Overzicht • Maart

Maart is de maand van oud en nieuw werk. En een eigen huis. En ook vooral de maand die nog sneller ging dan de twee vorige maanden. Echt crazy. Ik weet het. Ik zeg dat dus super vaak. Elke keer als ik een overzichtje maak. Maar ik kan gewoon ook echt moeilijk geloven dat morgen de laatste maartdag is. En dat ik volgende week al jarig ben. Ik vrees dat ik het op de dag zelf gewoon ga vergeten. Maar goed. Dat zijn “zorgen” voor april. Haha.

Liedjes van maart:

Deze maand weer een paar gouwe ouwen. En een paar nieuwerds die wel heel leuk klinken! Ik ben ineens fan van Selena Gomez. En ik herontdekte Chase & Status. En verder een paar liedjes van mensen waarvan ik nog nooit hoorde.

Doel maart:

In maart had ik maar één doel. Me op m’n gemak voelen op mijn nieuwe werk. Ik kan al zeggen dat dat volledig geslaagd is. Ik heb er wel een paar dagen voor nodig gehad. Ik denk zelfs eigenlijk twee hele weken. Maar nu komt gekke, vrolijke, enthousiaste, misschien een beetje rare Irene naar boven. Jammer genoeg (en tegelijk ook heel fijn) is het vandaag m’n laatste dag in m’n “opleidingskantoor”. Ik verhuis maandag naar m’n eigen kantoor waar ik voor altijd ga blijven. Of ja. Toch de komende jaren. Ik ben niet van plan er snel weg te gaan. Haha. Dus ik ga er van uit dat ik daar ook wel weer wat aanpassingstijd nodig heb.

Verder gaat het dus wel redelijk goed. Al moet ik zeggen dat ik soms plots een soort van mini paniek opstootje heb. Dan denk ik plots aan het feit dat ik het vanaf maandag wel voor het grootste deel zelfstandig moet doen. En dat ik dus veel dingen nog niet weet. Vooral inhoudelijk dan. Want in de computer vind ik ondertussen wel m’n weg. Dus dat schrikt me wel wat af. Maar het geeft me ook veel motivatie om er toch voor te gaan. En dat brengt me meteen bij:

Aprildoel:

Mijn doel voor april! Ik houd het ook nu weer bij één doel. Dat is gewoon veel simpeler. En makkelijker voor m’n hoofd om bij te houden. In april wil ik graag meer inhoudelijke kennis opdoen van alle financiële oplossingen die er zijn voor klanten.

Gelezen:

Deze maand zat ik wel echt in een leesflow. Ik heb weer door dat het me super goed helpt te ontspannen. Ik heb zelfs m’n leesdoel op Goodreads aangepast naar 15 boeken. Ambitieus hé. Haha. NOT! Ik las:

✔ Stalker – Lars Kepler
✔ De Kraamhulp – Esther Verhoef.

De kraamhulp vond ik wel een goed boek maar ik had het iets spannender verwacht. Maar dat was misschien omdat het boek dat ik er voor las ook echt wel super mega spannend was! Stalker van Lars Kepler. Jongens echt waar. Het was zo’n spannend boek dat ik ’s middags op m’n werk al uit keek naar het moment dat ik ’s avonds terug kon beginnen lezen. Ik houd wel van spannende boeken. Ondanks het feit dat ik zo’n gigantische broekschijter ben. Haha. Tegenstellingen is my middle name 😉

En daarnaast ben ik ook begonnen in Factor 25 van Eva Daeleman. Ik zit nog maar net over de helft maar ik vind het echt een heel fijn boek. Heel herkenbaar voor iedereen die in de knoop zat / zit met zichzelf.

Gekeken:

Ik keek drie films. Of ja. Ik denk niet dat ik het zo mag noemen. Want zoals dat bij mij gaat; ik val altijd tijdens de helft in slaap. Volgens mij zag ik alleen Finding Dory wel volledig. Maar ik vond alle drie de films heel leuk! Van wat ik er dan van gezien heb hé. Bij Chappie was ik blij verrast m’n lievelingsmuziekmensen van Die Antwoord te zien in de film. Zo leuk! Alice through the looking glass wil ik zeker nog een keer af kijken. En Finding Dory, ja, daar maak je me gewoon heel blij mee. Ik vond Finding Nemo ook al leuk maar ik vind deze misschien nog leuker.

Verder kijk ik ook nog steeds naar Riverdale en Santa Clarita Diet. Maar dat gaat wat traag. Ik heb niet elke keer zin in een aflevering. ’t Gaat zo met momenten. En nu is het dus wat rustiger op serievlak. En daarbij zijn er nu dus ook leuke programma’s op tv zoals Mijn Pop-up restaurant. Wat dus al twee avonden in beslag neemt.

’t Spijt mij als je hier een uitgebreide review verwacht van de films. Of een korte inhoud. Ik ben daar echt niet zo goed in. Haha. Ik verwijs jullie graag door naar IMDB!

Ontdekking:

Waar ik vorige maand Storytel dé ontdekking vond, heb ik de app deze maand verwijderd. Want. Ik ontdekte een nieuw iets. Namelijk het Kobo Plus e-book abonnement! Dat is een samenwerking tussen Kobo (waar m’n e-reader van is) en Bol.com. Je kan voor €10 per maand een abonnement aan gaan (eerste maand gratis!) en dan kiezen uit  super super superveel boeken. Je kan de boeken downloaden en op je e-reader zetten. Van zodra je het abonnement opzegt, verdwijnen de boeken ook weer van je e-reader. Maar ik ben echt om. Ik vind €10 niet veel per maand. Een e-book kost zelf ook al gauw €10. En er staan dus ook veel recente boeken in de lijst. Zo las ik onder andere Stalker van Lars Kepler en ben ik nu dus bezig in Factor 25 van Eva Daeleman.

Het is ook heel handig omdat je op de site van Bol je boeken kan uitkiezen en hup ze staan op je e-reader. Zonder dat je er te veel moeite voor moet doen. Het gaat dus volgens mij wel alleen maar met een Kobo e-reader. Als je graag meer info wil, of het ook es wil proberen, kan je HIER klikken.

Waarom heb ik Storytel de deur gewezen? Ik vond het super ontspannend maar misschien iets te. Ik luisterde regelmatig in bed maar dan viel ik sowieso in slaap. Nu kan je wel instellen dat de app bijvoorbeeld na een half uurtje vanzelf stopt. Net met de reden dat je in bed zou kunnen luisteren en in slaap vallen. Maar ik val dus letterlijk na een minuut of 8 in slaap. En dan moet je de volgende keer dus een poging doen om terug te scrollen naar waar je gestopt bent met luisteren. Niet heel handig. Dan is een boek lezen toch iets beter. Maar goed, ontspannend was het wel!

Hoogtepunten:

Allemaal dingen uit de laatste week. ’t Is ook niet verrassend voor mij want bij mij hangt dat allemaal samen met het mooie weer! Blote benen. Uitstapjes maken. Rugby kijken en trots zijn op mijn vriend. EN EN EN dat het eindelijk eindelijk in orde komt met ons huis! De compromis is getekend. Daar kregen we vrijdagavond bericht van. Onze lening is oké. Nu enkel nog bij de notaris tekenen en de sleutel krijgen. En ’t is in de sjakos! Dat kan nu wel nog een paar weken duren heb ik gehoord. Maar nu kan er eigenlijk al bijna niets meer misgaan! Normaal kunnen we dan deze zomer al zalig in onze eigen tuin zitten! Hoe gek?!

13 thoughts on “Overzicht • Maart

 1. Zo herkenbaar dat je een boek leest en op je werk al benieuwd bent naar hoe het verdergaat. Drukke maand heb je gehad. Gelukkig heb je het naar je zin op je nieuwe werk, in het nieuwe gebouw gaat dat ook ongetwijfeld weer het geval zijn.
  Shirley schreef laatst over 11-daagse roadtrip in JordaniëMy Profile

 2. Wat fijn dat je nieuwe baan zo geslaagd is, Irene! Ik ben super benieuwd naar dat boek van Lars Kepler en eigenlijk ben ik ook wel heel erg benieuwd naar de film Alice Looking Through The Glass. Zo leuk! En wat fijn dat het gelukt is met je huis en lening, zeg! Malou x

 3. De kraamhulp vond ik ook wel goed, je leest m zo uit 😉 Stalker van Lars Kepler heb ik niet gelezen, dat is toch een ‘vervolgboek’? Klinkt ook goed, het abonnement, echt niet duur!
  En spannend; aankoop van een nieuw huis begrijp ik. Leuk! Verder leuke blog! Je hebt er een nieuwe volger bij 😉
  Michelle schreef laatst over Ik heb een surprise ei gepiktMy Profile

  1. Blijkbaar is het een vervolgboek ja. Dat wist ik eerst ook niet! Maar het stoorde niet. Je kan de boeken wel los van elkaar lezen. Ik heb nu de andere uit deze serie ook op m’n e-reader staan met het abo. En superfijn dat je me volgt! Ik kom bij jou ook eens piepen 🙂

 4. Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt bij je nieuwe baan, hopelijk blijft dit ook! En het is normaal dat je even moet wennen, het is ook allemaal nieuw. Leuk trouwens die app, ik ben ook van plan een abonnement af te sluiten. Het leest best lekker

 5. Leuk, je playlist staat hier nu te draaien ! En wat een tof weekoverzicht, heeeel fijn dat je het al naar je zin hebt op je nieuwe baan. Het gaat vast helemaal goedkomen, nu je wat zelfstandiger wordt. You can do it!!

 6. Mooie foto’s! Goed om te horen dat je gewend ben geraakt aan je nieuwe werk. Ik vond een nieuwe baan ook altijd lastig.

 7. He Irene! Ik ben erg blij voor je dat je het goed stelt op je werk. Het is doodnormaal dat je wat tijd nodig had om te wennen. Ook al had ik veel stage gedaan in de zorg, eenmaal beginnen werken was nog heel anders!
  En oh, ik vond Finding Dory ook superleuk! Dory is zo schattig als ze klein is <3 En als het een troost mag zijn, ik val ook vaak in slaap tijdens een film/serie/tv-programma. Concentreren 's avonds is soms net iets te lastig haha.
  En tenslotte een dikke PROFICIAT met de aankoop van jullie huis. Zo geweldig dat het nu helemaal in orde is!

 8. Wat ontzettend fijn om te horen dat je het naar je zin hebt op je werk! Het kost inderdaad tijd om te wennen, maar het lijkt me zo fijn om echt op je plek te zitten. Superleuk dat je zo in de leesflow zit! De Kraamhulp heb ik vorig jaar ook gelezen 🙂 Wat fijn dat de lening nu eindelijk rond is! Zo spannend allemaal 🙂
  Romy schreef laatst over 25 dingen om te doen in de lenteMy Profile

Comments are closed.