Q&A | De vragen & antwoorden!

Een tijdje geleden mochten jullie mij vragen stellen en die ga ik vandaag beantwoorden!

Wat is je favoriete film en / of serie?

Een favoriete film kiezen vind ik best moeilijk eigenlijk. Ik ben sowieso heel erge fan van Harry Potter, The Hunger Games en The Hobbit. En de Sex & The City films vind ik ook héél leuk. Maar als ik écht moet kiezen, ga ik toch voor alle Harry Potters.

Mijn favoriete series zijn Sherlock en How to get away with murder. Ik vind beide series echt geweldig goed! Vooral Sherlock zit super goed in elkaar. Jammer dat er zo weinig afleveringen per seizoen zijn.

Noem eens één ding dat typisch jou is, maar dat mensen misschien niet van jou verwachten.

Ik heb een soort van tic waardoor ik alleen maar bepaalde getallen wil zien. Bijvoorbeeld: 1, 2, 5, 6, 8, 10, 12, 15, 16, 18, … , 82, 85, 88, … 4 vind ik een afschuwelijk getal en voor de rest wil ik even getallen of iets met 5. Als ik het volume van de televisie verzet, zet ik het ook altijd op 15, maar ik zal het bijvoorbeeld nooit op 13 of 17 zetten. Raar hé.

Wat heb je gestudeerd?

Ik heb één jaar kleuteronderwijs gestudeerd, maar besloot dan te veranderen van richting en ging voor Pedagogie van het Jonge Kind. Dat klinkt eigenlijk als een heel stomme naam vind ik. Haha. Ik begon aan de richting toen die het eerste jaar gestart was dus ik ben de ‘eerste lichting’ zoals ze zeggen. Ik studeerde af als pedagogisch coach en deed 4 jaar over mijn studie doordat ik in het tweede jaar mijn stage stop zette.

Op zich vond ik het best een interessante richting, maar het was af en toe wel duidelijk dat ze zelf alles nog wat aan het uitzoeken waren. Ik vond de leerstof ook een beetje een allegaartje. Dat zal nu waarschijnlijk wel al beter zijn!

Welke taal vind je het mooiste klinken?

Ik vind Brits Engels heel leuk, net zoals Frans en Spaans.

Welke taal zou je willen kunnen spreken?

Ik zou heel graag goed Frans kunnen spreken en Spaans spreekt me ook aan. Ik kocht ooit eens een boekje om wat Spaans te leren en startte eens een cursusje op Duolingo maar veel verder dan dat ging het nog niet. Misschien dat ik er ooit verandering in breng. Sowieso wil ik wel in de nabije toekomst iets aan mijn Frans gaan doen want ik vind het echt erg dat het bij mij zo slecht gesteld is.

Wat is je favoriete plant?

Oeeeh moeilijk! Wij hebben hier thuis iets van een 8 bananenplanten staan (zegt wel wat zeker?) en die vind ik héél mooi. Het ziet er hier wat jungle-achtig uit zo. Wij hebben aan onze zetel ook een plant staan waarvan ik helaas de naam niet weet, maar die vind ik ook super mooi! En onze monstera’s vind ik ook prachtig.

Wat is je favoriete toetje om te maken?

Brownies! Super simpel en altijd lekker. En ananaspap. Ook simpel en heel lekker maar je moet er iets meer voor doen. Misschien dat ik ooit het recept nog deel. Ik herinner mij dat mijn oma dat soms maakte, of een van m’n tantes en ik vond dat altijd super lekker. Soms vraag ik aan mijn mama om het nog eens te maken en sinds kort heb ik ook zelf het recept. Ik serveerde het eens tijdens een etentje aan de familie van David en die waren ook allemaal enthousiast.

Wat is je allergrootste droom voor over (pakweg) 5 jaar?

Oh man, dit soort vragen vind ik eigenlijk altijd heel moeilijk. Binnen vijf jaar ben ik 32 jaar. Dat klinkt heel eng en al oud (sorry aan de dertigers en ouder, ik bedoel het niet verkeerd). Mijn allergrootste droom is om getrouwd te zijn binnen vijf jaar. En heel cliché, gewoon algemeen gelukkig te zijn en het gevoel te hebben dat alles echt een beetje in zijn plooi is gevallen.

Wat zijn je favoriete schoenen?

Mijn favorieten zijn zonder twijfel deze Adidasjes. Ik kocht ze, ik denk iets meer dan een jaar geleden, via Omoda maar ze zijn nu blijkbaar nergens meer te vinden. Ik verschiet er eigenlijk van dat ze nog zo proper zijn. Haha. Ik kuis ze bijna nooit af, maar ik draag ze wel heel veel. Als ik ooit de zwarte variant nog vind, voeg ik ze ook graag toe aan m’n collectie.

Wat is je go to gerecht? (echt iets wat je maakt als je geen inspiratie hebt)

Haha friet? Nee oké, als ik niet weet wat ik moet maken, ga ik eigenlijk bijna altijd voor gevulde paprika’s. Ik deelde al eens het recept van de variant met rijst, maar ik maak ze ook af en toe met spicy gehakt en die zijn misschien nog wel lekkerder. Ovenpatatjes en yoghurtsausje er bij en klaar. Heel handig want wij hebben eigenlijk altijd gehakt in de vriezer, paprika’s in onze groentenmand en yoghurt in de frigo.

Wat voor advies zou je jezelf geven als 16 jarige en als 30 jarige?

Hetzelfde advies. Doe wat goed voelt en kies voor jezelf (en niet omdat je iemand anders blij zal maken).

Wat zijn je favoriete food hotspots?

Haha euhm ja, ik ben niet zo’n uit-huiseter eigenlijk. En als we dat doen, is het vooral McDo. HAHA. Maar heel af en toe gaan wij eens naar Foubert in Sint-Niklaas, waar ze goddelijke pannenkoeken hebben met aardbeien en brownies op en chocoladesaus erbij. En gigantische ijscoupes. Niet iets om na het eten te gaan eten, maar eerder dat gewoon op zich als een maaltijd te zien.

Als je echt lekker avondeten wil, is La Piazza ook wel een aanrader. Ik at er voorlopig de lekkerste penne arrabiata die ik ooit at. But then again, ik ga niet zo vaak ergens iets eten dus wat weet ik er van?

En als laatste vind ik Würst ook heel tof. David en ik waren eens in Gent en we wilden eigenlijk bij Paul’s Boutique een hamburger eten (ook een aanrader trouwens) maar die waren gesloten op zaterdagmiddag, wat we heel raar vonden. We besloten dan maar eens ‘zot’ te doen en een hot haute dog te gaan eten bij Jeroen Meus. Héél tof interieur ook! En ik haalde er ook mijn inspiratie voor ovenpatatjes en yoghurtsausjes 😉

Zooo dat waren de vragen! Als jullie er nog hebben, mogen ze altijd in de comments gesteld worden en dan zal ik ze daar beantwoorden 🙂

 

 

7 thoughts on “Q&A | De vragen & antwoorden!

    1. Volgens David betekent bruin dat ze te weinig water krijgen. Maar de bladeren verwelken sowieso zegt hij. Ik ken er geen bal van eigenlijk :p

  1. Wat een leuke vragen en antwoorden. Toffe shoes ook op de foto<3
    Leuk ook dat je kleuteronderwijs hebt gestudeerd.

  2. Haha, dat met die cijfers heb ik dus ook! Volume in de auto mag op 1, 2, 3, 4, 5 en daarna enkel nog even getallen of 5-vouden!

  3. Leuk dat je alle vragen hebt beantwoord! Wat zijn die gestippelde schoenen mooi! Ik snap wel waarom die je favoriet zijn! Wat een grappige tic trouwens! En leuk dat je droomt van een mooie bruiloft 🙂 Hopelijk komt dat er ergens de komende 5 jaar van!
    Romy schreef laatst over Ben ik een dorpschick of een Randstadmeisje?My Profile

Comments are closed.