Letterlijk de beste yoghurtcake met blauwe bessen.

Zo had ik zin in cake, zo stond ik zondagavond nog een cake in de oven te schuiven. Cake gaat er bij mij altijd in en één van m’n favoriete soorten cake is yoghurtcake. Nu had ik toevallig nog een halve pot Griekse yoghurt die op moest én een nieuwe zak blauwe bessen in de vriezer. De rest is geschiedenis. Haha. Nu heb ik dus al best vaak verschillende soorten yoghurtcake gebakken, met wisselend succes, maar deze is by far de beste ik ooit zelf maakte én proefde! Ik weet alweer niet meer waar ik het recept vandaan heb. Haalde dit van een zelfgeschreven briefje uit m’n receptenmap maar ik heb het dus obviously niet zelf bedacht. 

• 250 g Griekse yoghurt • 250 g bloem • 250 g boter • 180 g suiker • 1 zakje vanillesuiker • 250 g blauwe bessen (of naar smaak) • 4 eitjes

’t Is easy peasy! 

 1. Verwarm de oven voor op 180°C
 2. Smelt de boter op een laag vuur
 3. Meng ondertussen de tikkeneikes en de suikers door elkaar met een garde
 4. Voeg de bloem toe aan het ei-suikermengsel
 5. Voeg de boter toe aan het deeg en roer even tot je een mooi deeg hebt
 6. Meng de yoghurt onder het deeg
 7. Gooi de bessen er bij, roer nog eens om en stort het deeg in een deegvorm
 8. Bak de cake zo’n 45 minuten in de oven

Ik gebruikte zelf een vierkante brownie bakvorm omdat de cake niet heel hoog komt. Je kan ook een gewone cavkevorm gebruiken denk ik maar dan moet hij waarschijnlijk wel wat langer in de oven.

Verder is het een vrij compacte cake qua uitzicht. Als je een stukje af snijdt, zou je kunnen denken dat hij niet helemaal gaar is, maar dat is hij wel! Het is gewoon het soort cake. Hij is heel smeuïg door de yoghurt. 

Als je tijdens het bakproces niet helemaal zeker bent of hij al goed is, kan je best checken of hij nog glanst bovenaan (nog niet gaar). En als je echt zeker wil zijn, prik je een tandenstoker in het midden. Als die er schoon uit komt, is je cake klaar!

Ik vind deze cake dus echt mega lekker! En zelfs David, die niet zo’n fruitcakepersoon is, vond hem verrukkelijk dus dan zit het zeker goed hier! 

23 Comments

 1. Marie 13 augustus 2018

  Dat ziet er mega lekker uit! Mijn lief en ik willen binnenkort eens iets bakken, dus ik denk dat dit het gaat worden 😀


  • Irene 14 augustus 2018

   Ben benieuwd wat je er van vindt! ^^


 2. zwartraafje 12 augustus 2018

  Het is er tot nu toe nog niet van gekomen maar nu het wat minder warm is ga ik deze cake binnenkort zeker eens de oven in schuiven.


 3. Sammie 9 augustus 2018

  Hij ziet er bijzonder lekker uit en klinkt ook erg goed. Het recept vind ik ook leuk, niet te moeilijk 🙂


  • Irene 10 augustus 2018

   Dat zijn mijn soort recepten: lekker simpel en weinig dat mis kan gaan 😀


 4. Danique 9 augustus 2018

  Hij zit in de oven!


  • Irene 10 augustus 2018

   En en en? 😀


   • Danique 10 augustus 2018

    Heel lekker! Enige minpuntje dat ik hem in een te groot blik heb gedaan waardoor het erg dunne plakjes zijn. Volgende keer maak ik er muffins van! Thanks voor het delen!:)


 5. Joni 8 augustus 2018

  Die zag er zo lekker uit (ook in je stories).
  Ik ga me er ook eens aan wagen binnenkort


 6. Evelyne 8 augustus 2018

  Mmm, ziet er lekker uit!


 7. Tamara 8 augustus 2018

  Jummie! Ik heb ook al zoiets gemaakt maar dan met framboos. Hij smaakt ook heel erg lekker als je in plaats van besjes ongeveer 3 grote eetlepels nutella aan toevoegt (dan moet je de nutella wel in een derde van het beslag mengen).


  • Irene 10 augustus 2018

   Dat was mijn volgende plan! Chocolade in plaats van fruit. Haha 😀


 8. Mei Qi 8 augustus 2018

  Aah dat ziet er goed uit!! Love blauwe bessen 🙂


  • Irene 10 augustus 2018

   Awel, ik vind dat dus zo gewoon ‘rauw’ niet zo lekker, maar in cake net wel!


 9. Karin 8 augustus 2018

  Waarom deel je dit recept nu ik net gezond aan het doen ben om de vakantiekilo’s er weer af te krijgen?! 😛 Ziet er heerlijk uit, ik heb ‘m gebookmarkt!


  • Irene 10 augustus 2018

   Ja maar jezelf dingen ontzeggen helpt niet hé dus je moet af en toe ook eens zondigen 😉 hihi.


 10. Saskia 8 augustus 2018

  Het ziet er in ieder geval al overheerlijk uit. Jammer dat je via een foto niets kunt ruiken 😉


 11. Johanne 8 augustus 2018

  Yes, ik hoopte al dat je het recept zou delen, haha. Zag er zo lekker uit op al je Insta-posts!


 12. Shirley 8 augustus 2018

  Lekker! Toevallig heb ik laatst geprobeerd een yoghurtcake met blauwe bessen te bakken, maar dat was geen succes. Alle blauwe bessen waren naar de bodem gezakt en veranderd in een soort zure jam. Haha, ik ben echt een keukenprinses! Misschien kan ik jouw recept eens proberen als herkansing 🙂


  • Irene 10 augustus 2018

   Als je dat vaker hebt, kan je ze eerst in met een laagje bloem bedekken! Dat moet er normaal ook voor zorgen dat ze niet te ver naar beneden zakken. Bij deze had ik het niet echt 🙂 Denk doordat het zo’n compacte cake is 🙂


 13. Romy 8 augustus 2018

  Oeh wauw, dat ziet er heerlijk uit! Ik heb nog nooit yoghurtcake gegeten, maar het lijkt me zeker héél lekker 🙂


 14. Anna 8 augustus 2018

  Ziet er HEERLIJK uit!!! Ga ik zeker uitproberen!


 15. Darina 8 augustus 2018

  Wat ziet de cake er heerlijk uit! Deze ga ik zeker eens maken.


Comments are closed.