Over mij

Joeee! Hallo daar! Dit ben ik, Irene. Ik ben een 90’s kid – van ’t begin van de jaren 90 dus dat maakt mij bijna 30 holyfuckingshitballs – en op de foto hierboven zie je me op mijn all time favoriete plek. De zetel. Als ik zeg dat dat mijn all time favoriete plek is, dan is dat ook effectief zo. Ik kan daar perfect een hele dag op doorbrengen, eten, beetje bloggen, Castle kijken, lezen, nog iets eten, … Nu, de zetel staat obviously in mijn huis en eigenlijk is mijn huis mijn favoriete plek, en dan in mijn huis de zetel. Ik ben echt de belichaming van het woord huismus. Ik heb 48 planten – zo ongeveer, ik heb ze niet allemaal geteld maar het zijn er zeker wel in de 40 -, 2 honden en een vriend en ik kan in’t echte leven eindeloos uitweiden over de meest dwaze dingen.

Ik werk en ik doe mijn werk ook graag – al is het niet mijn droomjob maar ik vrees dat dat voor mij niet bestaat, wat geen probleem is. Ik heb eigenlijk niets echt op orde; mijn huis niet, mijn journal niet, mijn telefoon niet, mijn kleerkast niet, mijn keukenkastjes al helemaal niet en eigenlijk kort gezegd: mijn leven niet. Mijn 14-jarige ik zou denk ik wel wat teleurgesteld zijn want die dacht dat bijna dertigjarige Irene Sex and the city-wise in een cool appartement zou wonen en cosmo’s zou drinken met haar vriendinnen. Ik drink geen alcohol dus dat was al gedoemd om te mislukken. Desalniettemin ben ik eigenlijk een heel gelukkig mens.

Hier nog een paar uiterst interessante feitjes:

▪ Ik moet altijd een beetje lachen als ik bij het aanmelden op mijn blog de vraag ‘Are you human?’ moet beantwoorden.
▪ Ik hou van de zon maar wel alleen vanuit de schaduw.
▪ Ik lees veel. Elke dag toch wel. Vooral in bed maar ook in de zetel of buiten – in de schaduw dus.
▪ Ik eet iets te graag taart, pannenkoeken, frietjes (ik praat ook veel over frietjes, dat zal je nog wel merken), donuts, … eigenlijk alles waar je dus best niet te veel van eet, behalve baklava, dat vind ik enorm vies.
▪ Ik hou van de geur van zonnecrème en bos – niet per se samen – en het geluid van de wind en de zee en de regen op dakramen of veranda’s.
▪ Ik heb een zwak voor vintage spul: meubels, bloesjes, tassen, schoenen.
▪ In de zomer kijk ik altijd enorm uit naar de winter want kerstlampjes en gezelligheid en sneeuw (al valt dat wel tegen de laatste jaren) en in de winter kijk ik altijd enorm uit naar de zomer want lange dagen en zon en warmte.

Waarom heb ik een blog? Gewoon, daarom. En ook omdat ik, zoals ik hierboven al ergens zei, eindeloos kan uitweiden over de meest idiote dingen en ik daar niet altijd mijn lief of mijn collega’s mee wil lastig vallen. Je zou kunnen denken dat ik mezelf zo enorm boeiend vind dat ik daar per se een plek op het internet aan wil besteden maar dat is eigenlijk niet zo. Ik ben gewoon, gelijk jij. Een ‘normaal’ mens die soms denkt dat er iets mis met haar is of die soms heel onzeker kan worden van andere mensen waarbij het lijkt alsof die wel hun leven op orde hebben. En ik wil dus ergens ook tonen dat dat misschien bij mij aan de buitenkant wel zo kan lijken maar dat dat dus niet de waarheid is.

Anyway, dit is dus mijn plekje. Ik kan niet beloven dat alles even boeiend is maar zoek dat vooral zelf uit. Zorg goed voor jezelf en laat eens iets van je horen, vind ik leuk!