Mini review | Rituals handcrème & natural lip balm

Voor deze post werd ik een beetje geïnspireerd door Silke. Ik ben helemaal niet zo’n beautymeisje, maar ik vind het af en toe wel fijn om mezelf eens te verwennen met een mooi productje. Omdat ik altijd dacht dat daar op mijn blog eigenlijk niet echt plaats voor was, liet ik het maar zo om er iets over te schrijven, maar waarom niet eigenlijk? Toen ik Silke’s blogje las, besloot ik het ook maar gewoon te doen. So here we go!

Een aantal weken geleden kocht ik voor mijn oma bij Rituals een mooi pakket als cadeautje. Maar als ik er dan ben, kan ik het ook niet laten om iets voor mezelf mee te nemen ook. Ik koos voor een handcrème en een lip balm. Ik ga ook alvast zeggen dat de foto’s niet wauw zijn, maar het is zaterdagochtend, heel vroeg (voor mijn doen), en het daglicht is nog niet echt aanwezig en ik betwijfel heel erg of het vandaag een mooie dag zal worden dus jullie moeten het er maar mee doen 😉

The Ritual of Ayurveda handcrème | €9.50.

Discover the ancient art

of living wisely and enhance

peace and harmony

in everyday life

Nu denk ik niet dat ik door deze handcrème ineens peace en harmony ga vinden in m’n everyday life, maar als ik het vind, zal het alvast niet met droge pollekes zijn. Haha. Goed, handcrème dus. Ik moet zeggen dat ik wel een beetje een ding heb met handcrème. Ik koop er vrij vaak eentje ondanks dat ik dan thuis nog een aantal exemplaren heb liggen. Maar voor nu moet ik de twee exemplaren die in m’n handtas zitten (ja serieus) eerst opmaken. Een ervan is dus deze van de Rituals.

De handcrème ruikt naar indian rose en sweet almond oil. Iets waar amandel(olie) in zit heeft sowieso een streepje voor bij me, want ik ruik heel graag amandel. Echter ruik ik het in deze handcrème niet meteen terug. Ik ruik vooral de roos. Daar houd ik dan weer minder van, maar bij deze handcrème vind ik het eigenlijk best een fijn geurtje. Subtiel aanwezig maar niet zo dat iedereen die in m’n persoonlijke ruimte komt meteen roosjes ruikt. Verder werkt hij gewoon zoals hij zou moeten. Als je niet de halve tube leegknijpt op je hand, trekt hij snel in zonder een laagje achter te laten. M’n huid voelt ineens veel soepeler en gehydrateerder aan. Dus dat doet ie goed! Ik denk dat je met zo’n tube ook best lang doet als je, net zoals ik, niet vijf keer per dag smeert. Wel vind ik het vrij duur voor een handcrème die voor mij niet per se veel beter werkt dan m’n tubetjes van Nivea of Yves Rocher. Maar wat Rituals heel goed doet is dat het heel luxueus voelt om dit boven te halen en je handen er even mee te verwennen.

De ingrediënten vind je hier terug, voor wie daarin geïnteresseerd is.

Magic balm | €8.50.

Als tweede kocht ik de Magic Balm. Een, volgens het blikje, natuurlijke lip balm. Nog zoiets waar ik een beetje een zwak voor heb. Lipbalsems. Vooral in de winter heb ik heel erg last van droge, trekkerige lippen, dus dan vind ik het wel fijn om even iets te smeren. Het voelt gelijk beter. Ik weet dat het niet heel hygiënisch is, maar blikjes vind ik eigenlijk wel leuk. Haha. Deze lipbalsem is ook best wel prijzig vind ik, maar als het een goed product is, vind ik het oké.

Ik heb de ingrediënten bekeken, maar eerlijk gezegd is dit voor mij zo goed als Chinees. Haha. Ik heb een paar dingen opgezocht en op zich ziet het er goed uit. Maar wat me wel opviel is dat parfum op de vierde plaats staat. Ik weet één ding af van ingrediënten: ze staan in volgorde van de hoeveelheid die in het product zit. Op zich heb ik met parfum niet zo’n probleem, maar bij deze lip balm vind ik het toch wel iets té aanwezig. Ondanks dat de balsem op mijn lippen eigenlijk wel heel goed voelt, heb ik niet het idee dat ik iets op mijn mond heb gesmeerd wat er op hoort. Jammer wel, want eigenlijk houdt dat me een beetje tegen om hem te gebruiken. Gelukkig smaakt hij niet zoals hij ruikt. Mocht je toevallig wat in je mond krijgen, dan proeft het gewoon een beetje zoetig. Ik ga hem alsnog wel opgebruiken want ik vind het anders een beetje zonde van het geld. En aan de geur zal ik wel wennen zeker?

7 thoughts on “Mini review | Rituals handcrème & natural lip balm

 1. Hihi, wat leuk dat ik je ’n beetje kon inspireren! Zo’n blogposts vind ik zelf heel leuk om te lezen & dit zijn ook echt producten die ik zou gebruiken. Dikke liefde voor Rituals! Wist zelfs niet dat ze van die blikjes met lippenbalsem hadden, wel beetje spijtig van die parfum dan 🙁 En die theetjes zijn zo leuk als je daar komt, al zijn ze wel echt suuper warm, haha. Heel veel liefs!
  Silke schreef laatst over Mini-review | Leve de winter!My Profile

 2. Ik wist eigenlijk niet dat Rituals lippenbalsem had! Ik ga hem binnenkort zelf wel eens checken. Ik vind parfum meestal niet zo erg, zolang je hem maar niet proeft, haha. Alleen vanille kan ik echt niet tegen, bah. En haha, ik vind die thee net echt nooit lekker, maar sowieso ben ik al niet zo’n thee-mens 🙂
  Sam – singlereadytomingleblog schreef laatst over Wie speelt er met wie?My Profile

 3. Wat leuk dat je tócht over deze beautyproducten schrijft. Alleen maar leuk, toch?! 🙂 Ik ben zelf ook geen beautyblogger, maar deel ook weleens producten die ik gewoon fijn vind.
  De handcrème klinkt superfijn. Ik vind dit ook zo’n heerlijke collectie. Jammer dat de lipbalsem zo sterk ruikt (en proeft). Verder klinkt hij wel goed 🙂 Sowieso vind ik Rituals altijd een heel fijne winkel.
  Romy schreef laatst over Nee?! NEE! | Met deze 5 tips kun jij leren nee zeggen!My Profile

Comments are closed.