Mijn favoriete preloved aankopen.

In navolging van de update over mijn 2019 Fashion Challenge, leek het me fijn om een paar van mijn favoriete preloved items te delen. Dus niet alleen maar dingen die ik de afgelopen maand kocht, maar van, euh, ooit zeg maar. Haha. Here we go!

Vintage midi jurk

Oh jongens, ik ben echt verliefd op deze jurk! Ik vind hem zo mooi en wacht echt af tot ik hem kan dragen! Ik vond het de afgelopen weken nog iets te fris voor blote benen en ik wil hem echt met blote benen dragen. Ik vind de kleuren prachtig, het model is heel flatterend, de stof is van heel mooie kwaliteit, hij is niet te zwaar, voelt niet flut en ik voel me er super mooi in.

Rode plissé rok

Ik kocht deze rok naar aanleiding van een post van Hermien met rokjes. Ook nog niet gedragen maar deze moet natuurlijk ook met blote benen. Kijk er ook heel hard naar uit om deze aan te kunnen. Ik was al een tijdje op zoek naar zo’n rok en deze is echt geweldig. Als ik hem over mijn hoofd trek, past ie perfect. Hij ziet er heel mooi uit vind ik en ook van prachtige kwaliteit!

Vintage truitje

Ik denk dat dit zo’n you either hate it or love it gevalletje is en I love it! Ik heb wel een beetje een zwak voor kledingstukken die een tikkeltje fout zijn en dat is dit truitje wel. Er zit zelfs een gouden glittertje in!

Fleurige maxijurk

Je gaat het niet geloven maar deze jurk kostte me €2.50. Niet te snappen toch? Ik vind hem echt prachtig! Waar ik me twee jaar geleden nog een beetje ongemakkelijk voelde in zo’n lange jurk, vind ik het nu echt geweldig!

Jurkje met blote stukjes

Haha ik moet een beetje lachen om m’n bedachte titeltje: jurkje met blote stukjes. Je kan het op de foto niet goed zien, maar in het midden zit zo’n stukje dat je moet knopen zoals je met een bloesje zou doen. En daaronder heb je dan twee blote stukjes huid. Ook dit jurkje kostte me minder dan €5.

Geknoopt bloesje

Dit is zo’n bloesje dat ik op de site van de Monki zag en wou hebben. Telkens uitverkocht en toen kwam ik het tweedehands tegen. Liefde!

Mom jeans

Deze broek heb ik twee keer. Dit zwarte exemplaar en ik heb hem nog in blauwe jeans ook. Ik zag eerst de blauwe via United Wardrobe, kocht die, was verliefd op het model en hoe comfy ze zat en dat voor een euro of 10 denk ik. En toen kwam ik exact dezelfde broek in het zwart tegen. Die moest ik natuurlijk ook hebben! Om de een of andere reden grijp ik minder snel naar de zwarte maar ik vind hem eigenlijk ook heel leuk!

Vintage laarzen

Deze laarzen spotte mijn schoonzus in een tweedehands winkel in Nederland (zo’n winkel waar je een kraampje kan huren om dan je spullen te verkopen). Ze kostten €5. NIET TE SNAPPEN! Echt waar, ik was zo blij dat ze haar niet pasten en dat ik ze kon meenemen. Hihi. Het zijn zo’n mooie laarzen vind ik. Prachtige kwaliteit ook en ze zitten heel comfy.

Vintage tasjes

Ik speel een beetje vals want de eerste tas heb ik niet gekocht maar gekregen van m’n oma. Het tweede tasje komt uit de kringwinkel. Ik kon het vroeger nooit echt gebruiken omdat mijn portemonnee er niet in past maar nu ik een kleinere heb, past het perfect! Ik heb een beetje een zwak voor vintage tasjes en croco. Vind ze zo mooi!

Dit bruine tasje kocht ik een tijdje geleden via United Wardrobe voor €6. Het is klein zodat er niet veel prul in kan maar groot genoeg zodat mijn telefoon en mijn portemonnee er in kunnen.

Wit vestje

Dit soort oma-achtige dingen zie ik echt heel graag. Haha 😀 Ook gekocht via United Wardrobe voor een euro of vijf denk ik.

Zwart kanten bloesje en gebloemd vestje

Sorry voor de niet zo heel duidelijke foto’s. Ik was eerlijk gezegd te lui om ook deze dingen nog op te hangen :p De print van het vestje vind ik prachtig! Het is een dun stofje en een beetje oversized dus ideaal om in de zomer ergens overheen te gooien. Over het zwarte bloesje bijvoorbeeld. Ik vind het ook een tikje fout maar toch ook niet.

Zo, dat waren ze! Ik meen mij te herinneren dat ik ooit al eens een soortgelijke post schreef, maar die haalde ik blijkbaar offline. Geen idee meer waarom. Ik heb trouwens ook nog een paar perzikkleurige tweedehands Clarks die ik in de zomer vaak draag maar ik weet niet goed waar ik ze heb gelegd. Oeps!

Koop jij weleens tweedehands?

17 Comments

 1. Mei Qi 19 april 2019

  Oeh zo leuk! Dat rode rokje en witte vestje vind ik echt heel mooi!
  Mei Qi schreef laatst over heimwee naar chinaMy Profile

  Beantwoorden
 2. nicole 16 april 2019

  Ja, ik koop veel kleding via de Engelse eBay. Ik ben vooral erg benieuwd hoe je de rode plooirok gaat dragen!

  Beantwoorden
 3. Sanne 15 april 2019

  Ik koop eigenlijk nooit tweedehands! “Vroeger” wel gedaan, in de tijd dat die vintage stijl ook al in was 10 jaar geleden ofzo. Heb wat schoenen, tasjes, riemen en sjaaltjes gekocht toen, maar ook van mijn moeder uit die tijd nog gedragen. Als ik zo’n post zie en zie wat voor leuke dingen je zo kunt kopen, denk ik toch altijd meteen dat moet ik ook eens doen!
  Sanne schreef laatst over Stedentrip Lissabon: 3 dagen in zonnig PortugalMy Profile

  Beantwoorden
 4. Kris10 15 april 2019

  Ik koop vaak tweedehands maar amper kleren voor mezelf. Ik vind nooit iets wat ik mooi vind én past. Maar dat probleem heb ik met de nieuwe collecties ook …
  Ik vind wel vaak speelgoed en kinderkleren in de Kringwinkel.
  Kris10 schreef laatst over Bingo! (41/40)My Profile

  Beantwoorden
 5. Eva 15 april 2019

  Ik koop nooit tweedehands kleding maar het lijkt me superleuk om het te gaan doen! Ik koop vaak tweedehands dingetjes op het gebied van interieur, maar ik kijk eigenlijk niet bij kleding. Heb je nog tips voor leuke winkels of manieren om te shoppen voor een beginnende thrift shopper? Liefs!
  Eva schreef laatst over back to austria pt. 1My Profile

  Beantwoorden
 6. Maudy 14 april 2019

  Ahhh ik vind dit soort posts altijd zo fijn! Zo leuk om te zien wat voor gave dingen er tweedehands te vinden zijn! En wauw, die maxi jurk en dat kleine bruine tasje zijn echt geweldig 🙂
  Maudy schreef laatst over No Buy Challenge: mijn ervaring (+ tips)My Profile

  Beantwoorden
 7. Femke 14 april 2019

  Dat bruine tasje is echt mijn favoriet! Precies groot genoeg voor mijn telefoon en een schrijfblokje <3 Mooie vondsten!
  Femke schreef laatst over Dit was alweer OP3My Profile

  Beantwoorden
 8. Silke 14 april 2019

  Zo’n toffe items!! In Maastricht heb ik onlangs ook een paar hele toffe vintage dingetjes gescoord, heb er zo veel zin in om ze te gaan dragen hihi. Vooral heel fan van die maxidress en dat kleedje met de blote stukjes, haha! Lijken me heel erg mooi bij jou! Liefs 🙂

  Beantwoorden
 9. Saskia 14 april 2019

  Oh wat een leuke aankoopjes! Vooral de eerste 2 <3
  Ik koop weinig tweedehands kleding, wel heel erg veel andere spullen bij de kringloopwinkels. Ik zie ook eigenlijk weinig leuke kleding ertussen hangen. Misschien toch eens beter neuzen.
  Saskia schreef laatst over Bewust bezig zijn met selfcareMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 14 april 2019

   Bij ons in de kringloop is het helaas ook nooit veel soeps dus ik zoek mijn heil vooral online! 🙂

   Beantwoorden
 10. Darina 14 april 2019

  Hele mooie items, vooral het zwarte blousje.
  Darina schreef laatst over 5 favorieten van de week #12My Profile

  Beantwoorden
 11. Samaja 14 april 2019

  Oh, die rode rok is zo mooi! Ik ben zelf ook naar zoiets op zoek, maar voorlopig zonder resultaat…

  Beantwoorden
 12. Naomi 14 april 2019

  Wat een geweldige aankopen! Ik koop zelf nooit tweedehands, maar ga er wel steeds meer de charme van zien, dus wie weet, op een dag…
  Naomi schreef laatst over Boekenpraat: Cody (Bernice Berkleef)My Profile

  Beantwoorden
 13. Silke 14 april 2019

  Wat een leuke kleren 😀 Als ik iets koop probeer ik zeker tweedehands te kopen. Het lijkt me leuk deze zomer weer eens naar de rommelmarkt te gaan om te verkopen en wie weet kom ik dan ook nog iets leuks tegen 🙂
  Silke schreef laatst over Duurzaam en natuurlijk levenMy Profile

  Beantwoorden
 14. Wendy 14 april 2019

  Altijd leuk om in de kast van iemand anders te mogen kijken! ^^ Ik heb een paar tweedehands / geruilde items in mijn kast hangen maar dat percentage moet echt omhoog.
  Wendy schreef laatst over Wendy en de zeven hoofdzondenMy Profile

  Beantwoorden
 15. Romy 14 april 2019

  Wauw, wat een toffe aankopen! En echt bizar dat je die lange jurk voor maar €2,50 hebt gescoord. Hij is zó mooi! Het truitje met bloemen vind ik ook helemaal geweldig trouwens <3
  Romy schreef laatst over Mijn favoriete thee | Ontdekkingen van een theeleutMy Profile

  Beantwoorden
 16. Ilona Wielinga 14 april 2019

  Wat een leuk artikel. Ik vind het zwarte blousje met het gebloemde vestje echt heel leuk!
  Ik koop zelf ook regelmatig tweedehands kleding, vind ik de laatste tijd ook steeds belangrijker om te doen.
  Ilona Wielinga schreef laatst over Winactie: €40 shoptegoed bij Hoesjes OutletMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.