Lijstje met fijne blogposts #3

Long time no see zo’n artikeltje als dit maar hier ben ik weer met een overzichtje met een paar van m’n favoriete blogposts van de laatste tijd! Als je nog aanvullingen hebt, laat ze zeker achter in de comments!

Over dik en gelukkig zijn | De Groene Meisjes

Merel schrijft eigenlijk altijd stukjes die ik héél fijn vind. Zo schreef ze ook een artikel met tips om je eigen leesclub te beginnen. Ik kreeg spontaan zin om zelf een leesclub op te starten! Serieus. Verder vind ik het ook een onwijs inspirerend en lief mens (online dan want ik ken haar niet in’t echt maar dat zal waarschijnlijk niet anders zijn) en neem ik mezelf altijd voor om wat meer naar haar te luisteren en wat liever voor mezelf te zijn.

Om in kerstsfeer te komen:

+ Kerstfilmaanraders van Johanna
+ Kerstfilmaanraders van Shirley
+ Inspiratie voor een simpele, fijne kerst door Anja

Want 1. je hebt nooit genoeg kerstfilms, 2. je hebt nooit genoeg kerstfilms, 3. Anja geeft echt fijne tips en 4. zei ik al dat je nooit genoeg kerstfilms hebt? Ik heb alleszins wel wat nieuwe films op m’n lijst kunnen zetten!

 Tips bij hoogsensitiviteit (HSP) | Cynthia

Ik denk dat het geen geheim meer is dat ik hier wel wat van weg heb en Cynthia’s tips vind ik dan ook heel handig. Ik heb nogal de neiging om te denken dat ik me aanstel en dan toch maar gewoon door te gaan en dus bijgevolg ook over m’n grenzen heen te gaan. Het heeft me ook wat meer aan het denken gezet over wat ik zelf kan en moet doen om op te laden.

Fomo? Geef mij maar jomo! | Tammiej

Misschien denk je wel iets als mensenlief wat de tuuuut is jomo nu weer?! Wel, ik wist niet dat er echt een woord voor bestond maar het is iets waar ik zelf ‘last’ van heb. Haha. Joy of missing out. Jep, joy. De fun van dingen missen in plaats van angst om dingen te missen. Mij maak je net blij door een afspraakje af te zeggen en ik ben duizend keer happier als ik bedenk dat ik in m’n zetel kan hangen dan dat ik naar één of andere spetterende party moet. (Geen zorgen, ik ben al-tijd blij om mijn afspraakjes te zien!)

10x Wat ik wel leuk vind aan Instagram | Vaker Vrolijk

Gewoon een fijn stukje van Romy over waarom Instagram nog wel leuk is nadat er wat ophef ontstond door de docu #followme waar ik – laten we eerlijk zijn – toch ook wel een beetje van schrok en spontaan m’n account wou verwijderen. Maar kijk, ik ben er nog want ik vind Instagram eigenlijk echt wel een leuk medium.

Wij hebben een huis gekocht!!! | Aroundsan

Ja jongens ik vind het dus echt super leuk om te lezen, maar Sandra en haar vriend kochten hun eigen huis en ik word gelijk terug gekatapulteerd naar ongeveer anderhalf jaar geleden toen wij zelf ons huis kochten. Al die zenuwen. Al die spanning. Al die dromen en ideeën. ZALIG!

#1 De kuscultuur | Gids voor het Zuiden

Marlous en Shirley richtten een tijdje geleden een nieuwe blog op voor alle mensen die richting België trekken. Als Belgje vind ik het zelf ook een leuke blog omdat ze bijvoorbeeld ook schrijven over onze taal en gewoonten en ik dat zelf ook vaak wel grappig vind om te lezen vanuit een ander standpunt. Dit stukje gaat over onze kuscultuur en ik zeg er al meteen bij dat ik daar echt een hekel aan heb. Haha. De kuscultuur dan hé, niet hun stukje erover.

 Tips voor het opruimen van je voorraadkast | A Cup of Life

Opruimqueen Shifra deelt haar tips om je voorraadkast in te richten. Ik heb geen voorraadkast maar door dit stukje sta ik op het punt om David te vragen of we dat niet ergens kunnen fixen. Je hebt opruimen en opruimen maar Shifra slaagt er in om zelfs een voorraadkast er uitnodigend en gezellig uit te laten zien.

 4 Nieuwsbrieven die je wel wilt ontvangen | Last Days of Spring.

 Ik heb mezelf al ettelijke keren uitgeschreven bij al evenveel nieuwsbrieven die helemaal niet boeiend zijn en die rechtstreeks in m’n digitale prullenbak belanden maar Marlous heeft een paar leuke nieuwsbrieven bij elkaar gesprokkeld en ik ben nu zelfs op twee exemplaren geabonneerd. Dan krijg ik zin om daar zelf ook wat meer mee te doen maar hm ja, ik heb mijn blog al en dat kost al tijd genoeg 😉

Het komt wel goed, hoor | Etalles.

Anne is toch wel een van m’n all time favoriete bloggers dus elke keer als ze iets post, spring ik een klein gaatje in de lucht. Het zit zelfs zo dat ik haar posts bewaar tot een momentje dat ik er echt de tijd voor kan nemen om het te lezen. Ik weet  nooit zo goed wat ik er op moet zeggen behalve dan ooh en aah en prachtig maar ’t is echt ooh en aah en prachtig.

De Sims 4 Mods: mijn favorieten |  Younique.

Ik heb echt héééél lang niet gesimst maar na deze post van Femke kreeg ik spontaan weer de kriebels om er aan te beginnen. Nadat ik me natuurlijk even wat had verdiept in Mods en meteen ook een paar nieuwe meubels en outfits uit had gekozen. Zo leuk!

Mijn allereerste ebook komt uit! Ik vertel je er alles over! | Lifebyrosie.

Rosanne schreef zelf een e-book waarin ze je helpt om in 7 dagen de basis te leggen voor een positief zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. Aangezien ik heel graag een soort van cursusje wou doen, kocht ik het e-book toen het net uitkwam (in korting! Lucky me!) en ik ben er super benieuwd naar! Ik moet het nog even op m’n e-reader krijgen maar ik last alvast de inleiding en die sprak me al heel erg aan. En daarnaast vind ik het natuurlijk ook gewoon super dat een collega blogger haar dromen achterna gaat!

Photo by Kate Williams on Unsplash 

9 Comments

 1. Siroon 5 januari 2019

  Wat een heerlijk lijstje! Ik heb deze vakantie eens de tijd genomen om wat nieuwe bloggers te vinden, en daar helpen deze lijstjes zeker bij, een aantal kende ik nog niet 🙂 thanks!

  Beantwoorden
 2. Goofball 2 januari 2019

  Oh buitenlanders die over ons land schrijven, altijd heel verrijjkend. die gids voor het Zuiden ga ik ook eens lezen.
  Goofball schreef laatst over #duwmee : the walkMy Profile

  Beantwoorden
 3. Marlous 29 december 2018

  Wat leuk dat je m’n stukje (en het stukje van GvhZ) noemt! En grappig, ik denk dan precies hetzelfde: lijkt mij ook leuk om zo’n nieuwsbrief te starten, maar ehh – eigenlijk is je blog al een soort openbare nieuwsbrief en die is soms al lastig bij te houden :p

  Beantwoorden
 4. Kaylin 19 december 2018

  Blijkbaar hebben we dezelfde smaak want de meeste blogs en artikels ken ik al. De blog van Cynthia en degroenemeisjes zal ik eens uitgebreid bekijken

  Beantwoorden
 5. Romy 16 december 2018

  Wauw, wat lief dat je mijn blogartikel noemt! <3 Dankjewel! En een superfijn lijstje met artikelen trouwens! Onder andere de kerstfilmtips heb ik met plezier gelezen en ik vond het artikel van San met haar goede nieuws ook zó leuk 🙂 Daar word ik blij van!
  Romy schreef laatst over Blij Lijstje #4 | Kerstliedjes, kappersavonturen & taalverwarringMy Profile

  Beantwoorden
 6. Laurine 14 december 2018

  Heel leuk lijstje! Zelf lees ik als Belg ook graag de artikels van Een Gids voor het Zuiden, zo leuk om te lezen hoe Nederlands België ervaren. 🙂

  Beantwoorden
 7. Tamara 14 december 2018

  Wat een fijne artikelen, ik heb weer wat te lezen tijdens mijn middagpauze!
  Oohh, dank je wel om mijn Jomo artikel te vermelden! Hoe fijn te lezen! 🙂

  Beantwoorden
 8. Anna 14 december 2018

  Wat een super leuke blogpost! Ik heb nu zeker 7 tabbladen openstaan die ik nu even ga lezen haha! Liefs
  Anna schreef laatst over Series that I have seen | Blog December 14My Profile

  Beantwoorden
 9. Shirley 14 december 2018

  Wat een leuk lijstje. Een deel van de artikelen heb ik al gelezen (zelfde blogkringen, haha). Een paar andere artikelen zijn nieuw leesvoer voor mijn treinreis van deze ochtend. En superleuk dat ik er zelf maar liefst twee keer in voorkom 🙂
  Shirley schreef laatst over Hoe Leuven mijn liefde voor kerstmarkten aanwakkerdeMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top