Mijn doelen voor 2018 | update 1.

Aan het begin van 2018 deelde ik een paar dingen die ik dit jaar graag wilde bereiken. Aangezien we nu aan de vijfde maand beginnen, leek het me voor de verandering wel een goed idee om eens even terug te blikken op mijn doelen. Vorig jaar ben ik er namelijk niet echt actief mee aan de slag gegaan en daar wil ik dit jaar dus wel werk van maken. Of ja, ik ben daar mee bezig 🙂

Doelen:

 1. Nieuw werk
 2. Minder piekeren, meer innerlijke rust
 3. Al mijn ongelezen boeken lezen
 4. Een manier zoeken om sporten weer te integreren
 5. Op reis gaan

Nieuw werk

YES! Deze kan ik afstrepen! Oh hier ben ik echt zo enorm blij om! Het heeft toch wel wat voeten in de aarde gehad maar nu heb ik echt het gevoel dat het goed komt 🙂

Binnen drie dagen (op 2 mei) heb ik mijn allereerste dag op mijn nieuwe werk. Nu moet ik die dag nog niet meteen écht werken, maar het is wel de eerste dag dus dat is sowieso spannend. Heel de maand mei krijg ik opleiding en dan kan ik effectief aan het werk. Nu zijn jullie waarschijnlijk allemaal heel benieuwd wat ik precies ga doen hé?

Ik ga aan de slag bij een dienst die werkzoekenden begeleidt (kort samengevat). Ik denk dat het een leuke uitdaging zal zijn en ik kijk al uit naar de start en hoe alles (inclusief ikzelf) zich gaat ontwikkelen.

MINDER PIEKEREN, MEER INNERLIJKE RUST

Ik zei dat ik graag wou doorgaan met meditatie, maar dat is ondertussen ook alweer een hele tijd geleden. Desondanks ben ik wel echt véél rustiger geworden. Ik weet nu ook dat een groot deel van mijn onrust te maken had met werk. Dat het niet de job voor mij was, zorgde echt voor stress en piekergedachten en het idee dat ik niet écht gelukkig kon zijn. Dat gevoel had ik vorige maand ook nog maar nu is het voorbij. Vroeger kon ik bij mezelf denken: het gaat over, morgen is er nog een dag. Maar ik heb het sinds kort pas echt door en het kalmeert me ook effectief. Er zijn nu eenmaal kutdagen. En een nachtje goed slapen doet ook veel 😉

Ik was er niet heel bewust mee bezig in het kader van dit doel, maar ik merk ook wel dat het helpt: ik probeer gewoon meer van simpele dingen te genieten. Of eerder; er bij stil te staan. Ik ben namelijk al wel een echte kleinegelukjesgenieter, maar na een tijd geniet ik nog wel van iets, maar gaat het “speciale” er wat af ofzo. Ik weet niet goed hoe ik het moet uitleggen. Ik doe mijn best om alles beter in me op te nemen.

Een voorbeeldje: tot een paar maanden geleden vond ik het heel moeilijk om mijn vrije tijd (vooral het weekend) aan andere mensen te besteden. Er waren dingen die ik zelf heel leuk vond om te doen, zoals lezen, blogjes typen, een serie of film kijken, handletteren, dingen te doen met David, … Eigenlijk allemaal niet echt speciale dingen, maar voor mij wel manieren om dingen achter me te laten en tot rust te komen. Ik kon het dan ook vaak niet appreciëren als er ineens bezoek voor de deur stond of de plannen gewijzigd werden en we ergens heen gingen met familie ofzo (niet dat ik dat dan liet merken). Maar ik merk nu dat ik veel meer geniet van mijn leven nu er ook écht ruimte is in mijn hoofd voor zo’n dingen. En ook gewoon door het besef dat mijn (schoon)familie wel echt belangrijk is voor me. Ik kan het nu allemaal veel meer waarderen. Ik zit me nu af te vragen of dit wel bij het doel past maar soit, ik heb het nu getypt dus ik laat het lekker staan 😉

AL M’N ONGELEZEN BOEKEN LEZEN

Work in progress 😉

Om mezelf te helpen heb ik mijn Kobo Plus abonnement stop gezet. Het is veel te verleidelijk om daar nieuwe boeken uit te kiezen.

SPORTEN TERUG INTEGREREN

Hm ja, hier is wel nog wat werk aan. Ik moet zeggen dat ik door Archie wel heel veel aan het wandelen ben en ik ben ook van plan om het vol te houden als hij niet meer in ons huisje woont. Het is gewoon super fijn om te wandelen, zeker nu het mooier weer is. Ik heb elke dag voor minstens 30 minuten aan “actieve minuten” volgens mijn Fitbit (soms zelfs anderhalf uur of meer!) en dat is voor mij al meer dan voldoende. Voor nu. Ik wil dus op termijn wel nog iets toevoegen, but we’ll see!

OP REIS GAAN

We zijn effectief van plan om op reis te gaan! Jeej. David heeft bouwverlof in juli dus ik hoop dat ik dan ook twee weken kan nemen waarvan we misschien een weekje kunnen kamperen. We zouden dan graag in september nog een kleine vliegreis maken. Nog niets echt concreet maar wij doen, ondanks ons goede voornemen om vroeg te boeken, toch meer aan het stressvolle last minute iets uitkiezen. Haha.

Conclusie:

’t Komt goed mensen, ’t komt goed!

11 thoughts on “Mijn doelen voor 2018 | update 1.

 1. Gefeli met je nieuwe baan, klinkt als een leuke afwisselende uitdagende baan. Ben erg benieuwd of je het er naar je zin gaat hebben. Sporten is hier work in progress, maar ik heb een begin gemaakt 😀 Zo te zien schiet het aardig op met je doelen!
  sammie schreef laatst over Schutting, 5 jaar samen en nieuw plantje.My Profile

 2. Nou, dat gaat anders al hartstikke goed met je doelen! Zo fijn dat je uitkijkt naar je nieuwe baan. Spannend maar ontzettend leuk. Hoop dat je het eindelijk echt naar je zin gaat hebben. En knap dat je die rust eindelijk een beetje hebt kunnen vinden. Dat zou ook nog wel een doel voor mij zijn, rust en accepteren dat dingen anders kunnen lopen. ZO ben ik dus ook totaal niet flexibel als dingen ineens anders gaan dan ik had bedacht. Gelukkig gaat het steeds beter.
  Johanne schreef laatst over Sunshine Blogger Award – maar dan als TAG!My Profile

 3. Zo te horen ben je al goed op weg met je doelen voor 2018 en dan te bedenken dat het pas (bijna) mei is 🙂 Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Hoe gaaf! Het klinkt als een leuke en uitdagende baan. Ik ben benieuwd wat je ervan gaat vinden en natuurlijk ben ik ook héél benieuwd waar jullie reis naartoe zal gaan 🙂
  Romy schreef laatst over 7 simpele tips voor een geluksboost (vandaag nog!)My Profile

Comments are closed.