• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Instagram
  • Bloglovin
  • Pinterest
  • Email
  • Tumblr
  • Home
  • Over mij
    • Privacybeleid
    • Disclaimer
    • Contact / Samenwerken
  • Onderwerpen
    • Persoonlijk
      • Weekoverzichtjes
      • 1000 vragen aan jezelf
    • Lifestyle
      • Kijken Lezen Luisteren
      • Joey doesn’t share food. Maar ik wel!
      • Go green(er)
      • Mamadingen
    • Lijstjes
      • 22 vragen aan 22 vrouwen
      • 21 Before 2021
      • Day Zero Project ’18 – ’20
        • Day Zero Project Updates ’18 – ’20
    • Schrijfsels van Fien
    • Mind
    • Random
  • Day Zero Project ’21 – ’23
    • Day Zero Project Updates ’21 – ’23
  • Shop my closet
  • Blije Bakkes
tussenmarsenjupiter

tussenmarsenjupiter

joey doesn't share food. maar ik wel!

Letterlijk de beste yoghurtcake met blauwe bessen.

8 augustus 2018

Zo had ik zin in cake, zo stond ik zondagavond nog een cake in de oven te schuiven. Cake gaat er bij mij altijd in en één van m’n favoriete soorten cake is yoghurtcake. Nu had ik toevallig nog een halve pot Griekse yoghurt die op moest én een nieuwe zak blauwe bessen in de vriezer. De rest is geschiedenis. Haha. Nu heb ik dus al best vaak verschillende soorten yoghurtcake gebakken, met wisselend succes, maar deze is by far de beste ik ooit zelf maakte én proefde! Ik weet alweer niet meer waar ik het recept vandaan heb. Haalde dit van een zelfgeschreven briefje uit m’n receptenmap maar ik heb het dus obviously niet zelf bedacht. 

• 250 g Griekse yoghurt • 250 g bloem • 250 g boter • 180 g suiker • 1 zakje vanillesuiker • 250 g blauwe bessen (of naar smaak) • 4 eitjes

’t Is easy peasy! 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Smelt de boter op een laag vuur
  3. Meng ondertussen de tikkeneikes en de suikers door elkaar met een garde
  4. Voeg de bloem toe aan het ei-suikermengsel
  5. Voeg de boter toe aan het deeg en roer even tot je een mooi deeg hebt
  6. Meng de yoghurt onder het deeg
  7. Gooi de bessen er bij, roer nog eens om en stort het deeg in een deegvorm
  8. Bak de cake zo’n 45 minuten in de oven

Ik gebruikte zelf een vierkante brownie bakvorm omdat de cake niet heel hoog komt. Je kan ook een gewone cavkevorm gebruiken denk ik maar dan moet hij waarschijnlijk wel wat langer in de oven.

Verder is het een vrij compacte cake qua uitzicht. Als je een stukje af snijdt, zou je kunnen denken dat hij niet helemaal gaar is, maar dat is hij wel! Het is gewoon het soort cake. Hij is heel smeuïg door de yoghurt. 

Als je tijdens het bakproces niet helemaal zeker bent of hij al goed is, kan je best checken of hij nog glanst bovenaan (nog niet gaar). En als je echt zeker wil zijn, prik je een tandenstoker in het midden. Als die er schoon uit komt, is je cake klaar!

Ik vind deze cake dus echt mega lekker! En zelfs David, die niet zo’n fruitcakepersoon is, vond hem verrukkelijk dus dan zit het zeker goed hier! 

delen

Categories: Joey doesn't share food. Maar ik wel! Tags: Recept

Ik schreef deze ook nog

Recept • Muffins met banaan en nutella

Geproefd • Eetbaar cookie dough van The Dough Bar

Dit zijn de lekkerste chocolate chip cookies (en ze zijn vegan!)

Recept | Overheerlijke (salted) caramelsaus

vorige
Deze week #23
volgende
Duizend vragen aan jezelf • Deel 93

Lees Interacties

Reacties

  1. Marie zegt

    13 augustus 2018 om 21:18

    Dat ziet er mega lekker uit! Mijn lief en ik willen binnenkort eens iets bakken, dus ik denk dat dit het gaat worden 😀

    • Irene zegt

      14 augustus 2018 om 09:50

      Ben benieuwd wat je er van vindt! ^^

  2. zwartraafje zegt

    12 augustus 2018 om 17:00

    Het is er tot nu toe nog niet van gekomen maar nu het wat minder warm is ga ik deze cake binnenkort zeker eens de oven in schuiven.

  3. Sammie zegt

    9 augustus 2018 om 23:03

    Hij ziet er bijzonder lekker uit en klinkt ook erg goed. Het recept vind ik ook leuk, niet te moeilijk 🙂

    • Irene zegt

      10 augustus 2018 om 08:50

      Dat zijn mijn soort recepten: lekker simpel en weinig dat mis kan gaan 😀

  4. Danique zegt

    9 augustus 2018 om 20:37

    Hij zit in de oven!

    • Irene zegt

      10 augustus 2018 om 08:45

      En en en? 😀

      • Danique zegt

        10 augustus 2018 om 11:26

        Heel lekker! Enige minpuntje dat ik hem in een te groot blik heb gedaan waardoor het erg dunne plakjes zijn. Volgende keer maak ik er muffins van! Thanks voor het delen!:)

  5. Joni zegt

    8 augustus 2018 om 23:54

    Die zag er zo lekker uit (ook in je stories).
    Ik ga me er ook eens aan wagen binnenkort

  6. Evelyne zegt

    8 augustus 2018 om 20:37

    Mmm, ziet er lekker uit!

  7. Tamara zegt

    8 augustus 2018 om 19:50

    Jummie! Ik heb ook al zoiets gemaakt maar dan met framboos. Hij smaakt ook heel erg lekker als je in plaats van besjes ongeveer 3 grote eetlepels nutella aan toevoegt (dan moet je de nutella wel in een derde van het beslag mengen).

    • Irene zegt

      10 augustus 2018 om 08:44

      Dat was mijn volgende plan! Chocolade in plaats van fruit. Haha 😀

  8. Mei Qi zegt

    8 augustus 2018 om 17:26

    Aah dat ziet er goed uit!! Love blauwe bessen 🙂

    • Irene zegt

      10 augustus 2018 om 08:44

      Awel, ik vind dat dus zo gewoon ‘rauw’ niet zo lekker, maar in cake net wel!

  9. Karin zegt

    8 augustus 2018 om 11:43

    Waarom deel je dit recept nu ik net gezond aan het doen ben om de vakantiekilo’s er weer af te krijgen?! 😛 Ziet er heerlijk uit, ik heb ‘m gebookmarkt!

    • Irene zegt

      10 augustus 2018 om 08:15

      Ja maar jezelf dingen ontzeggen helpt niet hé dus je moet af en toe ook eens zondigen 😉 hihi.

  10. Saskia zegt

    8 augustus 2018 om 11:19

    Het ziet er in ieder geval al overheerlijk uit. Jammer dat je via een foto niets kunt ruiken 😉

  11. Johanne zegt

    8 augustus 2018 om 10:14

    Yes, ik hoopte al dat je het recept zou delen, haha. Zag er zo lekker uit op al je Insta-posts!

  12. Shirley zegt

    8 augustus 2018 om 08:52

    Lekker! Toevallig heb ik laatst geprobeerd een yoghurtcake met blauwe bessen te bakken, maar dat was geen succes. Alle blauwe bessen waren naar de bodem gezakt en veranderd in een soort zure jam. Haha, ik ben echt een keukenprinses! Misschien kan ik jouw recept eens proberen als herkansing 🙂

    • Irene zegt

      10 augustus 2018 om 08:13

      Als je dat vaker hebt, kan je ze eerst in met een laagje bloem bedekken! Dat moet er normaal ook voor zorgen dat ze niet te ver naar beneden zakken. Bij deze had ik het niet echt 🙂 Denk doordat het zo’n compacte cake is 🙂

  13. Romy zegt

    8 augustus 2018 om 08:23

    Oeh wauw, dat ziet er heerlijk uit! Ik heb nog nooit yoghurtcake gegeten, maar het lijkt me zeker héél lekker 🙂

  14. Anna zegt

    8 augustus 2018 om 07:45

    Ziet er HEERLIJK uit!!! Ga ik zeker uitproberen!

  15. Darina zegt

    8 augustus 2018 om 07:09

    Wat ziet de cake er heerlijk uit! Deze ga ik zeker eens maken.

Instagram

010 van #100happydays. Ik ga zwemmeeeeen ! 010 van #100happydays. Ik ga zwemmeeeeen !
009 van #100happydays en we vieren 4 maanden met h 009 van #100happydays en we vieren 4 maanden met het allerliefste jongetje van de wereld 💕
008 van #100happydays⁣ ⁣ Mijn eeuwige jeans ee 008 van #100happydays⁣
⁣
Mijn eeuwige jeans eens ingeruild voor een Vintage jurkje dat ik tijdens mijn zwangerschap kocht in de hoop dat het zou passen als de baby er was. En 't past!⁣ 🙌🏻
⁣
Na mijn bevalling voelde ik mij niet zo goed in mijn vel. Ik draag nu 2 kledingmaten extra en dat vond ik moeilijk te aanvaarden. Alleen maakte ik een tijdje terug toch de klik in mijn hoofd en vind ik wat ik in de spiegel zie nu best wel oke. Een van mijn 'goede voornemens' voor dit jaar is dan ook om niet meer negatief over mijn lijf te denken of praten (ik wil ook het goede voorbeeld geven aan mijn kind dus ik kan nu alvast oefenen en nog 'foutjes' maken, nu hij het toch nog niet snapt).
007 van #100happydays lachen om en met dit mooie j 007 van #100happydays lachen om en met dit mooie jongetje. Vandaag alle wasbare luiers voorgewassen zodat we daar ook eens mee kunnen starten.
006 van #100happydays in de sneeuw! Nu een beetje 006 van #100happydays in de sneeuw! Nu een beetje meer dan vorige keer en (hopelijk) een beetje minder dan volgende keer!
005 van #100happydays met dit lachebekje ❤️ 005 van #100happydays met dit lachebekje ❤️
004 van #100happydays begon in de sneeuw! ❄️❄️
003 van #100happydays en weeral iets van mijn ocht 003 van #100happydays en weeral iets van mijn ochtend. Deze keer niet mijn ontbijtje maar de opkomst van de zon tijdens ons ochtendrondje en wat dat met de wolken doet.
002 van #100happydays. Mijn favoriete ontbijtje (n 002 van #100happydays. Mijn favoriete ontbijtje (naast pannenkoeken en koffiekoekjes uit de oven uiteraard): havermelk, havermout, chiazaad en gevriesdroogde aardbeien en een stukske (of 2) pure chocolade (74%).⁣
⁣
Eeh ik wil je vriend zijn!
  • Home
  • Over mij
  • Contact / Samenwerken
  • Privacybeleid
  • Disclaimer
Copyright © 2021 tussenmarsenjupiterBack to Top