wagen. Al moet ik dan wel eerst Nutella kopen want wij hebben dat nooit in huis. Of ik maak zelf nog een keer Nutella. Dan is het al ietsje gezonder.
  zwartraafje schreef laatst over Foto-update #168My Profile

 2. Ik maak eigenlijk altijd gewone bananencakejes op basis van een recept van banana bread uit Canada. Ik vind het altijd grappig dat m’n papa vroeger zei: “hoe rijper de bananen, hoe beter”. Echt met veel zwarte plekken op. Dit is wel een welkom alternatief.

  1. Ik mag nu geen rauwe bananen meer eten maar ik vond vroeger van die nog een beetje onrijpe bananen echt het aller lekkerste, haha. Al is een banaan voor het bakken wel liefst zo rijp mogelijk. Je moet me jouw bananenbroodreceptje eens doorsturen! 🙂