Mijn nieuwe agenda.

Guys, (Het valt me op dat ik vaak guys zeg. Ik ga er mee stoppen 😉 ). Hallo! Ik hakte vorige maand eindelijk de knoop door: agenda of bujo? Ik heb een nieuwe agenda! Hoera! 😀 Een hele tijd geleden kocht ik een nieuwe Leuchtturm1917 om deze maand met een nieuw bullet journal te starten maaaaaar toen ik deze post met herinneringen maakte, bedacht ik dat een agenda met eigen foto’s eigenlijk ook heel leuk zou zijn. Al moet ik toegeven dat een agenda van Ban.do ook nog op mijn lijstje stond.

Maar zoals ik al zei, ik hakte de knoop door! Ik liet bij de Hema een agenda maken met eigen foto’s. Ik ging eerst ijverig aan de slag met het vullen van de fotovakjes. Hier en daar plaatste ik er een tekstje bij maar dat was het toch niet helemaal. Tot ik per toeval ontdekte dat je meer dan twee foto’s op een pagina kon zetten en op die manier een collage kon maken. LEEEEUK! Dus deed ik dat. Maar na een uurtje gestuntel en uitzoeken (ik ben er in totaal letterlijk een halve dag mee bezig geweest!) was ik ook hier niet 100% tevreden mee. En toen ging het lichtje boven m’n hoofd aan: ik maak gewoon collages in photoshop! En zo geschiedde.

Aanschouw mijn nieuwe agenda (of ja, de collages):

Voor de collages gebruikte ik obviously eigen foto’s maar ook plaatjes van Pinterest, een paar graphics die ik doorheen het jaar gratis kon downloaden van Creative Market (aanrader om dat eens te checken! Elke maandag kan je zes gratis dingen downloaden!) en wat dingetjes die ik van the interwebz plukte.

Ik was een beetje bang dat de kwaliteit van de foto’s heel erg zou tegenvallen maar dat waren zorgen om niets. Het ziet er allemaal heel erg mooi uit. De agenda bestaat uit vrij dik, glad papier waar je met een gerust hart met stiften op kunt kliederen zonder dat het doordrukt.

Ik ben serieus zwaar verliefd op hoe het er allemaal uit ziet (en ik denk dat ik een nieuwe hobby heb gevonden 😉 ) en ik ga m’n agenda met plezier gebruiken en aan iedereen showen, duh. Nu zit ik natuurlijk wel nog met m’n bullet journal boekje waar ik al een monthly spread maakte voor januari maar die heb ik ondertussen aan mijn blog gewijd.

Gebruik jij nog een papieren agenda?

20 Comments

 1. Leen 13 februari 2019

  Hoe leuk zijn die collages!!!
  Ik heb een papieren agenda, een klein schriftje dat ik zelf invul, en waar ik ook een paar foto’s heb ingeplakt en nog ga inplakken; ’t heeft net zo dat normale-fotoformaat.

  Beantwoorden
 2. Sammie 31 januari 2019

  Leuk idee om zo een hele persoonlijke agenda te maken!

  Beantwoorden
 3. zwartraafje 27 januari 2019

  Ik heb hier ook zo’n paar mapjes met gratis digitale downloads. Die kwamen goed van pas bij het samenstellen van de Boekige Quotes. Ik was vooral fan van die washitapjes vermits dat zo’n leuk effect geeft. Zelf gebruik ik ook nog altijd een papieren agenda. Ik weet dat je dat allemaal digitaal kan doen maar ik hou te veel van het afvinken of doorstrepen van wat ik al in orde heb gebracht. Die puntjes deleten geeft toch niet dezelfde voldoening. 🙂 Maar ik combineer ze wel. Ik heb zowel een digitale als papieren blogagenda en gewone agenda én dan ook nog eens een BuJo. Tja, kwestie van zeker te zijn zeker. Met nog een aantal papieren lijstjes er bovenop om héél zeker te zijn. 🙂

  Beantwoorden
 4. Forever38.com (Vera) 22 januari 2019

  Prachtig, ik hou van de quotes en de foto’s ! Als Happy Planner ben ik wel benieuwd hoe de weekindeling er uit ziet. Zo lijkt het me leuk als notitieboek, maar hoe ziet je dagindeling eruit ? Heb je ruimte voor to-do lijstjes, en maandindelingen ? Of heb je die niet en krabbel je alles los ? -x-

  Beantwoorden
  • Irene 22 januari 2019

   Het zijn eigenlijk gewoon per dag een stuk of 10 lijntjes met 3 dagen per bladzijde. Op zich wel genoeg voor mijn privé todo’s en afspraken. Voor mijn blog gebruik ik een ander boekje en voor mijn werk gebruik ik de Google agenda 🙂 Als je echt veel todo’s hebt of veel notities wilt maken is het niet zo handig maar daarvoor heb ik dit ook niet gekocht. Er zitten achteraan wel wat lege pagina’s maar wederom niet genoeg voor een fervent lijstjesmaker vrees ik (ik ben ook zo’n lijstjesmaker maar ik hou mijn lijstjes ergens anders bij :p).

   Beantwoorden
 5. Anne's plek 18 januari 2019

  Wat een super leuk idee! Ik word helemaal enthousiast als ik dit zo zie 🙂
  Anne’s plek schreef laatst over Jezelf opfleuren, hoe doe je dat?My Profile

  Beantwoorden
 6. Yvonne 18 januari 2019

  Wat leuk gedaan zo zeg! Ik gebruik mijn telefoon als agenda voor afspraken, maar heb wel een kleine papieren agenda van Hema die ik gebruik om mijn weekdoelen bij te houden.
  Yvonne schreef laatst over 15x op de Nederland BucketlistMy Profile

  Beantwoorden
 7. Shirley 17 januari 2019

  Wat een toffe collages, echt heel leuk gedaan. Ik gebruik nog wel een papieren agenda, maar gewoon met van die simpele vervangbare ringbandblaadjes. Ondanks dat ik best ‘online minded’ ben, vind ik een papieren agenda gewoon het fijnst.
  Shirley schreef laatst over Utrechts uitzichtpunt: de Dom beklimmenMy Profile

  Beantwoorden
 8. Stella 17 januari 2019

  Meeeega mooi is het zo – heb je dat helemaal zelf gemaakt met Photoshop enzo? (Misschien beschrijf je dat wel, maar heb ik er per ongeluk overheen gelezen). Ik vind het echt een leuke en rustige, maar toch creatieve sfeer zo. Have fun ermee! Liefs!

  Beantwoorden
  • Irene 20 januari 2019

   Hey Stella! Thanks ^^ Ik maakte het inderdaad in Photoshop maar met dingetjes die ik van Pinterest en Creative Market haal. Dus bijvoorbeeld de washitapejes enzo heb ik gewoon gedownload van het internet.

   Beantwoorden
 9. Evelyne 17 januari 2019

  Elk jaar koop ik een kleine agenda van Lannoo. Je kan dat overal wel kopen zoiets. Ik vind het handig om mijn afspraken in te vullen, want ja.. dat hoofd wil niet altijd even hard mee qua hersenen haha! De laatste tijd neem ik hem ook mee in mijn handtas (nu lukt dat omdat ik een grotere handtas heb gekocht, hoera). Het is wel leuk om je agenda dan zo te personaliseren, want ik kies altijd iets met katten, hihi.

  Beantwoorden
 10. Sanne 17 januari 2019

  Echt heel leuk om te zien hoe je dit hebt aangepakt! Word helemaal vrolijk van je collages. Ik wil ook weer eens wat vaker met Photoshop aan de slag gaan nu ik dit zie. Ik maak trouwens al wel eens gebruik can Creative Market, maar wist niet dat je hier ook leuke freebies kon downloaden. Goede tip!

  Beantwoorden
 11. Anna 17 januari 2019

  Wauw, wat een mooie collages! Heerlijk he om zo creatief bezig te zijn!
  Anna schreef laatst over Een blog beginnen in 2019: Is bloggen dood?My Profile

  Beantwoorden
 12. Silke 17 januari 2019

  Wat een leuk initiatief! Jouw collage/photoshopskills zijn echt wel heel erg goed, terecht dat je ‘m aan iedereen gaat showen, haha! Ik heb voor het eerst sinds heel lang eens geen agenda gekocht dit jaar -alles digitaal, want dat krijg je met een gedeelde agenda-. Al vond ik het wel heel fijn om alles te kunnen neerschrijven & mis ik dat stiekem wel wat! Liefs 🙂

  Beantwoorden
 13. Anna 17 januari 2019

  Wat een ontzettend leuk idee zo die collages! Ziet er echt mega leuk uit! Ik ben nu bezig met het bijhouden van een 2019 bujo! Gaat nog niet zo soepel als dat ik had gehoopt haha! Nog even volhouden! maar naast mijn bujo heb ik ook nog een papieren agenda! Vind dat toch wel heel fijn werken! Liefs
  Anna schreef laatst over The holidays in a snowy FinlandMy Profile

  Beantwoorden
 14. Citlali 17 januari 2019

  Wauwie wat mooi en leuk!
  Citlali schreef laatst over 2019My Profile

  Beantwoorden
 15. Karin 17 januari 2019

  Leuk! Ik heb eens voor mijn moeder zo’n eigen agenda gemaakt via Hema, die was ook goed gelukt 🙂
  Karin schreef laatst over 5 Redenen waarom ik mijn eigen kleding maakMy Profile

  Beantwoorden
 16. Romy 17 januari 2019

  Wauw, het ziet er echt heel erg leuk uit! Wat tof gedaan, die collages! Ik kan me voorstellen dat het eindresultaat in de agenda er al helemaal superleuk uitziet 🙂
  Romy schreef laatst over 10 leuke opdrachten om jezelf vandaag vrolijk(er) te makenMy Profile

  Beantwoorden
 17. Darina 17 januari 2019

  Wat heb je dit mooi gedaan! De collages zien er prachtig uit. Ik gebruik eigenlijk helemaal geen agenda meer. Soms op mijn telefoon als ik iets echt niet mag vergeten.
  Darina schreef laatst over Een Spaanse droomMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 17 januari 2019

   Ik gebruik ook mijn telefoon maar ik vind het ook fijn om alles op papier te hebben 🙂 En handig om to do’s in te schrijven!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.