Kleine dingen die van mij een contente mens maken

Ik ging een post schrijven over mijn lijf na de bevalling en hoe moeilijk ik dat in’t begin vond en hoe hard ik er nu vrede mee heb maar ik voelde me een beetje alsof ik wéér ging zeuren over jezelf aanvaarden en daar had ik nu niet zoveel zin in. In de plaats daarvan schrijf ik hier een lijstje met kleine dingen die van mij een contente mens maken.

Een nieuwe planner en leuke stickers • Mijn vorige Structuurjunkie planner was vol dus het was tijd voor een nieuwe! De vorige had ik gekocht met het oog op de kraamperiode omdat de dagen zijn ingedeeld met uren en het leek me handig om dan bezoek, de kraamhulp, de vroedvrouw en co in te plannen. Ik had het niet gedacht maar de structuur werkt echt fijn voor mij dus ik kocht me een nieuwe.

En ja daarnaast ben ik nog altijd zot van mooie stickers. Ik kocht mij laatst het wild and free stickerboek van Flow en die stickertjes zijn perfect voor in mijn planner. Ze zijn mooi en van mat papier, dat heb ik het liefste.

De A Beautiful Mess podcast • De laatste tijd was ik niet meer zo van de podcasts. Ik wist gewoon niet wanneer ik ze moest luisteren. Of dat zei ik mezelf want eigenlijk had ik meer dan genoeg tijd op een dag om eens een podcast te luisteren. Dus dat doe ik nu af en toe. Ik heb best veel afleveringen in te halen want ik ben gewoon bij het begin begonnen. Ik vind Elsie en Emma echt geweldig en ik leer heel veel van hen.

Fijne lingerie en zwemkledij • Om dan toch een beetje over dat lijf te praten: ik heb de laatste tijd geïnvesteerd in fijne lingerie (lees: gewoon goed passende basic oma onderbroeken 😉 en ook wel wat mooie bh’s) en een bikini en een badpak waar ik me echt heel fijn in voel en dat doet zoveel met een mens. Ik voel mij gewoon letterlijk heel comfortabel in mijn vel én in mijn kleren en daar word ik echt content van.

Samen met het lief naar een serie kijken • Onze avonden zien er tegenwoordig bijna elke dag hetzelfde uit en I love it. We eten als de baby in bed ligt, daarna kijken we samen een aflevering van Lucifer, daarna gaat hij nog een beetje met de hondjes buiten en daarna kijken we samen een aflevering van Outer Banks. Hij had het eerste seizoen al gezien en zat maar te zeuren en zeuren dat ik ook moest kijken (het viel wel mee ze 😉 ) dus ik heb dan maar toegegeven en het is echt tof! Voorheen keken we gewoon elk apart ons eigen ding en het is tof om dit te delen.

Een weekmenu en boodschappenlijstje opstellen • Ik ben zo’n mens die daar blij van wordt en vaak doe ik het toch niet. Vaak ga ik op de wilden boef naar de winkel, gooi allemaal spul in mijn kar en verschiet mij dan een hoebel als ik de rekening zie, haha. De afgelopen week heb ik weer een menu opgesteld een lijstje en ik heb zowaar maar de helft uitgegeven van wat ik de afgelopen weken aan boodschappen heb uitgegeven.

Mijn eigen plek in huis • Sinds we onze bureau opruimden heb ik zowaar een eigen plek in huis! Er staat een zetel met nieuwe kussentjes in, mijn leuke vintage salontafeltje, mijn bureautje en het belangrijkste: er is geen rommel! We haalden een wandje weg en er is super veel licht en ruimte. Ik zit hier graag om wat te lezen of schrijven, ik kan hier geurkaarsen aansteken zoveel als ik wil (haha) en ik moet mijn knutselrommel niet na een uur al opruimen om aan tafel te kunnen eten dus ik denk dat ik nu ook wat vaker ga kunnen knippen en plakken. Yes!

In ruil voor deze post mocht ik bij Hunkemöller iets uitzoeken! 🙌🏻

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

26 thoughts on “Kleine dingen die van mij een contente mens maken

 1. Haha ik ben ook zo’n rare die graag boodschappenlijstjes maakt. Maar amai, zonder zou ik echt niet kunnen gaan winkelen! Ik zou sowieso dingen vergeten en geen goeie dingen kunnen samenstellen haha. Ik kijk ‘s avonds vaak tv terwijl mijn lief gamet, en een paar series kijken we samen. Vind ik perfect zo, want ik kijk ook graag trash tv op mijn alleen hahaha.

 2. Wat heerlijk dat je een eigen plekje hebt! Dat mis ik echt hier in huis. Zou ook niet zo goed weten hoe en waar….En ik vind het ook heerlijk om een weekmenu op te stellen haha. Kan er wel de hele week – tot en met de bezorging – mee bezig zijn 😀

 3. Wat herkenbaar weer allemaal! 🙂

  Structuur junkie is hier ook favoriet. Niet alleen door mijn grafische achtergrond (mijn pa is graficus aan huis én heb zelf grafisch lyceum diploma op zak), maar ook voor mijn liefde voor mooi papier en fijne pennen.
  Om de vraag van een ander met een reactie hier te beantwoorden; mijn vaste afspraken zet ik vast in mijn agenda op telefoon, mijn huishouden en de ditjes en datjes lijstjes breng ik in structuur in mijn papieren uren agenda en ligt op mijn eettafel zodat ik altijd even kan spieken wat ik nog aan taakjes moet doen.

  Boodschappen;
  jarenlang maakte ik op zondag een weekplanning en keek in mijn kastjes wat ik nog had/miste en haalde ik het in 1x. Was zalig, altijd een volle koelkast. Mijn ervaring is wel dat altijd teveel halve zakjes groentjes overhoud. Wat doe ik nu, sinds ik 1,5 jaar een lat-relatie heb?
  Per dag kijken wat heb ik nog, en dit in 1 maaltijd verwerken in een grote pan en dit dan verdelen in bakjes en dit mag de diepvries in. Zo heb ik op lange/snelle dagen altijd een hapje klaar liggen.
  Als ik een weekend naar mijn vriend ga en heb nog half aangebroken zakjes met eten, dan doe ik dit in een koeltas en gaat dit mee naar hem, waar we het verwerken in een weekend-diner 🙂

  En ondergoed; HIer ook een fijne bh waar ik liever wat meer voor betaal (grote boobies hier en rugklachten) en fijne onderbroeken van de hema. Laatst was er sale, voor 35 euro korting kunnen regelen, huppa! En 13 onderbroeken en 3 bh’s rijker.

  1. Hema onderbroeken zijn ook favoriet, samen met de Mady’s van Zeeman. Die vind ik echt geweldig 😀
   En slim hoe je het met eten aanpakt. Wij doen wel normaal 1x per week ‘de grote boodschappen’ voor de hele week. Kan ook zo genieten van een aangevulde koelkast. Maar alsnog, ondanks mijn weekmenu, verdwijnen hier soms ook groenten in de vriezer omdat ik te veel had. En dan af en toe eten wij eens een week uit onze vriezer om alles op te maken.

 4. Hihi, het eerste badpak dat ik tegenkom via de link is er ééntje met twee ieniemienie reepjes stof over de borsten. Ik denk dat het dat niet geworden is? Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd naar welk het wel geworden is, want ik vind uw stijl echt de max.

  1. Haha, oei nee! Ieniemienie reepjes stof over de borsten is zo niet mijn ding :p ‘t is een goed stevig exemplaar met donkergroene en roze verticale strepen. Ik heb eens gekeken maar ze verkopen ‘m precies niet meer.

 5. Wat lingerie betreft, snap ik je volledig. Als ik een goede bh aan heb, denk ik “zaten ze maar allemaal zo goed”. M’n zus vroeg inspiratie wat ze kon geven voor m’n verjaardag en ik vroeg onder andere een cadeaubon van Hunkemöller.
  Geen weekmenu of Boodschappenlijstje is ondenkbaar voor mij. Geeft zoveel rust

  1. Amai ja he, ik heb echt een zalige zachte nieuwe bh van de Hunkemöller zonder beugel maar toch echt goed ondersteunend en super aangenaam. Zou die gewoon permanent willen dragen, haha.

 6. Dat klinkt niet verkeerd! 😀 Ik ben nog zoekende wat planners betreft. Het liefst werk ik digitaal want dan kan ik makkelijk met blokken schuiven indien nodig, en dan staat het ook allemaal meteen in mijn telefoon (handig voor onderweg) maar soms werkt het gewoon beter om iets op papier te zetten. Maar twee “administraties” is ook weer niet handig… Enzovoorts. Tegen de tijd dat ik het plannen onder de knie heb, ben ik misschien écht volwassen?

  1. Ja het vergt wel wat oefening hoor :p Ik zet in eerste instantie ook alles in mijn telefoon MAAR voor op mijn bureau, waar ik elke dag zit, vind ik het fijn om het op papier te hebben. Ik weet het niet goed maar ik heb vaak het gevoel dat ik overzicht mis als ik het in mijn telefoon zet.