Overzicht • Mijn 2016

Het jaar is nog niet helemaal voorbij. Maar ik maak toch al een overzichtje van dit jaar! Ik begon aan deze post met het idee om van elke maand wat foto’s te posten en een stukje tekst. Bij maart kwam ik al tot de conclusie dat er niet zo heel erg veel spannende dingen gebeurd zijn in mijn leven. En dat ik soms geen foto’s had opgeslagen. Maar ik schreef dus verder. Ik voelde me de hele tijd een beetje raar er over. Omdat er dus zo weinig te schrijven viel per maand. En ik begon me zelfs bijna, een soort van, slecht te voelen zeg maar. Of me te ergeren. Toen ik aan september begon dacht ik: “f*ck it! Dit moest leuk zijn!” Ik heb nu eenmaal een rustig leven. Er gebeuren bij mij niet enorm veel spannende dingen. En ik zoek ze ook niet op. Meestal toch niet.

DUS. In plaats van een overzichtje per maand; gewoon een overzicht. Van bijna alle dingen die ik deed. En alle fijne momentjes die ik meemaakte. Of gewoon momenten die mij zijn bijgebleven. En wat foto’s er bij. Ik vind het trouwens echt enorm moeilijk om mij dingen van bijvoorbeeld januari en februari te herinneren. Haha. Gelukkig heb ik dus de foto’s. En die staan mooi per maand in een mapje zodat het allemaal een beetje makkelijker wordt voor m’n goudvissengeheugen.

Vriendlief en ik gingen naar zee in januari. Wij gaan best vaak naar zee. Behalve dit jaar blijkbaar. En dat is zonde, want naar zee gaan is zooooo fijn! We wandelden. Op de dijk. In de duinen.

Mijn collega’s en ik gingen naar een modeshow in een ander filiaal van onze winkel. En ik droeg gewoon de hele avond m’n hakken! Haha. Bijzonder dat ik me dat nog herinner.

Ik ging met twee collega’s naar Harry Malter. Een klein maar fijn dierenpark. Mijn vriend heeft er nog gewerkt als student. En ik word gewoon zo gelukkig van diertjes!

Ik werd vijfentwintig. En mijn vriend werd vierentwintig. En ik voel mij helemaal nog niet alsof ik al ‘zo oud’ ben. En toch vind ik het al oud.

Ik ging ook naar De Zonnegloed. Nog een dierenpark. Dat was in april toen mijn vriend en ik aan zee waren voor onze verjaardag. Ik moest letterlijk bijna huilen bij het stuk van de bruine beren. Zo’n mooie dieren! En dan zie je aan hun gedrag dat ze getraumatiseerd zijn. In dat park worden mishandelde dieren opgevangen. Maar ook dieren die nergens anders meer terecht kunnen. Wat heel goed is. Maar ook best zielig eigenlijk.

We gingen ook samen naar Flanders Open Rugby. Een groot soort rugbyfestivalding. Er komen dan ploegen van over de hele wereld. Overdag spelen en ’s avonds feest. En dat deden wij ook! Feest dan hé. Heel leuk.

We maakten een paar wandelingetjes naar de dijk. En ik zag een prachtige dubbele regenboog op een stormachtige avond.

Ik zie prachtige zonsondergangen.

Ik liet m’n haar voor het eerst kleuren bij een kapper.

Mijn vriend en zijn broers maakten een soort van loungehoekje in de tuin. Met een parachute als afdak. En dat zag er vijfsterrenhotelwaardig uit!

Ik maakte veel poezenfoto’s. Ik moet ook altijd zo hard lachen om de poekies. Kan daar echt heel gelukkig van worden.

We gingen naar de Harry Potter expo. Waar het ook nog altijd heel erg warm was. En het aanschuiven duurde langer dan de expo zelf. Maar het was wel heel boeiend om eens allemaal te zien. En ik zag, shame on me, het atomium voor het eerst van dichtbij.

We sliepen zeker twee weken in een tent in de tuin. Veel te warm in de slaapkamer. En door zo’n tent krijg je echt meteen een vakantiegevoel. Baloe stond ’s morgens altijd heel lief op ons te wachten.

We gingen ook echt op vakantie. Naar Saumur in Frankrijk. Waar ik nog zeker elke week een keer aan denk. Omdat het gewoon zo enorm fijn was. Wij twee. Lekker  h e l e m a a l  ontspannen. Zalig!

Mijn vriend en ik zijn alweer zes jaar happy together  ♥

We gingen kanoën door een actie van Flair. Wat ik best spannend vond want ik had het nog nooit gedaan. En ik ben zo iemand die al bij het instappen in het bootje, in het water dondert. Dus je snapt dat dat weer een hele overwinning was.

Het is zo ontzettend warm geweest!

Ik ontmoette Melle. Afspreken met iemand die ik niet ken is echt helemaal uit m’n comfortzone. Afspreken met iemand die ik niet ken in een stad waar ik nog nooit ben geweest in een ander land. Holy shit. Dat is als een reisje naar een andere planeet. Maar ik ben zo blij dat ik het heb gedaan! Melle is zo’n lief mens. Ik hoop dat ik haar snel nog een keer zie.

Ik begon aan dit stukje avontuur. Een blog. Eindelijk! Ik dacht er al zo ontzettend lang over na. Maar ik durfde niet. En op vakantie nam ik dan wel redelijk impulsief het besluit dat ik er maar eens werk van moest maken.

We gingen met ons gezin + liefjes uiteten voor de verjaardag van m’n papa. Supergezellig. Wij doen dat eigenlijk nooit echt zo. Uiteten gaan. Maar ’t is wel voor herhaling vatbaar! Ik at kaaskroketten. Waar ik al daaaaagen zin in had. En een chocolademoelleux. Wat altijd altijd altijd lekker is!

We gingen met het gezin van mijn vriend (zijn ouders, broers en zus en liefjes) op weekend naar de Ardennen. Wat ook echt geweldig leuk was!

Ik maakte nog meer schattige poezenfoto’s van Baloe en Zazoe.

We gingen balletjes eten in de Ikea.

Er waren een paar heel mistige dagen na elkaar. Wat ik eng vind om in te rijden met de auto. Maar het staat wel heel erg mooi op foto!

Spontaan taartjes eten bij de bakker. En warme chocomel drinken. En dat was echt super gezellig dus dat gaan we vaker doen in 2017!

We bakten een stuk of 14 pizza’s bij mijn vriend thuis. En aten de dag erna de overschot op. Yum! Mij maak je altijd blij met pizza!

Ik zag de meest prachtige zonsondergang. Net op tijd! Vijf minuten later was alles weg.

Ik begon met mantra’s. En dankbaarheidslijstjes.

Volgens mij had ik elke week wel nagellak op.

En volgens mij is dit het einde van de lijst. Maar wat fijn om te doen! Eens door al je foto’s scrollen en herinneringen ophalen. Ja. Leuk! Ik denk dat ik in 2017 meer foto’s ga maken. Of ze alleszins beter bijhouden. Maar ik heb nu een blog dus dat is het perfecte excuus!

Hoe was jullie jaar?

3 thoughts on “Overzicht • Mijn 2016

  1. Wat heb je een hoop mooie momenten beleefd in 2016! Als ik het zo lees is het toch best veel hoor en leuke foto’s ook.
    Hele fijne kerstdagen en geniet van de laatste week van het jaar 🙂
    sammie schreef laatst over Bijna tijd voor kerst!My Profile

Comments are closed.