Maart bakchallenge: een cakerol bakken

Kijk, een cakerol (ik bedoel dan zo’n exemplaar zonder barsten in) maken is zo’n type baksel waarvan ik denk: leuk voor jou dat je dat kan, maar ik waag me er niet aan. Het lijkt me moeilijk om de cake effectief te gaan rollen en veel werk en ook, ik heb dat nog nooit gedaan dus nee, dat zou toch niet lukken. Nu zou een challenge geen challenge zijn als je niet af en toe een keer uitgedaagd wordt he. Vandaar dat ik toch een poging wou doen om een cakerol te maken. Vorige maand heb ik met veel plezier naar Nadiya Bakes gekeken en daarin maakt ze ook een cakerol. Maar dan anders.

Nadiya’s cakerol moet je namelijk niet eerst bakken en dan rollen. Nee, het deeg zelf is al rolbaar. Je gooit je vulling er in (in mijn geval rood fruit), rolt het deeg op, draait het in een zilverpapiertje en zet het in de oven. Het ziet er even spectaculair uit, alleen lijkt het wat simpeler en ook gewoon eens een andere manier. Ik zou Irene niet zijn als ik niet mijn eigen draai zou geven aan dingen (of ja, in dit geval is het eigenlijk Nadiya’s draai).

Goed ik probeerde die rol dus een tijdje terug. Het enige lekkere eraan was mijn vulling. De rol zelf was compleet mislukt. Het was een ramp. Wat zeg ik? Een catastrofe! De volgende dag kon je er iemand de kop mee inslaan. Ik gooide het ding dus recht de vuilbak in en deed een tweede poging. En deze keer besloot ik maar gewoon om het recept van Jeroen Meus te volgen. Nu heb ik alleen de pech dat onze oven-/bakplaat geen normale plaat is met vier rechtopstaande randjes. Nee, bij die van mij loopt 1 rand erg schuin. Ik moest me dus wat behelpen en besloot dan maar om het deeg in een ovenschaaltje te gieten. Het leek me best weinig deeg dus ik kapte het er gewoon allemaal in. Alleen ja, de cake viel nogal dik uit maar hij was tenminste wel zacht en vrij rolbaar. Hoezee!

Voor de vulling mengde ik de overschot van het rode fruit van de vorige poging met een restje roomkaas (dat was dus toevallig wel echt mega lekker!) en smeerde dat er in. Rollen, de barsten negeren, poedersuiker erover et voila! Mijne cakerol! (op de foto nog zonder poedersuiker 😉 ik vulde later de vulling ook nog aan) Hij rook een beetje naar eierkoek maar hij was wel Heel Erg Lekker. Mission accomplished!

In april mag ik volgens de bakchallenge mijn lievelingsgebak bakken. Daar moet ik ook nog eens over nadenken want mijn lievelings is denk ik brownies en dat maak ik al zo vaak. (en vriendlief en ik zijn ook jarig in april dus dan ga ik misschien wel iets speciaals maken)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 thoughts on “Maart bakchallenge: een cakerol bakken

  1. Ik heb ook Jeroen zijn recept gebruikt en heb het beslag wel in de grote ovenplaat met schuine rand gedaan. Dus ik had uiteindelijk een heel grote stuk deeg maar erg dun en dat leek te helpen bij het oprollen. Voor deze maand weet ik nog niet goed wat ik moet bakken vermits ik meerdere baksels lekker vindt en volgens mij niet echt één favoriet heb. Misschien moet ik er dus gewoon meerdere maken.

  2. Dat ziet er wel lekker uit! Die van mij was met barsten, maar de smaak was wel oké. Mijn bff en ik hebben zoiets van: leuk dat we deze challenge hebben gehad, maar zo’n cakerol moet niet persé nog eens, haha!
    April zal wel een leukere uitdaging zijn, al zal ik ook nog eens goed moeten nadenken wat het dan precies wordt… 🙂

  3. Joehoe, you did it! Misschien een wat ingewikkeldere taart maken waar brownies deel van uitmaken? Gewoon je favoriete taart bakken waarvan je nog niet wist dat hij bestond, haha.