Over drie jaar bloggen en wat dat met een mens doet.

Volgende week bestaat mijn blog drie jaar. Ik was eigenlijk eerst niet van plan om er een aparte post aan te wijden maar ik ga het nu toch doen! Die drie blogjaren hebben me namelijk heel veel gebracht en het zou toch wat raar voelen om deze kleine mijlpaal voorbij te laten gaan.

Ik zie me nog zitten op vakantie in Frankrijk. Mijn vriend die me dat laatste duwtje gaf waarna ik mijn domeinnaam en hosting kocht. Mijn eerste post kwam de week na mijn vakantie online, op 19 september 2016. Ik weet nog hoe spannend ik het vond om mezelf de online wereld in te katapulteren. Ik was heel nerveus en had eigenlijk ook het gevoel dat ik helemaal niet goed was ofzo, dat mensen mijn blog niet zouden lezen of het stom zouden vinden.

Het duurde ook best lang voor ik mijn familie of vriendinnen op de hoogte bracht van mijn schrijfsels. Dat vond ik denk ik nog het engste van allemaal. Ik was vooral bang dat mensen in mijn omgeving het niet zouden snappen. Ik kende namelijk zelf persoonlijk niemand die ook een blog had. Uiteindelijk heb ik alleen maar positieve reacties gekregen.

Mijn blog is nu al drie jaar een heel groot deel van mijn leven en ik spendeer er bijna al mijn vrije tijd aan. Ik doe zo goed als elke dag wel iets voor mijn blog. Ik kan me ook serieus niet meer inbeelden wat ik dan vroeger precies deed, toen ik nog niet blogde. Ik keek waarschijnlijk een pak meer tv, haha :p Ik haal overal inspiratie uit en mijn Evernote app built uit van de notities over posts die ik ooit nog eens wil schrijven. Buiten dat het een groot deel van mijn tijd in beslag neemt, heeft mijn blog me ook best veel dingen gebracht. Of ja, op zich niet per se veel dingen maar wel belangrijke dingen.

Sinds ik dit stukje internet heb, ben ik als mens heel erg veel gegroeid. In mijn pre blogtijdperk was ik heel erg onzeker over mezelf en daar heb ik nu véél minder last van. Ik ben natuurlijk af en toe nog altijd flink onzeker maar ik laat dat mijn zelfbeeld niet meer bepalen. Ik voel me goed over wie ik ben, over het mens dat ik ben en dat had ik vroeger veel minder. Dit is een plek waar ik echt volledig mezelf kan zijn en het helpt natuurlijk enorm dat jullie hier ook zijn en me ook aanvaarden voor wie ik ben.

Daarnaast ben ik nu ook een heel groot fan van die kleine gelukskes. Die dagelijkse dingetjes waar je anders niet te veel aandacht aan besteed. Doordat ik die hier vaak deel, sta ik er ook veel vaker bij stil dat ik eigenlijk echt een heel fijn leven heb nu en dat ik ook heel gelukkig ben. Niet elke dag is even roze maar dat maakt niet uit. Het roze overheerst en dat vind ik zelf een heel fijn gevoel.

En last but not least: jullie. Ik heb echt het gevoel af we gewoon een clubje vriendinnen zijn. Ik ben niet zo’n heel sociaal persoon, als in: ik zal zelf niet snel op mensen afstappen of nieuwe vrienden maken of met grote groepen optrekken en net daarom ben ik blij dat het online toch allemaal wat gemakkelijker gaat. Vanachter mijn scherm ben ik echt heel erg in mijn nopjes met al het contact dat ik met jullie heb.

Maar goed, ik heb het gevoel alsof ik elk jaar wat in herhaling val dus ik ga het hier afronden met een hele dikke merci voor jullie. Dat jullie hier komen lezen en mij de kans geven om mijn af en toe best saaie leven hier te delen. Ik zie jullie graag!

Photo by Damon Lam on Unsplash

17 Comments

 1. Leen 8 oktober 2019

  Proficiat met de blogverjaardag!!
  Ik heb ooit geprobeerd te stoppen met bloggen. Het voelde alsof er een stuk uit mezelf werd gesneden – ik was niet meer compleet. Bloggen rules!
  Leen schreef laatst over Gelezen, gezien, gehoord #14My Profile

  Beantwoorden
 2. Goofball 25 september 2019

  gelukkige blogverjaardag!
  Goofball schreef laatst over 10 things to do in ScheveningenMy Profile

  Beantwoorden
 3. Saskia 25 september 2019

  Hiep hiep… an harte met je 3 jarig blog bestaan. Op naar nog vele leuke, fijne en inspirerende artikelen en foto’s!<3
  Saskia schreef laatst over Herinneringen voor later | Foto(invul)boekenMy Profile

  Beantwoorden
 4. zwartraafje 19 september 2019

  HIpperdepip! Ik schrik er altijd van hoe snel dat gaat. Merk jij ook op dat er te pas en te onpas inspiratie opduikt voor je blog? In het begin dacht ik dat ik al snel zonder inspiratie zou vallen maar het lijkt net het tegenovergestelde te zijn. Het neemt eigenlijk ook best een groot deel van mijn tijd in. Vooral door social media want toen ik me enkel op mijn blog focuste spendeerde ik er veel minder tijd aan.
  zwartraafje schreef laatst over Scooby-Doo! Where are you? Book TagMy Profile

  Beantwoorden
 5. Lien 17 september 2019

  Hip hip hoera voor 3 jaar! Bedankt dat je een stukje van je “saaie” (alles behalve!) leven met ons wil delen!
  Lien schreef laatst over naar haar werk fietsenMy Profile

  Beantwoorden
 6. Mevrouw Marloes 17 september 2019

  Gefeliciteerd, Irene! Wat je al op mijn blog schreef: het lijkt inderdaad of iedereen ooit in september is begonnen met bloggen, haha. Mooie mijlpaal: drie jaar bloggen. Daar mag je trots op zijn. Ik vertelde eigenlijk al heel snel aan iedereen dat ik een blog had, maar dat kwam ook, doordat ik een/twee jaar eerder ook een blog had. Iedereen vond het wel bij mij passen, dus hield ik het niet geheim.
  Mevrouw Marloes schreef laatst over Twee jaar Mevrouw MarloesMy Profile

  Beantwoorden
 7. Kaylin 17 september 2019

  Echt super dat je als persoon zo gegroeid en veranderd bent. Mag je trots op zijn!
  En vanwege een dikke en oprechte merci voor alle inspiratie, boeken- en muziektips en receptjes 😀 <3

  Beantwoorden
 8. Stella 17 september 2019

  Gefeliciteerd! <3 Je bent echt een inspiratie voor mij en ik hoop dat je nog heeeel lang met plezier zal bloggen. Veel liefs!
  Stella schreef laatst over Stel’s herfst bucket listMy Profile

  Beantwoorden
 9. Sanne 17 september 2019

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal Irene. Ik ben in ieder geval erg blij dat je drie jaar geleden deze keuze hebt gemaakt! Ik vind werken aan mijn blog ook een hele fijne invulling van mijn tijd en het levert ook heel wat op. Gezellig dat online contact 😉
  Sanne schreef laatst over Honfleur, Étretat & Fécamp: pittoreske pareltjes in NormandiëMy Profile

  Beantwoorden
 10. Jessica J. 16 september 2019

  Gefeliciteerd, Irene! Ik vraag me soms ook af waaraan ik pre-blog in godsnaam al die tijd spendeerde, haha. Ik merk dat ik door mijn blog zelfverzekerder geworden ben. Mensen hebben daadwerkelijk iets aan wat ik de wereld instuur. Mijn schrijfsels mogen er zijn.

  Beantwoorden
 11. Geke 16 september 2019

  Proficiat Irene!!!
  Wat fijn dat het bloggen je zoveel goeds brengt en dat je erdoor ook bewuster geworden bent.

  Ik hoop nog heel veel van jouw inspirerende, positieve en leuke blogs te mogen lezen.
  Geke schreef laatst over Day Zero Project #11 – 101. Bessen plukken bij een plukboerderijMy Profile

  Beantwoorden
 12. Anne 16 september 2019

  Wij behoren dan wel tot verschillende generaties, maar ik kom hier graag lezen 🙂

  Beantwoorden
 13. fieke 15 september 2019

  Wauw, gefeliciteerd! Ik lees hier nog geen drie jaar, maar ik hoop wel dat je nog lang doorgaat! Je schrijft heel herkenbare stukjes, en ook je teken- of grafische stijl vind ik heel leuk. Op naar nog veel meer blogjaren!
  fieke schreef laatst over Count your blessings #13My Profile

  Beantwoorden
 14. Shirley 15 september 2019

  Mooi dat het je zoveel gebracht heeft. Online contacten kunnen ook heel sociaal aanvoelen en ik merk dat ik daar echt voldoening uithaal. Dat is extra mooi meegenomen na het starten van een blog.
  Shirley schreef laatst over En opeens ben ik 30My Profile

  Beantwoorden
 15. Darina 15 september 2019

  Heel leuk om te lezen en gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal!
  Darina schreef laatst over 5 favorieten van de week #25My Profile

  Beantwoorden
 16. Naomi 15 september 2019

  Leuk om te lezen en gefeliciteerd met drie jaar bloggen! Je schrijft veel herkenbaars, bijvoorbeeld over dat eerst niemand van het bestaan van je blog wist;).
  Naomi schreef laatst over Boekenpraat: Een nieuw begin (Angelique Haak)My Profile

  Beantwoorden
 17. Anna 15 september 2019

  Wat een mijlpaal Irene! Super leuk om dit te lezen! Gefeliciteerd ❤️
  Anna schreef laatst over New in my room – Ikea happinessMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.