Nog maar eens een update over mijn Day Zero Project

Dit is update 24 en ik ga niet meer tellen de hoeveelste update dit zou moeten zijn, haha. Ik zit wat achter maar kijk zo gaat dat al eens in het leven eh.

019. Elke maand een willekeurige Wikipedia pagina openen en iets nieuws leren (28/33).

Ik heb een kleine effort gedaan en vier willekeurige Wikipedia pagina’s tegelijk opgezocht!

050. Een keer de Sims spelen zonder cheats te gebruiken.

Ik gebruik eigenlijk altijd cheats als ik sims. Vooral dan de motherlode voor extra geld – duh. Het feit is ook dat ik met geen enkele van mijn ventjes uit het spel echt heel ver vooruit geraak omdat ik graag nieuwe huizen bouw en inricht en nieuwe mensen maak en aankleed, haha. Maar goed, ik maakte een uitzondering voor dit doel. In eerste instantie vond ik er niet zoveel aan maar ik moet toegeven dat het uiteindelijk weleens tof was om “van nul” te starten.

055. Yoghurtijs maken.

Ik zat vorige week een beetje door Fraukes blog te scrollen en toen kwam ik dit receptje tegen voor yoghurtijs. Mijn initiële idee was om echt yoghurtijs te maken met yoghurt en room zoals ik ooit – in een ver verleden – al eens deed. Maar aangezien ik nu een klein beetje inspanning doe om mijn ongezonde gewoontes wat gezonder te maken, leek deze versie met fruit me een beter en even lekker alternatief. Geloof me, het eerste wat in me opkwam was “Oh ja, ik ga chocola smelten en dat er door roeren.” Haha 😀

Ik had nog verse ananas en diepvries aardbeien in m’n vriezer zitten dus maakte ik daar ijs mee. Lekker! Maar ook, het kan toch niet helemaal tippen aan yoghurt met chocola 😉

058. 50 Pinterestrecepten maken (28/50).

Hola! Hier heb ik ook een effort gedaan en zomaar even vijf receptjes van m’n Pinterest bord gemaakt. Of ja, het is niet echt een effort aangezien het alweer een eeuwigheid geleden is dat ik nog een update schreef, maar kom!

Ik maakte:

 • Broccolisalade met krieltjes – Lekker als je graag broccoli en patatjes eet 😉
 • Gevulde kip met pasta – Niet helemaal in deze vorm aangezien ik diepvrieskip had en het niet zo goed ging met vullen en in twee snijden. Ik maakte er kippenblokjes van wat uiteraard even lekker was.
 • Kip met pasta en pestosaus – Winner winner chickendinner (letterlijk)! Dit was echt zo lekker!
 • Cinnamonrolls – Mijn eerste keer zelf deeg maken en iets bakken wat iets meer moeite kost dan boter, cacao, eieren en bloem mengen maar oh my lord wat lekker dit. Ik maakte uiteraard wel karamel er bij maar liet de pecannoten weg. Vergeet maar even dat ik wat gezonder ging doen 😉
 • Peanutbutter & jelly traybake – Dit is een soort van dikke oven pannenkoek. Lekker dus. Ik heb geen pindakaas dus ik verving dat door – veel – Nutella en ik liet gewoon de confituur weg, haha. Ideaal voor op de zondagmorgen in plaats van koffiekoeken, al bakte ik hem gewoon gisteren in de voormiddag en aten we er als lunch van.

Alez, ik moet zeggen dat ik dit nog een best goede update vind zo! Ik ben er eigenlijk echt niet meer zo erg mee bezig (ooit wel dan?) en veel van de doelen die nog op mijn lijst staan zijn niet meer echt haalbaar mede door corona. Maar dat mag uiteraard de pret van het afstrepen, bakken, koken (en eten, duh) en simsen niet drukken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 4 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 thoughts on “Nog maar eens een update over mijn Day Zero Project

 1. En? Ook de bake tray ontdekt via Netflix? Ik verving de pindakaas ook door chocopasta, wegens geen pindakaas in huis. Hier een groot succes. Hoe vond je hem? Groetjes

  1. Nee via jouw Instagram! 🙂 Ik vond het lekker maar ik heb zonnebloemolie gebruikt en ik vind dat dat zo’n specifiek smaakje aan baksels geeft. Als ik een mugcake maak gebruik ik dat ook dat smaakte dus heel gelijkaardig en iets minder lekker dan gewoon cake met boter zeg maar. Ik probeer volgende keer eens kokosolie of gewoon boter.

 2. Wat een lekkere update vooral 🙂
  En ja, ’t is dan wel een project, maar wel een dat je plezier moet opleveren en geen stress, dus dat tellen is helemaal niet belangrijk.
  Herkenbaar, die puntjes die door corona niet meer haalbaar zijn. Of bij mij een paar die dus gewoon afgelast zijn erdoor (tuindagen, Floraliën). Achja, hopelijk volgend jaar dan.
  Geke schreef laatst over Day Zero Project #18 – 97. De gekochte grote puzzel makenMy Profile

 3. Oh die pasta-pesto met kip van Lekker en Simpel is echt een van mijn go-to recepten, ik heb ‘m alleen wel nooit meer zo lekker gekregen als de eerste keer haha. Ik kieper altijd overal wat kruiden in op gevoel en dan weet ik het daarna natuurlijk niet meer haha. Maar blijft goed!
  Lesley schreef laatst over Herkenbaar? #1My Profile

  1. Ik heb ‘m dus sindsdien niet meer gemaakt maar ga het nu volgende week nog eens proberen. Ben alleen ook bang dat het niet meer zo lekker wordt dan die eerste keer omdat ik qua kruiden ook vooral op gevoel doe. Maar slecht zal het wel niet worden hé 🙂

  1. Ach ja, af en toe moet wel kunnen 😀 Ik heb deze week eens een ontbijtje gemaakt met Griekse yoghurt, aardbeien, m’n zelf gemaakte granola en een gesmolten eetlepel chocopasta erover. Balans!

 4. Haha, een peanut butter jelly tray cake zonder peanut butter of jelly 😉 Je hebt toch weer het nodige kunnen afvinken! Ik vind The Sims spelen zonder cheats eigenlijk wel leuk. Dat heb ik ooit gedaan, maar nu ze tig generaties verder zijn, is mijn familie gewoon filthy rich inmiddels, hahaha.
  Audrey schreef laatst over Eetdagboek: ons vegetarische weekmenuMy Profile