Onzin die je niet moet geloven

Ik was laatst op Pinterest op zoek naar een nieuwe bureaubladachtergrond toen ik de quote “finish what you start” tegen kwam en een beetje met mijn ogen moest rollen. Et voila, het idee voor een post gevuld met onzin die je niet moet geloven was geboren!

Zie hier mijn lijstje:

✿ Dat er zoiets bestaat als een summer body. Het is gewoon je body, zomer of winter.

✿ Dat je moet af maken waar je aan begint. Sommige dingen zijn gewoon je tijd en energie niet waard en het is helemaal oké om dat uit te vogelen terwijl je er mee bezig bent. Het heeft geen zin om halsstarrig aan dingen vast te houden die je niets brengen.

✿ Dat spreken zilver is en zwijgen goud. Soms wel maar vaak ook niet. Speak up. Zeg het als er iets op je lever ligt. Lucht je hart.

✿ Dat je nu toch wel aan een lief / je droomjob / een gezin / een trouwfeest / een Serieus Volwassen leven / … moet beginnen denken. Je moet helemaal niets.

✿ Dat er zoiets bestaat als je naar je leeftijd gedragen of kleden. Wie heeft dat ooit bedacht?

✿ En ook dat er zoiets bestaat als je naar je figuur kleden. Draag gewoon wat je mooi vindt, zelfs als iemand anders zegt dat je met cupmaat A best (g)een diep decolleté draagt of dat je met je appelfiguur een bepaald soort broek moet mijden terwijl je die net keitof vindt.

✿ Maar ook dat je je lijf altijd geweldig mooi moet vinden. Dat mag. Zeker. En hoe vaker hoe beter. Maar soms zijn er ook gewoon van die dagen waarop dat niet zo vlot gaat. Je lijf is gewoon je lijf. Je omhulsel. Neutraal.

✿ Dat je probleemzones hebt of oneffenheden of imperfecties.

✿ Dat je ergens niet goed genoeg voor bent. Iets wat we vooral onszelf al eens durven wijsmaken.

✿ Dat patisserie altijd perfect afgewogen moet zijn. Nu, je moet er geen kilo’s naast zitten natuurlijk maar het is echt niet zo erg als je een extra eetlepel van iets toevoegt. Tenzij je extreem culinaire dingen wilt maken, dan moet je waarschijnlijk dit puntje niet geloven 😉

✿ Dat je altijd moet streven naar de beste versie van jezelf. De tweede beste versie is ook goed en de gewoon goei versie ook.

✿ En nog eentje: dat je je altijd voor 100% moet inzetten. Waarom? Als het met 70% ook lukt en het je minder (mentale) energie kost en je meer tijd over hebt voor jezelf.

✿ Dat je saai bent als je iets bepaald niet wil doen: zoals vlees eten of alcohol drinken. Ik vind het altijd raar als iemand anders zich druk maakt om wat er in mijn glas zit.

✿ Dat je sommige dingen op een bepaalde manier moet doen omdat dat nu eenmaal zo hoort. Enkele voorbeelden: de feestdagen met je familie vieren terwijl je liever gewoon met je lief en je honden viert, een job zoeken in de richting van wat je gestudeerd hebt, … Oh daar kan ik toch de kriebels van krijgen!

✿ Dat je hard moet werken om hard te kunnen of mogen genieten. Grootste onzin ooit. Doe gewoon chill.

Heb je zelf nog aanvullingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × vier =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 thoughts on “Onzin die je niet moet geloven

 1. Heel fijn lijstje, Irene! Wat het vlees eten en alcohol drinken betreft, denk ik dat mensen zo anderen vaak proberen te overtuigen om het ook te eten/drinken, omdat ze wel weten dat er objectief gezien vooral nadelen aan kleven (gezondheid, milieu etc.) en ze zich minder schuldig voelen als alle anderen het ook doen. Daarbij aansluitend, een quote die ik wél goed vind: “Never take criticism from people you wouldn’t ask for advice”.

 2. Dit is precies waar ik nood aan had. Wat een mooie wijsheden, goed om daar af en toe nog eens aan herinnerd te worden. En ik ben het helemaal met je eens: niet alles hoeft perfect om te kunnen genieten.

 3. Het zijn stuk voor stuk geweldige geheugensteuntjes voor mezelf. Sommige zaken trek ik me nu veel minder aan dan vroeger mar anderen blijven een probleem. Ik vond het bevoorbeeld wel grappig toen op het verjaardagsfeestje van mijn metekindje iemand (van de familie van mijn schoonzus) mijn Marauders Map sneakers had gezien en terwijl mijn man het hoorde zei dat je daar toch wel een serieuze geek voor moest zijn om daar mee rond te lopen. Vroeger zou ik me dan generen, nu vond ik het dus net grappig. Ik ben dan ook super blij dat daar geen leeftijd op staat. Dat je ook als 39-jarige volop van je favoriete fandom mag genieten en dat je dus een Harry Potter jurk + schoenen + diadeem én desnoods ook nog even een bijpassende handtas er bovenop mag dragen. Je doet daar immers niemand kwaad mee dus als jij er zelf gelukkig van wordt waarom dan ook niet hé.

  Soms voel ik me ook ambetant omdat je naar het schijnt jezelf moet blijven uitdagen en verbeteren. Dat je veel uitstapjes moet doen, nieuwe zaken moet ontdekken, … Sommige mensen zijn nu eenmaal blij met wat ze wel hebben en focussen zich liever daarop dan op wat ze niet kunnen of hebben. Ok, dan weet ik maar wat minder dan anderen en ben ik niet op de ene plek of in dat ene restaurant geweest waarvan iedereen vindt dat je het gezien of bezocht moet hebben.
  zwartraafje schreef laatst over Music Please! Maar dan wel mét boekenMy Profile

 4. Amen! Ik krijg vaak commentaar op bepaalde keuzes (zoals geen kinderen hebben) en dan denk ik stiekem: ik moet helemaal niets, alleen ademen en doodgaan ;-). Maar dat durf ik dan niet luidop zeggen. Ook over mijn lichaam kan ik me wel wat minder van de zogenaamde regels aantrekken… Hele leuke post!

 5. De afgelopen twee weken waren een top week. Ik genoot, leefde, joeg mijn droom na. Toch lag ik gisteravond huilend in bed, want met nummer vier sla je de spijker op z’n kop. Een job afwijzing die ik heel graag wilde hebben, demotivatie, vervolgens allerlei vragen over hoe het met het solliciteren gaat… poe. Werd er even heel depri van. Dus liet ik het eruit en probeerde ik te slapen, oftewel tot twaalf uur wakker liggen met Pinterest en allerlei andere apps en chats van mijn telefoon te verwijderen. Dag Twitter, TikTok, Spotify, Facebook, Canva, lol.

  Bedankt voor deze geweldige lijst. Ik ga ‘m bewaren en zeker delen!