Letterlijk de beste yoghurtcake met blauwe bessen.

Zo had ik zin in cake, zo stond ik zondagavond nog een cake in de oven te schuiven. Cake gaat er bij mij altijd in en één van m’n favoriete soorten cake is yoghurtcake. Nu had ik toevallig nog een halve pot Griekse yoghurt die op moest én een nieuwe zak blauwe bessen in de vriezer. De rest is geschiedenis. Haha. Nu heb ik dus al best vaak verschillende soorten yoghurtcake gebakken, met wisselend succes, maar deze is by far de beste ik ooit zelf maakte én proefde! Ik weet alweer niet meer waar ik het recept vandaan heb. Haalde dit van een zelfgeschreven briefje uit m’n receptenmap maar ik heb het dus obviously niet zelf bedacht. 

• 250 g Griekse yoghurt • 250 g bloem • 250 g boter • 180 g suiker • 1 zakje vanillesuiker • 250 g blauwe bessen (of naar smaak) • 4 eitjes

’t Is easy peasy! 

 1. Verwarm de oven voor op 180°C
 2. Smelt de boter op een laag vuur
 3. Meng ondertussen de tikkeneikes en de suikers door elkaar met een garde
 4. Voeg de bloem toe aan het ei-suikermengsel
 5. Voeg de boter toe aan het deeg en roer even tot je een mooi deeg hebt
 6. Meng de yoghurt onder het deeg
 7. Gooi de bessen er bij, roer nog eens om en stort het deeg in een deegvorm
 8. Bak de cake zo’n 45 minuten in de oven

Ik gebruikte zelf een vierkante brownie bakvorm omdat de cake niet heel hoog komt. Je kan ook een gewone cavkevorm gebruiken denk ik maar dan moet hij waarschijnlijk wel wat langer in de oven.

Verder is het een vrij compacte cake qua uitzicht. Als je een stukje af snijdt, zou je kunnen denken dat hij niet helemaal gaar is, maar dat is hij wel! Het is gewoon het soort cake. Hij is heel smeuïg door de yoghurt. 

Als je tijdens het bakproces niet helemaal zeker bent of hij al goed is, kan je best checken of hij nog glanst bovenaan (nog niet gaar). En als je echt zeker wil zijn, prik je een tandenstoker in het midden. Als die er schoon uit komt, is je cake klaar!

Ik vind deze cake dus echt mega lekker! En zelfs David, die niet zo’n fruitcakepersoon is, vond hem verrukkelijk dus dan zit het zeker goed hier! 

23 thoughts on “Letterlijk de beste yoghurtcake met blauwe bessen.

 1. Dat ziet er mega lekker uit! Mijn lief en ik willen binnenkort eens iets bakken, dus ik denk dat dit het gaat worden 😀

   1. Heel lekker! Enige minpuntje dat ik hem in een te groot blik heb gedaan waardoor het erg dunne plakjes zijn. Volgende keer maak ik er muffins van! Thanks voor het delen!:)

 2. Jummie! Ik heb ook al zoiets gemaakt maar dan met framboos. Hij smaakt ook heel erg lekker als je in plaats van besjes ongeveer 3 grote eetlepels nutella aan toevoegt (dan moet je de nutella wel in een derde van het beslag mengen).

 3. Waarom deel je dit recept nu ik net gezond aan het doen ben om de vakantiekilo’s er weer af te krijgen?! 😛 Ziet er heerlijk uit, ik heb ‘m gebookmarkt!

 4. Lekker! Toevallig heb ik laatst geprobeerd een yoghurtcake met blauwe bessen te bakken, maar dat was geen succes. Alle blauwe bessen waren naar de bodem gezakt en veranderd in een soort zure jam. Haha, ik ben echt een keukenprinses! Misschien kan ik jouw recept eens proberen als herkansing 🙂

  1. Als je dat vaker hebt, kan je ze eerst in met een laagje bloem bedekken! Dat moet er normaal ook voor zorgen dat ze niet te ver naar beneden zakken. Bij deze had ik het niet echt 🙂 Denk doordat het zo’n compacte cake is 🙂

 5. Oeh wauw, dat ziet er heerlijk uit! Ik heb nog nooit yoghurtcake gegeten, maar het lijkt me zeker héél lekker 🙂

Comments are closed.