Mijn naam op een kettinkje.

Irene. Ik vind het écht een prachtige naam, als ik dat mag zeggen (ja dat mag!). Je hoort het niet elke dag. Het is een beetje een old school naam. En het klinkt mooi vind ik. Of toch als mensen de moeite nemen om het juist uit te spreken. Wat blijkbaar soms moeilijk is. Of juist schrijven. Ook heel lastig. Ik heb bijvoorbeeld heel vaak dat ik een e-mail stuur en dat de persoon dan een mailtje terugstuurt met “Beste Irène”. Terwijl ik mijn eigen naam dus obviously zonder accentje schrijf. Heel frustrerend eigenlijk.

Maar dat buiten beschouwing gelaten, ben ik zo blij dat mijn ouders ooit deze naam voor me hebben uitgezocht. Of ja. Het ging net iets anders. Volgens mijn mama haalde mijn papa m’n naam uit een kruiswoordraadsel. Terwijl ik al geboren was. Ik was dus heel even naamloos. Lang leve kruiswoordraadsels! Haha. Irene betekent vrede. En Irene is eigenlijk ook de Griekse godin van de vrede. En dat stond in het kruiswoordraadsel van m’n papa. Ik vind het echt een heel leuk verhaal eigenlijk. Stel nu dat m’n papa Irene niet had gevonden, dan heette ik nu waarschijnlijk Kaat of Martha. Allebei ook oké natuurlijk. Maar ik vind Irene toch net iets toffer! En weet je wat ook tof is? Irene is de naam van een grote planetoïde die, hou je vast, in een baan zit tussen mars en jupiter. Voor moest je je afvragen waar m’n blognaam vandaan komt 😉 heel doordacht hoor!

Maar goed, zoals je kan lezen draag ik mijn naam dus met heel veel trots. En nu ook letterlijk! Want ik mocht, geluksvogel die ik ben, van Names4Ever een kettinkje kiezen met m’n naam op. Nu ga ik heel eerlijk zijn, ik hield m’n hart een beetje vast. Want eerlijk gezegd was ik bang dat ik het niet heel mooi zou vinden. Ik wil eigenlijk al super lang zo’n ketting. Sinds ik 16 ben denk ik. Dus dat is al 10 jaar (holymoly ik word oud… haha). De website heeft een mooi aanbod aan naamkettingen en ik heb dan ook best lang getwijfeld wat ik nu zou nemen. #firstworldproblems hé. Het zijn namelijk allemaal best “opvallende” lettertypes en ik was een beetje bang dat het heel kitscherig zou zijn ofzo. Maar nee. Ik vind het echt perfect.

Ik heb een zilveren kettinkje in model Claudia. Waar ik wat bezorgd om was; de hoofdletter i kan er soms wat raar uit zien. Bijvoorbeeld als het gewoon een stokje is of net met heel veel krulletjes waardoor je niet meer echt ziet dat het een i is. Ja daar zit ik dan mee in hé. Maar deze i is echt perfect vind ik. Bovendien heeft het kettinkje voor mij het juiste formaat. Niet te groot. Duidelijk leesbaar. En vooral niet te lang. Want een ketting als deze mag best wat korter zijn.

Je ziet, ik ben een blij eitje! Wat fijn is aan de website is dat je je ketting volledig kan personaliseren. Er zijn soorten met een swarovskisteentje, zonder. Verschillende lettertypes. Maar er zijn bijvoorbeeld ook van die kettingen waarbij je naam in een soort balkje gedrukt is. Ook heel mooi! Maar je kunt ook een foto laten graveren in een plaatje. Of een ketting kiezen met jouw naam en die van je lover. En daarnaast kan je dus ook nog het soort ketting kiezen. Als in de ketting zelf die om je nek heen gaat. Bijna oneindige keuze! Dit is trouwens ook echt een supertof cadeautje!

Dus ja, zoals je ziet ben ik een blij eitje!

Zou jij zo’n kettinkje dragen?

8 thoughts on “Mijn naam op een kettinkje.

  1. Leuk om nu te weten waar je blognaam vandaan komt! Een heel goeie vriendin van mij heet ook Irene, dus ik heb sowieso al een positief gevoel bij je naam 🙂 Dat gebeurt soms, dat de link met iemand die je kent/kende je hele gevoel bij een naam beïnvloedt, haha. Ik zou zelf niet zo’n kettinkje dragen, puur omdat ik zelf niet zo’n fan ben van mijn naam. Maar in de ideale wereld waar dat wel zo zou zijn, misschien wel!
    Talitha schreef laatst over Talitha heeft een boek geschrevenMy Profile

    1. Ik vind je naam wel heel mooi! Maar wel logisch dat je zo’n kettinkje niet zou dragen als je er zelf niet zo gek op bent. Wel jammer! Welke naam zou je liever gehad hebben?

  2. Ik ben net als jij heel trots op mijn naam. Je kunt ze op veel verschillende manieren schrijven, maar die van mij vind ik de mooiste. Vroeger had ik zo’n dolfijn-kettin’kje met mijn naam op geschreven, maar na een tijd verdween dat.. Zo’n ketting als van jou zie ik ook heel graag, dat blijft tenminste mooi (hoop ik, want met mij weet je nooit 😉 )
    Evelyne schreef laatst over 52 blije maandagen #32 | It’s a good week to have a good week!My Profile

Comments are closed.