Mijn favoriete preloved aankopen.

In navolging van de update over mijn 2019 Fashion Challenge, leek het me fijn om een paar van mijn favoriete preloved items te delen. Dus niet alleen maar dingen die ik de afgelopen maand kocht, maar van, euh, ooit zeg maar. Haha. Here we go!

Vintage midi jurk

Oh jongens, ik ben echt verliefd op deze jurk! Ik vind hem zo mooi en wacht echt af tot ik hem kan dragen! Ik vond het de afgelopen weken nog iets te fris voor blote benen en ik wil hem echt met blote benen dragen. Ik vind de kleuren prachtig, het model is heel flatterend, de stof is van heel mooie kwaliteit, hij is niet te zwaar, voelt niet flut en ik voel me er super mooi in.

Rode plissé rok

Ik kocht deze rok naar aanleiding van een post van Hermien met rokjes. Ook nog niet gedragen maar deze moet natuurlijk ook met blote benen. Kijk er ook heel hard naar uit om deze aan te kunnen. Ik was al een tijdje op zoek naar zo’n rok en deze is echt geweldig. Als ik hem over mijn hoofd trek, past ie perfect. Hij ziet er heel mooi uit vind ik en ook van prachtige kwaliteit!

Vintage truitje

Ik denk dat dit zo’n you either hate it or love it gevalletje is en I love it! Ik heb wel een beetje een zwak voor kledingstukken die een tikkeltje fout zijn en dat is dit truitje wel. Er zit zelfs een gouden glittertje in!

Fleurige maxijurk

Je gaat het niet geloven maar deze jurk kostte me €2.50. Niet te snappen toch? Ik vind hem echt prachtig! Waar ik me twee jaar geleden nog een beetje ongemakkelijk voelde in zo’n lange jurk, vind ik het nu echt geweldig!

Jurkje met blote stukjes

Haha ik moet een beetje lachen om m’n bedachte titeltje: jurkje met blote stukjes. Je kan het op de foto niet goed zien, maar in het midden zit zo’n stukje dat je moet knopen zoals je met een bloesje zou doen. En daaronder heb je dan twee blote stukjes huid. Ook dit jurkje kostte me minder dan €5.

Geknoopt bloesje

Dit is zo’n bloesje dat ik op de site van de Monki zag en wou hebben. Telkens uitverkocht en toen kwam ik het tweedehands tegen. Liefde!

Mom jeans

Deze broek heb ik twee keer. Dit zwarte exemplaar en ik heb hem nog in blauwe jeans ook. Ik zag eerst de blauwe via United Wardrobe, kocht die, was verliefd op het model en hoe comfy ze zat en dat voor een euro of 10 denk ik. En toen kwam ik exact dezelfde broek in het zwart tegen. Die moest ik natuurlijk ook hebben! Om de een of andere reden grijp ik minder snel naar de zwarte maar ik vind hem eigenlijk ook heel leuk!

Vintage laarzen

Deze laarzen spotte mijn schoonzus in een tweedehands winkel in Nederland (zo’n winkel waar je een kraampje kan huren om dan je spullen te verkopen). Ze kostten €5. NIET TE SNAPPEN! Echt waar, ik was zo blij dat ze haar niet pasten en dat ik ze kon meenemen. Hihi. Het zijn zo’n mooie laarzen vind ik. Prachtige kwaliteit ook en ze zitten heel comfy.

Vintage tasjes

Ik speel een beetje vals want de eerste tas heb ik niet gekocht maar gekregen van m’n oma. Het tweede tasje komt uit de kringwinkel. Ik kon het vroeger nooit echt gebruiken omdat mijn portemonnee er niet in past maar nu ik een kleinere heb, past het perfect! Ik heb een beetje een zwak voor vintage tasjes en croco. Vind ze zo mooi!

Dit bruine tasje kocht ik een tijdje geleden via United Wardrobe voor €6. Het is klein zodat er niet veel prul in kan maar groot genoeg zodat mijn telefoon en mijn portemonnee er in kunnen.

Wit vestje

Dit soort oma-achtige dingen zie ik echt heel graag. Haha 😀 Ook gekocht via United Wardrobe voor een euro of vijf denk ik.

Zwart kanten bloesje en gebloemd vestje

Sorry voor de niet zo heel duidelijke foto’s. Ik was eerlijk gezegd te lui om ook deze dingen nog op te hangen :p De print van het vestje vind ik prachtig! Het is een dun stofje en een beetje oversized dus ideaal om in de zomer ergens overheen te gooien. Over het zwarte bloesje bijvoorbeeld. Ik vind het ook een tikje fout maar toch ook niet.

Zo, dat waren ze! Ik meen mij te herinneren dat ik ooit al eens een soortgelijke post schreef, maar die haalde ik blijkbaar offline. Geen idee meer waarom. Ik heb trouwens ook nog een paar perzikkleurige tweedehands Clarks die ik in de zomer vaak draag maar ik weet niet goed waar ik ze heb gelegd. Oeps!

Koop jij weleens tweedehands?

17 thoughts on “Mijn favoriete preloved aankopen.

 1. Ja, ik koop veel kleding via de Engelse eBay. Ik ben vooral erg benieuwd hoe je de rode plooirok gaat dragen!

 2. Ik koop eigenlijk nooit tweedehands! “Vroeger” wel gedaan, in de tijd dat die vintage stijl ook al in was 10 jaar geleden ofzo. Heb wat schoenen, tasjes, riemen en sjaaltjes gekocht toen, maar ook van mijn moeder uit die tijd nog gedragen. Als ik zo’n post zie en zie wat voor leuke dingen je zo kunt kopen, denk ik toch altijd meteen dat moet ik ook eens doen!
  Sanne schreef laatst over Stedentrip Lissabon: 3 dagen in zonnig PortugalMy Profile

 3. Ik koop vaak tweedehands maar amper kleren voor mezelf. Ik vind nooit iets wat ik mooi vind én past. Maar dat probleem heb ik met de nieuwe collecties ook …
  Ik vind wel vaak speelgoed en kinderkleren in de Kringwinkel.
  Kris10 schreef laatst over Bingo! (41/40)My Profile

 4. Ik koop nooit tweedehands kleding maar het lijkt me superleuk om het te gaan doen! Ik koop vaak tweedehands dingetjes op het gebied van interieur, maar ik kijk eigenlijk niet bij kleding. Heb je nog tips voor leuke winkels of manieren om te shoppen voor een beginnende thrift shopper? Liefs!
  Eva schreef laatst over back to austria pt. 1My Profile

 5. Zo’n toffe items!! In Maastricht heb ik onlangs ook een paar hele toffe vintage dingetjes gescoord, heb er zo veel zin in om ze te gaan dragen hihi. Vooral heel fan van die maxidress en dat kleedje met de blote stukjes, haha! Lijken me heel erg mooi bij jou! Liefs 🙂

 6. Oh wat een leuke aankoopjes! Vooral de eerste 2 <3
  Ik koop weinig tweedehands kleding, wel heel erg veel andere spullen bij de kringloopwinkels. Ik zie ook eigenlijk weinig leuke kleding ertussen hangen. Misschien toch eens beter neuzen.
  Saskia schreef laatst over Bewust bezig zijn met selfcareMy Profile

 7. Wat een leuke kleren 😀 Als ik iets koop probeer ik zeker tweedehands te kopen. Het lijkt me leuk deze zomer weer eens naar de rommelmarkt te gaan om te verkopen en wie weet kom ik dan ook nog iets leuks tegen 🙂
  Silke schreef laatst over Duurzaam en natuurlijk levenMy Profile

Comments are closed.