Mijn fuck-it lijst. Part 2.

Ik schreef ooit al eens eerder een fuck-it lijstje maar ik heb ondertussen weer genoeg fucks verzameld voor een part 2!

Van die hipstervakanties maken. Don’t get me wrong, ik heb echt geen probleem met mensen die van die hippe vakanties maken. Naar Bali bijvoorbeeld. Of gaan eilandhoppen. Of trekken met de rugzak. Ik voel daar niet zo veel voor eerlijk gezegd. Mijn laatste vakantie was naar een super toeristisch gebied in Mallorca en daar heb ik het héél erg naar mijn zin gehad. Bali is misschien prachtig, maar het interesseert me niet eigenlijk.

Nieuws kijken. Hier ben ik echt al een tijdje mee gestopt. Ik vind het heel moeilijk om mij niet druk te maken om bepaalde dingen en ik heb daar eerlijk gezegd gewoon geen zin in. Dat is nergens goed voor dus vermijd ik dat het liefst zo vaak mogelijk. Heel soms surf ik eens naar een nieuwssite maar ook daar ben ik al snel weer weg. Bovendien heb je op die nieuwssites altijd van die mensen die over alles iets te zeuren hebben en daar word ik eerlijk gezegd ook een beetje moe van.

Op hakken lopen. Ik heb twee paar laarsjes met een hak. Ik kan echt totaal niet goed op hakken lopen maar de redenen dat ik die laarsjes heb zijn 1. omdat ik ze heel mooi vind en 2. omdat ik me op die dingen toch enigzins comfortabel kan voortbewegen zonder om te vallen ofzo. Net omdat het laarsjes zijn, zit het beter denk ik. Pumps, daar begin ik gewoon niet meer aan. Ik snap niet goed hoe mensen dat aan hun voeten kunnen houden. Ik ben me ook altijd super bewust van mezelf als ik hakken draag waardoor ik ineens nog erger ga stuntelen dan ik al deed. Op een gewone dag zal je mij ook nooit hakken zien dragen trouwens.

Mij druk maken om calorieën. Fok da jong. Hebben mensen serieus tijd om zich daar mee bezig te houden? En wil je u daar echt mee bezig houden? Enfin, ik ben geen fitchick en het is mij vrij duidelijk dat ik dat ook nooit ga worden. Ik zou waarschijnlijk beter op mijn eten kunnen / moeten letten maar dat ga ik toch niet doen. Als ik zin heb in chocoladekoekjes, dan eet ik die, ook al heb ik dan ineens 9653kcal binnen.

Super ambitieus zijn. Ik ben niet zo ambitieus als in: het is nu voor mij geen doel om zo hoog mogelijk op de carrièreladder te klimmen. Ik ben al lang blij als ik iets kan doen wat ik graag doe en niet te veel stress heb. Ik ben heel blij waar ik nu zit op werkgebied en ik zie mezelf dat ook echt nog wel een paar jaar doen. Het hoeft voor mij allemaal niet beter of hoger te zijn.

Blijven volhouden. Ik snap dat dat raar klinkt, maar waarom zou ik iets blijven volhouden als ik er al lang en breed geen goesting meer in heb? Ik kreeg in mijn laatste jaar op de hogeschool te horen dat ik een opgever was (nota bene van mijn trajectcoach, thanks!) omdat ik stopte met mijn eerste studie en besloot een stage af te breken omdat het voor geen meter werkte met mijn stageplek. Ik heb echt geen zin om door te blijven gaan met dingen waar ik letterlijk om kan bleiten, alleen maar omdat ik dan een doorzetter zou zijn.

Ramen wassen. Onze ramen zijn vuil ja. Ik trek mij dat niet aan. Ik heb één keer het raam op de benedenverdieping gepoetst en dat was toen wij net in ons huis woonden en er lijmresten van het te koop bordje op hingen. Sindsdien niet meer. Ik vind het echt super stom werk en daarbij moet ik best wel halsbrekende toeren uithalen om de ramen boven te kunnen doen en nope, daar begin ik gewoon niet aan.

Me awkward voelen als het stil is in een gesprek. Ik was vroeger zo’n persoon die dan maar onzin ging zitten uitkramen om de stilte op te vullen. Sinds ik me daar niet meer awkward om voel is het soms net grappig om te zien hoe andere mensen er mee om gaan. Soms blijft het stil, soms gaat de ander praten. Maakt me niet zoveel uit. Als ik niets meer te zeggen heb, dan is het maar stil.

Moeilijke boeken lezen. Of klassiekers. Dat spreekt mij echt niet aan. Ik lees graag boeken waar ik snel door vlieg.

Mijn bord leeg eten. Ik ben zo’n irritant mens dat altijd wel iets op haar bord laat liggen. Als ik genoeg heb, heb ik genoeg hé.

Aan het raam gaan zitten in de bus. Ik ben zo iemand die op het zitje aan de kant van de gang gaat zitten omdat ik eerlijk gezegd niet wil dat er mensen naast me komen zitten. De stoel aan het raam is vrij dus als je per se daar wil gaan zitten, doe maar, maar ik schuif niet op. Ik wil gewoon rustig zitten zonder dat er iemand in mijn personal space komt.

Cava drinken. Sowieso drink ik géén alcohol. NIETS. Oké? En toch krijg ik bij elke gelegenheid wel eens de vraag of ik toch ook geen glaasje cava wil want het is een feestelijke gelegenheid / dat lusten toch veel mensen wel / … NEE! Laat mij gewoon. Ik klink wel met water of kinderchampagne.

Overal een mening over moeten hebben. Ik heb over veel dingen wel een mening maar over sommige dingen niet. Vaak duurt het ook wel even voor ik ook echt mijn mening kan formuleren of zelfs voor het voor mezelf duidelijk is wat ik ergens over denk. En soms denk ik gewoon niets. Niets mis mee toch?

Elke week propere lakens op bed. Elke dag een propere bh en broeken wisselen om de drie dagen. Sorry hoor, ik begin daar niet aan. Ik moet al genoeg wassen in een week dat ik niet ook nog eens de lakens ga doen. Ik draag mijn bh’s gerust een week aan een stuk en dat doe ik ook soms met jeans. Als dat niet vuil is, moet dat toch niet in de was hé?

24 thoughts on “Mijn fuck-it lijst. Part 2.

 1. Ik ontdekte je blog nog niet zo lang geleden en had wel door dat ik hem bij favorieten moest zetten.
  Dit stuk is zo herkenbaar ( amper hakken, geen alcohol, gewone boeken die ik leuk vind, niet altijd een mening, de wasregels…) Alleen hou ik soms nog te lang iets vol omwille van andere meningen en ga ik wel aan het raam zitten, omdat dat me toch het gevoel van personal space geeft, zoals graag op een hoek zitten aan tafel 🙂

  1. Wat een leuk compliment! Dankje! ^^ En ja, aan het raam zitten geeft inderdaad meer dat gevoel. Ik moet mij er ook altijd wat over zetten om aan de gang te zitten maar ik vind het fijner dat mensen dan minder geneigd zijn er naast te komen zitten. Ik zit soms ook wel aan het raam, vooral in de trein en dan hoop ik maar dat iedereen me gewoon voorbij loopt :p

 2. Ik koop enkel brede lage hakken. Ik vind een hakje wel visueel een verschil…maar ‘k ga gewoon ook vaak met wandelschoenen gaan werken. Fuck it

  en we wassen kleren veel te snel! Een jeans, tenzij je modderspatten hebt van een wandeling of zo, is echt niet snel vuil.
  Goofball schreef laatst over Tour de la Warche with Kabouter againMy Profile

 3. Wauw, ik herken mezelf in zoveel zaken van dit lijstje. De ramen vind ik al minder erg sinds ik er een super handige poetsdoek voor heb waardoor ik er snel van af ben. Maar eigenlijk doe ik het dan nog te weinig. Ach ja, dan zie je tenminste het verschil wanneer ik er wél aan toekom. Verder heb ik eigenlijk totaal geen ambities, heb ik me nooit aan hakken gewaagd omdat dat gewoon om problemen vragen is in mijn geval (echt, ik kan amper stilstaan op die foltertuigen, laat staan dat ik er mee kan stappen zonder mijn benen te breken), lees ik enkel boeken die ik wil lezen (ongeacht van wat anderen van mijn favoriete genres denken) en kijk ik al een eeuwigheid niet meer naar het nieuws. Dat is misschien wat asociaal van me én je wil me dus ook niet in je quiz-team vermits ik vrijwel niets van de actualiteit weet maar het zorgt er wel voor dat ik niet gek wordt van wat mensen elkaar aandoen. Of toch iets minder gek dan wanneer ik er dagelijks opnieuw aan herinnerd zou worden.

 4. Wij hebben een glazenwasser die alle ramen aan de buitenkant doet eens in de 6 weken. De ramen aan de binnenkant doet Tommy eens/twee x per jaar ongeveer. Vind het wel fijn dat we lekker door schone ramen naar buiten kunnen kijken 😀 Calorieën tellen heb ik nooit gedaan en ga ik zeker nooit doen. Tommy kijkt bijna iedere dag het nieuws en ik kijk soms mee, vooral om een beetje te weten wat er speelt in de wereld, vind ik toch wel belangrijk, maar eens per week is zat 🙂
  sammie schreef laatst over De tijd vliegt! Terugblik op oktober.My Profile

 5. Haha, wat is een hipster vakantie? Ik zie de bestemming zelf namelijk niet als een hipster vakantie. Of het nu Bali is of Lutjebroek. Maar misschien meer dat men er heen gaat om meer te laten ‘showen’ dat men op een terrasje zit op Bali of geniet op het dak terras van Singapore. Puur voor ‘bewijs’? Daar heb ik ook weinig mee. Backpacken is in ieder geval alles behalve hip (behalve als je het doet omdat iedereen het doet) en soms ook hard werken 🙂
  Sheila schreef laatst over Nieuw Zeeland; 100 meter de diepte inMy Profile

 6. Zo geruststellend veel herkenbare dingen, echt zo dingen die ik stiekem probeer te verbergen omdat de maatschappij het onaanvaardbaar zou vinden dat ik ze (niet) doe. Je hebt gelijk, f*ck it all! Ik word ook depri van het nieuws, de ramen op mijn kot zijn al 5 jaar niet gepoetst, ik snap ook niet waarom mensen mij persé aan de drank willen krijgen en lakens vervangen dat moet iets speciaals blijven, toch?
  Anne-Sophie schreef laatst over Zal ik mijn eigen zoete pompoenhummus makenMy Profile

 7. ik hou echt van je lijstje! Voor mij zou het lijstje niet helemaal kloppen, maar ik snap het écht precies. Waarom zou je iets moeten doen dat je niet leuk vind? Alleen om beter over te komen voor anderen.. Nee we moeten doen wat we zelf leuk vinden, ookal betekend het dat andere mensen het misschien niet begrijpen 🙂

 8. Ah dit is zo’n goed idee?! Ik heb het begin van het boek “The life changing magic of not giving a fuck” gelezen en daar moet je ook een fuck it list maken op een gegeven moment. Heb ik eigenlijk nooit gedaan, maar het lijkt me een goed idee om gewoon eens op een rijtje te zetten waar je eigenlijk niks om geeft. Want soms kan ik me toch onwijs druk maken om dingen die er, als ik echt goed nadenk, eigenlijk heeeelemaal niet toe doen! Ik vond het echt leuk om dit te lezen. Ik denk dat sommige dingen van jouw lijstje ook wel op de mijne kunnen staan, bijvoorbeeld overal een mening over hebben en moeilijke boeken lezen, haha. Liefs! (Ik wil trouwens even wat zeggen tegen je, dus ik ga je even een mailtje sturen!)

 9. Je hebt groot gelijk met dit lijstje, hoor! Er zitten zeker een paar dingen bij waar ik ook niet zoveel om geef. Alcohol drinken doe ik ook niet, ondanks dat mensen daar vaak wat van vinden.En dat van de hipstervakanties herken ik ook helemaal. Het is misschien niet superspannend dat ik bijvoorbeeld naar trekpleisters als Parijs en Rome ga, maar daar doe je mij meer een plezier mee dan met backpacken door de bushbush 😉
  Romy schreef laatst over 9 bekentenissen van een RandstadmeisjeMy Profile

 10. Heerlijke lijst. Met het ‘ouder worden’ wordt het wat makkelijker om zulke dingen los te laten, denk ik. Ik heb in bijna vijf jaar maar 1x iets aan de ramen gedaan en daarna was het viezer dan ervoor, #fail. Ik moet zeggen dat het buiten wel gedaan wordt, want ik woon in een flat en dat zit bij de servicekosten in.
  Shirley schreef laatst over Lancering nieuwe blog: Gids voor het zuidenMy Profile

 11. haha over dat fitchick, ik snap je! ik hou ook teveel van eten.. net weer chocolade kruidnoten op.. smaakte heerlijk! leuk artikel om te lezen!

 12. Ik herken hier zoveel in! Vooral je attitude tegenover werk en ambitie zou ik zelf geschreven kunnen hebben. Heerlijk dat er nog gelijkgestemde zielen rondlopen :-).

  1. Awel, bedankt voor je reactie! Ik vind het zelf ook fijn om te lezen dat er nog mensen zijn die er zo over denken! 🙂

 13. Het nieuws kijk ik wel veel. Vaak kijk ik het Jeugdjournaal in plaats van het normale journaal, omdat er bij het Jeugdjournaal ook nog leuke onderwerpen aan bod komen. Op hakken lopen vind ik wel fijn om te doen. Ik heb dan geen naaldhakken, maar gewoon een stevige hak. Daar loop ik ook beter op dan op sneakers. En moeilijke boeken vermijd ik liever ook. Voor mijn studie moet ik af en toe wel langdradige boeken lezen, pffff.

  Liefs,
  Marloes
  Mevrouw Marloes schreef laatst over Persoonlijke update | Q&A over lesgevenMy Profile

  1. Wel, mijn hakken zijn ook stevig! Aan naaldhakken begin ik niet meer! Ik had ooit wel hele mooie glitterpumps die ook vrij comfy liepen, met een enkelbandje en een héél fijn hakje maar ondanks dat ze vrij ‘makkelijk’ waren, kreeg ik er toch élke keer zere voeten in.
   Het jeugdjournaal is nog een idee voor als ik wat up to date wil blijven!

 14. Een vakantie hoeft voor mij ook niet als je alleen maar op het strand kunt gaan liggen. Geef mij maar een vakantie waar ik veel kan zien en uiteraard heel wat foto’s kan nemen 😉 Ik kan ook niet op hakken lopen. Ik ben trouwens een verschrikkelijke in schoenen. Dan passen ze goed in de winkel en wanneer ik ze dan thuis aan doe niet meer ‘aaargh’. En mijn bord leeg eten.. op restaurant durft er al eens iets in mijn bord te blijven liggen omdat ik die ene groente niet lust bijvoorbeeld, maar thuis moet het bord leeg.. :/ Oh en elke week nieuwe lakens, daar doen we hier ook niet aan mee. Alsook elke dag een nieuwe broek of weet ik veel wat. Op het werk draag ik steeds een broekpak, dus die jeans hoef ik een hele dag niet aan te doen. Kan ik gerust een week mee rondlopen 😉

Comments are closed.