Kringloopkoopjes ✿ 3

Gisteren werd het kind 18 maanden (anderhalf jaar voor iedereen die haat dat zwangeren en ouders in maanden tellen 😉 ) en dat besloten we te vieren met een uitstapje naar de kringloopwinkel – en taart, duh. Aan dat uitstapje hadden vooral het lief en ik iets natuurlijk, al moet ik zeggen dat het kind toch ook in zijn nopjes was en zich zeker een half uur kon bezighouden met rondsjeezen op zo’n loopautootje.

Aangezien het manneke wel wat in de gaten moest worden gehouden, heb ik zelf niet heel uitgebreid rondgekeken. Vooral bij de kleding heb ik maar 2 rekken snel snel bekeken maar we zijn alsnog met een mooie buit naar huis gegaan!

Als eerste vond ik twee leuke bekers voor het kind voor 10 cent per stuk. Daarna kwamen we de glazen van foto 2 tegen. We namen alle drie de exemplaren mee voor 25 cent per stuk. En als laatste mooi wijn(?)glaasjes met een roze voet. We namen er twee mee (gewoon om limonade uit te drinken) voor 1 euro per stuk. Helaas sneuvelde er onderweg naar huis een glas toen het lief nogal plots moest remmen.

Verder was ik zeer content met de vondst van de ronde roze bloempot. Die kostte 1 euro en vond ik echt geweldig omdat hij super fel is. Ik nam ook nog een kleinere donkerder roze bloempotje mee voor 75 cent. En ja, ik kon het niet laten, ik nam nog een zwaantje mee voor bij m’n collectie 😉 50 cent!

En bij de kleding vond ik twee jurkjes van Object. Ze zagen er allebei nog super nieuw uit en aan het ene hangt zelfs nog een prijskaartje (40 euro!). Voor de twee jurkjes samen betaalde ik 8 euro. Bij de kinderafdeling spotte ik ook nog twee leuke dekbedovertrekken die ik ga gebruiken om mijn naaisels te oefenen. Samen kostten ze 7 euro.

Verder vond het lief maar liefst 7 shorts voor 3 euro per stuk. Dat lijkt misschien wat overdreven maar in de zomer draagt die mens alleen maar shorts en hij heeft er eigenlijk bijna geen. Twee ofzo. Daarnaast scoorde hij ook een geklede broek die nieuw 180 euro kostte voor 1 euro omdat die een geel briefje had en de gele briefjes dus maar 1 euro geprijsd waren. En hij vond ook nog een corduroy broek voor 4 euro.

In totaal betaalden we dus: 45,20 euro!

15 Reacties

 1. 24 maart 2022 / 16:08

  Heerlijk wanneer je zo’n leuke vondsten tegenkomt. Ik wilde daarnet op weg naar huis bij de Kringloopwinkel stoppen (er hangt immers een gele feestjurk voor kinderen in de vitrine die veel wegheeft van een Belle-jurk én mijn metekindje haar favoriete kleur is geel en ze zit nog steeds in een prinsessenfase dus tja) maar er was echt super veel volk dus ik zal maar wachten tot morgen. Jouw zwanencollectie moet ondertussen al de moeite zijn. Ik moet er altijd om glimlachen vermits mijn eindwerk bij de muziekschool (lang lang geleden) ging over de openingsscène van het Zwanenmeer. 🙂

 2. 23 maart 2022 / 10:43

  Wat een fijne buit! Vandaag heb ik ook een kringloopbeurt op de planning staan, ben benieuwd 😀

 3. 21 maart 2022 / 09:47

  Goede buit! Leuk dat jullie ook allebei geslaagd zijn qua kleding, dat kan soms toch moeilijk zijn in de kringloopwinkel. En gefeliciteerd met de 18 maanden (of anderhalf jaar)! 🙂

  • Irene
   Auteur
   21 maart 2022 / 11:36

   Je moet inderdaad wel wat geluk hebben 🙂
   En bedankt!

 4. 21 maart 2022 / 08:45

  Prachtige koopjes! En vooral die dure broek voor 1 euro, geweldig!

 5. 21 maart 2022 / 08:39

  Anderhalf alweer :O Wat een megagoede koopjes hebben jullie weten te vinden! Voor shorts moet mijn vriend misschien ook eens bij de kringloop gaan kijken dan inderdaad, want hij is er ook groot fan van in de zomer. En oude dekbedovertrekken gebruiken om je naaiskills verder te ontwikkelen is echt superslim!

  • Irene
   Auteur
   21 maart 2022 / 11:35

   Crazy hé!
   Je moet ook wel wat geluk hebben, je vindt er niet elke keer zoveel kleren die passen. Maar de zoektocht vind ik zelf ook héél tof.
   En een dekbedovertrek is véél goedkoper dan een lap stof van die grootte dus ideaal om mee te prutsen 🙂

 6. 20 maart 2022 / 20:50

  Heerlijke aankoopjes! Ik ga er binnenkort ook weer eens heen, zo leuk! Hoewel ik vaker met dingen voor Noa terug kom dan voor mezelf 😉

  • Irene
   Auteur
   21 maart 2022 / 11:34

   Behalve voor speelgoed valt het in onze kringwinkel wat tegen voor kinderdingen. Kleding heb ik er eigenlijk nog bijna nooit gevonden voor D. Maar dat compenseer ik met Vinted 😉

 7. 20 maart 2022 / 12:30

  Zalig! Ik kom bijna nooit in de kringloop dus dan krijg je dit soort dingen niet. Ik heb wel al badjes gedaan op Vinted maar das toch weer anders natuurlijk. Maar ik moet binnenkort nog eens in de buurt zijn van de grote kringloopwinkel dus als ik zin heb kan ik altijd eens binnenspringen

 8. 20 maart 2022 / 10:02

  Waauw zalig Irene! Tof om te zien wat voor leuks je scoort in de kringloopwinkel 😀

 9. 20 maart 2022 / 09:50

  Wat een leuke schatten heb je weer gevonden.
  Die jurkjes zijn echt heel tof! En aan zo’n prijs, dat geeft vast een beetje van een kick om zoiets te vinden.

  • Irene
   Auteur
   21 maart 2022 / 11:33

   Daar krijg ik inderdaad een beetje een kick van 😀

 10. 20 maart 2022 / 08:36

  Heb je inmiddels al een heel zwanenmeer?;)
  Geweldige vondst, die dure broek nu voor maar 1 euro. Verder ook weer leuke koopjes.

  • Irene
   Auteur
   21 maart 2022 / 11:33

   Haha, moet lachen om dat zwanenmeer, maar ja, haha :p Ik heb nog plek op de kast dus er kan er altijd nog eentje bij 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.