Just a minute #1

Bij deze introduceer ik een nieuw rubriekje! In Just a minute laat ik jullie tekeningetjes zien die ik – in eerste instantie – in 1 minuut maakte. Of ongeveer toch he. Ik kwam op het idee door het tekenboek van Flow. Aangzien ik toch wat meer wil tekenen, is dit een laagdrempelige manier om er wat werk van te maken en het helpt me hopelijk ook om minder perfectionistisch te zijn. Ik heb toch vaak dat ik iets teken en het dan toch niet goed genoeg vind.

Ik tekende de cover van het boek dat ik momenteel aan het lezen ben: Trots en vooroordeel van Jane Austen. Het is natuurlijk geen exacte kopie maar als je je ogen een beetje toe knijpt, lijkt het er op ๐Ÿ˜‰

Ik moest heel erg wennen aan de schrijfstijl, want oud. Bovendien vond ik het in het begin wat moeilijk om alle personages te onthouden. Ik wist vaak niet wie ze bedoelden als ze een bepaald personage aan bod lieten komen. Ik wou het boek graag lezen doordat ik een hele tijd geleden de film zag en ik die wel leuk vond. Ben heel benieuwd of ik hem uit ga krijgen! ๐Ÿ˜€

12 Comments

 1. Giovanna Jansen 17 april 2019

  Wat leuk gedaan en wat een leuk idee! Ik ben benieuwd naar toekomstige tekeningetjes gemaakt in รฉรฉn minuut.
  Giovanna Jansen schreef laatst over 9 Must sees in LondonMy Profile

  Beantwoorden
 2. Maudy 15 april 2019

  Oh heeeel tof concept! Ben heel benieuwd naar meer tekeningetjes ๐Ÿ™‚
  Maudy schreef laatst over No Buy Challenge: mijn ervaring (+ tips)My Profile

  Beantwoorden
 3. Hermien - KouweKleren 15 april 2019

  Leuke rubriek! Ik heb een tijdje elke dag ‘mijn dag’ getekend in oostindische inkt en dat was ook zo lekker doodle-ig en rustgevend. Ik krijg meteen weer zin om het op te pakken, dankjewel!

  Beantwoorden
 4. Silke 12 april 2019

  Hoe leuk Irene! Jij met je toffe blogideetjes altijd, tof om te zien ๐Ÿ˜€ Het boek zelf eigenlijk niet gelezen tot nu toe. Liefs!
  Silke schreef laatst over Lichtpuntjes #144 | Foto-opdrachtjes & op z’n zondagsMy Profile

  Beantwoorden
 5. Evelyne 12 april 2019

  Ik tekende vroeger ook graag. Iets natekenen zoals het origineel was is niet zo mijn ding, overtekenen als in een wit blad op een tekening leggen dan weer wel. Toen we in de lagere school op vrijdagmiddag een vrij tekennamiddag hadden tekende ik altijd heel erg veel fantasie. Zo vond ik speciale bloemen uit, een vreemd huis, de boom had een vreemde kruin, .. of soms kon je er helemaal niets uit maken, maar het werd altijd mooi bevonden. Ik weet nog dat ik dat heel graag deed.
  Evelyne schreef laatst over Stoute schoenen aantrekken | 5x hoe je dat kan doenMy Profile

  Beantwoorden
 6. Wendy 12 april 2019

  Een mooi boek! Zowel deze getekende versie als het origineel. ๐Ÿ˜‰ En de film – die uit 2005, met Keira Knightley – vind ik ook leuk.
  Wendy schreef laatst over Senryu IIMy Profile

  Beantwoorden
 7. anna 12 april 2019

  Wat ontzettend leuk Irene! Ik heb dit boek nog nooit gelezen, dus ga hem even op mijn to read lijstje zetten! Liefs
  anna schreef laatst over Pink Chocolate Fudge | RecipeMy Profile

  Beantwoorden
 8. Darina 12 april 2019

  Een hele mooie tekening en leuke nieuwe rubriek. Ik had in het begin ook moeite met de schrijfstijl maar dat werd beter. Het is een heel mooi boek.
  Darina schreef laatst over 5 favorieten van de week #12My Profile

  Beantwoorden
 9. Ilona Wielinga 12 april 2019

  Leuk om te zien en tof dat je jezelf op deze manier uitdaagt! Ik ben zelf de laatste tijd ook onwijs veel aan het tekenen, maar vind het heerlijk juist wat langer met een tekening bezig te zijn.
  Ilona Wielinga schreef laatst over Bezienswaardigheden in Londen + videoMy Profile

  Beantwoorden
 10. Silke 12 april 2019

  Oh wat leuk dat je hier mee bezig gaat op deze manier! Ik denk dat het zeker kan helpen het perfectionisme wat weg te halen ๐Ÿ™‚ Deze is is in ieder geval al mooi geworden.
  Silke schreef laatst over Oppassen en de kracht van (buiten)spelenMy Profile

  Beantwoorden
 11. Romy 12 april 2019

  Wat tof gedaan! En dat in (ongeveer) een minuut ๐Ÿ™‚ Leuk idee! Best wel gaaf trouwens dat je een “oud” boek van Jane Austen leest. Ik heb de film (met Keira Knightley) ook ooit gezien, maar volgens mij zijn de boeken ook erg mooi.
  Romy schreef laatst over Een half jaar auto-eigenaar! | Wat heeft het me gebracht?My Profile

  Beantwoorden
 12. Naomi 12 april 2019

  Wat leuk! Ik heb ’t boek pas gelezen en herkende hem meteen. Tip: neem gewoon de tijd voor het boek. Ik deed er ook heel lang over, met name door de kleine letters en het taalgebruik, maar ik vond het zeker wel de moeite waard.
  Naomi schreef laatst over Het schoolpleinMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.