Mijn fuck-it lijst

Een tijdje geleden zat mijn hoofd een beetje vast. Ik had last van een heel onrustig gevoel. Ik ga niet zeggen dat het over is. Maar ik werk er heel hard aan om er van af te komen. Zo probeer ik een beetje relaxter te kijken naar het weekend dat voorbij gaat. Om even een voorbeeldje te geven. En één van de dingen die nog graag wou maken, was een fuck-it lijst.

Waarom een fuck-it lijst? Om voor mezelf even duidelijk te hebben waar gewoon echt niets om geef. Waar ik me niets van wil aantrekken. Ook al doe ik dat vaak wel. Deze lijst moet het wat concreter maken. We maken altijd maar lijstjes met dingen die we moeten. Dingen die we willen bereiken. En dat is fijn ook. Maar er zijn ook een berg dingen die niet moeten. Die ik niet wil. En daarnaast is het ook een mooie oefening om wat meer tevreden te zijn met wat ik heb. Dus, hier is ie. Mijn f u c k – i t  l i j s t !

The Notebook kijken.Misschien ben ik nu een of andere cultuurbarbaar. Dat kan. Dat mag. Maar het boeit me echt niet. Als mensen horen dat ik The Notebook nog nooit heb gezien, valt hun kin tot op de grond. En net daarom wil ik hem zeker niet zien. Haha. Ik heb er gewoon totaal geen interesse in. Misschien ooit wel. Maar voor nu hoeft het voor mij niet.

Me haasten.Ik ben altijd graag op tijd. En ik vertrek dan ook op tijd. Maar ik ga me niet meer haasten. Ik kon vroeger heel gestresseerd raken bij het idee dat ik ergens te laat zou komen. Vooral op m’n werk. Ik wil natuurlijk nog altijd graag op tijd komen. Maar als het een keer niet lukt, dan is het ook zo. Het is alleen maar stresserend. Ik krijg er een rood tomatenhoofd van. Dus nee.

Me zorgen maken over wat iemand anders van me denkt. Hier heb ik al minder last van dan vroeger. Maar af en toe krijg ik het toch nog in m’n hoofd. Fuck it. Ik vind het belangrijker dat ik blij ben met mezelf. Het gaat dan om de dingen die ik draag, maar ook om de dingen die ik doe. Zeker op kledinggebied interesseert het me eigenlijk niet echt wat iemand anders er van denkt. 

Uitgaan. Ik vind er niets aan. Te luide muziek. Te veel mensen bij elkaar. Te laat opblijven. Nope. Laat mij maar lekker thuis. Haha. De laatste jaren ging ik doorheen het jaar eigenlijk al niet meer uit. Enkel nog met Oudejaarsavond. Maar dat heb ik sinds vorig jaar ook opgegeven. Dat vindt iedereen raar. Of saai. Maar ik doe er gewoon niet meer aan mee.

Me slecht voelen als ik ergens nee tegen zeg. Ik ben wel een beetje een peoplepleaser. Ik vind het fijn om het mensen naar de zin te maken. Of ja, ik vind het moeilijk om nee te zeggen als ik ergens geen zin in heb. Vroeger zei ik ja. En dan moest ik me soms in bochten wringen. Nu zeg ik veel vaker nee. En ik voel me er gek genoeg ook niet slecht om. Waarom zou ik ook. Het is niet erg om aan mezelf te denken.

Uit een vliegtuig springen. Bungeejumpen. Paintballen. En andere waaghalzerij of dingen die pijn doen.Ook dat is totaal niet aan mij besteed. Ik ben niet zo’n avontuurlijk mens. Ik heb hoogtevrees. Ik ben een kleinzeer. En ik ben een echte schrikkepuit. Dus nee. Geen gevaarlijke, enge, pijnlijke, avontuurlijke dingen “die je echt een keer moet gedaan hebben”.

Een strak lijf. Dat zal ik nooit hebben. Ik eet veel te graag chips en chocola. En het sporten zit er nog niet echt ingebakken. Ik vind een strak lichaam heel mooi, maar ik heb er ondertussen wel vrede mee dat m’n billen een beetje slapjes zijn. En dat er putjes in zitten. Helemaal oké. 

Strijken.Ik haat strijken. Ik stofzuig nog liever 10 keer ons huis dan dat ik 1 keer moet strijken. Oké ja, sommige dingen moeten nu eenmaal gestreken worden. Maar bloesjes hang ik te drogen op een kapstok (bespaart al veel werk!). En als er dan nog echt gigantische kreuken in zitten, zal ik het strijken. Dingen die ik sowieso niet strijk: broeken, ondergoed (wie doet dat?!), handdoeken, lakens en kussenslopen, en pulls. Ik heb vooral jeans en daarbij zie je geen kreuken meer als je ze aan hebt. En het lief draagt vooral t-shirts in plaats van hemdjes dus daar is ook niet zo veel werk aan. YES!

Altijd maar uit mijn comfortzone komen. Nee sorry. Ik word er niet zo happy van. Toch niet als het me opgedrongen wordt. Als ik nu zelf iets heel graag wil, oké. Maar als ik iets moet. Nope. Liever niet.

Piekeren over de toekomst. Het is wat het is. En het zal zijn wat het zal zijn. Haha. Ik weet toch nog niet wat er binnen 87564 jaar zal gebeuren. Dus het heeft ook niet veel zin om me daar druk in te maken.

Kinderen krijgen.Nu het lief en ik samen wonen is dat iets wat mensen vaak ter sprake brengen. Trouwen en dan kinderen krijgen. Of in omgekeerde volgorde. Trouwen wil ik heel graag. Maar kinderen krijgen? Nee dat hoeft voor mij niet nu. Misschien binnen jaar of 5 wel. Ik wil sowieso wachten tot ik 30 ben. Denk ik nu hé. Het kan zijn dat er geen kinderen komen. Het kan zijn dat er wel komen. Maar nu niet. 

Een super opgeruimd huis. Heel de tijd.Nee, zo gaat het niet bij ons. Wij laten gewoon onze rommel liggen ‘s avonds. En ruimen het dan misschien ‘s morgens op. En ik denk soms wel dat ik het toch beter nu al zou opruimen. Maar ach. Fuck it. Haha. Het is ons huis. Wij leven er in. En ja er wordt in geleefd. Dus het is niet altijd spic en span. Soms liggen hier hele kattenharennestjes onder de zetel. Of kattenkorrels op de grond. Tomatensausspikkels op het aanrecht. Vaat in de gootsteen. Een bh op de grond in de dressing. ‘t Is oké.

Het is nog best een lange lijst geworden eigenlijk. Haha. Ik weet ook zeker dat ik nog honderdenéén andere dingen kan bedenken. Maar voor nu is het wel genoeg. Het is eigenlijk best bevrijdend om zo’n lijst op te stellen. Het benadrukt voor mezelf extra dat ik er gewoon niets om geef. Of moet geven.

Wat staat er op jouw fuck-it lijst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

27 thoughts on “Mijn fuck-it lijst

 1. Haha, wat een toffe lijst! Ik vind uitgaan ook echt niks meer. Sinds een jaar doe ik het niet meer, maar mensen hebben er continu wat over te zeggen. Je bent nog jong, waarom ga je niet eens naar de discotheek? Ze snappen het niet, want het “hoort” er zogenaamd bij. Fuck it haha.

 2. Wat goed om hier eens bewust bij stil te staan en je te realiseren dat je alle recht hebt om tegen sommige dingen gewoon keihard ‘fuck it’ te zeggen. Inderdaad, waarom zou je uitgaan om andere mensen een plezier te doen, alles opgeruimd houden voor anderen of je iets aantrekken van wat een ander van je kleding vindt? Het i soms makkelijker gezegd dan gedaan, maar eigenlijk is het belangrijkste dat je gewoon doet wat voor jóu goed voelt!

  1. Echt hé! En ik denk dat echt 90% van de mensen dat soms vergeet. En nu ik dat allemaal eens heb opgeschreven, merk ik het eigenlijk ook sneller op als ik weer aan het denken ben over wat iemand anders zal denken en dan is het makkelijk er om fuck it te zeggen.

 3. Zo zalig om te lezen, dit soort lijstje! En super mooi geschreven ook, elk puntje. The Notebook hoef je niet te bekijken hoor, want ik vond ‘m echt niet goed, haha. En dat van dat nooit propere huis, dat ken ik heel goed! Maar da’s menselijk hé, teken dat erin wordt geleefd, zeg ik dan. Liefs!

 4. Ondanks dat ik minder vaak reageer dan eerst (omdat ik eigenlijk geen tijd heb om blogs te lezen, dus nu lees ik even snel de leukste 🙂 ) blijf ik je blog echt geweldig vinden. Dit soort leuke lijstjes zijn zó origineel en herkenbaar voor jou en je blog 🙂

 5. Wat goed zo’n lijst! Maak ik ooit ook eens 😉 Ik ben ook graag overal op tijd en vertrek meestal steeds te vroeg. Heb ik meegekregen van thuis uit :p Ik heb alleen stress als ik ergens alleen naartoe moet en ik weet dat ik in een groep onbekenden ga terecht komen..

  1. Jaa dan heb ik ook stress Evelyne! Dat is echt compleet normaal. Had vandaag opleiding in Brussel, ook allemaal nieuwe mensen. Brr. Haha 🙂

   1. Aargh, nightmare voor mij. Ik weet niet wat ik zou doen, maar het gaat dan echt wel in mijn hoofd om om mij ziek te melden (begrijp me niet verkeerd, ik doe dat niet wanneer het niet nodig is!)

    1. Bij mij ook. Herken je gevoel heel erg! Maar uiteindelijk is het iets waar je vaak toch wel doorheen moet dus dan maar beter nu denk ik dan.

 6. Ik vind The Notebook ook echt belachelijk overrated. Zo goed is ie niet. En al helemaal niet romantisch, ik vond de relatie tussen de twee hoofdpersonen echt ongezond zelfs. Je mist echt helemaal niks!

 7. Heerlijk zo’n lijst! Ik herken sommige dingen ook erg. Vooral het liever niet uitgaan en net zo lief thuis blijven. Daar reageren mensen heel gek op en er zit meteen een stempel ‘saai’ op. Maar ik vind het heerlijk en thuis zijn kan net zo gezellig zijn.

 8. Zalige post! Heel herkenbaar ook, altijd die druk van buitenaf. Gewoon doen waar je jezelf goed bij voelt! Soms is het wel goed om eens uit je comfortzone te (moeten) gaan maar ik kan zeker begrijpen dat je dit wil beperken.
  Ik heb The Notebook ook gezien en vond er trouwens ook niets aan. Je mist dus niets!

 9. Hartje voor jou! Heel stoer en goed dat je weet wat je juist niet wil.
  Trouwens wat jij hebt met The Notebook heb ik met The Titanic 🙂

 10. Heerlijk meissie! Lekker fuck it roepen tegen stomme dingen! Ik heb Pulp Fiction nog nooit gezien en ben dat ook niet van plan. En The Notebook is een zoetsappige rotfilm. Fuck it.
  En haasten is ook niet nodig, a wizard is never late, nor is he early, he arrives precisely when he means to.

 11. Zo’n lijst ga ik dus echt ook eens maken 🙂 Je mag inderdaad gewoon je ding doen, niets mis mee! Ik vond je eerste puntje al meteen heel herkenbaar (en grappig). Ik heb The Notebook wél gezien, maar vond hem heel slecht. In tegenstelling tot, tja… vrijwel de rest van de wereld die hem wel al gezien heeft. Haha.