Lifechanging (niet echt hoor)! Ik heb een nieuwe handtas!

Wie me in het dagelijks leven al eens tegenkomt zal ongetwijfeld mijn trouwe metgezel opgemerkt hebben – en dan bedoel ik niet mijn vriend. Sinds januari vorig jaar heb ik elke dag met dezelfde tas doorgebracht: een felblauwe tas van Freitag die ik van mijn mama kreeg voor Nieuwjaar.

Het is best een ding dat ik meer dan een jaar elke dag dezelfde tas heb gebruikt want ik hou nogal van afwisseling. Nu is dit geen blogje over mijn Freitag, ook al kan ik daar véél over schrijven, maar een blogje over mijn nieuwe tas. Want ja, na 20 maanden met m’n beste vriend had ik mijn oog laten vallen op een handtassenmerk waar mijn hartje spontaan sneller van ging slaan. Dat heb ik niet super vaak met handtassen. Ondanks dat ik van afwisseling houd en graag een mooie tas wil, vind ik het vooral iets wat handig moet zijn. Mijn Freitag is waterdicht, groot genoeg voor al m’n prullen en kan ook tegen een stootje (niet onbelangrijk als je lomp bent of al eens je dopper vergeet goed dicht te draaien).

Dit lijkt een gesponsorde blogpost maar dat is ie niet. Ik ben gewoon zelf mega enthousiast over dit mooie merk en wil jullie er graag kennis mee laten maken.

Meet Treasure label.

Ik ontdekte Treasure label, ondertussen al een paar maanden geleden, en ging om de zoveel weken is op de site neuzen. Treasure label is een vrij nieuwe webshop (sinds oktober 2019) en is opgericht door Kristel. Kristel verkoopt leren handtassen in de meest toffe kleuren- en dierenprintjescombinaties. Voor het maken van de tassen werkt Kristel samen met een atelier in India waar elke medewerker volwassen is en een eerlijk loon krijgt voor het werk. De tassen zelf zijn gemaakt van restjes leer die anders weggegooid worden.

Dat is toch fijn om te weten hé? Dat je tas handgemaakt is met restmateriaal en dat de mensen die je tas maken daar een eerlijk loon voor krijgen. Dat vind ik nu zelf wel belangrijk. En wat nog toffer is: aangezien de tassen van leftovers zijn gemaakt is er van elke tas maar 1 exemplaar. Je koopt dus een uniek exemplaar. Vandaar dat ik ook niet zomaar een random tas van pakweg H&M of Zara kocht.

Meet mijn nieuwe tas.

Ik heb even getwijfeld of ik voor een Maya, Rania of een Mira tas ging (maar eigenlijk zijn ze allemaal super tof). Ik vind de Mira’s tof omdat er meer kleurtjes in verwerkt zitten maar ik ging zelf uiteindelijk voor een Maya omdat ik graag wel ongeveer hetzelfde formaat wou als mijn vorige tas. Deze heeft drie vakken binnenin heeft en nog een ritsvakje ook.

Kijk dan hoe mooi! Ik zag deze tas en was meteen verliefd. Ik hou van de combinatie van het donkerpaarse en turquoise leer en dan dat dierenprintje er bij… Ja helemaal mij! Wat me meteen opviel aan de tas is dat het echt super zacht en mooi leer is. Er zit een afneembaar – al even zacht – en verstelbaar hengsel bij. Je ziet gewoon dat het kwaliteit is en dat het met zorg gemaakt is.

Hier poseer ik voor een muur van ons huis en doe ik mijn best om de fles water in mijn armen te verbergen.

Het nadeel van mijn Maya is dat er geen waterflesje in past maar dat is geen onoverkomelijk probleem. Uiteindelijk heb ik nog altijd mijn Freitag tas waarvan ik ook niet wil dat ie nu jaren ongebruikt in de kast gaat liggen. Als ik langer wegga en nood heb aan één groot vak waar alles in past neem ik m’n oude tas gewoon weer mee.

Nog even over het bestelproces: ik bestelde mijn tas op donderdag en vrijdag was hij al geleverd in mijn afhaalpunt. En wat extra leuk is; bij elke bestelling mag je een gratis juweel uitzoeken. Veel kiezen was er bij mij niet aan gezien het feit dat er enkel oorbellen beschikbaar waren maar ik zou deze ook sowieso uitgezocht hebben.

Ik ben mega in mijn nopjes met mijn nieuwe tas en heb er even tien minuutjes voor uitgetrokken om al m’n spulletjes over te laden (dat vind ik nog een van de leukste dingen aan een nieuwe tas, alles een nieuw plekje geven 😀 ). Ik ga ‘m vaak gebruiken en een mooi leven geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − 9 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 thoughts on “Lifechanging (niet echt hoor)! Ik heb een nieuwe handtas!

 1. Ik ben al een tijdje op zoek naar een nieuwe handtas. Een ritueel dat zich bijna elk jaar herhaalt omdat mijn goedkopere, nep lederen handtas dan versleten is. Ik heb me dus al voorgenomen om eens iets meer geld aan een degelijke tas te geven en zo hopelijk eens enkele jaren te kunnen doen met een trouwe vriend zoals jij dat zo mooi zegt! Jouw Freitag had ik al gespot en ik overwoog zelf ook al enkele jaren om eens een Freitag te kopen. Enkel het feit dat het niet de meest elegantste tas is hield me altijd tegen. Ik ga dus meteen na het klikken op “reactie plaatsen” eens gaan snuffelen op Treasure label! Wie weet welke schat ik daar zal spotten ;).
  Lien schreef laatst over Ditjes en datjes: juli 2020My Profile

   1. Hi Lien! Klopt, de Maya bag is (op dit moment) het enige model waar een flesje water in past. Een dopper is natuurlijk wat groter, dus dit zal net niet passen, maar een normaal flesje water wel! Ik stuur je hier nog wel even een foto van door 🙂

 2. Wauw Irene wat super tof dat je een artikel over jouw Treasure tas hebt geschreven, heel leuk om te lezen 🙂 En leuke foto’s ook! Je hebt ook echt een mooi model uitgekozen! Fijn dat je er blij mee bent en super bedankt voor dit toffe artikel. Nog heel veel plezier van de Maya bag!!

  Liefs, Kristel van Treasure label

  1. Ik neem ook altijd mijn e-reader mee en die past in deze tas perfect! 🙂 Ik heb nu ook mijn zwangerschapsboekje er standaard in zitten dus als je bujo niet té dik is moet die er ook in gaan denk ik.

 3. Tof! Ik heb vroeger ook Freitagen gehad (ik deelde met mijn moeder en we hadden samen verschillende kleurtjes)
  Zij heeft en gebruikt ze ook nog steeds ,ik ben nu fan van rugzakjes ,heb er 1 in vegan leer en gebruik dat nu ook al meer dan een jaar bedenk ik me nu 🙂
  Ik ben nog steeds niks tegengekomen dat ik denk : ja dat zie ik nu NOG liever!
  Wss zal der weer eerst de tirette moeten afvallen eer ik weer een nieuwe ‘moet’ kopen 🙂 (kheb gedownsized in mijn tassen en heb enkel nog een shopper en 2 avondtasjes ernaast..) Maar ja, ik kan altijd nog een Freitag van mijn moeke lenen dan he 🙂

  1. Amai wel zalig dat jullie die deelden, dat is nog eens een goed idee eigenlijk! Ik heb nog nooit een rugzakje als handtas gebruikt, dat lijkt mij dan weer kei onhandig maar precies toch niet als jij het jouwe al zo lang gebruikt.

 4. Ik ven een grote Freitag tassen fan, en ja, ook een beetje chauvinist. Ik woon namelijk in de stad waar Freitag begonnen is en nog steeds produceerd. Dus ja… Maar die nieuwe tas is ook vrolijk. Maar voor kij feen alternatief.