Recept • Brownies voor sukkels

Een aantal jaren geleden had ik het idee om ‘later’ zelf een cupcakehuis op te richten. Zoals een theehuis maar dan met cupcakes. Daarna evolueerde dat naar cupcakes en andere baksels en ook zelfgemaakte limonade. Dat was toen heel erg hip. Ik keek dan ook altijd naar Cupcake Wars en The Great British Bake Off (nu nog altijd hoor!). Nu ben ik van dat idee afgestapt want ik ben allesbehalve een keukenprinses. Brownies bakken kan ik wel! En aangezien ik echt een sukkel ben in de keuken en deze brownies voor mij niet echt grote problemen opleveren, deel ik ze hier. Want als ik ze kan bakken, kan iedereen dat! En dit zijn echt de perfecte brownies. Nog lekker smeuïg binnenin en een lekker roomkaaslaagje bovenop.

Wat heb je nodig voor deze overheerlijke sukkelproef brownies?

190g boter
45g cacao (pure cacao dus geen chocomelpoeder hé)
220g fijne kristalsuiker
2 eitjes
125g bloem

Optioneel: roomkaaslaagje

Een bakje roomkaas (ongeveer 200g)
40g suiker
1 eitje

Wat moet je doen?

– Verwarm je oven voor op 180°C.
– Neem een cakeblik van ongeveer 28 x 18 cm en vet dit in.
– Smelt de boter in een steelpannetje op een laag vuurtje.
– Als de boter gesmolten is, voeg je de cacao en de suiker toe en roer je dit goed om.
– Eitjes toevoegen en goed mengen.
– Bloem toevoegen en ook goed mengen en dan is het deeg al klaar en giet je het in het cakeblik.

Als je niet van roomkaas houdt, kan de bownie nu in de oven voor ongeveer 30 minuten. Als je wel van roomkaas houdt, meng je je bakje roomkaas met het eitje en de suiker en giet je dit over je brownie.

Als de 30 minuten om zijn, best eens met een prikker in de brownie prikken. Aan de zijkant mag hij droog zijn maar in het midden moet hij nog wat zacht zijn!

EDIT: Nu vier jaar later maak ik deze brownies nog altijd. Ik maak ze nu alleen in een vierkant brownieblik van ongeveer 20 x 20 cm en dan hebben ze maar 20 minuten in de oven nodig!

yummy!

SMAKELIJK!

Foto bovenaan door  sheri silver via Unsplash

6 thoughts on “Recept • Brownies voor sukkels

    1. Oooh ik ben ook echt gek op brownies. Wil gelijk nieuwe bakken als ze op zijn. Jammer dat het zo slecht voor de lijn is :p

  1. Haha, roomkaas op top had ik nog nooit eerder gezien! Snoepen van het deeg/beslag is zoooo herkenbaar. hoefde gisteren geen lunch meer na een dag bakken 😀

    1. Haha dat is superherkenbaar! Heb deze middag ook niets meer gegeten 😀 Ik ben echt gek op roomkaas! Vooral met chocolade. Yum!

Comments are closed.