Kerst tag

OMG MENSEN, NOG 5 DAGEN (!!!) EN HET IS KERST! 5 DAGEN!!! Hoe gek? Het lijkt nog alsof de vorige kerst nog maar net voorbij is. Jezusmina! Anyway, ik kijk al sinds oktober uit naar kerst. Mijn collega en ik zaten ergens half oktober al naar kerstliedjes te luisteren op het werk. Jep. En een weekje later kochten mijn vriend en ik een hele shitload aan kerstballen in de Ikea. Jawel, in rood en goud want dat is echt typisch kerst! Ik heb ook al sinds begin oktober een kerstliedjes playlist op Spotify klaarstaan. Altijd fijn en gezellig! Anyway, bij kerst hoort een kersttag. Joepiedepoepie!

Wat is je favoriete kerstliedje?

Holly jolly Christmas vind ik heel leuk. Haha. En Last Christmas van Wham! is ook leuk. En It’s the most wonderful time of the year ook. Ohja en Sleigh ride ook (Just hear those sleigh bells jingling, ring-ting-tingling, too. Come on, it’s lovely weather for a sleigh ride together with you!).

Wat is je favoriete kerstfilm?

Home Alone zit er waarschijnlijk weer aan te komen. Maar dat is niet m’n favoriete kerstfilm. Eigenlijk vind ik het zelfs een beetje een stomme film. Haha. Wat ik wel een leuke film vind is Love Actually! Ook cliché hé 😉 En The Holiday is ook heel leuk vind ik!

Wat staat er bovenaan op je verlanglijstje?

Hier vind je m’n verlanglijstje terug! Een abonnement op de Flow zou ik ook wel fijn vinden maar dat had ik niet op m’n lijstje gezet. Of een weekendje weg. Ik kan moeilijk kiezen. Mijn vriend en ik besloten weer cadeautjes te doen (YES). Dat deden we vroeger niet omdat we met dat geld dan bijvoorbeeld op reis gingen. Vorig jaar zijn we nog in Amsterdam geweest. Maar een keer wel cadeautjes is ook fijn vonden we. En toen kochten we twee konijntjes en hoefden we niet per se nog elk een cadeau. Al heb ik stiekem toch wél iets in petto voor hem. Shht! Nu we onze eigen kerstboom hebben, moet ie natuurlijk wel “gevuld” worden met cadeautjes hé. (onder de boom dan)

Wat is je favoriete make-up look voor kerst?

Euhm? M’n favoriete look is iets waarbij de glitters niet na tien minuten op heel m’n gezicht hangen. Haha. Met kerst en oud & nieuw durf ik al eens experimenteren met oogschaduw. Dat ziet er meestal wel oké uit maar als ik dan na de feestelijkheden zie hoe het er uit ziet. HAHA. Verder niet te opvallend hoor. Beetje mascara er bij.

Wat draag je het liefst tijdens kerst?

Eigenlijk draag ik gewoon liefst iets comfy. Ik vind vooral Kerstmis zelf een comfortabel feest. Pyjama is helemaal oké voor mij. Helaas denken mensen in m’n omgeving er anders over en word ik toch wel in deftige kledij aan de feesttafel verwacht. Hihi. Dus dan ga ik voor een mooi jurkje met een feestelijke panty, of een jeans en een mooie trui. En héél misschien doe ik hakken aan. Misschien. Maar ik neem wel altijd van die dikke comfy huissokken mee. Uiteindelijk gaan die hakken toch uit en dan is er niets zo fijn als lekker warme voetjes.

Speel je liever buiten in de sneeuw of geniet je liever binnen van warme chocomel?

Beide! Ik vind het heel fijn om buiten te komen als het gesneeuwd heeft. Ik herinner me nog een winter dat ik van de dijk ging op een slee. Dat was zo fijn! Helaas was er de winter erna geen sneeuw dus geen sleighrides meer voor ons. En tijdens de sneeuw van een tijdje terug zijn we eigenlijk ook amper buiten geweest. Maar als je dan eens buitenkomt, hoort een warme chocomel er wel bij vind ik.

Hoe ziet je ideale kerst er uit?

Mijn ideale kerst begint op kerstavond. Gezellig samenzijn, cadeautjes, lekker eten. Het hoeft allemaal niet te moeilijk of speciaal te zijn. De dag erna lekker uitslapen en weer op familiebezoek en lekker eten. Zolang er lekker eten is (en kaaskroketjes!), is het goed.

Wat doe je met kerst dit jaar?

Al zolang ik samen ben met mijn vriend gaan we op kerstavond naar zijn ouders thuis en op Kerstmis naar mijn ouders. Ik denk dat we er een keer van afgeweken zijn. Maar ik vind het wel een fijne regeling zo. Kerst is bij hem gezelliger en Oudejaarsavond is bij mij thuis gezelliger vinden we. Dus doen het zo.

Heb je een echte kerstboom of een neppe?

Wij hebben the real deal. Een echte boom. Voor mij maakte het niet zoveel uit eigenlijk. Ik vind nep er niet per se slechter uit zien, maar het is toch nog anders dan een echte boom. Wel vind ik het jammer dat je aan een echte boom zoveel stofzuigwerk hebt. Al die naalden. Holymoly.

Wat voor kleur ballen zitten er in de boom?

Zoals ik al zei: rood en goud! Ik weet niet of het kerstiger kan dan rood en goud. Haha. De keuze was nog best moeilijk trouwens. Maar we waren er al vroeg bij in de Ikea en hadden nog alle opties. Het is een mengeling van grote en kleine ballen en wat specialere vormpjes er bij. En hartjes! En glitters.

“Christmas, children, is not a date. It is a state of mind. ”
― Mary Ellen Chase

Bron foto boven

Photo by Kieran White on Unsplash

12 thoughts on “Kerst tag

 1. Wij hebben ook de gouden ballen uit Ikea! Die dozen waren echt enorm haha, we hebben er nog best wat over. Maar goud is liefde, dus ben er echt heel blij mee. Wat ’n leuke TAG Irene 😀 Ik voel me best schuldig, maar ik ben echt totaal geen Kerstfilm-kijker. Home Alone heb ik bijvoorbeeld nog nooit gezien. Oepsie! Liefs & een fijne kerstperiode!
  Silke schreef laatst over Hotspot | Boekenhuis Theoria KortrijkMy Profile

  1. Mis je niets mee 😉 vind het een stomme film. En ja dat waren echt gigantische dozen! En we hadden nog zo’n rode ook en dan nóg 4 dozen met een mengeling. Haha 😀 we hebben er ook wel nog wat over.

 2. Ik wil je graag geweldige feestdagen toewensen.
  Mijn favoriete liedjes zijn trouwens Christmas lights van Coldplay en when the thames froze van Tom Smith. Maar Mariah Carey en Wham zijn zo lekker fout dat ze ook wel tof zijn.

 3. Ik moet dit jaar niet werken met de feestdagen en vind dat stiekem niet erg. Ik ben redelijk moe en wil eens deftig uitrusten. Kerstavond vieren we altijd thuis bij de buis. Op Kerstdag gaan we eten met mijn nonkel en gaan we nog eens langs oma en opa in het rusthuis (de eerste keer met Kerst daar). Tweede Kerstdag helaas weer aan de slag. Dat is geen feestdag meer 🙁 Op oudjaar ga ik altijd bij mijn vrienden Teppanyaki eten en Nieuwjaar word dan weer rustig gevierd want ik heb al genoeg gegeten de avond er voor, haha! Fijne feesten!
  Evelyne schreef laatst over Mijn 365daysofphotography-project | week#50My Profile

 4. Leuke tag en leuk uitgebreid ingevuld! Ik zit liever binnen met warme choco dan buiten in de sneeuw hoor haha al moet ik zeggen dat ik graag naar buiten ging als er sneeuw lag toen Bink nog leefde. Omdat hij het zo leuk vond 🙂 The Holiday vind ik denk ik de leukste kerst film 🙂
  Sammie schreef laatst over Afval scheiden. Best een dingetje.My Profile

 5. Ooh, ik kijk er al zo naar uit… naar Kerstavond en Kerstmis en Oudejaar. Zo gezellig. Als het kon ging ik hier ook met mijn pyjama aan tafel zitten, maar daar zijn ze ook niet al te blij mee hier. Haha. En halleluja jaa… wij hebben ook altijd een echte kerstboom en ik ben degene die altijd moet stofzuigen. Dat heb ik wel geweten. Al die naalden overal. Echt wel een werkje!
  Sarah schreef laatst over Fijne Feestdagen + Kerst WINACTIE!My Profile

Comments are closed.