Mijn favoriete theetjes (met Tastea-review)

Grappig hoe dingen gaan. Ik zat op Shutterstock een beetje rond te neuzen tussen de quotes. En toen zag ik deze: ‘Tea is always a good idea’. En ik kreeg een ingeving! Wat als ik nu eens een post schreef over m’n favoriete theesmaakjes? Keigoed idee! En toen, alsof er een hogere macht mee gemoeid ging, ontving ik een mailtje van Tastea. Met de vraag of ik eens een theeblend van hen wou proberen. J A D U H ! Daar zeg ik geen nee tegen. Love thee. En door al die andere bloggers die er over schreven, was ik best nieuwsgierig naar de smaken.

Maar eerst: mijn favorieten!

Excuses voor de brakke foto. Hihi. Dit is eigenlijk ook alle thee die ik in huis heb. Ben wel van plan om er nog wat meer smaakjes aan toe te voegen! Zeker naar de herfst en winter toe. Want dan is het niet alleen een drankje waar ik het lekker warm van krijg, maar ik vind het ook heel gezellig om met een theetje op de zetel te zitten. Onder een dekentje natuurlijk. En daarbij is het ook een goede en gezondere vervanger van warme chocomel (al kan er eigenlijk echt niets op tegen warme choco!). En ja het is nog zomer. I know. Maar ik vind dat thee ook perfect in de zomer kan. Alleen drink ik zelf in de zomer wel minder thee. Oké, here we go.

Theetje 1: Lipton herbal infusion Mint. Vroeger lustte ik echt geen muntthee. Nu vind ik het heel lekker. En die geur! Hmm. Deze thee ruikt echt alsof je een Mentosje gaat opeten. Haha.

Theetje 2: Lipton green tea citrus. Citrusthee is echt m’n alltime favorite! Geef me thee met citroen en sinaas en ik ben blij! Lekker fris. Beetje zoetig. Ja, lekker! Deze drink ik het vaakst. Kan altijd vind ik.

Theetje 3: Lipton green tea strawberry cupcake. Oh die geur hé! Ik vind het echt gek hoe ze ervoor kunnen zorgen dat iets als thee naar cupcakes ruikt. Haha. Deze vind ik lekker! En eigenlijk perfect voor als ik zin heb in zoetigheid. Ik wil graag de blueberry muffin thee ook terug. Die ruikt ook goddelijk en is ook heel lekker! Maar ik zag hem laatst niet meer in de winkel.

Theetje 4: Amarti Joy thee met citroen en gember. Deze is lekker pittig. Ik vind hem echt een beetje spicy. Kruidig. En weer citroen hé. De gember doet me denken aan van die speculoos mannetjes (gemeberkoekjes zeker 😉 ). Ik kreeg deze van een vriendinnetje toen we in ons huis gingen wonen.

Theetje 5: Clipper organic white tea with raspberry. Deze zou je toch alleen al kopen voor het prachtige doosje? Al die Clipper theetjes zitten in van die mooie doosjes. Moet me altijd inhouden om ze niet allemaal te kopen. Haha. Deze smaakt heel subtiel vind ik maar je proeft toch goed frambozen. Ik hou wel van witte thee denk ik!

En dan nu: Tastea. Wat vind ik er van?

Ik koos voor de Energy Boost blend. Waarom? Niet dat ik er de laatste tijd bij loop alsof ik een gastrol in The Walking Dead heb, maar ik zou ook niet zeggen dat ik me heel erg fris en fruitig voel. ’s Morgens kan ik dus al best een beetje een boost gebruiken. Maar tegen de middag al helemaal. Of ja, eerder tegen een uur of twee in de namiddag. Dan zou ik op mijn werk gewoon echt een dutje kunnen doen. Al goed dat ik genoeg dingen heb om me mee bezig te houden. Anders zou ik ook effectief elke dag een powernapje doen denk ik. Haha.

Zo ziet de thee er uit in het blik. Dit vind ik echt prachtig! En het ruikt geweldig.

Ingrediënten: Mate green, Green rooibos, Orange peels, natural flavouring, Orange pieces, Blue cornflower, Mallow, Yellow marigold petals, Safflower petals.

De smaak. In de Energy Boost thee zitten allemaal dingetjes waar je dus energie van moet krijgen. Onder andere sinaasappelstukjes. En laat ik daar nu net echt verzot op zijn. Jammer genoeg proef ik geen sinaasappel. Maar de thee is wel lekker. Niet heel speciaal. Gewoon een lekker theetje voor erbij. Laten we stellen dat hij er lekkerder uitziet en ruikt. Hihi. Want als je eens aan de thee snuift, ruik je wel heel veel verschillende ingrediënten.

Beloftes. Dit is waar de thee je bij kan ondersteunen:

 • Meer energie
 • Omgaan met stress
 • Ontspannen
 • Vitamine boost
 • Mentale gezondheid bevorderen

Zoals ze zelf zeggen, kan de thee je ondersteunen bij deze dingen. Want laten we eerlijk zijn. Ik geloof niet dat een thee zorgt dat ik minder stress heb en een betere mentale gezondheid. Maar het helpt misschien wel als je het regelmatig drinkt. Ik heb de thee zelf ongeveer elke dag gedronken gedurende een week, maar eerlijk gezegd merk ik niet echt verschil. Misschien omdat ik hier te nuchter in ben? Omdat ik er een beetje sceptisch tegenover sta? Het kan heel goed zijn dat het voor jou wel verschil maakt. Maar desalniettemin denk ik: baadt het niet, dan schaadt het niet. Dus ik blijf de thee wel drinken, aangezien hij wel gewoon lekker is.

De beker. Daarnaast kreeg ik ook een beker om de thee in mee te nemen. Heel handig, want er zit een roostertje in waardoor je geen losse thee in je mond krijgt. Nu raad ik wel aan om gewoon thee te zetten en dan de beker te vullen. Ik denk niet dat het de bedoeling is dat je die losse stukjes in de beker laat de hele voormiddag. Langs de andere kant vind ik hem ook niet zo handig want ondanks de dubbele laag plastic, wordt de beker heel erg warm. Dus echt in je handen houden is niet mogelijk in het begin. Ik heb voor jullie ook even m’n prachtige outfit op het spel gezet door als een gek met de fles te gaan schudden. En ja, hij is waterdicht! Dat is een heel groot voordeel vind ik! Niets ergers dan je thee meenemen in je tas en dan al je spullen ermee doordrenken.

Zou ik hem zelf kopen? Hm dat denk ik eerlijk gezegd niet. Daarvoor vind ik de thee niet wauw genoeg. Ik zou misschien wel een ander smaakje uitproberen. De Ibizathee en de menstrtuatiethee (!!!) spreken me bijvoorbeeld ook heel erg aan. Maar ik vind bijvoorbeeld veel van m’n theetjes hier in huis eigenlijk beter dan deze. En die zijn veel goedkoper! Want laten we eerlijk zijn, €36 voor een blik thee vind ik vrij prijzig. Maar je krijgt er dan wel weer een mooi blik voor en je kan ongeveer 41 theetjes zetten met één blik. Dus op zich valt het wel mee als je per theetje rekent (€0,87 per thee). Maar op dit gebied ben ik wel een beetje gierig. Haha.

Cadeautje voor jullie!

Met de code tussenmarsenjupiter krijgen jullie 10% korting op alle Tastea producten behalve op de Package deals (aanbiedingen). De code is twee weken geldig! Je kan bijvoorbeeld net als ik gaan voor een energie boostje of voor broccolithee (say what?). Hoe geweldig is dat?

Wat is jouw favoriete theetje? Of ben je meer een koffiemens?

8 thoughts on “Mijn favoriete theetjes (met Tastea-review)

  1. Mijn vriend is ook meer een koffiedrinker! En als ik koffie zou moeten drinken, neem ik er ook een met heel veel melk en suiker :p haha. En misschien nog wat chocola in ook.

 1. Ik drink graag thee! Bij het ontbijt eigenlijk altijd heel saai English breakfast, maar verder allerlei smaken. Een recente ontdekking is ‘Spicy Strength’ van Bio Today, met o.a. basilicum, kaneel en sinaasappel. Vooral gekocht uit nieuwsgierigheid, maar ik vind hem erg lekker!

  1. Oh die zou ik ook wel lusten denk ik! English breakfast heb ik dus nog nooit gedronken hé en dat is echt zo’n klassieker :p

 2. Wat een eerlijke en fijne review om te lezen. Ik vind verse thee met bladeren vaak heel lekker, maar dit is inderdaad ook wel prijzig! Verder ben ik wel meer een thee-mens dan een koffie-mens. Vooral fruitige smaakjes vind ik erg lekker!
  Madelon schreef laatst over 999 vragen aan jezelf #3.My Profile

Comments are closed.