Project Minimaliseren. Eerste update.

Een paar weken geleden schreef ik dat ik met David een nieuw project ben begonnen, Project Minimaliseren, en vandaag heb ik voor jullie de eerste update! Ik ging een paar weekends geleden aan de slag met het opruimen van mijn schrijfspulletjes en onze bureau.

Aangezien ik zonder al te veel na te denken aan deze taak begon, heb ik helaas geen voorfoto’s gemaakt. Stom!

Schrijfspullen en bureau.

Ik neem deze twee samen want heel veel van mijn schrijfspullen staan op mijn bureau. Ik weet niet of ik dat hier ooit toonde, maar ik had een viertal glazen potten op mijn bureau staan waarin mijn stiften stonden. Zag er heel leuk uit maar ook wat rommelig en het vangt stof gelijk zot. Daarnaast had ik ook zo’n overvol ladekastje staan waar alleen maar briefpapier, stiften, stickers, enveloppen, stempels, washitape en gsmladers in lagen. Propvol zat dat ding! En verder verzamelden we op het bureau zowat alles waar we geen plek voor hadden in de rest van ons huis.

Deze stapel vond een nieuwe thuis bij mijn schoonzus.

Ik ga heel eerlijk zijn. In het verleden deed ik al wel vaker een opruimsessie maar ik heb echt een zwak voor mooie printjes waardoor ik al gauw mijn papiertjes en stickertjes liet voor wat ze waren. Die kregen dan gewoon een nieuw, beter plekje maar hun aantal nam niet af. Deze keer ben ik echt heel kritisch geweest en heb ik letterlijk elk papiertje vast gehad. Vind ik het nog écht mooi? Dan mocht ik het nog bijhouden. Ik schrijf namelijk ook nog brieven dus ik wou niet al mijn papier weggeven. Zelfde verhaal met mijn washitapes. Ik hield 48 van de 129 tapejes. Wat nog altijd wel veel is maar de tapejes die ik over houd zijn m’n lievelings en gebruik ik nog regelmatig.

Ik moet zeggen dat ik het soms ook moeilijk vind om dingen weg te doen omdat ik ze bijvoorbeeld gekregen heb. Zo kreeg ik eens van een vriendinnetje een blok met super mooi dik papier. Allemaal prachtige printjes. Maar in die jaren dat ik het ding heb, heb ik er volgens mij maar 1 keer één papier uit gebruikt. Zonde toch? Maar ik durfde het nooit weg doen omdat ik het had gekregen. Daar heb ik nu toch ook afscheid van genomen.

Het enige wat nog een doorn in m’n oog is, is het whiteboard. Wat een lelijk ding maar wel een noodzakelijk kwaad. Haha. Ik probeer het regelmatig wat leeg te maken maar goed, dat blijft dus wel zo’n rommelig iets. Daarnaast stond onze computer zelf eerst ook op het bovenste schapje maar dat zag er echt niet uit. Alle kabels overal. Brr. En het ding zelf moest schuin staan omdat het er anders niet op paste. We hebben nu een verrolbaar karretje onder het bureau staan waar de computer op staat. Véél beter!

Administratie.

Nog een moeilijke! Wij hadden op die twee schapjes rechts aan de muur zo’n stapel met drie brievenbakjes staan. Ik moet jullie waarschijnlijk niet vertellen dat ook die heel vol lagen. Allemaal papieren die niet echt een vast plekje hadden, papieren waar nog eens naar gekeken moest worden en papieren waarvan ik gewoon niet wist wat ik er mee aan moest vangen.

Ik ben door de hele stapel gegaan en heb zo’n dikke ringmap aangemaakt met per soort papier een mapje. Zo heb ik nu mapjes voor dingen die met ons huis te maken hebben, garanties, verzekeringen, documenten van David’s zaak, … Héél veel papieren heb ik gewoon weggegooid. Zo hield ik al onze betaalde rekeningen bij. Why? Geen idee. Ik heb al snel het gevoel dat iets heel belangrijk is. Veel dingen scande ik in op mijn telefoon en bewaar ik nu digitaal in een mapje. Veel handiger! En het neemt minder ruimte in.

Wellicht kan het allemaal nog meer georganiseerd hoor. Ik heb nu ook door dat het een proces zal zijn want bij het schrijven van deze post, ben ik nog aan het denken over de dingen die ik heb gehouden. Er kunnen sowieso nog dingen van weg dus ik denk dat ik er af en toe eens opnieuw door ga.

21 thoughts on “Project Minimaliseren. Eerste update.

 1. Ik durf momenteel niet echt te tellen hoeveel rolletjes washi-tape ik in huis heb. Het zijn er sowieso meer als 100 maar de meeste van heb gebruik ik vrij vaak. Door mijn voorraad knutselpapier ben ik een jaar geleden al eens grondig heen gegaan. Toen heb ik er een heel deel van tussen gehaald dat niet mijn stijl was en daar heb ik toen anderen gelukkig mee gemaakt. Die papieren zijn nu ook allemaal gesorteerd. Alle polka dot papiertjes samen. Op die manier kan ik het sneller terugvinden wanneer ik voor een kaartje iets specifiek zoek. Die kast moet er binnenkort nog eens aan geloven tijdens het ontspullen. Ik vermoed dat er wel weer een aantal zaken zijn die ondertussen een nieuwe thuis mogen krijgen.

 2. Leuk opgeruimd! Ik moet ook dringend mijn bureau eens opruimen, het lijkt op een stort *oeps* Het probleem is alleen dat ik maar 1 ruimte heb om al mijn gerief op te bergen en da’s mijn kamer waar mijn bureau staat. Nadeel van thuis wonen 😉

 3. Ah dit ziet er wel echt heel mooi uit, eigenlijk! Ik ben dus ook langzaamaan begonnen (maar niet zo gestructureerd als jij) en het gekke is dat het minder volle in huis soms ook juist wat sfeervoller kan maken. Dat denk ik althans. 😉 Ik moet vooral ook ECHT al mijn papierspullen en dingen op gaan ruimen, maar er staat ook nog best wel wat bij mijn ex (na een jaar..) dus dat voelt als een hele grote berg. Aiaiai. Maar dit inspireert me. Ik kan dit ook!
  Anne schreef laatst over Dit was januariMy Profile

  1. Gewoon bij je ex laten! 😉 Hihi. Dan ben je er al van af. Ik vind het ook net wel sfeervoller en zeker omdat dan de dingen die overblijven ook echt hét leukste van het leukste is. Ik weet zeker dat je het kan!

 4. Goed begonnen is half gewonnen 😉 Je schoonzus mag blij zijn met de spulletjes. Zelf blij met de meer opgeruimde hoek en een ander blij maken. Twee vliegen in één klap.

  1. Dat vond ik zelf ook een fijn moment, toen ik ging verhuizen. Maar ik heb toen echt nog gigantisch veel dingen bewaard eigenlijk. Ik snap wel wat je bedoelt met alles of niets. Ik zou bijvoorbeeld liefst ons hele huis in 1 dag aanpakken maar dat gaat niet helaas dus het is wel een oefening om het in stukjes te doen :p

 5. Wat een fijn plekje, en wat ziet er nu netjes uit allemaal! Ik snap helemaal wat je bedoelt met het niet willen weggooien van dingen die je hebt gekregen. Dat voelt toch een beetje lullig altijd! Knap van je dat je alsnog veel dingen weg hebt gedaan en op hebt geruimd. Een goede start van dit project! Liefs!

  1. Jaa dat is het inderdaad! Ik wil ook niet ondankbaar over komen. Maar ik ben dan wel blij dat ik er toch nog iemand anders blij mee kan maken dan ^^

  1. Dankje ^^ Je kan inderdaad nooit alles bewaren (ben nu mijn vriend aan het brainwashen met dat zinnetje :p) en ik besef het nu ook echt wel. Vind het al veel makkelijker om afscheid te nemen van bepaalde dingen 🙂 Ik ga binnenkort nog eens door mijn spulletjes 😉

  1. Ja dat is echt zoiets dat ik altijd zonder nadenken kocht. Mijn halve winkelmand op Ali zat altijd vol met tapejes. Ik kan er binnenkort nog eens door want ik gebruik er veel nog altijd niet. Hihi.
   Ik zat vroeger ook altijd in de zetel en dat vind ik nog altijd wel gezellig maar ik vind het ook net heel fijn om hier aan het bureau te zitten! Meet focus enzo 🙂

 6. Dit is nu precies ook waar ik moeite mee heb om weg te doen! Leuke papiertjes, washi tapes en stickers. Ja, stationary vind ik echt moeilijk om op te ruimen. Maar nu heb ik ook zin om er eens grondig door te gaan! 🙂 Goed bezig!
  Laurine schreef laatst over Bullet journal | FebruariMy Profile

  1. Ik moet zeggen dat het goed werkt om dan de spulletjes die je houdt meer te waarderen 🙂 Binnenkort ga ik er nog eens doorheen denk ik. Haha.

 7. Woeps, ik dacht “amai, 129 tapjes, zó veel”. En toen ging ik de mijne even tellen en kwam ik aan 90. Ahum 🙂 Ik herken de moeite met het opruimen van stationary wel; dat is allemaal zo mooi en ja, het kan allemaal “ooit” wel eens van pas komen, maar ja, moet je alles bijhouden voor “ooit”? Mooie desktopachtergrond ook trouwens 🙂

  1. Hihi dankje! Van Design Love Fest! 😉 En ja, echt lastig die stationary. Ik heb daar echt een zwak voor maar langs de andere kant ligt het ook alleen maar mooi te wezen in mijn kast dus veel heb ik er ook niet aan zo.

Comments are closed.