Maandoverzicht juli

Juli zit er op!

Ja hallo zeg. Ik begin in dezelfde aard als mijn vorige maandoverzicht (en pakt 70% van mijn andere blogposts 😉 ). Het lijkt alsof ik dat nog maar vorige week heb zitten schrijven. Crazy. Ik kan het bijna niet vatten hoe snel de tijd voorbij vliegt.

Deze maand had ik vooral vakantie. De eerste week werkte ik nog en daarna zat ik thuis en aan zee voor drie weken verlof! Ondanks dat mijn werk niet belastend of zwaar is, had ik toch enorme nood aan vakantie en er even tussenuit te zijn.

Vakantie

Mijn vakantie begon – door mijn eigen schuld hoor – een beetje stom omdat ik het moeilijk kon loslaten dat mijn vriend nog moest werken en ik me verveelde. Uiteindelijk ging het na een paar dagen wel weer over en heb ik toch heel erg genoten van mijn drie vrije weken. Ik vond het belangrijk om met mijn vriend alleen nog een paar dingen te doen voor we niet langer met ons twee zijn (of vier als je onze hondenkinderen mee telt).

We deden een paar uitstapjes (Connecterra, een weekje naar zee, Oostende) en werkten veel in ons huis. Je zou denken dat dat laatste niet echt ontspannend is maar dat was het eigenlijk wel. Ik heb er heel erg van genoten om samen met mijn vriend dingen aan te pakken en na te denken over bijvoorbeeld de inrichting van onze slaapkamer, bureauruimte en de babykamer. En ik ben dan ook héél blij dat ik zo’n handig lief heb die al die dingen zelf kan en wil doen. Extra leuk en extra qualitytime zo!

Het fijne is dat ik echt een heel erg ontspannen vakantie heb gehad en me ook mentaal wel weer opgeladen voel. Ik vind het niet erg dat ik terug moet werken (misschien ook omdat het maar vier weken zijn) en ik heb zin om nog allerlei kleine klusjes in orde te maken voor de baby er is.

Zwanger zijn

Goh goh, die zwangere buik begint nu toch echt wel gigantisch te worden, al vind ik het langs een kant ook wel weer meevallen. Er was een tijd dat ik me af vroeg of hij niet te groot was, dat kon ik dan wel weer laten rusten. Tot ik met mijn vriend naar een infoavond ging over bevallen en ik al die vrouwen – die uitgerekend waren voor midden augustus – daar zag met hun kleine, schattige buikjes. Haha. Ik vind het zelf ook stom dat ik me daar zo mee bezig houd eigenlijk. Elk lichaam is anders en als ik mijn (half) blote lijf zie ben ik er echt heel gelukkig mee.

Bovendien gaf de gynaecoloog aan dat we een grote baby krijgen. Ons kindje weegt nu wat sommige baby’s wegen als ze geboren worden na negen maanden. Dat deed me wel even slikken maar ik maak er maar uit op dat onze baby het gewoon heel fijn en goed heeft in m’n buik 😀 (al hoop ik dus nu ook héél erg dat mijn droom over die sumo-baby geen werkelijkheid gaat worden 😉 ).

Daarnaast lijk ik wel minder last te hebben van pijntjes. Mijn bekkenpijn was al zo goed als weg maar ik had af en toe nog last van een zenuw in mijn bil. Ook dat is precies verdwenen. Daar staat dan wel tegenover dat het lichamelijk allemaal wat zwaarder wordt – letterlijk dan. Mijn buik zit in de weg, ik kan niet meer goed bukken om bijvoorbeeld mijn broek of schoenen aan te trekken (dat levert soms nogal grappige taferelen op), ik moet me half in de auto laten vallen – wat nog makkelijk is – maar er uit komen is weer een ander paar mouwen. Door de warmte zwellen mijn enkels en voeten heel hard op en daar voel ik me onaantrekkelijk door – alsof dat nu heel belangrijk is, ik weet het wel – en het is ook gewoon lastig met schoenen. Het wandelen daarentegen lijkt weer wat gemakkelijker te gaan. Ik ben nog altijd snel buiten adem maar ik probeer toch twee keer per dag mee te gaan. Wat ik nu misschien nog het vervelendste vind is dat ik zo vaak naar de wc moet, maar dat is nu ook weer geen ramp.

Verder vind ik het denk ik nu nog meer bijzonder om ons kindje te zien en voelen bewegen in mijn buik. Als de baby beweegt is dat echt super goed te zien en neemt mijn buik allerlei gekke vormen aan. Af en toe zie ik ergens een bult waar de baby met een handje of voetje duwt (of is het zijn of haar hoofdje of poep? Wie zal het zeggen 😜). Ik heb nog maar 2 afspraken staan: binnen 2 weken met de vroedvrouw en drie weken later de allerlaatste met m’n gynaecoloog (als alles goed gaat uiteraard, maar ik ga er van uit van wel). En dan is het dus bijna zover!

Ik kan het ergens heel erg moeilijk bevatten dat we binnen dit en een paar weken een kindje hebben. Ik denk er heel veel over na en het bezorgt me best wat stress, vooral dan de bevalling op zich en dat ik niet weet wanneer het precies door zal gaan. Het zal nog wel een oefening zijn om dat wat los te laten.

Huis

Doordat we vakantie hadden, hebben mijn vriend en ik (vooral mijn vriend dus) veel in huis gedaan.

❀ Onze toilet beneden is “af” dus ik hoef niet meer altijd naar boven te spurten en te hopen dat ik niet in mijn broek doe, haha.
❀ De garage en de veranda zijn opgeruimd en we brachten veel spul weg naar het containerpark.
❀ Onze slaapkamer is niet af maar de vloer ligt en het bed staat en de gordijnen hangen en dat vond ik wel belangrijk; dat het toch al een beetje gezellig zou zijn.
❀ De babykamer ligt er eigenlijk nog altijd hetzelfde bij maar dat kwam door een probleempje met de vloer. De nieuwe vloer kunnen we binnenkort ophalen en die kunnen we supersonisch snel leggen nadat we geverfd hebben.
❀ We hebben een extra deur beneden die zorg voor extra gemak en vooral voor later super handig is, als de rest van ons huis gerenoveerd is.
❀ De grote kamer is opgeruimd en opnieuw ingericht en nu gaan we echt echt echt alles netjes houden 😉
❀ Hier ben ik ook héél gelukkig mee: onze tuin is véél gezelliger nu we een tuinset en een lounge hebben en ik wat vaker gewoon buiten kan zitten zonder dat ik daarvoor met een stoel moet sleuren.

Corona

Als ik een negatief punt moet noemen is het dit. Dat het weer de slechte kant uit gaat met het aantal besmettingen jaagt me eerlijk gezegd wat angst aan. Ik wil me liefst samen met mijn vriend opsluiten in ons huis totdat onze baby geboren is. Geen mensen zien, geen kans lopen op besmetting. Het is m’n grootste nachtmerrie dat bijvoorbeeld mijn vriend ziek zou worden en niet bij de bevalling mag zijn.

Bijzondere / fijne / leuke momenten:

❀ Ik zag Laura terug na een lange tijd
❀ Ik zag Sarah terug na een nog langere tijd en we aten pannenkoeken dus daar kan al niet veel tegen op 😉
❀ Mijn vriend kocht een nieuwe auto zodat we plaats hebben voor een baby én de honden
Ik las fijne boeken uit
❀ Mijn schoonouders kwamen barbecueën
❀ Onze lounge- en tuinset die we met grote korting konden kopen
❀ De vloer die we voor de babykamer uitkozen. Ik heb al super veel zin om daar wat van te delen!
❀ Ik mocht wat dingen van HappySoaps uittesten
❀ Onze vakantie aan zee is wel hét hoogtepunt
❀ Ik kreeg allemaal lieve reacties op de post over mijn bubbel en dat ik daar eigenlijk gewoon in wil blijven.
❀ We kochten heel schattige spullen voor de baby
❀ Samen met mijn vriend werken aan ons huis en onze kleerkasten opruimen
❀ Ik verkocht al veel spullen via Vinted en kocht ook een paar dingen voor mezelf voor als mijn lijf terug een beetje van mezelf is na de bevalling
❀ We gingen naar Connecterra in Maasmechelen
❀ Niet echt 1 moment maar ik verwijderde mijn Instagramaccount en dat geeft me echt veel meer rust dan ik op voorhand had gedacht

Dingen waar ik naar uit kijk in augustus:

Voor augustus heb ik amper plannen. Ik ga nog naar twee cursussen bij m’n vroedvrouw over wat na de bevalling en info over flesvoeding en voor de rest werk ik. Wel willen we natuurlijk de babykamer af hebben en wil ik daarnaast nog zo vaak mogelijk actief zijn maar ook heel erg veel relaxen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 thoughts on “Maandoverzicht juli

 1. Zo leuk om te lezen dat juli vooral een heel fijne maand was op Corona en al de daarbij horende gevolgen na. Ik vind het vooral heel tof dat je pijnklachten veel minder zijn en dat je van een heel ontspannende vakantie hebt kunnen genieten. Verbouwen is op zich misschien niet ontspannend maar het brengt wel rust wanneer er iets is afgewerkt hé.

 2. Fijn dat je zwangerschap zo gemoedelijk verloopt. Heb ook met veel plezier deze update gelezen. Je hebt een prachtige buik en een prachtig huisje voor je kindje nu. Laat niemand je wat anders vertellen! Wat dat betreft is er altijd wat; ik had just een te kleine buik.. Ook niet leuk aangezien je toch gaat als zwanger gezien wilt worden en trots wilt showen. Was de laatste weken wel ineens gegroeid qua buik 😉

  Leuk hoor al die voorbereidingen. Ik ben ZO benieuwd naar jullie kindje; de naam en de kinderkamer. <3
  PS: Mocht je tips hebben voor die wasbare luiers dan hoor ik ze graag; zou er graag eentje aanschaffen voor in de avond maar er zijn ZOVEEL verschillende en jij had er wat aangeschaft (met inleggers?) Ik hoop dat je het nu met de warme dagen uithoudt. Nooit een pretje; warmte en zwanger zijn. Kus!

 3. Ah wat fijn dat de pijntjes zo goed als verdwenen zijn! Ik kan me goed voorstellen dat het zwaar is; dat zwanger zijn. En dat je buik je dan in de weg zit. Wel heel fijn dat het zo goed gaat met de baby en dat het zo fijn is in jouw buik, haha (: Ik hoop dat de laatste loodjes goed gaan en dat je ondanks alles nog lekker van het zomerse weer kunt genieten. Take care <3 Liefs! (PS: Nu heb ik zin in pannenkoeken, hahaha).

 4. Fijn dat je lichamelijk wat minder last hebt gekregen zeg! Je ziet er prachtig uit zo, zwanger. 🙂 Hoop dat augustus ook een fijne maand gaat worden!

 5. De tijd vliegt hé, niet te schatten!
  Ik was een sumo-baby 😀 Op een gegeven moment dachten ze dat mijn ma zwanger was van een tweeling 🙂 En de grote van je buik valt heel goed mee, vind ik.

 6. Ik vind je buik echt prachtig! Je eigen kindje voelen bewegen lijkt me zo bijzonder… Jullie hebben trouwens echt veel werk verzet in huis! Ik duim mee dat het met de coronabesmettingen weer de goede kant op zal gaan. Ik snap je gevoel helemaal.

 7. Wat een volle, maar volgens mij fijne maand was dat. Spannend, dat de komst van de baby steeds dichterbij komt. En sterkte met de warmte en de dikke enkels de komende dagen!

 8. Je bent echt prachtig zwanger! Wat een mooi buikje zeg.. en leuk dat je ons eventjes zo meeneemt in je maand. Het gaat zo snel voorbij allemaal.. haha ai.. ik was ook een zware baby. Mijn moeder moest na 4 maanden suikervrij gaan eten anders groeide ik te hard. Ik was ruim 9 pond toen ik werd geboren.

 9. Leuk overzicht! Het klinkt alsof jullie leuke uitstapjes hebben gedaan in de vakantie 🙂 En het lijkt me inderdaad een gek idee hoe snel die zwangerschap gaat en dat je dan bijna ineens een kindje in je armen hebt. Geniet van de laatjes loodjes en van de tijd met jullie twee en de honderkinders!