Mijn favoriete vrouwen op Instagram.

Sinds ik een hele tijd geleden Instagram weg deed en er opnieuw mee begon, besloot ik mijn feed alleen nog maar te vullen met inspirerende, mooie mensen. Mensen die me een fijn gevoel geven, die me inspireren om mezelf lief te hebben en die me af en toe een wijze les leren. Vandaag is de dag jongens en meisjes dat ik mijn favoriete Instagramvrouwen met jullie deel.

Mandyronda

Ik begin maar meteen met deze mooie vrouw. Mandy is seksuologe dus ja er passeert af en toe eens een sexy lingeriesetje of een speeltje maar het belangrijkste: Mandy leert ons dat we ons niet moeten schamen voor ons lichaam en voor wat we fijn vinden. Mocht je interesse hebben: je kan je inschrijven voor Masturbation May waarbij je elke meidag een mailtje krijgt met een zelfbeminningstip voor mannen en vrouwen.

Jitske Van de Veire

Jitkse is een Belgje, een knappe kapster, woordvoerder van Wel Jong Niet Hetero vzw en bodypositive. Ze deelt regelmatig haar eigen struggles met haar lichaam en leert ons dat we eigenlijk allemaal gewoon oké zijn. En als je wat kapselinspiratie nodig hebt, ben je bij haar ook aan het goeie adres.

Ariella Nyssa

Ariella was naast Karina Irby en Megan Jayne Crabbe een van de eerste vrouwen die ik volgde die open en bloot hun putjes, kwabjes en rolletjes delen. En ik vind het ge-wel-dig! Karina komt ook nog aan bod en Megan deelde ik eerder al eens maar dankzij deze vrouwen zit ik 5434 keer beter in mijn eigen vel. En nee, Ariella is ook niet altijd helemaal in love met haar lichaam. Ze voelt zich soms ook onzeker maar dat maakt haar des te fijner om te volgen. Ze heeft ook een Youtube kanaal trouwens.

Mary Jelkovsky

Mary volg ik nog niet zo lang maar ook zij hoort thuis in Karina en Ariella’s straatje.

Linda De Munck

Ik ben jaloers op Linda’s haar ♡. Linda volg ik ook nog niet zo lang maar ook zij is een powervrouw die niet bang is om het te hebben over seksualiteit en okselhaar.

Karina Irby

Karina vind ik oprecht een van de grappigste mensen die ik volg. Ze heeft twee Instagramaccounts. Deze waar ze de ‘mooie’ foto’s deelt en een raw account waar ze vooral vaak haar onderkin showt en gekke bekken trekt. Karina heeft eczeem op haar benen en is ook niet bang om dit te delen. Je krijgt bij haar ook vaak haar opgeblazen buik te zien waarmee ze toont dat je je ook daar niet slecht om moet voelen. Daarnaast ontwerpt ze voor haar bikini merk Moana super mooie bikini’s!

Morgan Harper Nichols

Volgens mij heeft iedereen al wel een tekst van Morgan onder ogen gekregen. Ze schrijft deze tekstjes op basis van verhalen die mensen haar via mail versturen. Ze kiest er een paar mensen uit en schrijft en tekent voor hen zo’n tekstje waarna ze ze deelt op haar Instagram account. Ik vind al haar tekstjes zo mooi en inspirerend!

Dr Soph

Sophie is psychologe en deelt vaak foto’s zoals bovenstaand exemplaar waarop ze een papiertje vast houdt met een vraag of inzicht. Zoals ze het zelf zegt: Taking #psychology out of the #therapy room. Ze heeft me al vaak aan het denken gezet.

Ik voel me weer helemaal gesterkt nu ik al deze mooie vrouwen nog eens een digitaal bezoekje heb gebracht. Ik vind het echt super belangrijk geworden om alleen maar mensen te volgen die er voor zorgen dat ik me zeker van mezelf voel. Dat resulteerde er in dat ik héél veel accounts ontvolgde en dat ik net meer mensen volg die gewoon laten zien hoe ze er echt uitzien en zich niet schamen voor hun lichaam. Het is niet zo dat al deze accounts dan maar elke dag helemaal blij en tevreden zijn. Ik vind deze mensen stuk voor stuk echt. Ze laten zien hoe het leven is. Fijn maar soms ook kut.

Volg jij al een van deze accounts? Heb je zelf nog aanraders?

19 thoughts on “Mijn favoriete vrouwen op Instagram.

 1. Ik kende er nog niemand van maar ik volg grotendeels boek -en Harry Potter gerelateerde accounts plus enkele bloggers en mensen die ik online of offline ken. Het voorlaatste account met de teksten lijkt me anders wel de moeite.
  zwartraafje schreef laatst over Facts About Me #18My Profile

 2. Wat een fijne aanraders. Een aantal ken ik al en vind ik ook heerlijk om te volgen. Sowieso vind ik het de laatste tijd veel fijner om een feed gevuld te hebben met inspiratie van artiesten en body positivity influencers, dan met perfecte plaatjes. Daar word ik alleen maar onzeker van, terwijl Instagram nu juist een inspirerende plek voor me is geworden.
  Ilona Wielinga schreef laatst over Voor als je even geen inspiratie hebtMy Profile

  1. Dat heb ik dus ook! Ik vind die perfecte foto’s wel mooi om te zien maar het brengt me niet echt iets bij. Dat heb ik met deze mensen wel.

  1. De meerderheid van de accounts die ik volg zijn denk ik ook bloggers. Ik heb nog genoeg vrouwen om een deel twee te vullen dus dat komt er binnenkort ook aan ^^

 3. Ik kende er hier dus nog geen een van! Slechte zaak, ben er dus een paar gaan volgen. Ik vind die perfecte plaatjes op Instagram heel leuk, maar vind die “echte” vrouwen nog veel leuker om te volgen. Ga ik me zelf ook een stuk beter van voelen bovendien 🙂
  Sanne schreef laatst over Waarom sparen in spaarpotjes zo’n goed idee isMy Profile

  1. Perfecte plaatjes vind ik ook leuk of mooi om te zien maar ik haal daar zelf niet zo veel energie uit of inspiratie en dat vind ik nu wel belangrijk. Ik ga mezelf ook vrij snel vergelijken met die perfecte beelden en dat helpt ook niet echt voor m’n zelfvertrouwen :p

 4. Oeeh leuk! Ik volg zelf vooral Nederlandse Instagrammers dus extra leuk om zo bekende, internationale te volgen. Ik vind het heel leuk dat ze allemaal durven te laten zien wie ze echt zijn. Ben er meteen een aantal gaan volgen!
  Simone schreef laatst over On my mind #1My Profile

  1. Dat is ook de reden waarom ik hen volg. Vind ik echt super belangrijk. Leuk dat je er een paar bent gaan volgen 🙂

 5. Ik volg (nog) geen van deze accounts. Bij mezelf merk ik steeds meer dat ik het belangrijk vind dat een account niet alleen het perfecte leven laat zien, maar ook de wat mindere kanten. Een perfect leven bestaat namelijk niet, volgens mij, dus laten we ook niet allemaal net doen alsof dat wel bestaat. Ik word steeds kritischer in wie ik wel en niet volg.
  Naomi schreef laatst over Verdovende middelen?My Profile

  1. Inderdaad! Ik vind het zelf ook super belangrijk. Die perfecte foto’s zijn mooi om te zien maar ik haal daar niets uit.

Comments are closed.