Maandoverzicht juni

Ik ga dit nog eens proberen hé, een maandoverzichtje. Leek me wel leuk om alles van de afgelopen maand nog eens op een rijtje te zetten. Ik vond een beetje inspiratie qua indeling bij Angélica. Dit is – zonder dat ik dat voor ogen had – een best wel uitgebreide post geworden precies 🙂

Juni!

Voel je ‘m aankomen? Eh Eh? 😉 Jezusmina wat is de tijd weer snel gegaan! Ik zat laatst zo te denken aan het moment dat ik mijn positieve zwangerschapstest in mijn handen had, het moment dat ik terug begon met deeltijds werken, corona, voltijds werken, … alez de hele boel en zie, ineens is juni voorbij! Crazy.

Nog tweeënhalve maand en we zijn aan mijn uitgerekende datum. Er zitten nog drie weken vakantie tussen voor mijn bevallingsverlof begint. Ik vind dat zot. Het gaat zo snel en tegelijk lijkt het ook nog best ver af. Maar goed, het gaat hier over juni hé.

Juni was een pijnlijke maand – letterlijk en figuurlijk – met m’n bekkenpijn, schouderpijn, #blacklivesmatter, … Daarnaast was het ook de maand waarin precies iedereen de hele coronacrisis vergeten is. Maar het was ook een fijne maand met mooi weer – misschien iets té mooi soms – en een fijn ritme.

Werk

In mei startte ik terug met voltijds werken en dat doe ik dus nog altijd. Het gaat best goed al merk ik dat vijf dagen werken toch niet helemaal voor mij weggelegd is. Dat klinkt waarschijnlijk verwend en dat is het misschien ook wel maar zie, zo voelt het wel. De werkdagen gaan relatief snel maar het weekend helaas ook. Twee keer met mijn ogen knipperen en de zaterdag en zondag zijn alweer voorbij.

Daarnaast had ik het deze maand wel af en toe toch wat lastig, workwise. Sommige dagen was m’n focus en goesting echt ver te zoeken en was ik niet zo productief. Ik merk dat ik alweer nood heb aan vakantie. Gelukkig moet ik nog een week werken en ben ik dan drie weken vrij! 🥳

Zwanger zijn • lichamelijk

Zwanger zijn. Ik moet zeggen, ik voel me eigenlijk best wel goed. Ik ging een tijdje terug voor het eerst naar een osteopaat in verband met mijn bekken- en schouderpijn en ik ben er gewoon zo goed als vanaf (na de eerste sessie heb ik geen rugpijn meer gehad, mijn schouder wil nog af en toe verkrampen maar het blijft dan bij een klein krampje of een van korte duur in plaats van het constante pijnlijke gevoel wat ik anders had). Ik sta er eerlijk gezegd zelf versteld van maar het is effectief zo. Blijkt dat de rugpijn waar ik al sinds mijn 17de mee zit gewoon mee opgelost is. Hoe gek is dat? Jaren en jaren van kinesitherapie wat me enkel een quick fix gaf op het moment zelf en nu ga ik een keer naar een osteopaat en is alles zo goed als weg. Ik heb komende week nog een sessie gepland staan.

Ik geef toe dat ik het wel een tijd heel lastig heb gehad de afgelopen maand, net door de pijn. Ik kon dat heel moeilijk van me af zetten en werd er een beetje moedeloos van. Van het idee dat bijvoorbeeld mijn rugpijn voor de rest van mijn leven is, dat ik nog drie maanden met bekkenpijn moest lopen – minstens – en dat mijn schouderspier ook gewoon telkens weer verkrampte. Ik wil hier niet het grote slachtoffer uithangen of medelijden opwekken, het was wat het was hé. Maar nu ik weet dat er wel een oplossing is kan ik mijn geluk niet op.

Conclusie: Als je ooit met iets zit qua pijntje wat maar niet weggaat: ga naar een osteopaat.

Daarnaast gaat het zwanger zijn me wel goed af. Mijn energieniveau is oké. Ik geniet vooral van onze ochtendwandelingen omdat ik me dan nog heel fit voel. Tegen de avond is alles toch wat lastiger en voelen bijvoorbeeld mijn benen erg zwaar aan. Mijn enkels nemen – nu het niet meer zo heet is – ook weer een beetje hun normale omvang aan waardoor ik weer schoenen aan kan – hoera!

Ik voel onze baby erg vaak bewegen en ik vind dat nog altijd even bijzonder als die allereerste schopjes. Ik geniet er ook erg van, vooral ook omdat het (nog) geen pijn doet. Ik had het een beetje lastig met het feit dat ik bij kom en me constant afvraag of ik niet te dik word en mijn buik niet te dik is – ik kreeg ook een stomme opmerking, of ik geen tweeling krijg – maar ik kan het laten rusten nu. Mijn lijf is nu eenmaal aan’t veranderen en een mensje aan het maken.

Mentaal

Gaat goed. Als ik me minder voelde kwam dat voornamelijk doordat ik het lichamelijk lastig had. Ik doe mijn best om mijn lichaam minder mijn gemoed te laten bepalen maar dat hangt nu eenmaal ook wel voor een groot stuk samen. Ik denk de laatste tijd erg vaak terug aan eind vorig jaar en begin dit jaar, toen ik me zo ongelukkig voelde en hoe goed ik me dan nu voel. Ik denk dan ook altijd terug aan het moment dat mijn vriend mij ten huwelijk vroeg in december en ik krijg daar letterlijk elke keer een warm gevoel van.

Ik heb zin in mijn drie weken zomervakantie, in het af maken van onze slaap- en babykamer, in een paar dagen zee, boeken lezen, genieten van de rust, een opgeruimde bureau, af en toe eens een uitstapje. Ik voel me goed in m’n vel en ik kijk enorm uit naar de toekomst.

Oh ik zou het bijna vergeten! Ik volgde ook een webinar van Eva Daeleman en ik vond het zo inspirerend dat ik er ook graag mee aan de slag wil. Ik moet alleen alles nog een beetje laten zakken, mijn notities nog eens doornemen en haar boek lezen 🙂

Corona

Ik vind het wat ‘lastig’ dat de maatregelen aan het afbouwen zijn en mijn agenda terug meer gevuld wordt. Ik vond het echt niet erg om in mijn huis, in mijn bubbel te blijven. Ik ben uiteraard wel blij dat ik terug meer vriendinnen en familie kan zien maar het hoeft allemaal niet meer zo vaak als eerder. Ik merk een soort van weerstand op om weer terug naar het oude te gaan.

Maar daarnaast is het natuurlijk ook positief dat corona aan het minderen is. Al hoop ik dat het zo blijft gaan en we geen opflakkering krijgen in pakweg september, als ik moet bevallen :p dat lijkt me namelijk echt heel erg kut.

Bijzondere / fijne / leuke momenten

☼ We gingen een kinderwagen uitzoeken en ik word er een beetje emotioneel van als ik ‘m zie staan, haha.
☼ Ik heb een fijn ‘ritme’ te pakken qua eten en maak wat gezondere keuzes die heel fijn voelen.
☼ Ik zag m’n vriendinnetjes voor een brunch.
Mijn vriend en ik waren tien jaar samen én een half jaar verloofd!
☼ Ik probeerde een Hello Fresh box uit en vond alles mega lekker. Kreeg er ook weer een massa inspiratie van om zelf nieuwe receptjes uit te proberen.
☼ We gingen naar het bos waar we wandelden en ontbeten.
☼ Ik kreeg een bestelling met twee vintage bloesjes binnen.
☼ Ik maakte een selfhelp boekje.
☼ We kochten een vintage kast over van mijn schoonzus.
☼ Ik won een boek van Stephen King via Instagram.
☼ De kamers zijn gepleisterd.
Aquafaba chocomousse.
☼ Het webinar van Eva Daeleman dat ik super inspirerend vond.

Dingen waar ik naar uitkijk in juli

Maar één ding eigenlijk: VAKANTIE!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − 2 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 thoughts on “Maandoverzicht juni

 1. Het is geen schande dat je 5 dagen werken veel vind. Ik vind dat soms ook, maar langs de andere kant.. Op maandag denk ik dikwijls ‘oh nee, nog 5 dagen werken’ en voor ik het weet is het vrijdag. Het heeft er ook veel mee te maken dat ik mijn job graag doe anders zou ik het ook niet volhouden 😉 Want soms vind ik 2 dagen weekend toch weinig HAHA
  Evelyne schreef laatst over Omgaan met fouten maken en er van lerenMy Profile

 2. Hier nog eentje die 5 dagen werken teveel vindt! Ik werk 4/5 maar wel verspreid over vijf dagen. Soms zou ik ze op 4 dagen willen leggen maar aan de andere kant hou ik ook van mijn halve dagen omdat er dan minder rush is.

 3. Moh, leuk om te lezen dit! Zo tof ook gedaan, die collagekes. En zalig dat je binnenkort 3 zalige weken vakantie hebt, geniet nog maar van het babyvrije verlof! Fijn om te lezen dat alles goed met je gaat (die stomme opmerking van tweeling zeker niet aan je hart laten komen he, dat was wellicht helemaal niet negatief bedoeld!), je babybuik ziet er mooi uit alleszins, staat je goed hihi (als dat gezegd wordt haha, maar je snapt wat ik bedoel). Ik snap trouwens je alinea over dat verzet naar het oude leven: ik merk echt een verminderde “goesting” om bepaalde niet-zo-super close vriendjes terug te zien. Even investeren in de échte vrienden nu! En nu frietjes om verlof te vieren? 😉 Liefs!
  Silke schreef laatst over Corona-gedachtespinselsMy Profile

 4. Wat heerlijk dat je straks vakantie hebt, geniet ervan! 🙂 Ik ben ook heel blij dat de maatregelen weer wat versoepeld zijn, maar ik vraag me toch steeds af hoe ik het voorheen deed… In de quarantaine tijd heb ik het zo druk gehad, terwijl ik niet eens een sociaal leven meer had haha. Maar ik ben nu wel geneigd om alles aan te pakken, simpelweg omdat het gewoon weer kan, en je niet weet hoe dit allemaal gaat lopen..
  Anna schreef laatst over Happy list #13: Eindelijk weer uit eten én op het terras!My Profile

 5. Ik vind het een hele leuke insteek van je maandoverzicht! Word sowieso altijd erg vrolijk van jouw creatieve uitspattingen. Wilde vragen wanneer je bent uitgerekend, maar dat verklapte je onderin je artikel nog net haha. Wat een spannende tijd! Ik vind het heel leuk om dit zo te mogen volgen.
  Sanne schreef laatst over 5 tips voor een digitale declutterMy Profile

 6. Leuk overzicht! Hoe heerlijk zeg, dat je van die pijn af bent (oké, zo goed als dan;)). En dat je vijf dagen werken veel vindt, snap ik helemaal! Ik vind het niet verwend klinken hoor, als je dat zegt. Alleen maar heel logisch;).
  Naomi schreef laatst over Ik doe het liever zelfMy Profile

 7. Oh wat leuk, zo’n maandoverzichtje! En mooi met die illustraties erbij, ziet er heel schattig uit <3 Klinkt als een fijne maand, op de lichamelijke pijn na. Dat is ook ontzettend ellendig, denk ik, ik snap dat je geest daar soms ook een klap van krijgt. Maar volgens mij draag je het allemaal heel erg goed, knap van je!
  Anne schreef laatst over Loesje, kijk omhoogMy Profile